Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
50
Favori
623.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahsnr

epeydir yazılanları okuyorum. ısı pay ölçer sistemle kalorimetre sistemini karıştıran yorumlar da gördüm.

ortam ısısına göre faturalandırma yapan bir sistem hiç mantıklı değil. amac, kullanılan miktarın fauralandırılması olmalı. zira, ortam sıcalığı birçok şeyden etkilenir ki örnekler verilmiş. ısı pay ölçer sistemi,, ısının payını değil, ortam sıcaklığının payını ölçüyor. benim tüm odalarım güneş görüyor. ben termostatik vanayı 21 dereceye getirsem bile odaların sıcaklığıı bunun üzerine çıktığı anda, sistem bunu yakıt harcıyormuş gibi görecek ve faturalandırılacak. kalorimetre sistemi olsa idi, vana zaten 21 dereceye ayarlandığı ve yakıt tüketmediğim için herhangi bir faturalandırma olmayacaktı...

ayrıca, ısı pay ölçer sistemi manipülasyona olabildiğince açık. bunun da örnekleri verilmiş. dolayısıya ben bireysel faturaya geçicez diye ısı pay ölçer sistemine geçme fikrine oldukça şüpheli bakıyorum.

bu arada belirteyim. dairem ara katta, güneydoğu cephe. 3+1 ve 135 m2. kışın 280-350 tl arasında yakıt parası verdim ve merkezi sistemle olmasına rağmen adamakıllı ısınamadım. 23.30 da kazan kapanıyori 5 gibi tekrar açılıyor. kışın nerdeyse tamamını ise şehir dışında geçirdim. ama buna rağmen ısı pay ölçer sistemine şüpheyle bakıyorum. eğer kalorimetre sistemine geçme şansım olsaysı, bunu çıkar açıkça savunurdum. ama bu ısı pay ölçer için aynı şeyi söyleyemiyorum...

apartman yönetiminden ise, yöneticimiz bu konudan bahsetmesine rağmen, 2012 yılında herhani bir dönüşüm yapmama kararı çıktı. herkes razı şu an merkezi sistemin devam etmesine. ama konu hakkında bilgisi olan bir ben bir de yöneticimiz vardı.

Kusura bakmayın ama, bu ortam sıcaklığını ölçme olayını anlamış değilim.Yada siz yanlış biliyorsunuz. benim bildiğim sizin eviniz güneş görüyorsa, termostatik vana ile ayarladığınız 21 dereceye, çok daha erken gelmiş olacaksınız ve vana kapatacak su akışını. Sistem böyle çalışmıyormu.Yoksa sizin odanızın sıcaklığı 25 derece oldu, hımmm çok yakmışsınız, yazıyorum deftere demiyor herhalde bu alet. ayarladığınız ortam sıcaklığına ulaştığınız an vana kapatacak sıcak su girişini ve yazmayacak ısı pay ölçer. ama kuzeydeki bir daire, sizden mesela 15 dk. daha geç ulaşacak 21 dereceye, ve onunkisi 15 dk. daha sıcak su girişine izin verecek sizden daha fazla olarak.Yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar????? Yoksa güneşin parasınıda bize ödetmeyesiniz sonra :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

quote:

epeydir yazılanları okuyorum. ısı pay ölçer sistemle kalorimetre sistemini karıştıran yorumlar da gördüm.

ortam ısısına göre faturalandırma yapan bir sistem hiç mantıklı değil. amac, kullanılan miktarın fauralandırılması olmalı. zira, ortam sıcalığı birçok şeyden etkilenir ki örnekler verilmiş. ısı pay ölçer sistemi,, ısının payını değil, ortam sıcaklığının payını ölçüyor. benim tüm odalarım güneş görüyor. ben termostatik vanayı 21 dereceye getirsem bile odaların sıcaklığıı bunun üzerine çıktığı anda, sistem bunu yakıt harcıyormuş gibi görecek ve faturalandırılacak. kalorimetre sistemi olsa idi, vana zaten 21 dereceye ayarlandığı ve yakıt tüketmediğim için herhangi bir faturalandırma olmayacaktı...

ayrıca, ısı pay ölçer sistemi manipülasyona olabildiğince açık. bunun da örnekleri verilmiş. dolayısıya ben bireysel faturaya geçicez diye ısı pay ölçer sistemine geçme fikrine oldukça şüpheli bakıyorum.

bu arada belirteyim. dairem ara katta, güneydoğu cephe. 3+1 ve 135 m2. kışın 280-350 tl arasında yakıt parası verdim ve merkezi sistemle olmasına rağmen adamakıllı ısınamadım. 23.30 da kazan kapanıyori 5 gibi tekrar açılıyor. kışın nerdeyse tamamını ise şehir dışında geçirdim. ama buna rağmen ısı pay ölçer sistemine şüpheyle bakıyorum. eğer kalorimetre sistemine geçme şansım olsaysı, bunu çıkar açıkça savunurdum. ama bu ısı pay ölçer için aynı şeyi söyleyemiyorum...

apartman yönetiminden ise, yöneticimiz bu konudan bahsetmesine rağmen, 2012 yılında herhani bir dönüşüm yapmama kararı çıktı. herkes razı şu an merkezi sistemin devam etmesine. ama konu hakkında bilgisi olan bir ben bir de yöneticimiz vardı.

Kusura bakmayın ama, bu ortam sıcaklığını ölçme olayını anlamış değilim.Yada siz yanlış biliyorsunuz. benim bildiğim sizin eviniz güneş görüyorsa, termostatik vana ile ayarladığınız 21 dereceye, çok daha erken gelmiş olacaksınız ve vana kapatacak su akışını. Sistem böyle çalışmıyormu.Yoksa sizin odanızın sıcaklığı 25 derece oldu, hımmm çok yakmışsınız, yazıyorum deftere demiyor herhalde bu alet. ayarladığınız ortam sıcaklığına ulaştığınız an vana kapatacak sıcak su girişini ve yazmayacak ısı pay ölçer. ama kuzeydeki bir daire, sizden mesela 15 dk. daha geç ulaşacak 21 dereceye, ve onunkisi 15 dk. daha sıcak su girişine izin verecek sizden daha fazla olarak.Yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar????? Yoksa güneşin parasınıda bize ödetmeyesiniz sonra :)

bu başlığın ilk mesajından son mesajına kadar okuyun isterseniz. aletin deftere, kitaba ya da cd.ye bişey yazmadığını, nasıl çalıştığını kullanan arkadaşlar yazmışlar. o yuzden alaycı bir üslup takınarak yazmadan önce bu başlıkta kullanan arkadaşların tecrübelerini okuyun.

• Arkadaşlar konu başında yazanlara pek takılmayın zira çoğu artık burada yazmıyor..Orada yazılanlara bakarsanız 2012 den sonra bu sistem zorunlu da değildi.Anlatıların çoğu da petek üzerine takılan pay ölçerlerle ilgiliydi..Kalorimetre ile sorun yaşadığını söyleyen biri bu foruma yazmadı..Sorunlar daha ziyade çok kolonlu eski binalarda yaşanıyordu..En çok şikayet gelen yer ankara eryaman toplu konutlarıydı..Şikayet edenler genelde önceki seneye göre faturaların yüksekliğinden yakınıyorlardı..Bu sistemde çok ısınanın önceki sisteme göre faturasının yükselmesi doğal. Eryaman toplu konut yönetiminin bu konuda açıklaması var.İsteyen internetten bulup okuyabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Arkadaşlar konu başında yazanlara pek takılmayın zira çoğu artık burada yazmıyor..Orada yazılanlara bakarsanız 2012 den sonra bu sistem zorunlu da değildi.Anlatıların çoğu da petek üzerine takılan pay ölçerlerle ilgiliydi..Kalorimetre ile sorun yaşadığını söyleyen biri bu foruma yazmadı..Sorunlar daha ziyade çok kolonlu eski binalarda yaşanıyordu..En çok şikayet gelen yer ankara eryaman toplu konutlarıydı..Şikayet edenler genelde önceki seneye göre faturaların yüksekliğinden yakınıyorlardı..Bu sistemde çok ısınanın önceki sisteme göre faturasının yükselmesi doğal. Eryaman toplu konut yönetiminin bu konuda açıklaması var.İsteyen internetten bulup okuyabilir..

zaten benim kalorimetreye itirazım yok. Ama ne yazık ki merkezi sistemden kalorimetreye geçmek imkannsız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Arkadaşlar konu başında yazanlara pek takılmayın zira çoğu artık burada yazmıyor..Orada yazılanlara bakarsanız 2012 den sonra bu sistem zorunlu da değildi.Anlatıların çoğu da petek üzerine takılan pay ölçerlerle ilgiliydi..Kalorimetre ile sorun yaşadığını söyleyen biri bu foruma yazmadı..Sorunlar daha ziyade çok kolonlu eski binalarda yaşanıyordu..En çok şikayet gelen yer ankara eryaman toplu konutlarıydı..Şikayet edenler genelde önceki seneye göre faturaların yüksekliğinden yakınıyorlardı..Bu sistemde çok ısınanın önceki sisteme göre faturasının yükselmesi doğal. Eryaman toplu konut yönetiminin bu konuda açıklaması var.İsteyen internetten bulup okuyabilir..

zaten benim kalorimetreye itirazım yok. Ama ne yazık ki merkezi sistemden kalorimetreye geçmek imkannsız.

Çiğli Toki Konutları Kalorimetre kullanıyor , Buca toki ise bu yaz kalorimetre takacak ,çiğli tokide mutfaklarda sayaç gibi bir cihaz var ve aylık 1 tl okuma parası 7 lira hizmet bedeli + %30 ortak kullanım alanı ilave edilip düz beyaz kağıda uyduruk bir fatura çıkartıyorlar ...

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncayd

quote:

quote:

Çiğli Toki Konutları Kalorimetre kullanıyor , Buca toki ise bu yaz kalorimetre takacak ,çiğli tokide mutfaklarda sayaç gibi bir cihaz var ve aylık 1 tl okuma parası 7 lira hizmet bedeli + %30 ortak kullanım alanı ilave edilip düz beyaz kağıda uyduruk bir fatura çıkartıyorlar ...

yani başta merkezi sistemle ısınırken ısı pay ölçere değil de kalorimetreye geçiyor öyle mi? Yanlış anlamadım. Kalorimetrede okuma parası oldyğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

yani başta merkezi sistemle ısınırken ısı pay ölçere değil de kalorimetreye geçiyor öyle mi? Yanlış anlamadım. Kalorimetrede okuma parası oldyğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.

hayır geçiş olmadı , toki binayı yaparken bu şekilde cihazları ve sistemi takılı teslim etmiş bizim işyerinde burada oturan arkadaşlar var hiç memnun değiller ne yazık ki , cihazdan yana bir sıkıntı şimdilik yok onların derdi gelen toplam bina doğalgaz faturasının kalorimetre lerden okunan değerlerin çok üstünde olması ve bu farkı da millete fatura etmeleri :(
    bir oda, bir banyo açık bırakıp diğer petekleri tamamen kapatıyorlar 90-100 lira arası fatura geliyormuş aylık ...

• 2008 den önce yapılan binalar çok kolonlu ve sadece peteklerin üzerine takılan pay ölçer sistemine uygun..Yeni binaların hepsine ister kalorimetre ister pay ölçer takılabiliyor.Kkalorimetre de olsa pay ölçer de olsa okuma parası alınıyor..Yalnız yukarıdaki arkadaş ayda 1 tl + 7 tl hizmet parası demiş..Bu rakam çok fazla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 13 Haziran 2012; 16:06:39 >
  • quote:

öncelilke soğuk havalarda kaloriferi yatma zamanı bile olsa tamamen kapatmak yanlış bir uygulamadır..... soğuyan binayı ısıtmak için harcanan enerji onun makul bir ısıda tutumaktan 3-4 kat daha fazladır..... olması gereken şey 22 derece gibi bir oda ısısını hedef alarak kaloriferin 7x24 sürekli çalışıyor tutulması gerekir....kaloriferi bu şekilde çalışan apartmanda 160-200m2 arasında dairelerimiz var ve ödenen en yüksek yakıt parası geçen soğuk kışta 280TL idi.... elbette apartmandaki iyi ve uygun ısı izolasyonun da katkısı kaçınılmaz...

ikinci önemli konu ise apartman toplantısında enerji verimliliği kanununu hiçe sayarcasına bu sisteme geçmemek yönünde almış olduğunuz kararın mantıksızlığı ve geçersizliğidir...bu şuna benzer; apartmanın önündeki sokakta bulunan trafik ışığı kırmızı olunca durmama kararı almanız veya 8 kat izni varken sizin toplantıda 12 kata çıkmaya karar vermeniz gibi bir acaip durum olur... eğer bu ne kadar mantıklı ise toplantı kararınızda o kadar mantıklı sonuçta kanuna uyulmadığı için apartman ceza alır ve topluca ödersiniz, en azından yöneticiniz yırtar, tek başına ceza ödemekten kurtulur

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

öncelilke soğuk havalarda kaloriferi yatma zamanı bile olsa tamamen kapatmak yanlış bir uygulamadır..... soğuyan binayı ısıtmak için harcanan enerji onun makul bir ısıda tutumaktan 3-4 kat daha fazladır..... olması gereken şey 22 derece gibi bir oda ısısını hedef alarak kaloriferin 7x24 sürekli çalışıyor tutulması gerekir....kaloriferi bu şekilde çalışan apartmanda 160-200m2 arasında dairelerimiz var ve ödenen en yüksek yakıt parası geçen soğuk kışta 280TL idi.... elbette apartmandaki iyi ve uygun ısı izolasyonun da katkısı kaçınılmaz...

ikinci önemli konu ise apartman toplantısında enerji verimliliği kanununu hiçe sayarcasına bu sisteme geçmemek yönünde almış olduğunuz kararın mantıksızlığı ve geçersizliğidir...bu şuna benzer; apartmanın önündeki sokakta bulunan trafik ışığı kırmızı olunca durmama kararı almanız veya 8 kat izni varken sizin toplantıda 12 kata çıkmaya karar vermeniz gibi bir acaip durum olur... eğer bu ne kadar mantıklı ise toplantı kararınızda o kadar mantıklı sonuçta kanuna uyulmadığı için apartman ceza alır ve topluca ödersiniz, en azından yöneticiniz yırtar, tek başına ceza ödemekten kurtulur

mantıksızlığın farkındayım. ama laftan anlamayan bir dolu yaşlı insan...14 dairenin 6 tanesi 1 kişiye ait.. ondna farklı 2-3 tane de daha ev sahibi var. diğerleri de kiracı...

yönetici herşeyi anlattı...birisi çıkar da ben yakıt parası vermiyorsum derse yapacak hiçbirşey yok vs vs...ama değişen bişey olmadı....

ben bu kanunun uygulanabilirliğinden zaten şüpheliyim. denetimi kim yapacak, hangi merci cezayı kesecek vs...hep muallakta...

• Yönetici yönetim planını kanuna göre yapmak zorunda.Kat malikleri kurulunu toplayıp karar almak zorunda değil.

Aksi durumda yönetici sorumluluktan kurtulamaz..

Apartman sakinlerinin çoğu kim denetleyecek deyipte bu iş eskisi gibi olsun derse bu durumda yönetici karar defterine gereğini yazarak istifa etmelidir ve birşey olmaz diyenlerden birisi yönetimi ve bu sorumluluğu üzerine almalıdır..Yahut yönetici kanuna aykırı davrananlar hakkında tek tek hukuki süreci başlatmalıdır..Bu ikincisi işin zor kısmı ve tercih edileceğini sanmıyorum..İstifa etmek en mantıklısıdır..

Binaları birilerinin tek tek gezerek denetlemesine de gerek yok..Apartman sakinlerinden birinin kanuna aykırı durumu yargıya götürmesi yeterlidir..Henüz süre yeni dolduğundan emsal karar çıkmış değil ancak önümüzdeki sene bu iş daha net olacaktır..
  • quote:

Yönetici yönetim planını kanuna göre yapmak zorunda.Kat malikleri kurulunu toplayıp karar almak zorunda değil.

Aksi durumda yönetici sorumluluktan kurtulamaz..

Apartman sakinlerinin çoğu kim denetleyecek deyipte bu iş eskisi gibi olsun derse bu durumda yönetici karar defterine gereğini yazarak istifa etmelidir ve birşey olmaz diyenlerden birisi yönetimi ve bu sorumluluğu üzerine almalıdır..Yahut yönetici kanuna aykırı davrananlar hakkında tek tek hukuki süreci başlatmalıdır..Bu ikincisi işin zor kısmı ve tercih edileceğini sanmıyorum..İstifa etmek en mantıklısıdır..

Binaları birilerinin tek tek gezerek denetlemesine de gerek yok..Apartman sakinlerinden birinin kanuna aykırı durumu yargıya götürmesi yeterlidir..Henüz süre yeni dolduğundan emsal karar çıkmış değil ancak önümüzdeki sene bu iş daha net olacaktır..

alengire hiç gerek yok....

ısı pay ölçer veya kalorimetre sistemine geçmeyen apartmanlarda kanuna aykırı ve adil olmayan bir şekilde yakıt parası toplandığı için doğal gaz parasını ödemeyen daireye yönetici olarak yapabileceğiniz hiç bir şey yok.... hakkında icra takibinde bulunamıyorsunuz... o parayı kimden toplayacaksınız o zaman?

paradoks isterseniz çok

en doğrusu kanunu doğru veya yanlış diye yargılamadan gereğini yapmak..........

buna sıra gelinceye kadar değişmesi gereken çok kanun var, ANCAK diğerlerinden buna sıra gelmez....

kanunu yargılamak göreviniz ise hayırlı işler derim sadece, hemde günümüz Türkiyesinde................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Haziran 2012; 1:46:46 >

• Kanunu yargılamak derken herhalde yönetim planınını yeni sisteme uyarlamayanları kastediyorsunuz..Ben şu an 2 bloklu bir sitede tek denetçiyim..Bizim yöneticiyle bu durumu konuştum..Kendisi hiç kombili evde oturmamış tam bir merkezi sistem sevdalısı ama kanunları okuduktan sonra o da bana hak vermeye başladı..Fakat işi ağırdan alıyor..Apartman sakinlerinin çoğu da durumdan habersiz..Bu yüzden bir kısmı diretecek..Toplantıda bu konuyu anlatacağız ancak küçük ihtimalde olsa yönetici dahil eski sistemi devam ettirmeye karar verebilirler..Bu durumda benim b planım devreye girecek..Bakarsınız ilk emsal mahkeme kararını ben aldırabilirm..
  • quote:

2008 den önce yapılan binalar çok kolonlu ve sadece peteklerin üzerine takılan pay ölçer sistemine uygun..Yeni binaların hepsine ister kalorimetre ister pay ölçer takılabiliyor.Kkalorimetre de olsa pay ölçer de olsa okuma parası alınıyor..Yalnız yukarıdaki arkadaş ayda 1 tl + 7 tl hizmet parası demiş..Bu rakam çok fazla..

Geçen hafta bizim site yönetimine ALARKO - TECHEM ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM HİZMETLERİ firması teklif verdi ben az bile yazmışım hizmet bedeli 7,65 + KDV + 2€ okuma parası ...

Bu hafta da DAF ENERJİ teklif verecek ...
  • quote:

quote:

2008 den önce yapılan binalar çok kolonlu ve sadece peteklerin üzerine takılan pay ölçer sistemine uygun..Yeni binaların hepsine ister kalorimetre ister pay ölçer takılabiliyor.Kkalorimetre de olsa pay ölçer de olsa okuma parası alınıyor..Yalnız yukarıdaki arkadaş ayda 1 tl + 7 tl hizmet parası demiş..Bu rakam çok fazla..

Geçen hafta bizim site yönetimine ALARKO - TECHEM ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM HİZMETLERİ firması teklif verdi ben az bile yazmışım hizmet bedeli 7,65 + KDV + 2€ okuma parası ...

Bu rakam aylık mı? Sadece okuma parası olması gerek..Hizmet parası neyin nesi? Aylık 12-15 tl tutuyor ki bu düpedüz soygundur..Okuma işini bina yönetimi kendisi de yapabilir..Okuma aletlerinin 2000-2500 euro olduğu söyleniyor..Bu alet satın alınsa bile daha ucuza gelir..

• quote:

quote:

hizmet bedellerinin yanı sıra ısı payölçer ve termostatik vana fiyatları gibi kurulum için kullanılan cihaz ve fiyatlarını verirseniz çok faydalı olur

aynı şekilde daf içinde....

• Arkadaşlar öyle bir belanın içine girdik ki sormayın , ALARKO nun verdiği fiyatlar aylık ,hizmet bedelinde ve okumada çok cüzzi bir indirim yaparız ama 10 yıllık sözleşme karşılığı dediler. Olimpiyat Köyünü izmirde bilen bilir burada yaptıkları sözleşmenin bir suretini gördüm resmen bir binanın tapusunu istemedikleri kalmış sözleşmede CAYMA BEDELİ denen bir bölüm var akıllara zarar okuyanın ağzı açık kalıyor diyorki kısaca 10 yıldan önce her ne şekilde olursa olsun sözleşme iptalinde 1.seneden 10.seneye kadar ödenecek tazminat oranları vs vs bir dolu madde var , bununla beraber bize kabaca 6 bloklu 336 daireli bir site için daire başı 900 TL herşey dahil bir fiyat çıkar dediler ha bu arada kazan dairesinde ki Pompaların değişken debili pompa olması gerektiği aksi halde basınç farkları nedeni ile beynin zarar göreceği falan söylendi yani bu fiyata dahil değil bunuda ayrıca pay edip ödeyecek site sakinleri ,bu arada arkadaşın biri okuma işini biz yapsak demiş maalesef bunuda sorduk yapamazsın sözleşmeye aykırı zaten yapamazsın bu veriler ŞİFRELİ ve cihazlarda şifrelenmiş halde dediler ... illa kendileri yapacaklarmış veriler özel bir yazılımla okunuyor ve çözülüyormuş ALARKO gelip DAF ı okuyamaz veya tersi olamaz , her firmanın yazılım ve şifresi ayrı dediler , peki dedik bakanlık cihaz şifrelerini açtırırsa ilerde ne olacak ?? cevap yok ....

DAF ENERJİ ile ilgili bilgiler geldikçe sizlerle paylaşırım ...

Cümleten geçmiş olsun ,hiç bir şey Kanunun üstünde değildir ilkesi gereği eğer kanun iptal edilmez veya değişikliğe uğramaz ise bundan kaçış yok ha bu sene sallarsınız seneye gene başa bela ...

EDİT SEBEBİ : YAZIM VE İMLA HATALARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayd -- 15 Haziran 2012; 9:12:12 >

• Onlar ısınıyor ben ısınamıyorum aynı ödüyoruz deniyordu, eski sistem adaletsiz bulunuyordu...

Alın size adalet işte, kimdir nedir bilmediğiniz firmaları zengin edeceksiniz. Hem de müstakil kombi taksanız bile harcayacağınız ücretin üzerinde ücret ödeyip buna rağmen ısınamayarak.

Cihazların okumasını tabiki şifrelerler. Baksanıza 10 yıllık sözleşme falan. Ciddi bir rant var.

Ayrıca cihazlardan o dairenin tam ne kadar ısı kullandığı bilgisi doğrudan alınamayacaktır. Alınırsa itiraz olacaktır. Kendileri bir şekilde makul olan bir tüketim değeri uyduracaktır.
    Bu nedenle sizin doğrudan tüketimi görmeniz istenmez.
  • Bu hizmet bedeli nedir arkadaşlar.Bizde bir kaç firmadan teklif aldık, 1.5 euro okuma parası dışında herhangi bir hizmet bedelinden falan bahseden olmadı.Ve yazılı tekliflerdede bunlar yer almadı kesinlikle.Sadece ısı payölçer ve termostatik vana fiyatı + okuma parası olarak 1.5 euro.
  • Diyelimki böyle bir yerde oturuyoruz ama merkezi sistem istemiyoruz evimizde her odada klima var bu ödeme olayına illa katıulmak zorundamıyız.
    Yani evimizde petek yok, olsada kullanan yok, evin içine sistem çektirmedik yada çektirdikde kullanmıyoruz kanunen bizdende zorla para alırlarmı.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.