Şimdi Ara

MacBook Pro SSD RAID Konusu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 ortası Macbook Pro'ya sahibim. Dün çok uzun bir süre sonra ramleri 8 GB 1600 mhz yaptım, harddiski de Sandisk SSD Plus 120 GB ile değiştirdim. Gerçekten cihaz uçak oldu ancak aklıma neden RAID yapmıyorum düşüncesi geldi.

Ayrıyetten elimde HP notebook'umda takılı olan Samsung 850 Evo 250 GB SSD bulunmakta. Tabi ki Samsung'un performansı Sandisk'i 10a bile katlar ancak aklıma takılan ve cevap bulamadığım bir şey var, farklı teknolojilerde üretilmiş, farklı depolama alanına sahip ve farklı marka iki SSD ile RAID yapılabilir mi ve bu ne kadar sağlıklı olur?

Daha önce bunu yapan varsa ve aydınlatırsa sevinirim

• Mac OS'un Disk manager'i ile yapılır ama verimli olmaz. Hem kapasiteler, hem de hızlar farklı. İlave olarak Mac Book Pro'lar bazen sata portlarının birinde tam hız desteklemeyebiliyor. Ama iki SSD'den oluşan Fusion Drive yapabilirsiniz (JBOD türevi). Sistem otomatik olarak tespit ettiği hızlı diskte en çok kullandığınız dosyaları tutar. Az kullandıklarınızı yavaş olanına gönderir. OS X Recovery'den boot ettiğinizde sistem iki disk görürse otomatik fusion drive'a çeviriyim mi diye soruyor diye hatırlıyorum. Yoksa komut satırından nasıl yapılacağına dair internette talimatlar mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.