Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.797
Cevap
50
Favori
623.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar marka seçimi konusunda biraz daha net bir bilgi verebilecek kimse yokmu?

Alarko, Daf, v.s. gibi markalardan bugüne kadar kullanmış ve memnun yada memnun olmayan kullanıcılar fikir ve tavsiyelerini beyan edebilirlermi lütfen?
  • Lütfen ISI PAY ÖLÇER almadan önce bu satırları okuyunuz!

Günümüzde basın ve yayın organlarınca ilanı yapılmış, malumunuz üzere Isı Giderleri Paylaşımı, kısaca Isı Tüketimini ölçen, okunmasını ve adil yasal paylaşımını sağlayan PAYAÇLARIN veya diğer bir adıyla PAYÖLÇERLERİN kullanılması, artık yasal bir mecburiyet ve yükümlülük halini almıştır.
    Bu durum son iki ayda ürün ve hizmete olan talebi ciddi boyutlara taşımıştır. İki ay içersinde bu ürünü ve hizmeti sunmak isteyen onlarca yeni firma ortaya çıkmıştır. Aynı şekilde uzak doğu kökenli ürünler, Avrupa geçişli, Avrupa kökenli ürünler olarak ülkemize geçiş yapmaktadır. Ölçüm cihazlarında kaliteden ödün verilmemesi gerekir. Vatandaşlarımızın acele ederek, yanlış ürün seçiminden dolayı mağduriyetleri söz konusudur. Dikkat edilecek en önemli husus, ürünlerin eski veya yeni nesil ürünler olmasıdır.
    Eski nesil ürünler ile ısı giderleri paylaşımı hizmeti yaklaşık 5 seneden bu yana verilmekte ve arkasında önemli sorunlar bırakmış olmasına rağmen, halen satılmaya devam edilmektedir. Bu yönde yetkili mercilere yapılan şikayetler, itirazlar önemli sayıya ulaşmıştır. Burada bizi diğer ürünlerden farklı kılan, ürünlerimizin yeni nesil ürünlerden oluşmasıdır. Bu nesil ürünler ölçüm, okuma ve paylaştırma işlemlerini bina yöneticinizin de yapabilmesine izin verirler. Bu şekilde her türlü sorunuza anında ve yerinde cevap alabilmenize olanak tanınmış olur. Şirketten birinin gelerek size yardımcı olmasını beklemezsiniz.
     Eski tip ürün ve hizmet sunumunda bu özellik sunulmamaktadır. Bu şekilde yanlış ölçüm, yanlış okuma ve olası hatalar sonunda yüksek ve adil olmayan fatura ödemek zorunda kalmanızın önüne geçilmiş olunmaktadır.
     Bu farklılığımızı değerlendirerek, bizi tercih edeceğinize inanıyor, zararın neresinden dönülürse kardır diyoruz. Telsiz, sessiz, dertsiz ürün ve hizmet sunumumuz dan yararlanacağınızı ümit ediyor, enerji tasarrufuna, adil paylaşıma, sosyal sorumluluk ve doğaya olan inancınızın devamını diliyor, saygılar sunuyoruz.

1A Enerji AŞ

• Merhaba

Ben esas bu yapılan 10 yıllık sozlesmelerin hukuka aykırı olup olmadıgını merak ediyorum. Normalde yurt dısında isteyen istedigi firmaya gecebiliyor. Burada da eger okuma yapan firmadan memnun olmayan var ise sozlesmeyi fesih edebilirler.
    daha onceden de cep telefonları tasınamıyordu ancak simdi isteyen istedigi operatore gecebiliyor.

Sözleşme'deki fesih şartlarına göre yönetimin fesih yapması için okuyucu firmanın yükümlülüklerine aykırı davranıyor olması lazım. Böyle bir şey olmadan fesih yaptıklarında, cezai şart maddesine göre okuma firması kalan yılların parasını ve bazı ilave bedelleri cezai şart olarak alma hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla fesih ve cezai şart maddeleri ciddi şekilde tek taraflı olarak firmaların lehine.

Ancak burada apartman yönetiminin lehine bir durum var. Eğer mesken olarak kullanılan bir apartmansa apartman yönetimi tüketici, dolayısıyla burada tüketici mevzuatı uygulanacak. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesi sözleşmelerdeki bu tip tek taraflı konmuş ağır ve haksız şartlara ilişkin tüketiciyi koruyor. Ayrıca bu hükümler sözleşmede güçlü olan tarafın dayatmasıyla tek taraflı konmuş hüküm niteliğinde, yani genel işlem şartı olarak değerlendirilebilir. Yeni Borçlar Kanunu'nda da buna ilişkin bazı koruyucu hükümler mevcut.

Bu konuda apartman yonetimlerinin yalnız olmadıgını vurgulamak istedim sadece.......

• sy 1a enerji bu pay ölçerle ilgili binadaki daire sahiplerinin kaçak kullanma yolu varmıdır yoksa siz buna karşı nasıl bir önlem alıyorsunuz...........
  • Yeni nesil ısı pay ölçerler de eski tip ısı pay ölçerler den en büyük farkı cihazın sürekli gözetim altında olmasıdır. Eski tip cihazlarda cihaza ayda en fazla 4 gün ulaşılabiliyor.Bunun dışında cihazlar uyku moduna geçiyor.Yani cihazdan bu okuma dönemi dışında kontrol amaçlı bilgi almak isterseniz alamazsınız.Buda ciddi sorunlara yol açıyor ( kiracı var ise ara dönemde taşınırsa o kiracıya tüketim yansıtılamıyor , bir itiraz olduğunda anında cihaza ulaşılamıyor vb. ) aynı şekilde bir manipulasyon olduğu zaman veya şüphe duyulduğu zaman cihaza her an ulaşmak mümkün. Her iki saatte bir bu cihazlar ile iletişim kurulduğu için bir manipulasyon veya bozulma durumunda hemen haberdar olunabilir.
    Bir başka durumda biz firma olarak yönetime de aynı okuma raporlama yazılımından kopya bıraktığımız için yönetim istediği zaman cihazların kontrolunu kendi BAĞIMSIZ bir şekilde sağlayabiliyor.
    Burada tabi ilk itiraz cihazın pil ömrüne gelecektir. Bu soruya şimdiden yanıt vermek isterim. Yeni nesil ısı pay ölçerler de elektronik devreleri ciddi olarak yeniden tasarladığımız için pil ömrü yine diğer cihazlarda olduğu gibi 10 yıldır...

• Evet bu tam bir mağduriyet ve dayatma yaratıyor. Biz bunun bilincinde olduğumuz için 1A Enerji olarak bu konuda tamamen yönetim Bağımsız bırakıyoruz.ister 1 yıl ister 5 yıl ister 10 yıl isterse de hiçbir sözleşme yapmama hakkına sahiptir yönetim.
  • Kıymetli arkadaşım, merkezi sistemle ısınma doğru kullanıldığı takdirde en iyi yoldur. Bu sözüm ısı izolasyonunun gereksiz olduğu manasına gelmesin.
    İyi bir ısı izolasyonu yapılmış, merkezi sistemle ısınan ve yakıt pay ölçeri ile yakıt masrafları paylaştırılan bir binada oturma çok medeni bir durumdur.
    Avrupalı, 2. cihan harbinden önce yakıt pay ölçeri ile yakacak masrafların paylaştırmaya başlamıştır. Maalesef, bu kültür ülkemize çok geç gelmiştir.
    Kombinin özendirilme dönemi, kombi üretici ve bilhassa ithalatcı sermaye şirketlerinin hükümetlere etkisi ile olmuştur. Halbuki, kalorifer kazanlarının verimi kombilere göre çok yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

x15 siz bu sistemi kullanmaya ne zaman geçeceksiniz? geçtikten sonra da yorumlarınızı objektf olarak buraya yazmanızı bekliyoruz. şu ana kadar ısı pay ölçere geçip de memnunum diyen çıkmadı. diyen de kendi sisteminin ısı pay ölçer değil de kalorimetre olduğundan bihaberdi. ben çok merak ediyorum mesela memnun kalıp kalmayacağınızı.

Arkadaşlar biliyormusunuz, 1973 yılından beri İstanbul'da yakıt pay ölçeri sistemi ile yakacak masraflarını paylaşan ve %40 cıvarında tasarruf eden apartmanlar var. Ve bu apartmanlar, kanunun zorlaması ile değil, eski kat mülkiyeti kanunun engellemelerine rağmen bu usulü benimsemişler ve halen kullanmaya devam etmekteler. Ancak o tarihlerden beri elektronik tip yakıt pay ölçeri değil, sıvılı tip yakıt pay ölçeri kullanıyorlar. Memnun olmasalardı, halen sistemi kullanmaya devam ederlermiydi.
    Şu ana kadar yazılmış yazıların çoğu, konunun kötü yönlerini abartarak veya olumsuz tecrübelerini yansıttılar. Merak etmeyiniz, zamanla aksaklıklar da düzeltilecektir.

• Kombi kullanıyorum, mutluyum.
    Kesinlikle merkezi sistem istemiyorum.
    Kayınpederlerde merkezi sistem var hiç bir işekilde memnun değiller...
  • eylül veya ekim tarihten emin olmamakla beraber merkezi sistemle çalışan evlerde her petege 40€ civarı tutacak bir cihaz takılacak ve kullandiginiz ısıya göre artık para odeyeceksınız bir nevi kombi gibi olacak.

Merkeziler de artık rahat.
  • Merkezi sistem kullanmamak için şehri bile terkederim.

• Merhaba,

11 daireli, merkezi ısıtma ile ısıtılan bir apartmanın yöneticisiyim.

Isı pay ölçer için fiyat teklifleri aldım, hersey neredeyse hazır ama ev sahiplerinden birisi "Rahatım yerinde. Evime insan girmesin istiyorum. Para ödemek istemiyorum" gibi sebeplerle keşfe gelecek teknik personeli evine almayacağını söylüyor.

İşin ucunda yöneticiye para cezası olmasa hiç umrumda olmayacak ama benim bu ev sahibini ikna etmem gerekiyor. Tatlı söz ile, ilgili kanun metnini paylaşarak ikna etmeye çalıştıysam da olmadı. Acaba, yasal yollarla itiraz eden ev sahibini zorlamam mümkün olabilir mi? Bunun için ne yapmam gerekir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eren
  • Ev sahiplerini ikna etme gibi bir sorumluluğunuz yok..Ev sahipleri bu kanuna paşa paşa uymak zorunda..Yukarılarda bir arkadaş bu konuda katıldığı seminerden edindiği izlenmlerde bir değerlendirme yapmıştı..Bu durumdaki ev sahipleri o binada hane başına gelen en yüksek fatura neyse onu öderler.Siz yönetim planını kanuna uygun yaptıktan sonra gerisini onlar düşünsün..Bu miktarı ödemezlerse mahkeme masraflarıyla birlikte daha fazlasını zorla öderler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 24 Temmuz 2012; 21:43:42 >
  • Forumda herkes hukukçu olmuş :))))
    Kimsenin evine zorla giremezsiniz. Kolluk kuvvetlerinin dahi, savcı emri ya da bomba ihbarı olmadığı durumlarda eve giremediğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz elbet çünkü gerçek bilgi yerine sallama bilgi daha kolay geliyor Türk insanına. Hangi kanunda yazıyor binaya gelen en yüksek faturayı ödeyeceksiniz diye? Hukuksal hangi dayanağı var? Biz de sürekli seminerlere katılır, hepimiz çıkar bir şeyler yumurtlarız o seminerlerde. İnsanların kendi fikir ve çalışmalarını açıkladığı yerlerdeki olaylar ne zaman kanun hükmünde kararname oldu? Allah aşkına bu kadar sallamasyon yapmayın artık. Bilmiyorsanız bir bilene danışın, bilmemek ayıp değildir...

Bilgi için söylüyorum: Kişi evime teknik ekip giremez diyorsa, o ekip o eve GİREMEZ. Apartman yönetimi, kanunlar nezdinde hakkını aramak için yetkili mahkemeye başvurur ve olay bu şekilde gelişir gider. Yani kanuna paşa paşa uymak zorunda değil. Isı payölçer taktırmak istemeyen malikler için herhangi bir yaptırım kararı yoktur. Bu konuyla alakalı henüz bir çalışma da yoktur, olamazda... Daha kanun yürürlüğe girmeden evvel buradan çıkıp yazmıştık biz, bu kanun kadük kalacak diye. Dediğimiz gibi oldu ve bu kanun kadük kaldı. Yeni yapılan binalar için yaptırım kararı daha kanun çıktığı gün yürürlüğe girdi. Neydi bu yaptırım? Eğer binayı yaparken ısı verimliliği kanunu hükümlerine göre hareket etmezseniz, ruhsat alamazsınız. İşte size yaptırım. Peki kanun yürürlüğe girmeden önceki binaların yaptırımı nerde? Yok öyle bir yaptırım çünkü kanunlar geriye doğru işletilemez. Defalarca yazdık çizdik ama hala Isı Payölçer firmalarının ücretli elemanları ortalarda gezip, bu sistemin takılmamasının suç olduğunu söylüyorlar. O arkadaşlara tekrar soruyorum, bir kez daha soruyorum: Arkadaşlar bana bu sistemi taktırmayan binalar ya da malikler için nasıl yaptırımlar var söyleyebilir misiniz? Lütfen laf kalabalığı yapmadan bana hangi yaptırımlar olacak madde madde sıralayıp, kaynak gösterir misiniz?

• Bizim yonetici de kapıya yazı asmış kıs ayında site olarak cumhur cemaat pay olcere geçiyoruz diye. Maximum aylık 350tl ödeyeceğim bu sitede cihaz takilinca ne olur bilmem.. ev 4.1 ve biz 3 odayı kullanmıyoruz, kar ederim herhalde.

Kafama takılan, bu zimbirti odanın sıcaklığını olcecekse, benim bütün evim Full Gunes görüyor. Tutup cihazlar petekler kapalı yada kısık oldugunda günesin ısıtmasına para yazmasın, alaarlarsa yarattı demem o zavazingolari :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Bar Fedaisi,
    Yazilarinizi ilgiyle okuyorum, bir suredir yoktunuz, dogrusu merak ettim. Mesleginizi de merak ediyorum, belki soylemek istemeyebilirsiniz diye sormayacagim. Ben maalesef yonetici oldugum icin olaya sadece kat maliki acisindan bakamiyorum. Biz bu isten tumuyle kurtulalim diye Haziran'da olaganustu toplanti yaptim, birebir insanlara anlattim ve boylece yuzde yetmis oraninda kombiye gecis karari aldik ama uygulayamadim, cunku kanunun 2000 metrekare engeline takildik. Apartman eski oldugu icin kalorimetre de mumkun degil, tek secenek pay olcer. Beni dusunduren, kat malikinin bize takilmadi, odemiyorum diyerek odememe hakkina dayanarak odememesi. Zaten para epeyce zor topluyorum, bircoklarinin dedigi gibi beceriksizlikten degil, cok eski tanidik insanlarla yoneticilik bittikten sonra da yuzyuze bakacagimdan, yenilere de ayrimcilik yapamadigimdan. Zayif bir tavir olabilir, ama karakter yapisi kolay kolay degismiyor. Benim cekincem, kanuna aykiri diyen birkac catlak sesin cikip odememesi ve bu yuzden de her beraber fatura odenemeyeceginden sogukta kalmak. Ilk faturada olmaz biliyorum, ama karakis ortasinda da bunu yasamak istemiyorum. Tabii bu arada ben taktirmiyorum diyen catlaklar da olacak, o durumda kafasina gore paylastiriyor derler ve kesin gunah kecisi olurum. Tabii bir de taktiririm diyerek odemesini yapmayan veya zamaninda yapmayanlar.. Apartman adina imzayi ben atacagim, odenemezse ne olacak.. Zaman daraliyor, gonlum taktirmak istemiyor, hele ki on yillik bir anlasmaya imza atmak zorunlulugunu dusunmak beni cileden cikartiyor. Hep erteleme/iptal turunden bir haber bekliyorum, gunler geciyor. Bu forumda iki defa kirmizi fontlarla soruldu, kimseden cevap cikmadi. Ben de aldim o duyumu, ama demek ki kulaktan kulaga dolasan bir asparagas. Kuzey/guney alt kat/ust kat gibi etkenlerin yarattigi farklari anladim da, dokum/panel radyator ile ilgili bilgi bulamadim, sizin fikriniz var mi acaba? Bir de son sorunuza cevap verecek biri cikacak mi, merak ediyorum, saksakcilardan okuyan olmustur muhakkak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

Forumda herkes hukukçu olmuş :))))
    Kimsenin evine zorla giremezsiniz. Kolluk kuvvetlerinin dahi, savcı emri ya da bomba ihbarı olmadığı durumlarda eve giremediğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz elbet çünkü gerçek bilgi yerine sallama bilgi daha kolay geliyor Türk insanına. Hangi kanunda yazıyor binaya gelen en yüksek faturayı ödeyeceksiniz diye? Hukuksal hangi dayanağı var? Biz de sürekli seminerlere katılır, hepimiz çıkar bir şeyler yumurtlarız o seminerlerde. İnsanların kendi fikir ve çalışmalarını açıkladığı yerlerdeki olaylar ne zaman kanun hükmünde kararname oldu? Allah aşkına bu kadar sallamasyon yapmayın artık. Bilmiyorsanız bir bilene danışın, bilmemek ayıp değildir...

Bilgi için söylüyorum: Kişi evime teknik ekip giremez diyorsa, o ekip o eve GİREMEZ. Apartman yönetimi, kanunlar nezdinde hakkını aramak için yetkili mahkemeye başvurur ve olay bu şekilde gelişir gider. Yani kanuna paşa paşa uymak zorunda değil. Isı payölçer taktırmak istemeyen malikler için herhangi bir yaptırım kararı yoktur. Bu konuyla alakalı henüz bir çalışma da yoktur, olamazda... Daha kanun yürürlüğe girmeden evvel buradan çıkıp yazmıştık biz, bu kanun kadük kalacak diye. Dediğimiz gibi oldu ve bu kanun kadük kaldı. Yeni yapılan binalar için yaptırım kararı daha kanun çıktığı gün yürürlüğe girdi. Neydi bu yaptırım? Eğer binayı yaparken ısı verimliliği kanunu hükümlerine göre hareket etmezseniz, ruhsat alamazsınız. İşte size yaptırım. Peki kanun yürürlüğe girmeden önceki binaların yaptırımı nerde? Yok öyle bir yaptırım çünkü kanunlar geriye doğru işletilemez. Defalarca yazdık çizdik ama hala Isı Payölçer firmalarının ücretli elemanları ortalarda gezip, bu sistemin takılmamasının suç olduğunu söylüyorlar. O arkadaşlara tekrar soruyorum, bir kez daha soruyorum: Arkadaşlar bana bu sistemi taktırmayan binalar ya da malikler için nasıl yaptırımlar var söyleyebilir misiniz? Lütfen laf kalabalığı yapmadan bana hangi yaptırımlar olacak madde madde sıralayıp, kaynak gösterir misiniz?

sayın bar fedaisi 2 yıldır buradasınız ama sizde zerre kadar gelişme yok..Siz kanunları yönetmelikleri takmayan biri olarak nasıl hak ve hukuktan bahsediyorsunuz onu da anlamış değilim..Ben yukarıda seminere katılan bir arkadaşın bu forum içinde söylediklerini buraya aktardım..Elbette en doğru kararı mahkemeler verecektir..Ancak mahkemenin vereceği karar da buna yakın olacaktır..Bunun için hukuk bilmeye gerek yok mantığı çalıştırmak yeterli..Siz ne düşünüyorsunuz örneğin böyle bir durumdaki vatandaşın o binaya gelen faturanın daire başına denk gelen miktarı kadar payına düşeni ödeyeceğini mi sanıyorsunuz yani herşey eskisi gibi olacak..Böyle bir durumu mantığınız alıyor mu? Burada kimsenin evine girme durumu da söz konusu değil..Söz konusu kişi zaten taktırmadığını yasal yaptırımı göze aldığını beyan ediyor..Kasım ayından itibaren zaten davalar açılmaya başlanacak..Bu durumda nasıl yaptırımlar olacak o zaman göreceğiz..Kanunları siz hafife alabilirsiniz ancak bunları mahkemelerin de takmayacağını sanmak hayalden de öte birşey olsa gerek..Eğer işleyişte bir takım sıkıntılar olacaksa bunlar da hızlı bir şekilde çözülecektir.Bu işten geriye dönüş olmayacaktır..Bu konuda kimsenin endişelenmesine gerek yok..

• quote:

Forumda herkes hukukçu olmuş :))))

budur

• quote:

Orijinalden alıntı: fensit

Sayın Bar Fedaisi,
    Yazilarinizi ilgiyle okuyorum, bir suredir yoktunuz, dogrusu merak ettim. Mesleginizi de merak ediyorum, belki soylemek istemeyebilirsiniz diye sormayacagim. Ben maalesef yonetici oldugum icin olaya sadece kat maliki acisindan bakamiyorum. Biz bu isten tumuyle kurtulalim diye Haziran'da olaganustu toplanti yaptim, birebir insanlara anlattim ve boylece yuzde yetmis oraninda kombiye gecis karari aldik ama uygulayamadim, cunku kanunun 2000 metrekare engeline takildik. Apartman eski oldugu icin kalorimetre de mumkun degil, tek secenek pay olcer. Beni dusunduren, kat malikinin bize takilmadi, odemiyorum diyerek odememe hakkina dayanarak odememesi. Zaten para epeyce zor topluyorum, bircoklarinin dedigi gibi beceriksizlikten degil, cok eski tanidik insanlarla yoneticilik bittikten sonra da yuzyuze bakacagimdan, yenilere de ayrimcilik yapamadigimdan. Zayif bir tavir olabilir, ama karakter yapisi kolay kolay degismiyor. Benim cekincem, kanuna aykiri diyen birkac catlak sesin cikip odememesi ve bu yuzden de her beraber fatura odenemeyeceginden sogukta kalmak. Ilk faturada olmaz biliyorum, ama karakis ortasinda da bunu yasamak istemiyorum. Tabii bu arada ben taktirmiyorum diyen catlaklar da olacak, o durumda kafasina gore paylastiriyor derler ve kesin gunah kecisi olurum. Tabii bir de taktiririm diyerek odemesini yapmayan veya zamaninda yapmayanlar.. Apartman adina imzayi ben atacagim, odenemezse ne olacak.. Zaman daraliyor, gonlum taktirmak istemiyor, hele ki on yillik bir anlasmaya imza atmak zorunlulugunu dusunmak beni cileden cikartiyor. Hep erteleme/iptal turunden bir haber bekliyorum, gunler geciyor. Bu forumda iki defa kirmizi fontlarla soruldu, kimseden cevap cikmadi. Ben de aldim o duyumu, ama demek ki kulaktan kulaga dolasan bir asparagas. Kuzey/guney alt kat/ust kat gibi etkenlerin yarattigi farklari anladim da, dokum/panel radyator ile ilgili bilgi bulamadim, sizin fikriniz var mi acaba? Bir de son sorunuza cevap verecek biri cikacak mi, merak ediyorum, saksakcilardan okuyan olmustur muhakkak.

peki yönetici ısı payölçer sistemine apartmanı geçirtemez ise şu kadar ceza öder diye bir yasa, kanun veya yönetmelik mi var?
    siz herkes geçelim diyorsa geçin, eğer herkes geçmek istemiyor ise geçmeyin.... fazla dert etmeyin bence....gün ola harman ola

• quote:

işin bu kısmını ben de merak ediyorum..... var mı buna cevap verecek biri ???

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.