Şimdi Ara

AP MODEM KURULUMU YAPAMIYORUM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belki defalarca açılmıştır bu konu ama bir türlü sonuca ulaşamadım.Hemen sorunuma geçiyorum. Elimde P-660HN-F1Z zyxel modem ve airties rt 205 modem bulunmakta. Zyxel modem de internet var ve rt 205 modemini kullanarak ap yapmak istiyorum ama sanırım başarılı olamadım.Durum şöyle ;
    rt 205 için yaptıklarım;

1 ) adsl modunu no mode olarak ayarladım.
    2 ) mesh özelliğini aktifleştirdim.
    3 ) yine mesh bölümünden zyxel'i seçtim. ( wep olarak iki modemin de şifresi aynı olarak)
    4 ) işte tam da bu bölümde tıkanıyorum.rt 205 modem de ip ayarları ve dhpc bölümünden yerel ip ayarlarındaki ıp adresini 192.168.1.x ( x herhangi bir ıp tabi ) altındaki ağ maskesi bölümünü 255.255.255.0 olarak ayarlıyorum. hemen altındaki DHCP Sunucusunu ve Aktarıcısını kapatıyorum.Forumlardan araştırdığım kadarıyla airties rt 205'teki işim burda bitiyor. Geçiyorum zyxel'a. kablosuz lan bölümünden wds bölümüne giriyorum. ve benim rt 205'in mac adresini yazıyorum.Bunu yaptıgımda işlem bitiyor diye tahmin ediyorum ama başarılı olamıyorum.Yardımcı olabilecek biri var mıdır :)

• yardım edicek kimse yok mu
  • DHCP ile network güvenliğini birbirine karıştırma(wifi). 2 DHCP özelliği olan eleman düşünürsek :
    1. si Modem PP bağlantını sağlıyor ama DHCP genelde modemde tutulur(BKNZ ETH ram =2 MB wifi= 32MB)
    2. si wifi servisi sağlayacağınız donanım transparan moda alınır. (Modemden ip alacak şekilde)
    Bu kurala uyduktan sonra ve wifi şifrelemesini belirtip yayına açabilirsiniz.
    Ben 2 ağ oluşturup bunların birbirini görmesini istemiyorum dersen o zaman modem ip 192.x.x.x gibi ve wifi ip 22.x.x.x gibi sallama bir ip verebilirsiniz.
    Transparan modda wifi servisi yapan sisteme kesinlikle kimse erişemez.(Bir network adresi almadığı için)
    Aynı donanım üzerinden hem alma hemde sunma işlemi yapamazsınız.(BKNZ donanım çökmeleri, port yığılmaları)
    Siz donanımınızı AP değil repeater olarak çalıştırıyorsunuz. Ama konfigürasyonunuz AP şeklinde anlamadığım bunu nasıl yapacaksınız. Şayet 2. donanımızın repeater özelliği yoksa boşuna uğraşmayın...

Repeater olarak nasıl kullanacaksınız ?

http://forum.donanimhaber.com/m_26293261/tm.htm bi göz at istersen forumda aramadan ve ne aradığını bilmeden konu açmayalım Lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Failed_disk -- 25 Nisan 2013; 14:04:00 >

• Zyxel ve airties calismiyordu eski cihazlarda uyumsuzdu hep ama yaptıkların dogru bu sekilde yaptıgında baglantı olmasi gerekiyor.
  • Peki cevabınız için teşekkür ederim.Konuyla çok alakasız bir sorum daha olucaktı.Şimdi ben airties'i tekrarlayıcı moda aldığımda çevremdeki wpa2 destekli modemler (yani başkasının modemleri) wep konumunda gözüküyor.Bu çevremdeki modemlerin bir açığı mı yoksa airties rt 205 biraz eski modem olduğu için modem mi böyle gösteriyor ?
     AP MODEM KURULUMU YAPAMIYORUM..

• Modemden kaynaklı sanırım wpa wpa2 olanları wpa wep olanlarında wep olması lazım rt 205 lerde bu sekilde gözüküyor genelde wpa2 özelliği özelliğini tanimlayamadigindan belki wep olarak görüyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Failed_disk

DHCP ile network güvenliğini birbirine karıştırma(wifi). 2 DHCP özelliği olan eleman düşünürsek :
    1. si Modem PP bağlantını sağlıyor ama DHCP genelde modemde tutulur(BKNZ ETH ram =2 MB wifi= 32MB)
    2. si wifi servisi sağlayacağınız donanım transparan moda alınır. (Modemden ip alacak şekilde)
    Ben 2 ağ oluşturup bunların birbirini görmesini istemiyorum dersen o zaman modem ip 192.x.x.x gibi ve wifi ip 22.x.x.x gibi sallama bir ip verebilirsiniz.
    Transparan modda wifi servisi yapan sisteme kesinlikle kimse erişemez.(Bir network adresi almadığı için)
    Aynı donanım üzerinden hem alma hemde sunma işlemi yapamazsınız.(BKNZ donanım çökmeleri, port yığılmaları)
    Siz donanımınızı AP değil repeater olarak çalıştırıyorsunuz. Ama konfigürasyonunuz AP şeklinde anlamadığım bunu nasıl yapacaksınız. Şayet 2. donanımızın repeater özelliği yoksa boşuna uğraşmayın...

http://forum.donanimhaber.com/m_26293261/tm.htm bi göz at istersen forumda aramadan ve ne aradığını bilmeden konu açmayalım Lütfen...

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim .Aynı donanım üzerinden yapamayacağımı belirtmişsiniz fakat elimde 2 tane modem var.airties rt 205 modemin repeater özelliği bulunmakta .Link attığınız konuyu da daha önce incelediğimde bu sonuca ulaştım.Anladığım kadarıyla konuyu repeater şeklinde anlatıcağıma ap olarak belirtmişim.Sorum tamamen şurda ana modemim yani interneti olan modemim zyxel . Bu modemin wds özelliğini kullanarak buraya mac adresimi yazmam yeterli mi olucaktır ( airties rt 205'in ayarlarını yaptığım varsayıyorum.) Biraz kafanızı bulandırdım ama :)
    Eğer nasıl yaptığım hakkında hem airties hem de zyxel'ın resimlerini ayrı ayrı anlatarak yapabilirim. (Tabi tıkandığım yere kadar :) )
    Anlatmak istediğimle uyguladığım şeyler arasında bir yanlışlık varsa düzeltebilir misiniz beni ?
    Cevabınızı bekliyor olacağım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

Modemden kaynaklı sanırım wpa wpa2 olanları wpa wep olanlarında wep olması lazım rt 205 lerde bu sekilde gözüküyor genelde wpa2 özelliği özelliğini tanimlayamadigindan belki wep olarak görüyor olabilir

Anladım antika modem ama stabil çalışması diğer modemlerden ayıran en büyük özelliği tabi bu modemin :) Aydınlattığınız için teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut_382

quote:

Orijinalden alıntı: Failed_disk

DHCP ile network güvenliğini birbirine karıştırma(wifi). 2 DHCP özelliği olan eleman düşünürsek :

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim .Aynı donanım üzerinden yapamayacağımı belirtmişsiniz fakat elimde 2 tane modem var.airties rt 205 modemin repeater özelliği bulunmakta .Link attığınız konuyu da daha önce incelediğimde bu sonuca ulaştım.Anladığım kadarıyla konuyu repeater şeklinde anlatıcağıma ap olarak belirtmişim.Sorum tamamen şurda ana modemim yani interneti olan modemim zyxel . Bu modemin wds özelliğini kullanarak buraya mac adresimi yazmam yeterli mi olucaktır ( airties rt 205'in ayarlarını yaptığım varsayıyorum.) Biraz kafanızı bulandırdım ama :)
    Eğer nasıl yaptığım hakkında hem airties hem de zyxel'ın resimlerini ayrı ayrı anlatarak yapabilirim. (Tabi tıkandığım yere kadar :) )
    Anlatmak istediğimle uyguladığım şeyler arasında bir yanlışlık varsa düzeltebilir misiniz beni ?
    Cevabınızı bekliyor olacağım :)

Üzerinde çalışıyom evde yapayım sana net cevap veririm..

• allah razı olsun valla :) bekliyor olucam cevabınızı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.