Merhaba arkadaşlar ciddi bir sorun yaşıyorum aramızda bilen arkadaşlar vardır belki yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bende MacBook Pro var ssd üzerinde çalışıyor developer hesabım olduğundan ve ihtiyaç dolayısı ile high sierra sürümüne geçtim. Xcode üzerinde bazı sorunlar yaşamaya başladım bunun üzerine bende elimdeki hdd ye sierra yüklemeye karar verdim projeleri o şekilde devam ettirebilmek için. Yükledimde sorun yok sonra ssd mi taktım görmüyor soru işareti yanıp sönüyor laptop u açınca. CMD+R ile başlangıç diskine baktım orada da görünmüyor. Windows makinama aparat ile HFS Explorer gibi programlar kurarak görmeye çalıştım görmüyor. CMD+R ile disk alanında Ssd yi görüyor ama ulaşamıyorum.
Aklıma dosya sisteminden olabileceği geldi fakat yinede taktığımda görmemesi kafamı kurcalıyor. APFS olduğundan mı böyle oluyor yoksa acaba ssd yemi birşeyler oldu. İçerisinde projelerim vardı yedekleri var ama son halleri ssd deydi baya zor durumda kaldım.
Sizin aklınıza gelen birşey var mı ? Yoksa akıl verebileceğiniz bir yöntem ?
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Maci kapatın. Tekrar açar açmaz CMD+Option+P+R tuşlarına 2. başlangıç sesini duyana kadar basın(eğer 2017 model Macbook ise başlangıç sesi olmaz bunun yerine bir süre bekleyin). Eğer yine düzgün bir şekilde açılmaz ise açılışta CMD+R ile açıp diski verify edip tekrar deneyin.