Merhaba, ilgili linkte 3 farklı çeşit bağlama tekniği gösterilmiş. Bunlardan kuru kontakt olanı seçeceğime eminim fakat hangi kabloları nereye bağlayacağım konusunda pek bir bilgisizim. Sizce bu çözüm işe yarar mı? Bilgilerinizi bekliyorum. SONOFF SV 5V-24V Akıllı Röle | REQASMART https://www.reqasmart.com/urun/sonoff-sv-5v-24v-akilli-role?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberŞimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Mart 2025; 10:27:16 > |
Apartman Kapı Otomatı

-
-
Ne istediğinizi anlamadım ne istediğinizi açıkça belirtirseniz yardımcı olmaya çalışayım
-
Parmak botlar var. Otomatiğin üstüne yapıştırırsınız, siz kumanda edince düğmeye basar, kapı açılır. Arada bir şarj gerekir. Tabi bunlar direk WiFi ile falan çalışanı yoktur sanırım. Hani Zigbee ya da Bluetooth bir hub gerekir yine.
-
Aleti kesip biçmek sıkıntı olmayacaksa dediğiniz gibi yapmak daha düzgün bir iş çıkarır ortay.a.
-
Sen şunu mu yapmak istiyorsun anlamadım bir türlü?
Eve geldin, evde de kimse yok, cebinde anahtarın da yok. Telefondan otomatı açmak istiyorsun?
Bunu yapabilmek için bir en basit çözüm senin için switchbot alıp butonun üstüne koyabilirsin. Biraz daha gelişmişini istersen switchbot ile panelin içini açıp modifiye etmek olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kuru kontakla bağlaman lazım
7 ve 8 numaralı kablolar kapı otomatı için
diafonda ac akım olma ihtimali var senin gösterdiğin cihaz girişinde dc akım yazıyor buna dikkat etmelisin !
şematik bilgilenirme internette var, forumdada birkaç konuda mevcut bir tanesinin linki aşağıda
https://forum.donanimhaber.com/audio-sa-301-302-model-diafona-433-mhz-alici-verici-baglamak--109711376
-
-
zil çalınca telefona bildirim gelme olayını nasıl yaptınız?
-
Tuya Kapı sensörü var. İlk çıkan modeller de hem kapi açılma bildirimi hemde sensörü döküldüğünde tamper alarm deneme bildiri özelliği var. bu sensörün tamper kontağından ince iki kablo lehimleyip çıkardım. kabloyu uzatıp resimdekinin kablo.kanalin içinde bulunan optokuplor çıkışına bağladım. optokuplor girişine seri bagli 1K lik direnç ile daire diyafon dan bir ucunu Zil soketine diğer ucuna da şubedeki + ucuna bağladım. böylece zil valdiginda optokuplor aracılığı ile kapı sensörü Selim tamper alarmı devreye giriyor. Tuya daki otomasyon dan tamper alarmı tetiklediği de telefona mesaj gönder otomasyonu oluşturdum. Telefondaki macrodroid uygulaması tuya dan gelen mesajları sesle okuyor.. Zil.caldi, kapı açıldı. apartman açıldı, su taştı... vb..
Yeni kapı sensorde tamper alarm yok ise manyetik sensör uçlarından yada su taşma sensör uçlarından vb sensör.kullanilarak da bu algılama yapılabilinir.
zil çaldığı tespiti yapılabildiği için artık kullanıcı hayaline göre senaryolar yazılıp uygulanabilir..
Tek zilde kapı açılması ardından bu senaryonun otomatık iptali, belli sure içinde zile belli sayıda basılması, Telefon ev komununa yaklaşırken apartmanı kapısı otomatık açılması, Google asistan destekli saatle kapıyı açma belli saatlerde kapı otomatik açma hayal gücü..
Şu anda bir hayal daha geldi mesela, benim telefona gelen çağrı yada mesai içeriğine göre macrodroid aracılığı ile Google asistana a kapıyı açtırma...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 6 Mart 2025; 15:50:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ben iPhone kullanmıyorum. Ama switchbot dada matter desteği var sanırım ni sayede iPhone de çalışır.
Yale sadece videolarda gördüm. bence Yale daha kibar. anahtar çeviren motorlu kilit riskli gibi.. uzaktan yanlışlıkla açmaktan korkuyorum. Kilidi açınca kapı aralanıyor. Yanlışlıkla açılma durumunda komşu kapı çekmesi için şart. Yada çelik kapı dışına kapı kolu eklenip kapı açma yerine kilit açıp kapama yaptırılabilir.. Kapı çekilince otomatık kilitleme aktif edilerek dışarıdaki kapı kolu işe yaramaz hale getirilebilir..
Bende ki switchbot lock pro şifre Parmak izi vs dogrulandikdan sonra kapı kilidi ile kablosuz bağlantı kurması 3 4sn kadar süre alabiliyor. Hemen kilidi açsa fena olmazdı.
Bu kikitden önce direk barel e takılan kilit kullanıyor dün. kullanıcı dostu idi. şifre parmak izi kilit kombine tek parça idi. şak anında hizmet veriyor ve AAA pili en az 6 ay gidiyor idi. Çalışma mantığı dışarıdan topuz normalde boşa dönüyor sifre parmak vb ile topuz anahtarı çevirir misali dönüştürülüp kilit kapı açıp kapatabiliyorsun. yani yanlışlıkla uzaktan açsan 5 sn içinde o topuz biri çevirmeden kapı açılmıyor..
Ben ekonomik diye switchbot aldım bence Yale daha güzeldir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 6 Mart 2025; 23:37:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben de Yale kullanıyorum. Bir keresinde evden kısa süreli dışarı çıktığımda dönüşte kilidi açık buldum. Telefon cebimdeyken yanlışlıkla uygulamadan kilidi açmış. O günden sonra wifiyi kapattım ama bluetooth ile kullanmak çok sınırlayıcı oluyor. İlla kapının önüne kadar gelip telefonun kilide bağlanmasını bekliyorsun. Uzaktan da açamıyorsun. Bazen yakın bir yerdeyken çocuklar eve geçmek istediklerinde kapıyı uzaktan açmak pratik oluyor. Wifi ile açmanın en pratik olduğu durum da benim için şu. Apartman kapısını telefondan açmışken hemen ardından ev kapısınında açıyorum ki kapının önüne geldiğimde hiç beklemeyeyim. O yüzden tekrar wifi açık kullanmaya başladım. Uygulamada kilit açarken biyometrik doğrulama seçeneği var, onu da aktif ettim. Bir daha hiç yanlışlıkla açılma durumu olmadı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- en iyi görüntülü diafon hangisi
- en iyi robot süpürge
- samsung ballie fiyat
- merdiven çıkan robot süpürge
- en iyi baskül
- xiaomi x20 max
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X