Şimdi Ara

Hakintosh Paylaşım Ve Sorun/Çözüm Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda Onlarca Hakintosh Hakkında Sorular var.Hepsini Bir Başlık Altında Toplarsak Daha Anlaşılır Birşekilde Sorunlarınızı Çözeriz.Ben deneyimlerim doğrultusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Lütfen Kurulumda Yaşadığınız Sorunları Yeni Konu Açmak Yerine Bu Konu Altında Dile Getiriniz

Kurulum Sırasında Reset Mi Atıyor ?

Kurulum Sırasında Reset Sorunuyla Karşılaşıyorsanız Kurulum'a Başlarken İşlemcinizin Busratio değerini Girmelisiniz.
    Chameleon açılınca F8'e Basın ve
    quote:

-v cpus=1 busratio=19

Kırmızı değer sizin işlemcinize ait busratio değeridir.Komutu yazarken kırmızı yeri işlemcinize göre değiştirmelisiniz.
    İşlemcinize ait busratio değerini
    http://ark.intel.com/Default.aspx adresinden öğrenebilirsiniz

Hakintosh Terimleri

quote:

DSDT : bilgisayarımız da ki donanımları os x e tanıtmaya yarayan dosyadır. Eğer sisteminizdeki bir donanım OS X ile çalışmayı ret ediyorsa DSDT dosyasına o donanımın DEVICE ID' sini girerek tanıtabilrsiniz. Bir nevi OS X ile bios arasında köprü kuran dosyadır ve çok önemlidir. DSDT kullanmanız kernel panik almanızı önler. Kötü tarafı pc birkac saniye daha yavaş açılabilir. Bunun dışında yukarıda verilen distrolar ile kurulum yapıyorsanız DSDT otomatik olarak yaratılacaktır. Eğer ANAKARTINIZIN DSDT dosyası mevcut değil veya bulamıyorsanız CHAMELEON RC5 .700 üstü herhangi bir bootloader yüklediğinizde sisteminiz için en uygun DSDT yi kendisi yaratacaktır. (Tabi elinizde orjinal DSDT niz varsa bunu kullanın)

FAKESMC : Bu kext olmadan os xi pc de çalıştıramasınız kesinlikle her hackintoshda olması zorunludur ister retail ister hackintosh distroları ile kurlum olsun os x için bir sistem yönetimi kontrolü emülatörüdür. Fan dönüş hızları, CPU/GPU/HDD sıcaklıkları bu dosya sayesinde ölçülür.

NULLpcUPOWERMANAGMENT : Bu kext işlemcinizin güç yönetimini sıfırlar, olmaması durumunda işlemci garip davranıp fazla ısınmaya yol açabilir. Duruma göre kullanabilirsiniz.

CHAMELEON PC-EFI : OS X' i boot etmek için bir nevi EFI (EFI, PC'lerde ki BIOS'un MAC karşılığıdır) görevi görür ve devamlı güncellenmekdedir. Dikkat etmeniz gereken konu her Chameleon her işletim sistemini boot etmez. Snow için farklı olabilir Lion içinde öyle. Bunu iyi araştırmanız ve ikisinide boot edebilien bir bootloader kullanmanız gerekebilir. Not: Chameleon üzerinden OS X ile beraber Windows dual boot edilebilir (Sadece Win7 ve Vista, XP boot edilmez.)

COM.APPLE.BOOT.PLIST : Bu plist dosyası OS X de bulundugu gibi modifiye edilmiş bir şekilde kullanılmalıdır. OS X' in boot parametrelerini barındırır. Grafik Enabler(Nvidia ve bazı Ati kartlar için), Efi String (PCI, PCIX donanım için ROM), hızlı boot, sistemi 32 bit de acmak vs bu plist ile yapılır. hemen hemen her hackintoshda kullanılır, donanım secmez.

SMBIOS : OS X' in donanım/yazılım özelliklerini saklar.

EFI STRING : PCI, PCIX donanım için ROM dökümüdür. Genel olarak sistem tarafından otomatik tanınmayan Ekran Kartınızı tanıtmak için kullanılır. OSX86Tools ve EFI Studio ile yapılır. Başka bir deyişle, ekran kartınızın BIOS çıktısıdır. (Nadir de olsa başka donanım da olabilir.)

REPAIR PERMISSION :
    OS X'e yüklediğiniz dosyaların izinlerini onarmanızı sağlar. Eğer yapmassanız yüklediğiniz kextler çalışmayacaktır. Genelde DISK UTILITY kullanılır, lakin bu program OS X in kendi orjinal dosyaları dışında yüklediğiniz KEXT leri görmez. Dolayısı ile kEXT yükleme işin KEXT HELPER vb. bir program ile yapmanız daha yararlı olacaktır. UNIX sistemler kopyala yapıştır mantığı ile çalışmaz Windows gibi.

Hakintosh terimleri için "andromeda9" a teşekkürler

Güncel Hakintosh Sürümleri Paket Listesi;

İatkos S3 Paket Listesi

İatkos L1 Paket Listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc-se7en -- 16 Ekim 2011; 0:19:12 >

• Usta Ben Asus P5LD2 Anakart
    Pentium D 3.2 VT destekleyen işlemci
    3 gb ram
    7800 gtx 256 mb ekran kartı
    Alc882 ses
    Realtek ethernet vs.

Sisteme snow leopard 10.6.8 osx kurmuş bulunmaktayım her şey güzel çalışıyor DVDROM dışında. Sorun şu dvd rom 15-20 sn de bir çalşıyor kendi kendine bunun sebebi nedir nasıl durdurabilirim. Yardımcı olursan sevinirim. İyi çalışmalar.
  • Aynı sorunu bende yaşamıştım.Sendeki yani 20 snde bir yüksek ses çıkarıp okumaya mı başlıyor veyahut çok düşük bir sesle 2sn falan yenileme mi yapıyor ?
  • Bu konuyu toparladığınız iyi olmuş. Bende PC me hackintosh düşünüyorum. Ancak driverlarda falan sorun yaşarmıyım diye düşünüyorum. Sadece driverlar olmasada sistemimde herhangi bir sorun olur mu?

yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar...

İşlemci Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz

Bellek (RAM) 8,00 GB

Grafikler NVIDIA GeForce GTS 450

Oyun grafikleri 4095 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği
  • quote:

Orijinalden alıntı: umittsahin

Bu konuyu toparladığınız iyi olmuş. Bende PC me hackintosh düşünüyorum. Ancak driverlarda falan sorun yaşarmıyım diye düşünüyorum. Sadece driverlar olmasada sistemimde herhangi bir sorun olur mu?

yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar...

Bellek (RAM) 8,00 GB

büyük ihtimalle sorun olmaz gibi ancak anakartınıda yazarsan ustalar daha iyi bilgi verebilirler.
    ben laptopuma(acer 5742g) yükledim ancak wireless i çalıştıramadım.ar5b97 atheros yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Bellek (RAM) 8,00 GB

Sistemin İ7 konfigirasyonlu bu sistemler tam uyum sağlayabiliyor.Hatta efi cd ile orjinal dvd kurulumu yapanlar var
  • Ancak bu sistemi yüklemek için orjinal işletim sistemi şart mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Yok Sorunu için öneriler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ancak bu sistemi yüklemek için orjinal işletim sistemi şart mı ?

hayır zaten bu sistem modifiye edilmiş distrolar yardımıyla kurulur yani dvd sizin sisteminizi mac sanar.
  • Anladım. peki nereden bulabilirim kurulum cd sini oluşturmam için gereken dosyaları. Torrent yardımıyla falan mı indirmeliyim?
  • quote:

Anladım. peki nereden bulabilirim kurulum cd sini oluşturmam için gereken dosyaları. Torrent yardımıyla falan mı indirmeliyim?

Senin oluşturmana gerek yok zaten iso dosyası olarak bulunuyor sen sadece dvd'ye yazacaksın.En son lion sürümü;

quote:

http://www.kat.ph/iatkos-l1-mac-os-x-lion-10-7-1-t5863900.html

Linkten .torrent dosyasını indirip utorrent gibi bir yazılımla indir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-se7en

quote:

Anladım. peki nereden bulabilirim kurulum cd sini oluşturmam için gereken dosyaları. Torrent yardımıyla falan mı indirmeliyim?

Senin oluşturmana gerek yok zaten iso dosyası olarak bulunuyor sen sadece dvd'ye yazacaksın.En son lion sürümü;

quote:

Bittorrent ile indiriyorum
  • Usta dvdrom 25-30 sn de bir içinde dvd var gibi çalışıp sonra duruyor. Sebebi nedir sendede olmuş nasıl aşabilirim?

umittsahin Yerli bir distro var uphuck kardeş hazırlıyor. iatkos L1 diye aratırsan çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbrider

Usta dvdrom 25-30 sn de bir içinde dvd var gibi çalışıp sonra duruyor. Sebebi nedir sendede olmuş nasıl aşabilirim?

umittsahin Yerli bir distro var uphuck kardeş hazırlıyor. iatkos L1 diye aratırsan çıkar.

Valla öyle yapıyosa dvd-rom un firmwaresindende kaynaklabilir bazılarının en büyük sorunu firmware oluyor ancak ben sata\ıde sürücülerini de seçerek kurulum yapınca geçmişti sen sata\ıde seçtin mi kurarken ?
  • Evet seçerek yaptım ama güncelledikten sonra oldu böyle
  • quote:

quote:

quote:

indirdim şu anda bitti o dosya şimdi ne yapmalıyım :)
    Çok başını ağrıttım ama pc-se7en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umittsahin -- 29 Ekim 2011; 15:54:45 >

• yok baş ağrıtması değil yardımcı olmayacaksam zaten açmazdım bu konuyu tek ihtimal kalıyor güncelleme yapınca kext dosyalarından bazıları iptal olmuş tek çaresi günceleme yapmayacaksın yada kexts.comdan sata\ide kextlerini güncelle
  • quote:

yok baş ağrıtması değil yardımcı olmayacaksam zaten açmazdım bu konuyu tek ihtimal kalıyor güncelleme yapınca kext dosyalarından bazıları iptal olmuş tek çaresi günceleme yapmayacaksın yada kexts.comdan sata\ide kextlerini güncelle

Yok ben o güncelleme gereken değillim. Sen dosya indir demiştin ya OS için daha onu indirdim. Yüklemeyi yapıcam yani
  • S.a Dostlar

Bende Torrent olarak mac os x snow leopard 10.6.8 sürümü iniyor
    Windows7 yüklü buna Flaş Bellek Üzerinden Kurmayı Düşünüyorum
    Daha Sonra Yapacaklarımı Yazarmısınız
  • umittsahin indirdiğin dmg dosyasını elinde kurulu bir osx sistem varsa onun üzerinde usb belleğe gömersin yada dvd ye yazdırıp kurmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbrider -- 29 Ekim 2011; 18:13:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuYaZ

S.a Dostlar

Bende Torrent olarak mac os x snow leopard 10.6.8 sürümü iniyor
    Windows7 yüklü buna Flaş Bellek Üzerinden Kurmayı Düşünüyorum
    Daha Sonra Yapacaklarımı Yazarmısınız

TransMac programı ile usbye yazabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.