Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
34.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lemartes

Yaklaşık bir ay sonundaki deneyimlerim şu şekilde,

Panelden kaynaklı internette bahsi geçen hiçbir sorunla karsılasmadım. titreme vs yok,

Fakat bence bu fiyatta bir monitorde olmaması gereken komik denebilecek bir sorunu var;

DP port u kullanarak (ki freesync ten faydalanmanın tek yolu bunu kullanmak) cihazı kullandıgınızda, uzun kullanımlar sonrasında full screen bir oyun açmaya çalıştıgınızda. ekran kararıyor 30 sn kadar görüntü gelmiyor. hatta ben kulaklıkları cıhazın arkasındaki girişe bağlı kullanılıyorum. ses dahi kesiliyor. bildiginiz monitor donuyor.

sonrasında görüntü geldiginde, artık OSD kullanım dışı kalmış oluyor. asla monitor un menusune ulasamıyorsunuz. normale döndürmenin tek yolu alt+tab yapıp(yine 30sn kitleniyor bu arada windows a gecerken). monitor u kapatıp açmak.

Bunu firmware güncellemeri ile aşmaya çalıştıgımda, sidekick(monitor ile irtibat kurup ayarlarını değiştirebildiginiz bir program) dene gigabyte in app i aracılıgı ile gücellemeyi baslatıyorum bir noktada "success" seklinde msg geliyor ve. app kapanıyor. Fakat tekrar app i actıgımda monitor ile tüm irtibatı kaybetmiş durumda açılıyor ve app ile hiçbirşey yapılamıyor. bu noktada OSD yine kitleniyor, alttaki tek dugmesi işlev dışı kalıyor. kapatamıyorsunuz dahi, tek çözüm fişini çekmek.

Tekrar açtıgımda da firmware versiyonun değişmemiş ve update in başarısız olduğunu görüyorum.

Son derece can sıkıcı ve bu düzeyde pazarlanan bir cihazda olmaması gereken bir sorun, Monitor gibi nispeten yazılımsal anlamda basit ve sorun yasanmaması gereken bir bileşende böyle şeylerin olmasına firmaların yaptığı işe özen göstermemesinden başka bir açıklama getiremiyorum.

Sonuç olarak bu monitor u tavsiye edermisin derseniz, görüntü kalitesi bence cok iyi, hareket işlemede kötü değil asla rahatsız etmez. ama su an itibariyle almam gerekseydi, temmuz ayına kadar LG nin IPS panelini görmek için beklerdim. kararımı ondan sonra verirdim.
    Monitör gibi tek işlevi olan cihazlar bu gibi cihazlara bir sürü özellik eklenmesinden kaynaklı sorunların çıkması kaçınılmaz oluyor. Ürünün tek yapması gereken iş iyi bir görüntü vermek ama sen ekstra bir sürü özellik ekleyince bozulacak daha fazla şeyler eklemiş oluyorsun aslında ürüne.

Umarım adam gibi bir yazılımla sorunun çözülür.

Bende bu monitörü görüntüsü açısından çok beğenmiştim. Almayı bile ciddi ciddi düşünüp son anda kendimi dizginledim. Çünkü LG nin 2019 CES de tanıttığı yeni oyuncu monitörlerini gördüm. TR'ye gelmesini bekliyorum. Umarım gelir. Mayıs ayı oldu hala dünyada bile satışa çıkmadı. LG neyi bekliyor acaba? Neden çıkarmıyor piyasaya? Sabırsızlanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dakamon

Monitör gibi tek işlevi olan cihazlar bu gibi cihazlara bir sürü özellik eklenmesinden kaynaklı sorunların çıkması kaçınılmaz oluyor. Ürünün tek yapması gereken iş iyi bir görüntü vermek ama sen ekstra bir sürü özellik ekleyince bozulacak daha fazla şeyler eklemiş oluyorsun aslında ürüne.

Umarım adam gibi bir yazılımla sorunun çözülür.

Bende bu monitörü görüntüsü açısından çok beğenmiştim. Almayı bile ciddi ciddi düşünüp son anda kendimi dizginledim. Çünkü LG nin 2019 CES de tanıttığı yeni oyuncu monitörlerini gördüm. TR'ye gelmesini bekliyorum. Umarım gelir. Mayıs ayı oldu hala dünyada bile satışa çıkmadı. LG neyi bekliyor acaba? Neden çıkarmıyor piyasaya? Sabırsızlanıyorum.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğin monitörün adı nedir acaba?

• Lg için the 27GL850G is expected to cost 699 euros (RRP) and will be available in July 2019 denmiş

https://www.computerbase.de/2019-05/lg-monitore-preise-termine-27gl850g-38gl950g/
  • merhaba arkadaşlar kardeşim monitörü parmak izinden dolayı nemli bezle silmiş mahvetmiş ekranı koyu ekranlarda berbat görüntü var şuan gözlük beziyle siliyorum düzelen

birşey yok malesef sprey felan alabilecegim birşey var mı ne yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Artık eskisi gibi değil hocam, internet ve forumlar sayesinde kullanıcılar çok daha bilinçli, elbette bu "yedirebildiğimize yediririz" stratejisi birçok firmanın işine geliyor ama mesela Asus'un elinde patladı. Amazon sonunda IPS Asus monitörler için duyuru yapmak zorunda kaldı; o kadar çok iade oldu ki...

Her yerde söylüyorum yine tekrar edeceğim; günümüzde ticaret etiği ve ahlakı kalmadı, tamamen bir tüketim ve soygun sistemi üzerine kurulu bir düzen var; ürünlerde planlı eskitme yapılıyor ve malzeme kaliteleri düşük, 90'lı yılların Sony ve Nokia dönemi teknoloji çağını çok arayacağız.

Asus IPS monitörleri Youtube'ta kullanıcılar içini açarak çok basit bir yöntem ile çerçeveye bant/sünger çekerek ışık sızması sorununu çözdüler mesela. Koskoca firma bunu yapmıyor; çünkü düşündüğü tek şey para para para...
    Asus IPS monitörleri Youtube'ta kullanıcılar içini açarak çok basit bir yöntem ile çerçeveye bant/sünger çekerek ışık sızması sorununu çözdüler mesela.

Link verebilir misiniz? Merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: frknkoca2

merhaba arkadaşlar kardeşim monitörü parmak izinden dolayı nemli bezle silmiş mahvetmiş ekranı koyu ekranlarda berbat görüntü var şuan gözlük beziyle siliyorum düzelen

birşey yok malesef sprey felan alabilecegim birşey var mı ne yapabilirim
    nemli bezle silince ne oluyorki? bende hep nemli cam beziyle silerim.sonra kurularım.bişey olmadı bugune kadar.
  • kardeşim silmiş fazla gecmeden ben geldim baktım ki monitör cok kotu gorunuyordu gozluk bezıylede duzelmedi suan pek birşey yok ama zararlı biliyorum nemli birşey surmek ekranlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknkoca2

kardeşim silmiş fazla gecmeden ben geldim baktım ki monitör cok kotu gorunuyordu gozluk bezıylede duzelmedi suan pek birşey yok ama zararlı biliyorum nemli birşey surmek ekranlara
    monitor kapaliyken ve sogukken bişey olmaz ya.ne olucak.
  • AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz

bu monitörlerden 2 tane almam lazım ama bir türlü karar veremiyorum ps4 için kullanacam ileriye dönük ps5

LG 27GK750F-B 27

fiyat digerlerine göre iyi geldi ama onunda eksikleri var ps4 için 240 hz olmasının farkı yok renkleri mi daha ön planda tutmalıyım

fiyatlarda uctu gitti.

fikirlerininizi alabilirmiyim siz olsanız hangi ekranı alırdınız ve neden

• PS4 İçin büyük ekran ve IPS tercih et. VA panel de düşünülebilir. PS4 veya PS5 için Hz 60 üstü olması yeterde artar. HDR 600 ve üstü sertifikalı model bak. Mümkünse 2k ve üzeri bak. Kısaca söyleyeceğim şeyler bunlar ve söylediğim şeyler fiyatı da uçuran şeyler.
  • haklısın konsol

Gigabyte Aorus AD27QD 27

Samsung LC27HG70QQMXUF 27

---------------------
    hdr gerek yok tn panelde çok hızlı bana yeter dersem

yada 2 tane Asus VG278QR 27" 165Hz 0.5ms koyayım diyorum tn panel ama nerdeyse 2 katı fiyat farkı var ,

uctu gitti fiyatlar resmen her ürün bir devlete bir bana misali olmuş ülkede.

birde böyle ürün var HP 25X 24,5" 144Hz 1ms 1600 tl civarı kıyaslarsak ciddi fiyat farkı olacak
  • Monitorle ilgili yazmış olduğum OSD kitlenmesi, fullscreen bir program açıldığında 30sn kadar kendini kitlemesi gibi sorunlar son firmware ile düzeltildi. standart kullanımda ortaya çıkan bir sorunu kalmadı an itibariyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

Monitorle ilgili yazmış olduğum OSD kitlenmesi, fullscreen bir program açıldığında 30sn kadar kendini kitlemesi gibi sorunlar son firmware ile düzeltildi. standart kullanımda ortaya çıkan bir sorunu kalmadı an itibariyle.
    baya oldu sen monitörü alalı. Şu an ne gibi eksileri var peki uzun kullanımdan sonra neler söyleyebilirsin monitör hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakamon

baya oldu sen monitörü alalı. Şu an ne gibi eksileri var peki uzun kullanımdan sonra neler söyleyebilirsin monitör hakkında.

Alıntıları Göster
    Slm.bende uzun süredir kullanıyorum.çokta bir eksisi yok.renk konusunda gayet tatminkar.yeterince hızlı ve başarıli.gayet gzl bir monitör aldım pişman değilim.severek ve beyenerek kullanıyorum.
    Lakin bu sözlerime ışık sızmasıni tenzi ediyorum.böyle bir problemi var.ama ips panellerin tumu boyle.aorusa has bışı degil.
    Gerisi kullanıcıya kalmış.tamamen tercih meselesi.....
    Herkezın bayramını en içten dileklerimle kutlarım.nice nice musmutlu bayramları sevdiklerinizle geçirmeniz dileklerimle.
    BAYRAMİNİZ MÜBAREK OLSUN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptolex -- 5 Haziran 2019; 15:43:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar hepsiburadada indirimde şuan alsam mı bilemedim ya 3.764

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Slm arkadaşlar.evga 1080ti ftw3 aldım.bu monitörde denicem.konuyu hortlatmıs olucam ama düzgün çalışıp çalısmadığını merak ediyorum gorucem.izlenimlerimi merak edenler için paylaşırım burada.inş calısır.n videa sitesinde destek verdiğini yazmış.listede adı var ama tecrübe etmwk istiyorum.grş ben yazarım buraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AOC AGON 27" AG273QCX bu model hakkında ne dersiniz arkadaşlar? Alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryptolex

Slm arkadaşlar.evga 1080ti ftw3 aldım.bu monitörde denicem.konuyu hortlatmıs olucam ama düzgün çalışıp çalısmadığını merak ediyorum gorucem.izlenimlerimi merak edenler için paylaşırım burada.inş calısır.n videa sitesinde destek verdiğini yazmış.listede adı var ama tecrübe etmwk istiyorum.grş ben yazarım buraya
    monitör ile alakalı görüşlerini bekliyorum. ona göre bende alacağım monitörden.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.