Hakkında birçok dava açılmış, ilk kuruluşunda hukuksuzluklar olan, harcadığı paraların hesabını vermeyen ödeme alamadıkları insanların sularını kesen , yeni dairesine taşınacak veya siteden ayrılacak insanlarını nakliye araçlarını içeri ve dışarı bırakmam diye ilan asıp bana göre tehdit eden ''yönetim'' ile sorunlar yaşıyorum
kat maliki davayı kazansa bile ısrarla bu paraları isteyen yönetime ne tür yaptırım uygulanır? hukusuz işlerini burda saymakla bitiremem, bazı kat maliklerinin tehdit edildiklerini duyuyorum mesela
mesela: sitenin ortak alanına iş yeri açıyorlar kimseye sormadan, kat mülkiyeti kanununa göre suç!
hakkımda aidat ödemiyorum diye icra takibi başlatacaklarmış, derdim aidat ödememek değil, hukusuzluk!!! bu işler başına gelmiş kişiler var mı aranızda, ne tür bir yol izlemem gerekli?
belediye'den siteye ait mimari projeyi edinin, kiralama yapılan yerin projede hangi alanda kaldığını ögrenin. Site aidatını ödeyim kaçış yok. durumdan hoşnutsuz olan site sakinleri ile konuşun anlaşın apartman karar defterinin örnegini isteyin. elinizde somut dayanak var ise Cumhuriyet savcılıgına suç duyurusunda bulunun. Tüm bunları yaparken elinizde kanıt olsun , hukuki forumlara avukat arkadaşlara ve diger site yönetilerine danışın.
quote:
Orijinalden alıntı: postence
belediye'den siteye ait mimari projeyi edinin, kiralama yapılan yerin projede hangi alanda kaldığını ögrenin. Site aidatını ödeyim kaçış yok. durumdan hoşnutsuz olan site sakinleri ile konuşun anlaşın apartman karar defterinin örnegini isteyin. elinizde somut dayanak var ise Cumhuriyet savcılıgına suç duyurusunda bulunun. Tüm bunları yaparken elinizde kanıt olsun , hukuki forumlara avukat arkadaşlara ve diger site yönetilerine danışın.
bana söylendiğine-duyduğuma göre projede yok ve imara aykırı belediye ruhsatı var ama imar için imar müdürlüğüne git diyor, kendin bakıp cevap veresene bana ne biçim iş anlamadım
aidat ödedim ama bu usulsüzlükleri görünce ödemeyi reddettim. bütçe falan yayınlamıyorlar, işletme bütçesini bilmiyorum, tarafıma yönetim seçimi için yazılı mektupla bilgi vermiyorlar vs vs vs...
onlarda icra ile tehdit ettiler, nerdeyse bir yıldır icraya verecekler... vermediler halaa yani şimdi yine ''yasal'' yollara başvuracaklarmış...... diye söylüyorlar, onun için aidat filan ödemiyorum,
mahkeme lehte karar verse bile takmıyor yönetim, insanlara zulüm yapıyor, bazı kat malikleri resmen soygun yaptıklarını söylüyor sorun sitede oturanların bana göre duyarsızlıgı
en son BİMER e şikayete karar verdim. bana göre mahkemede çözüm olmuyor...
mahkeme karaına uyulmadıgı için suç duyurusunda bulun, sanırım avukat bulmaktan başka çare yok