Şimdi Ara

Apartman Kapı Otomatı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Diafon kutusunu diyorum hocam.

• çok fazla vakit bulamadığım için çok uğraşamadım ben ama geçici olarak diyafonun arkasındaki duvarda bulunan deliğe sığacak şekilde TP4056 şraj modülü 18650 Lityum Pil ve sonoff 5v role ile geçici bir çözüm buldum. diyafonun kenarına ufak bir kablo yerleştirdim çok gözükmeyecek şekilde, o kablo ile haftada bir şarj ederek kullanıyorum.

vakit bulursam çözüm olarak ilk diyafondan elektrik almayı deneyeceğim AC-DC dönüştürücü, voltaj yükseltici vb kullanarak, olmazsa yakındaki aydınlatma anahtarından ya 220v yada 5v için kablo çekeceğim.

zil çalmasını da uyarı olarak almak istediğimden onun içinde biraz ağırdan aldım ikisini beraber yapayım diye. hem dış hemde iç kapıdan zil çaldığınında ayrı ayrı uyarı almak istiyorum

• 159753465123 1 kullanıcısına yanıt
    Modül u bilmiyorum..Fakat. Diyafonda 1 ve 6 nolu uçtan 24V enerji var. Ölçü aletini ile Artı Eksi ucu bulabilirsiniz.
    7 8 uçlar output kuru kontağa bağlayın tamamdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VLife kullanıcısına yanıt
    Tam çalışma sistemini bilmiyorum fakat. iç dış zil ayırt seçimi diyafon dan değilde merkez beyninden olduğunu tahmin ediyorum. ilgili dairenin diyafon da 10 nolu zil bağlantı noktası şase ye çekiliyor. zil sinyalini ben buradan tespit ediyorum. Fakat iç dış olaraktan yapamadım

Ben de bu şemaya göre denemiştim ve bağlantılar şemadaki gibi çıkmadı. Başka bir konuda paylaşmıştım nasıl bağlantı yaptığımı ama güç kabloları hangisi onu bulamadım ben de. En azından emin olduğum bağlantı şekli ile buattan elektrik bağlantısı sağlamıştım. Otomatı hangi girişler tetikliyor görmek için butonun bastığı metal ile her bir giriş arasındaki voltajı ölçmüştüm. Sıfır çıkan girişleri kısa devre yaptırınca kapı açılmıştı. Belki sizin de işinize yarar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    1 6 da kac Volt çıktı?

Kimsenin bilgi sakladığını düşünmüyorum. Demek ki direk Diyafondan enerji alıp kullanan yok forumda. Bir çok kişi de olduğu gibi bende enerjiyi dışarıdan alıp öyle kullanıyoruz demek ki..Mesela ben cihazı sökmeye basardihinda 1 6 da 24V enerji ölçümüstum..öyle not almışım..sizde bu yok. demek ki bendekimden farklı olmalı..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.