Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
34.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gigabyte Aorus AD27QD Review - TFT Central
    https://www.tftcentral.co.uk/reviews/gigabyte_aorus_ad27qd.htm
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Reis monitörde belli belirsiz. Bence de çok iyi çıkmış monitör. Ölü piksel vs olmadığına göre iyi günlerde kullanın iade etmeye gerek yok.
  • 6.25 ten sonra durdurarak bakın

Новинки ITyoutube
    Игровой монитор AORUS AD27QD Обзор
    https://www.youtube.com/watch?v=QrJAoae3aL4&t=385s

bu videodakine benzer bir sorun mevcutsa iade edin

frogminuteyoutube
    Acer Nitro VG270UP (Innolux Panel) flickering
    https://www.youtube.com/watch?v=jtoHR5FMREQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 7 Mayıs 2019; 16:13:33 >

Artık eskisi gibi değil hocam, internet ve forumlar sayesinde kullanıcılar çok daha bilinçli, elbette bu "yedirebildiğimize yediririz" stratejisi birçok firmanın işine geliyor ama mesela Asus'un elinde patladı. Amazon sonunda IPS Asus monitörler için duyuru yapmak zorunda kaldı; o kadar çok iade oldu ki...

Her yerde söylüyorum yine tekrar edeceğim; günümüzde ticaret etiği ve ahlakı kalmadı, tamamen bir tüketim ve soygun sistemi üzerine kurulu bir düzen var; ürünlerde planlı eskitme yapılıyor ve malzeme kaliteleri düşük, 90'lı yılların Sony ve Nokia dönemi teknoloji çağını çok arayacağız.

Asus IPS monitörleri Youtube'ta kullanıcılar içini açarak çok basit bir yöntem ile çerçeveye bant/sünger çekerek ışık sızması sorununu çözdüler mesela. Koskoca firma bunu yapmıyor; çünkü düşündüğü tek şey para para para...

• quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Artık eskisi gibi değil hocam, internet ve forumlar sayesinde kullanıcılar çok daha bilinçli, elbette bu "yedirebildiğimize yediririz" stratejisi birçok firmanın işine geliyor ama mesela Asus'un elinde patladı. Amazon sonunda IPS Asus monitörler için duyuru yapmak zorunda kaldı; o kadar çok iade oldu ki...

Her yerde söylüyorum yine tekrar edeceğim; günümüzde ticaret etiği ve ahlakı kalmadı, tamamen bir tüketim ve soygun sistemi üzerine kurulu bir düzen var; ürünlerde planlı eskitme yapılıyor ve malzeme kaliteleri düşük, 90'lı yılların Sony ve Nokia dönemi teknoloji çağını çok arayacağız.

Asus IPS monitörleri Youtube'ta kullanıcılar içini açarak çok basit bir yöntem ile çerçeveye bant/sünger çekerek ışık sızması sorununu çözdüler mesela. Koskoca firma bunu yapmıyor; çünkü düşündüğü tek şey para para para...
    amazon firması ne acıklama yaptı hocam cok merak ettim.

• Aynen bende merak ettim.türkçe ye çevirebilip paylaşılırsa seviniriz.şimdiden tsk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    Ortalama tepki süresi çok iyiymiş, neredeyse ASUS PG279Q ile aynı.
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Speed overdrive da ve 144hz de iyi değerler yakalıyor ama overshoot da kayda değer şekilde artıyor,overdrive kısayım desen bu sefer gtg süreleri artıyor,o değerler 144hz de en yüksek overdrive olan speed de test edilmiş.Bunda kullanılan innolux panel pg279q da kullanılan auo panelden daha yavaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 28 Ağustos 2019; 5:12:48 >
  • İnternette gsync modülü ile %100 uyumlu freesync monitörlerin bu kırılma teknolojise göre performanslarının karşılaştırılması var mı?
    Aslında öyle ahım şahım bir fark yoksa, boşana bu modellerin gsyncli olanlarını beklemeye gerek yok. Zatende çıkmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 8 Mayıs 2019; 20:19:24 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar vrr aralığı geniş modeller olsa da variable overdrive olmaması büyük sıkıntı
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    (Asus IPS monitörleri Youtube'ta kullanıcılar içini açarak çok basit bir yöntem ile çerçeveye bant/sünger çekerek ışık sızması sorununu çözdüler mesela. Koskoca firma bunu yapmıyor; çünkü düşündüğü tek şey para para para...) böyle yazmışsın.
    Merhaba rica etsem bu bant,sünger filan bunlarla ilgili nasıl yapılmalı ayrıntılı bilgi verirmisin. Video filan ne bileyim bir konu yazısı anlatım varsa bilgi rica ediyorum. Sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda505

Her ne kadar vrr aralığı geniş modeller olsa da variable overdrive olmaması büyük sıkıntı
    İ dont know english, please can you say it with turkish? hacı biraz daha anlayacağumız dilden söylesen?:))

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

İ dont know english, please can you say it with turkish? hacı biraz daha anlayacağumız dilden söylesen?:))

Alıntıları Göster
    Hocam gayet güzel konusuyon ingilicce yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

Hocam gayet güzel konusuyon ingilicce yi

Alıntıları Göster
    Teşşklküer, herkesin anlayaca dilden söyledim.Şaka bir yana bu monitör son zamanlarda baya dikkatimi çekmeye başladı. Fiyatıda diğer şişirilmiş ürün fiyatlarından daha az, acaba diyorum olur mu

• Hepsiburadanın stoklarına bir monitör gelip gelmeyeceğini sordum cevabı belirsiz onlarda bilmiyor

Merhaba Arda Bey,

Sitemizde satışa sunulan ürünler, müşteri taleplerine ve piyasa koşullarına göre güncel olarak değişebilmektedir.Belirtmiş olduğunuz ürünün satışa sunulmasıyla ilgili kesin bilgi sağlayamıyoruz. Güncel olarak sitemizi takip etmenizi rica ederiz.

Firmamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

İyi günler dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 28 Ağustos 2019; 5:14:36 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    Ben gelip gelmeyecegini Gigabyte Turkiye facebook(baska platformlarda aktif degilller) sayfasindan direk mesaj ile sorarak ogrenmistim. Hangi firmalarda satilacagini ve ne zaman satilacagini tam olarak eksiksiz soylemislerdi. HB 1 gun ,once satmaya baslamisti ama okadarda olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 9 Mayıs 2019; 23:3:19 >
    Bu monitörü değil başka bir ürünü sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

Amazonda satılmaya başlamış.Baktığım incelemeler de G sync de sorunsuz çalışıyormuş.İki monitör arasında kaldım ASUS ROG Strix XG32VQR ve AORUS AD27QD.Monitör de Freesync 2 desteği olmadığı için HDR ile aynı anda çalışmadığı bir kaç yorum okudum.HDR koyduğun monitöre neden Freesync 2 koymazsın.
    https://www.amazon.com/Aorus-AD27QD-SA-Display-FreeSync-Monitor/dp/B07MVX3PKS
    Süsle püsle biraz daha kar elde etmek için. Böyle yeni bir monitörün freesync 2 ile gelmemesi düşündürücü. Bu monitör üreticileri ya ipneliğibe yapıyorlar ya da masrafı kısıp süsleyip daha çok kar elde etmeye çalışıyor. Anlamadığım taraf,bu tip ürünleri çocyklar almıyorki sşekline ışığına aldanıp atlasalar.

• Yaklaşık bir ay sonundaki deneyimlerim şu şekilde,

Panelden kaynaklı internette bahsi geçen hiçbir sorunla karsılasmadım. titreme vs yok,

Fakat bence bu fiyatta bir monitorde olmaması gereken komik denebilecek bir sorunu var;

DP port u kullanarak (ki freesync ten faydalanmanın tek yolu bunu kullanmak) cihazı kullandıgınızda, uzun kullanımlar sonrasında full screen bir oyun açmaya çalıştıgınızda. ekran kararıyor 30 sn kadar görüntü gelmiyor. hatta ben kulaklıkları cıhazın arkasındaki girişe bağlı kullanılıyorum. ses dahi kesiliyor. bildiginiz monitor donuyor.

sonrasında görüntü geldiginde, artık OSD kullanım dışı kalmış oluyor. asla monitor un menusune ulasamıyorsunuz. normale döndürmenin tek yolu alt+tab yapıp(yine 30sn kitleniyor bu arada windows a gecerken). monitor u kapatıp açmak.

Bunu firmware güncellemeri ile aşmaya çalıştıgımda, sidekick(monitor ile irtibat kurup ayarlarını değiştirebildiginiz bir program) dene gigabyte in app i aracılıgı ile gücellemeyi baslatıyorum bir noktada "success" seklinde msg geliyor ve. app kapanıyor. Fakat tekrar app i actıgımda monitor ile tüm irtibatı kaybetmiş durumda açılıyor ve app ile hiçbirşey yapılamıyor. bu noktada OSD yine kitleniyor, alttaki tek dugmesi işlev dışı kalıyor. kapatamıyorsunuz dahi, tek çözüm fişini çekmek.

Tekrar açtıgımda da firmware versiyonun değişmemiş ve update in başarısız olduğunu görüyorum.

Son derece can sıkıcı ve bu düzeyde pazarlanan bir cihazda olmaması gereken bir sorun, Monitor gibi nispeten yazılımsal anlamda basit ve sorun yasanmaması gereken bir bileşende böyle şeylerin olmasına firmaların yaptığı işe özen göstermemesinden başka bir açıklama getiremiyorum.

Sonuç olarak bu monitor u tavsiye edermisin derseniz, görüntü kalitesi bence cok iyi, hareket işlemede kötü değil asla rahatsız etmez. ama su an itibariyle almam gerekseydi, temmuz ayına kadar LG nin IPS panelini görmek için beklerdim. kararımı ondan sonra verirdim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.