Şimdi Ara

970 evo plus - MSI B450 Gaming Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu değerler normal mi ??? driverları kurdum sonuç hiç değişmedi...

• Hızlar 1000 mb'ı geçmemiş. Biostan m.2 portunun hızını bir kontrol ediniz. X4 yerine X1 hızında mı çalışıyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart kıtapcıgında ssdyi nereye takacagın yazılıdır.

• 1 tane m2 ssd slotu vardı oraya taktım

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

nerden bakabilirim tam olarak ?

• Eski bir laptop ise normal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    970 evo Plus 500GB
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ahrimar kullanıcısına yanıt
  • System status, biosa girer girmez depolama birimleri görünür, ayrıntısına bakabilirsiniz.

Advanced menüsünde "PCI Subsystem Settings" kısmı varmış. PCI_E1 max link speed kısmını 16x seçip deneyiniz.

O da olmadı eğer yapılı değilse bios update denerseniz.

bios güncel tarihi böyle ayrıca x16 görünüyor

• Bios build date 21 aralık 2018 görünüyor. 7B86V14 kodlu bios, sizinkinin üstüne 8 bios çıkarmış MSI.

Bios update deneyiniz.

bios güncelledim sonuçlar yine aynı :(((((((

• https://forums.tomshardware.com/threads/970-evo-plus-running-slow-on-x570-2600x.3570025/

Buradaki eleman bios update ile çözmüş. Garip
    Bir de load bios default ile biosu sıfırlamayı deneyiniz. İlk mesajdaki resimde wd harddisk görünüyor. Sata5 veya sata6 portlarında harddisk varsa m.2 takınca problem çıkartabilir.

Hard diski çıkarıp denedim sonuç yine aynı

• Windows 10 bir ayar var, yazma önbelleğini etkinleştirme diye. Büyük ihtimal siz de de bu kutucuk tik li değil. Benim de aynısı başıma geldi. Hatta konu da yazdım açıkladım bulamadım şimdi. Bir de onu deneyin. Büyük ihtimal o yüzden gibi.

• Sizin için kopyala yapıştır yaptım, belki yarar;

"Sorunu çözdüm.

Masaüstünüzden herhangi bir klasör açın ve klasörün sağ tarafındaki sütündan "bu bilgisayar" seçeneğini seçin.

Açılan yerden nvme diskiniz hangi sürücü ise o sürücüye gelip sağ tıklayıp ilgili sürücünüzün özelliklerini açın. Daha sonra

özellikler menüsünden, "donanım" sekmesine gelin. Orada win 10 altında parçalanmış sürücülerden bağımsız, pc nizde ne kadar ssd, hdd varsa görülecektir.

Yine bunlardan nvme diskinizi seçip aynı sekmenin sağ alt köşesindeki özellikler e tıklayın. Burada yeni bir sekme menüsü açılacak.

Menünün başlığı nvme diskinizin donanım adını taşıyor olmalı, atıyorum samsungsa samsung 970 evo, adata ise adata sx8200 bilmem ne özellikleri diye. Burada da karşımıza 5 adet sekme çıkıyor.

Bu sekmelerden "birimler" sekmesini tıklıyoruz. Disk bilgileri kısmını görüyor olmanız gerekir fakat tanımların karşılıkları boş olacak şekilde görülecektir.

Yine aynı sekmede sol alt köşede "doldur" diye bir seçenek var. Bu sefer de ona tıklıyoruz, tıkladığımız menü kayboluyor ve yine bizi bağımsız aynı adla başka bir menüye götürüyor.

Yani "doldur" seçeneğine bastığınızda sandığınız gibi tanımların karşılığını doldurmayacak. İlgili menü kapanıp aynı adla Başka bir özellikler menüsü açılacak. Yine burada da bir kaç yeni sekme bizi karşılayacak.

Bu sekmelerden "ilkeler" olanına geliyoruz. Burada "ön belleğe yazma ilkesi" ile ilgili sol taraflarında "tık kutucukları" olan iki tane seçenek karşılıyor. İkinci seçenek bizi ilgilendirmiyor. Ona dokunmayın boş kalsın.

Bizi ilgilendiren üste yazan "aygıtta yazma önbelliğini etkinleştir" seçeneğinin önündeki kutucuğun "seçili olması gerekir"

Yani kutucuk boş olmamalı. Eğer boş ise ona tik atıp, alttaki seçeneği es geçiyoruz. Zaten o seçenek için gerekli açıklamalar yazıyor. O seçenekte boş olmalı.

Tamam tamam deyip çıkıyoruz.

Eğer okumalarınızda bir problem yok, fakat yazma hızlarınız anormal düşük ise büyük ihtimal bi şekilde bi tik'in kaldırılmasından kaynaklı olabilir.

Ben sorunumu böyle çözdüm. Buna dikkat edin. Böyle bir sorununuz varsa mutlak demiyorum ama büyük bi olasılık bundan dolayı yazma hızları çok düşük olabilir."

• Daha dün aynı diski kullanmaya başladım, b450m-pro vdh plus ile kullanıyorum. Değerlerim bu şekilde:

Bilginiz olsun, hiçbir ayar yapmadım, pc yi formatlayıp kullanmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 7 Mayıs 2023; 16:52:59 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

amazon almanyadanmı aldınız ürünü ?

• pegasus_2 kullanıcısına yanıt

Amazon TR

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.