Ben geri kafalılık ve çapulculuğa devam edeyim. Siz bana 2011/2012 kış sezonunda ödediğiniz toplam gaz faturasından bahsedin. Yukarıda vediğim bilgiler açık ve net. Sizin sunduğunuz argumanlar çok bilimsel ve tecrübeye dayalı olmuş (geri kafalılık ve çapulculuk) Belki bunlarıda kabul ederim ama önüme adam gibi konulursa.
Bu arada evim 3+1 134 m2 ve Doğu cepheli. 2004 yılında kombi ile oturduğum lokasyondan 4-5 km uzakta ve aynı büyüklükteki bir dairede sezonda 1000-1300 TL gaz faturası ödüyordum. Ve geri kafalılık yapıp merkezi sistemle ısınan bir lokasyona taşındım. Şimdi 500-600 ödüyorum, 8 yıl sonra ve daha kaliteli ısınarak.....
Pay ölçerden bahsetmemissiniz, burda tartisilan konu pay ölçer.. Kombiyi merkezi sisteme tercih etmek baska bir konu, merkezi sisteme pay ölçer taktirmak baska bir konu..
quote:
Orijinalden alıntı: fensit
quote:
Orijinalden alıntı: cangon
Ben geri kafalılık ve çapulculuğa devam edeyim. Siz bana 2011/2012 kış sezonunda ödediğiniz toplam gaz faturasından bahsedin. Yukarıda vediğim bilgiler açık ve net. Sizin sunduğunuz argumanlar çok bilimsel ve tecrübeye dayalı olmuş (geri kafalılık ve çapulculuk) Belki bunlarıda kabul ederim ama önüme adam gibi konulursa.
Bu arada evim 3+1 134 m2 ve Doğu cepheli. 2004 yılında kombi ile oturduğum lokasyondan 4-5 km uzakta ve aynı büyüklükteki bir dairede sezonda 1000-1300 TL gaz faturası ödüyordum. Ve geri kafalılık yapıp merkezi sistemle ısınan bir lokasyona taşındım. Şimdi 500-600 ödüyorum, 8 yıl sonra ve daha kaliteli ısınarak.....
Pay ölçerden bahsetmemissiniz, burda tartisilan konu pay ölçer.. Kombiyi merkezi sisteme tercih etmek baska bir konu, merkezi sisteme pay ölçer taktirmak baska bir konu..
Sayın fensit dikkatiniz ve uyarınız için teşekkürler. Mesajımdan alıntı yaparak çok ciddi bir detaya dikkat çekmişsiniz. Ben bu mesajımda bir üstde yazdığım mesajla ilgili olarak detaylı bilgi vermek istemiştim. Biraz kombi mevzusuna meğillenme nedenimiz ise benim alıntı yaptığınız mesajım değildir. 2 mesajımın arasında kalan mesajlardır.
Mevzuya dönersek bilimsel olarak ispata edin edemiyor olsanız da çalışın. Rakamları verdim yukarıda şimdi ben pay ölçer ile % kaç yakıt azaltıcam da yılda ödediğim 575 TL ile sistemin maliyetini kaç yılda karşılarım ve bu sistemi kurdurduğum için ben veya devletim ne kazanır?
Sayın Cangon, aramizda bir yanlis anlasma olustu. Ben pay ölçeri hiç savunmadım, sadece konumuz pay ölçer demek istedim. Ben de merkezi sistemle ısınan bir apartmanda oturdugum icin Mayıs'tan beri surekli okuyorum ve bilgi edinmeye calisiyorum. Merkezi sistem ile ilgili sorunumuz yoktu, ama pay ölçerle ilgili okuduklarimızdan memnun olmadigimız icin apartmanda toplanti yaparak cogunluk sagladik ve kombiye gecme karari aldik, ancak 2000 metrekare engeline takildigimiz icin gerceklestiremedik. Kombi hic kullanmadim, tesisat yaptirmak, sonraki tuketim harcamalari daha cok olacak, bunu bilerek aldik bu karari, gercekten de herkes isindigi kadarini oder diye, olmadi. Simdi mecburen yine asil konuya donduk. Sordugunuz soru dogru ve hakli, ama cevap verecek olan ben degilim, cunku ben de ayni soruyu soran biriyim.
ben de 14 daireli merkezi doğalgazla ısınan 1994 yapımı bir apartmanda oturuyorum (istanbul kadıköy) ancak benim sorunum ise kışın ısınamamak. dairemin içi ılık oluyor ama sıcak da olmuyor. 23.30'da kazan kapatılıyor ve sabah 5.30-06.00 gibi tekrar açılıyor. dolayısıyla gece daire soğuk oluyor. ne kadar dedimse de kabul ettiremedim gece de yanmasını. neymiş, şimdi bile çok geliyor, senin dediğin gibi yansa naaparız? iyi de, ben sabah çıkıyorum evden, akşam 7-8 gibi geliyorum. 3 saat sonra da kalorifer kapanıyor. ayrıca sayın cangonun belirttiği gibi faturalar benim için hayal. kasım-nisan arasında 250-350 arasında değişen yakıt bedeli ödedim. bu yüzden herkesin ısındığı kadar ödemesi olayını teorik olarak doğru buluyorum. gerçi sabaha kadar yansa ve de ben adam gibi ısınsam, benim için yine sorun olmaz...ama hem ısınamayıp hem de ortalama 300 tl (kış aylarında) yakıt bedeli ödeyince keyfim kalmıyor...ancak, pay ölçerin de gerçek bir tasarruf sağlayacağı konusunda ciddi şüphelerim var. daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, bir Allah'ın kulu çıkmadı "ben bu sistemi kullanıyorum, memnunum ve tasarruf sağladı" diyen...sistemi savunanlar henüz kullanmayan ve teoriye göre yorum yapanlar. evet teoride herkesin harcadığı doğalgaz kadar ödemesi mantıklı...ama iş pratiğe gelince memnuniyetsizlik had safhada. kaldı ki, ısı pay ölçer sistemi, harcanan doğalgazı/yakıtı ölçmüyor. oda sıcaklığı ile petek arasındaki sıcaklık farkını ölçerek, neye göre belirlendiği belli olmayan sabit sayı faktörleriyle ölçüm yapıyor...kalorimetre sistemi uygulanabilir olsa (bizim apartman için söylüyorum) canla başla bu sisteme geçmek için çalışırım. ama adı ısı pay ölçer olan ama ısıyı ölçmeyen bu sistem benim kafama yatmadı.
Sayin emrahsnr, acaba sabaha kadar yansa isinir miydiniz diye dusundum, gun boyu yaniyor, aksam dondugunuzde ilik oluyorsa sabaha kadar yansa farkedecek ne olur? Bu pay olcerle ilgili herhalde gunduz giderken minimuma getireceksiniz, gelince actiginiz zaman durum ne olacak, isinmasi ne kadar surecek? Bir de bu kisma acma durumlarinin kazanin verimli calismasini etkileyerek pompada sorun cikarttigini ve degistirilmesi gerektigini okumustum, hatta daha ileri boyutta kazanin bile degistirilmesi gerektigini yazanlar oldu. Tabii bunlar hep ekstra masraf. Bir de pay olcer takilmadigi zaman odememek icin bunu firsat bilenler odemedikce fatura odenemez duruma gelince, tamamen sogukta kalmak ta olasi. Soylediklerinize katiliyorum ve sormak istiyorum, sizin apartmanda pay olcere gecisle ilgili bir girisim var mi?
son yapılan toplantıda ben yoktum. mevcut durumda kalma kararı alınmış...benim kafama çok yatmadığı için bu sistem, itiraz etmek de gelmedi içimden...biraz daha konuyu araştırmayı planlıyorum. eğer aklıma yatarsa yöneticiyle konuşucam. yönetim kararını değiştirmezse ben de noter kanalıyla bir ihtirname gönderirim bireysel ısınmaya yönelik bir çalışma yapılmıyor, aksi takdirde kışın sabit yakıt parası ödemem diye....kaldı ki böyle bir hak da doğuyor zaten...ama dediğim gibi, bu sistemin kafama yatması lazım. kendim inanmadığım birşeyi başkalarına empoze edemem.
quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
son yapılan toplantıda ben yoktum. mevcut durumda kalma kararı alınmış...benim kafama çok yatmadığı için bu sistem, itiraz etmek de gelmedi içimden...biraz daha konuyu araştırmayı planlıyorum. eğer aklıma yatarsa yöneticiyle konuşucam. yönetim kararını değiştirmezse ben de noter kanalıyla bir ihtirname gönderirim bireysel ısınmaya yönelik bir çalışma yapılmıyor, aksi takdirde kışın sabit yakıt parası ödemem diye....kaldı ki böyle bir hak da doğuyor zaten...ama dediğim gibi, bu sistemin kafama yatması lazım. kendim inanmadığım birşeyi başkalarına empoze edemem.
hocam Türkiye koşullarında en iyi çözüm ferdi ısınmaya geçmektir.....eğer apartmanda herkes merkezi ısınmadan ferdi ısınmaya geçelim derse geçersiniz ama bir kişi bile itiraz etse geçmezsiniz... ailede ferdi ısınma kullanan da var merkezi ısınma kullanan da.... aynı koşullar ve yalıtım şartlarında ferdi ısınma kuralına uygun olarak kullanırsanız merkezi ısınmadan daha ekonomik olmaktadır..... dediğiniz gibi genelde merkezi sistemler gece kapatılıyor, ancak benim evimde kombi 24 saat açıktır, gündüz daha düşük oda sıcaklığı için gece daha yüksek oda sıcaklığı için çalışır, ayrıca geçen senelerde bir de dış hava kompanzasyonu için ilave yaptım, artık 365 gün açık desem yeridir.... bu haliyle ben yalıtımı süper, sistemi süper, ancak sürekli açık olmayan veya diğer ifade ile akılcı ve kuralına uygun kullanılmayan merkezi sistemlerden daha ucuza ve daha konforlu ısınıyorum.... gündüz merkezi ısınanlar gece yorgan altına girerken ben yorgan kullanmıyorum, pike bile fazla geliyor...gerisini siz düşünün....ancak yer istanbul, kars filan değil her katta tek daireyiz ve komşularda benzer şekilde kombili ve yakmayan komşum yok.... bu şartlarda merkezi sistemin ferdi ısınmadan daha avantajlı olması mümkün olamıyor zaten en önemli konu ÖZGÜRLÜK....gerisi safsata...
merkezi sistem kombiye göre daha tasarruflu fiyorlar genelde merkezi sistemlerde kazan gece 11.00 civarı gibi kapanır sabah 6 gibi açılır diğer kombisi olan da 24 saat yakıyor ondan sonra merkezi sistem tasarruflu diyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: fusel
merkezi sistem kombiye göre daha tasarruflu fiyorlar genelde merkezi sistemlerde kazan gece 11.00 civarı gibi kapanır sabah 6 gibi açılır diğer kombisi olan da 24 saat yakıyor ondan sonra merkezi sistem tasarruflu diyorsunuz
aynen kardeşim....bu önemli farkı gözden kaçırıyorlar.... aslında bilmiyorlar ama nedense fikirleri var
Dosödoköko :) toplantiya katilan yuzde yetmis oy oraniyla kombiye gecemeyen ben su yazdiklarinzi yutkunarak okumaktan baska birsey yapamiyorum. Kalan yuzde otuz ya kiracisi olup kombiyi masrafli buldugu icin ilgilenmeyenler, ya da pay ölçere ne kadar odeyecegini anlamak zahmetine bile katlanmayanlar. Kisin yakıt odememek icin bahaneyi altin tepside onlerinde bulacaklar ya, fatura odenemeyince kim kimle neyi nasil paylasacak merak ediyorum. Diger taraftan sabirla en azindan "ertelendi" seklinde bir duyuru bekliyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo
quote:
aynen kardeşim....bu önemli farkı gözden kaçırıyorlar.... aslında bilmiyorlar ama nedense fikirleri var
Merkezi sistemde apartman bir bütün olarak ısındığından, gece kazanın yanmaması evlerin soğumasına sebep değildir. Kombide öylemi, kapatın bakalım gece, sabaha işe gitmek için kalkıp üstünüzü giyinirken donarsınız vallahi
quote:
Orijinalden alıntı: TYR
quote:
quote:
Merkezi sistemde apartman bir bütün olarak ısındığından, gece kazanın yanmaması evlerin soğumasına sebep değildir. Kombide öylemi, kapatın bakalım gece, sabaha işe gitmek için kalkıp üstünüzü giyinirken donarsınız vallahi
hocam (ısı transferi) fizik kurallarını altüst ettin yahu demekki kombili evlerde ısıtmayı kapatınca ev soğuyor ama merkezi sistemlerde soğumuyor.... vallahi helal.... yeni bir fizik profesörümüz oldu
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam (ısı transferi) fizik kurallarını altüst ettin yahu demekki kombili evlerde ısıtmayı kapatınca ev soğuyor ama merkezi sistemlerde soğumuyor.... vallahi helal.... yeni bir fizik profesörümüz oldu
arkadaşım kazan gece 11.00 de kapanıyo 6.00 da açılıyor aradan 7 saat süre geçiyor sende diyorsunki ev soğumaz diyorsun..........ne diyeyimki sana bilemiyorum...
O halde; Merkezi sistemde diğerine oranla daha az soğuyacaktır demek, daha doğru bir ifade olacaktır
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
arkadaşım kazan gece 11.00 de kapanıyo 6.00 da açılıyor aradan 7 saat süre geçiyor sende diyorsunki ev soğumaz diyorsun..........ne diyeyimki sana bilemiyorum...
Karıştırdın herhalde Ben ister kombili ev olsun ister merkezi sistemli ev olsun her ikiside bir birine yakın sürelerde soğur diyorum
AMA DAHA ÖNEMLİ OLAN ŞU Kombili evde gece uyurkende kombinizi çalıştırırsınız ve ev soğumadığı için evi yeniden ısıtmak için dünyanın doğalgazını yakmazsınız ve daha konforlu ve daha rahat bir gece geçirirsiniz Merkezi sistemde gece üşümeye mahkumsunuz kulaktan dolma bilgiye sahip, eski kafalı komşularınızı kandırıp gece kaloriferlerı asla yakamazsınız.... Özgürlük kombide !!! Arada işte böyle önemli bir fark var, bunu gözden kaçırmayın
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Varlık Özerciyes, binalarda yüksek verimli kazan ve mantolama gibi ısı yalıtımı süreçleri tamamlanmadan, ısı pay ölçer veya kalorimetre kullanımının enerji verimliliği açısından beklenen tasarrufu sağlamasının tartışmalı bir konu olduğunu bildirdi.
Isı pay ölçerlerin yakıt tüketiminin paylaştırılmasını sağlarken, kalorimetrelerin tüketimi aritmetik olarak ölçme özelliği bulunduğunu dile getiren Özerciyes, “Dolayısıyla ısı pay ölçer kullanıldığında kullanım mahallerine ilişkin bilgilerin doğru girilmesi sağlıklı paylaşım için çok önem taşıyor. Daha doğru paylaşım için, yeni binalarda çok sayıda ısı pay ölçer kullanımı yerine, tek kolonlu ve kalorimetreli uygulamalar yapılması en doğru uygulama olarak dikkat çekiyor.
Isı pay ölçer ve kalorimetre cihazları üreten ve satan firmaların, yasaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalar olması gerektiğine dikkat çeken Özerciyes, ancak piyasada bu yetkiyle üretim ve satış yapan firmaların sayısal azlığından dolayı maliyetlerin yüksek oluşunun yasayla bunları kullanmak zorunda bırakılan vatandaşın aleyhine bir durum yarattığına dikkat çekti.
Özerciyes cihazların alınması ve takılması esnasında oluşacak maliyetlerin karşılanmasında vatandaşa finansman desteği, taksitlendirme gibi seçenekler sunulması gerektiğini vurguladı. Özerciyes, uygulamaya geçişteki sıkıntıları cezai işlemlerle değil, vatandaşı destekleyerek çözmenin, sosyal devletin temel görevi olduğunu dile getirdi.
Yukarıdaki açıklama 11 Agustos tarihinde yapilmis. Ilgili kişiler bunu okumus mudur,, yoksa tatil mi yapmaktadırlar? Okudularsa adam sen de mi demişlerdir, yoksa bir bilen soylemis diye şöyle bir durup düşünmüşler midir? Merak ettim..
hocam biz halk olarak biraz da başımızda çoban istiyoruz galiba.....yani birileri dürtecek ve bir şeyleri yapmaya zorlayacak mantaloma ve/veya enerji verimliliği ile ilgili olarak herşeyi devletten beklemeyin, birazda halk olarak birşeyleri kendimizin yapması lazım.... mevzuat ve yasal olarak bazı düzenlemeler yapılıyor, bunlardan haberdar olmak ve bunlara göre davranmak artık bize kalıyor....
okuyun....
Mantolama Kanunu | Dış Cephe Mantolama Müsaadesi Mantolama Kanunu Dış Cephe Mantolama Kat Mülkiyeti Kanunu'ndaki (KMK) değişikliğe göre, artık binaya yalıtım yaptırma kararı almak kolaylaştı.
Binaya Yalıtım yaptırma kararı almak için kaç oy gerekli? Bugüne kadar binaya yalıtım yaptırmak için oybirliği gerekirken artık oyçokluğu ile karar alınabiliyor. Yani 10 daireli bir binada 6 kişinin "evet" demesi durumunda geriye kalan 4 kişi bu karara uymak zorunda. "Ben olumsuz oy verdim, gidere karışmam" ya da "benim bölümüme yalıtım yapmayın" deme şansı da kalmıyor.
Bina Yalıtımı içim gidere katılmayanlara nasıl yaptırım uygulanacak? Üzerine düşen gidere katılmayanlar ise KMK'nın 20. maddesi gereğince yüzde 5 gecikme faizi talepli icra takibi ile karşı karşıya kalacak.
BİNALARDA Enerji Performansı Yönetmeliği'nin (BEP) tam anlamıyla uygulanması halinde Türkiye'de enerji tüketiminin en az yüzde 50 azalacağı bildiriliyor. Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Başkanı Cafer Ünlü, bunun yıllık 7 milyar dolarlık enerji tasarrufu anlamına geldiğini söyledi. BEP Yönetmeliği'ni değerlendirmek amacıyla basın toplantı düzenleyen Başkan Cafer Ünlü, BEP Yönetmeliği'nin 5 Aralık'ta yürürlüğe girdiğini hatırlatarak mevcut ve yeni yapılacak konutların yanı sıra otel, hastane ve alışveriş merkezleri gibi tüm ticari ve hizmet amaçlı binalarda enerji tüketiminde tasarruf sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
AB standartlarına uyum 2007 yılında çıkarılan Enerji Verimliliği Kanunu'nun, Avrupa Birliği (AB) enerji direktifleri çerçevesinde hazırlandığını dile getiren Ünlü, bu kanunun uygulanması için yönetmeliklere ihtiyaç olduğunu, BEP Yönetmeliği'nin de bu ihtiyacı karşıladığını söyledi. Kopenhag'da da bugün iklim değişikliği ve enerji konularının konuşulduğuna dikkati çeken Ünlü, "Bu konular tüm dünyada konuşulurken, biz bu yönetmelikle enerji verimliliğini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Türkiye'de 2007 yılında tüketilen enerjinin yüzde 40'ının sanayi tesislerinde, yüzde 31'inin de binalarda olduğunu, geçen yıl ise yüzde 33'ünün sanayi tesislerinde, yüzde 36'sının binalarda tüketildiğini anımsatan Ünlü, binalardaki enerji tüketiminin yükselmesine, konforun artmasının, sanayi tesislerindeki düşüşe ise ekonomik krizin neden olduğunu ifade etti.
Yalıtımsız bina kalmayacak BEP Yönetmeliğinin içeriği hakkında da bilgi veren Ünlü, Yönetmelikle kullanım alanı bin metrekareden büyük, yeni yapılacak binalarda merkezi ısıtma sisteminin zorunlu hale geldiğini bildirdi. 250 metrekareden büyük yapılarda ise ısıtma sisteminin 'yoğuşmalı' olacağını dile getiren Ünlü, merkezi sistemlerde "Isı Pay Ölçer" cihazları ile "ısındığın kadar öde" sisteminin getirildiğini söyledi. Cafer Ünlü, 15 yıllık katı yakıt kazanlarının ve 20 yıllık sıvı ve gazlı yakıt kazanlarının da değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. 100 metrekareden küçük bireysel yapılar dışında kalan yapıların tamamı için de yalıtımın zorunlu hale geldiğini anlatan Ünlü, "Yönetmelikle, yalıtımsız bina kalmayacak" dedi. Yönetmeliğin, soğutma sistemlerinde de "merkeziliği" getirdiğini vurgulayan Ünlü, 2 bin metrekareden büyük ticari ve hizmet amaçlı yapılarda merkezi soğutma sisteminin uygulanacağını bildirdi.
Bina alıp satarken, 'enerji kimlik belgesi' zorunlu olacak TTMD Başkanı Cafer Ünlü, Mantolama bin metrekarenin üzerindeki binalarda Enerji Kimlik Belgesi alınmasının zorunlu kılındığına dikkati çekerek, yeni binalara inşaat izni verilirken de Enerji Kimlik Belgesi şartı aranacağını dile getirdi. Ünlü, "Uygulama, yeni binalarda hemen başlarken, mevcut binalar ise 2 Mayıs 2017'ye kadar Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olmak zorunda. 2017'den sonra bina alım-satımında Enerji Kimlik Belgesi, zorunlu olacak" diye konuştu. Ünlü, merkezi ısınma sistemiyle ısınmayan bin metrekarenin üzerindeki mevcut binaların, merkezi ısıtma sistemine geçmeye mecbur olmadıklarını da bildirdi.
Daha önce ısı yalıtımı kararı için oybirliğini gerekli kılan 637 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 42. maddesi 18.04.2007 tarihinde, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'nun 16. maddesi gereğince değiştirildi. Yeni kanuna göre; kat maliklerinden birinin genel kurulda isteği üzerine ana yapının ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılacak. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenecek.
Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD)
Dosödoköko, okumamı onerdiginiz alıntıların hepsi onceden yayınlanmıs, dolayısıyla bilmedigim bir icerik yok. Hergun en az bir saatimi bu konuda arastırma yapmakla geciriyorum, yani coban gelsin de talimat versin diye beklemiyorum. Yonetici oldugum icin top bende, daha once yazmistim, hatirlatiyorum, pay ölçerden uzak durabilmek icin kombiye gecis kararı alıp metrekare engeli yuzunden gecememis bir apartmanda oturuyorum. Herhangi bir uygulama icin cogunluk karari almak uzaktan gorundugu gibi degil, 51 daire var burda, yillar yili toplantilara katilan malik sayisi en fazla 7 veya 8 olur. Bu durumda kombi toplantisinda cogunlugu saglayabilmek icin ne kadar ugras vermis oldugumu tahmin etmeye calisin.
MMO bildirisi 11 Agustos tarihli, ve bana gore dogru. Once pay ölçer, sonra mantolama degil, tam tersi sıralama izlenmesi gerekirdi. Pay ölçer satan firmaların da beş degil, daha fazla sayıda olması saglanmalıydı ki, on yıllık sozlesme dayatılmasın onunuze, ve okuma yapmadıkları yaz ayları icin de ucret talep edilmesin. Pompa ve kazan da uyumlu olması gerektıgıne gore paket sunulsun da habire masraf cikmasin, veya insanlar sogukta kalmasın diye.
Kombisi olan birisinin uzakta olanları izleyerek coktan okunmus olan alıntıları öne surerek okuyun demesi.. bana sunu hatirlatti: Dokunmayan yılan bin yıl yasasın!!
quote:
Orijinalden alıntı: fensit Kombisi olan birisinin uzakta olanları izleyerek coktan okunmus olan alıntıları öne surerek okuyun demesi.. bana sunu hatirlatti: Dokunmayan yılan bin yıl yasasın!!
öncelikle hocam sana bir laf etmiş değilim....sanırım alıngan davranmışsın.....
kombisiz dairelerimizde var hocam.... o yılan bize de dokunuyor..... merkeziden kombiye geçmeye çalışıyoruz, lobi yapıyoruz, bir apartmanda eylülde diğerinde ekimde toplantı var, tam gaz "FERDİ ISINMAYA GEÇELİM" diyeceğiz.... birbirine saygısı olmayan bir toplumda mümkünse ortak birşey olmaması son derece faydalı.... özgürlük gibisi yok...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fensit Kombisi olan birisinin uzakta olanları izleyerek coktan okunmus olan alıntıları öne surerek okuyun demesi.. bana sunu hatirlatti: Dokunmayan yılan bin yıl yasasın!!
öncelikle hocam sana bir laf etmiş değilim....sanırım alıngan davranmışsın.....
kombisiz dairelerimizde var hocam.... o yılan bize de dokunuyor..... merkeziden kombiye geçmeye çalışıyoruz, lobi yapıyoruz, bir apartmanda eylülde diğerinde ekimde toplantı var, tam gaz "FERDİ ISINMAYA GEÇELİM" diyeceğiz.... birbirine saygısı olmayan bir toplumda mümkünse ortak birşey olmaması son derece faydalı.... özgürlük gibisi yok...