Selamlar, Aorus B450 Elite oyun MoBo'yu satın aldım. Güç kaynağını bagladığımda ve açtığımda, anakart üzerindeki kartal logosu anlık olarak yanıyor ve bir röle tıklama sesi ile hemen kapanıyor. Ancak sistem acma düğmesi ile pc yi actığımda kartal logosu yeniden açılıyor. Win10'u kurmayı başardım ama vga karttan, dgmms.sys (Oxc0000428) ve winload.efi (Oxc0000221) hatalarına kadar sürekli mavi ölüm ekranlarım geliyor. PC yeniden başlayınca UEFI boot bozulmus oluyor. sisteme giremiyorum. Kesinlikle sistem kararlı değil ve psu açtığımda tıklama sesi ve kartal yanıp sönüyor, benimle ilgili. Bu bir hata mı yoksa kartal ana karta elektrik verildiğinde yanıp sonmesi mi lazım? Psu'mun ölmekte olduğunu düşünerek (teçhizatımdaki en eski üye 600w psu), ATI FX 580 gigagbye VGA kartımı çıkardım ve monitörün hdmi kablosunu onboard hdmi bağlantı noktasına taktım. sistem önyükleme yapıyor gibi ama ekranda görüntü yok. Kart üzerindeki 4 kırmızı sırayla test yapıyor ve sol alt kırmızı led (VGA) ışığı yanık kalıyor kontrol etmem için ne önerirsiniz? PSU hatasımı? yoksa anakartta bir sorun mu var? Sistemim ryzen 7 2700 x 2 ve 4 numaralı soket üzerine kurulu kingston 2 * 16 gb ddr4 3200 mhz ram gigabayte rx580 VGA 8 GB intel 6 512 gb m.2 ssd sürücü Teşekkürler |
Bildirim