Merhaba, macbook üzerinde exe dosyası açamıyorum, bir uygulama yüklemem gerekiyor bu dosya açılmadığı için uygulamayı da yükleyemiyorum. internette wine uygulamasını buldum, fakat indirmeme rağmen açılmıyor. zaten wine uygulamasının iki sürümünde de bigsur uyumluluğu yazmıyor ama yine de şansımı denemek istedim, yeni sürüm olduğu için belki yazmıyordur dedim. yardımcı olabilecek var mı? mac'te exe dosyasını nasıl açabilirim? |
Mac'te EXE Dosyası Açma
Mac bilgisayarlar, temel olarak .app uzantılı uygulamaları çalıştırmak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle, Windows'ta yaygın olarak kullanılan .exe dosyalarını doğrudan Mac'te açmak mümkün değildir. Ancak, aşağıdaki yöntemlerle Mac'inde EXE dosyalarını açabilirsin:
-
Wine Kullanmak: Wine, Mac'inde Windows programlarını çalıştırmana olanak tanıyan ücretsiz ve açık kaynaklı bir uyumluluk katmanıdır. Wine'ı kurduktan sonra, EXE dosyalarını tıpkı Windows'ta olduğu gibi çift tıklayarak açabilirsin.
-
Paralel Masaüstü Kullanmak: Parallels Desktop, Mac'ine sanal bir Windows makinesi kurmana olanak tanıyan ücretli bir yazılımdır. Sanal makine içinde, EXE dosyalarını sorunsuz bir şekilde açabilir ve çalıştırabilirsin.
-
Boot Camp Kullanmak: Boot Camp, Mac'ine Windows işletim sistemini yüklemene olanak tanıyan Apple'ın resmi bir çözümüdür. Windows'u Boot Camp üzerinden yükledikten sonra, Mac'ini yeniden başlatabilir ve EXE dosyalarını Windows ortamında açabilirsin.
Yukarıdaki yöntemler, Mac'inde EXE dosyalarını açmanı sağlar. Ancak, bazı EXE dosyaları Mac'te çalışmayabilir veya düzgün çalışmayabilir. Bu nedenle, EXE dosyalarını çalıştırmadan önce, uyumluluk sorunları olup olmadığını kontrol etmen önemlidir.