Arkadaşlar selam, eski laptoptan çıkan harici hdd yi aşağıda ilettiğim cihaz ile kullanmak istedim fakat şu an kullanmakta olduğum macbook hddyi görmüyor. Disk izlencesinde de göremiyorum. Windows bir bilgisayarda hddyi aldığım cihazla denedim ve herhangi bir sorun olmadan orada görüntüleyip içerisindeki belgelerime erişebildim fakat dediğim gibi macbookta göremiyorum yardımcı olabilir misiniz? Finder dan harici diskleri görüntüleme ve spotlight taktiklerini denedim yine de göremiyorum. Şu anda kullandığım bilgisayar macbook pro m1 sürümü 12.4 monteray Harici hdd yi kullanmak için kullandığım cihaz ise bu: amazon Ugreen 2.5 inch Sata Type-C USB 3.1 Hard Disk Kutusu https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07L4LYVC6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shewawest -- 31 Mayıs 2022; 19:40:44 > |
Macbook Harici Disk Görmüyor Sorunu
Macbook kullanıcıları zaman zaman Macbook'larının harici disklerini görmedikleriyle ilgili sorunlar yaşayabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek çözülebilir:
-
Kabloyu ve Bağlantı Noktasını Kontrol Et: Harici diskin Macbook'a doğru şekilde bağlandığından emin ol. Kablonun hasarlı olmadığını ve bağlantı noktasının temiz olduğunu kontrol et. Farklı bir kablo veya bağlantı noktası kullanmayı dene.
-
Disk Yönetimi Aracı: Macbook'un "Disk Yardımcı Programı" uygulamasını açarak harici diski buradan kontrol et. Disk listeleniyorsa, "İlk Yardım" işlemini çalıştırmayı dene.
-
Dosya Sistemi Uyumsuzluğu: Harici diskin dosya sistemi, Macbook'un kullandığı dosya sistemiyle uyumlu olmayabilir. Harici diski, Macbook'un kullandığı dosya sistemine biçimlendirmeyi dene.
-
Güncellemeleri Kontrol Et: Macbook'unun işletim sisteminin ve harici disk sürücülerinin en son sürümlere güncellendiğinden emin ol. Güncellemeler, uyumluluk sorunlarını çözebilir.
-
SMC Sıfırlama: SMC (Sistem Yönetim Denetleyicisi) sıfırlama işlemi, güçle ilgili sorunları çözebilir ve harici disk algılama sorunlarını giderebilir.
-
RAM Kontrolü: Arızalı RAM, Macbook'un harici diskleri görmesinde sorunlara neden olabilir. Macbook'unun RAM'ini test et ve gerekirse değiştir.
-
Yetkili Servis: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun devam ediyorsa, yetkili bir Apple servis merkezine başvurman gerekebilir. Harici diskte fiziksel bir hasar veya Macbook'un kendisinde bir sorun olabilir.