Şimdi Ara

APARTMAN SİTE YÖNETİMİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.10 daireli bir apartmanın yönetimi için, apartman dışından bir yönetici ile anlaştık. Yönetici arkadaş şirkete bağlı olarak çalışan biri.İlgili arkadaşa,apartman yönetimi ile ilgili yetkiyi kendisine verdiğimizi beyan ettik ve konuyla ilgili evrakları imzaladık. Bir süre sonra apartmanın asansörünün yenilenmesi kararlaştırıldı ve daire başına 800 TL (iki taksitle 400 TL+400 TL) gibi bir ücret ödemesi çıkarıldı.Bu ücretlerin birinci taksidini, benimde dahil olduğum 4 apartman sakini ödedi ve makbuzunu aldı.Ücretin ödenmesinin üzerinden iki ay gibi bir süre geçti ve ikinci taksit süresine kadar yönetici apartmana dahi uğramadı, asansörle ilgili hiçbir işlem yapılmadı.İkinci taksit ücreti toplanmadı.Site yönetiminin bağlı olduğu şirketi ve apartmana bakan temsilcisini telefonla aradığımızda sürekli olarak oyalama,geçiştirme taktiğiyle, apartmanın sorunlu bir apartman olduğunu,aidat toplanmadığını,site yönetimini bırakacaklarını vs. bildirdiler.Verdiğimiz taksit tutarını istediğimizde,geldim,geleceğim vb.oyalama,avutma devam etmekte.Şu an yönetim halen bu şahısların üzerinde ve verdiğimiz ücreti de alamıyoruz.Ne yapabiliriz,bu şahısları nereye şikayet edebiliriz arkadaşlar?Yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Sanırım suç duyurusunda bulunmanız gerekecek. burada anlatılmış ama tam anlamadım, bi bakın isterseniz gayrimenkulhukuk.com/blog/apartman-ve-sitelerde-yoneticinin-haklari-ve-gorev-suresi
  • Hocam apartman yönetim kurulunu toplayın yöneticiliği adamdan alma kararı alın. Bunu adama ihtarname ile bildirip kasayı eksiksiz bir biçimde size teslim etmesini isteyin. Bunları yaparken bir avukat desteği almanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamünaleyküm dostlar ;

Bir apartmanın altında 50 m2 lik bir dükkan satın aldım..Dükkan köşede olup 5 mt kapı önü mesafesi 11 metrede yan cephesi bulunmaktadır.Yan cephesinde bulunan site ortak alanı bahçesi vardır ve bu bahçe yönetimin aldığı kararla tel çit ile kapatılmıştır.Yani dükkanımın yan cephesini temizlik amaçlı olsun yada saçak altındaki kaldırımı olsun hiç bir şekilde kullanamıyorum
    Kat mülkiyeti kanununda ise ortak alanların yapılacak yeniliklerin bağımsız bölüm sahibini rahatsız edici bi tesis imalat v.s ile kapatılamayacağını belirtmektedir..
    Demek istediğim şu ki mülkiyeti şahsıma ait olan dükkanın yan cephesinin tel çit ile kapatılması oybirliği ile alınmış bir karar olsa bile bagımsız bölüm olan dükkanın ticari faaliyetini engellediğiyönünden yasal olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..Saugılar..

• Dilaver09 D kullanıcısına yanıt
    "Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar."

Siz bağımsız bölüm sahipliği/kullanımı gerekçesi ile kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Anlaşamazsanız hakimin müdahalesini isteyebilirsiniz.

Ancak ticari faaliyetten bahsetmişsiniz, dediğiz durumda müşteri kaybı, manzara kaybı gibi durumlar varsa lehinize sonuç alabilirsiniz, eğer apartmanın önünü/yanını boşaltın ben oraya mal koyacağım/ürün sergileyeceğim gibi yaklaşımız var ise yukarıda vurgulanan tüm herkesin ortak alanı olduğu için aleyhinize hüküm alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.