Şimdi Ara

İlginç, kullanışlı ve işe yarar uygulamaları paylaşıyoruz!(Bu sefer silmeyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
8
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta yazdıgı gibi uygulamaları paylaşıp birbirimizin hayatlarını kolaylaştıralım örnek olması için 4-5 örnek ben vereyim.

Konuyu daha önce Konu Dışı bölümünde açmıştım ama sağolsun yönetici arkadaşlar o kadar konu içinden benimkini bulup silebilmiş.

Eğer olur da yöneticiler bu konuyu okurlarsa herkesin yararlanması için iOS Uygulamaları bölümüne de klonunu, köprüsünü artık nasıl adlandırılıyorsa eklenmesini yada yeniden Konu Dışına taşınmasını talep ediyorum.Yöneticilerden cevap gelene kadar konuyu ileriye taşımayı düşünmüyorum. Konuyu beğenip faydalı bulan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Adının sonunda "*" içeren uygulamalar öneriler ile konuya eklenmiş olanlardır.

MusixMatch

Özellikle android gibi müzikleri direk kopyala yapıştır yaptığınız işletim sistemlerinde müzik arşivinizin düzensiz, isimlerin sonunda "hemenindirfelanfilanmp3.com" gibi eklentilerin ve -bence en sinir bozucusu- albüm kapağı olmayan müziklerin bulunması kaçınılmazdır.Bu uygulamayla otomatik olarak albüm kapağı bulup şarkıların isimlerini düzeltebilirsiniz.

Ayrıca gerçek zamanlı altyazı imkanıda vardır.Son olarak shazam gibi bir müzik bulma butonu da içerir.

Adobe Photoshop Mix

Kısaca arkadaşınızın kafasını bir at'a ekleyebilirsiniz. Yani hayal gücünüzle sınırlı bir uygulama

Adobe Voice

Asıl amacı açıklayıcı videolar oluşturmak olan bu uygulamayı ben yazın çektiğim fotograflarla bir albüm oluşturmak için kullandım ve gayet güzel oldu.

Myscript Calculator

Siz elinizle yazarsınız o işlemleri yapar kullanissiz olsa da ilginç diye listeye ekledim.

Genius Scan [Alternatif Camscanner]

Fotografını çektiğiniz bir sayfayı pdf olarak kaydetmeye yarar ve düzgün olması için köşeleri ayarlama imkanı sunar.

Kentkart

Her ne kadar eksikleri olsa da 1-2 kez hayat kurtarıcı rolü olmuştu. Kentkartınızla online bakiye sorgulayabilir ve yükleye bilirsiniz.(ben hiç denemedim uygulama iddia ediyor)

Asıl özelliği ise eğer destekliyorsa şehrinizdeki bütün otobüs hatlarının güzergahları durak durak elinizin altında, ben bulunduğum yeri yazıştım ve buradan geçip çarsıya giden otobüsü 10sn de bulmuştum gerçekten çok işime yaramıştı

Paramara

Ininal kart kullananlar için bakiye sorgularken uzun uzadıya kart numaralarınızı yazmaktan kurtarıyor. Bir kere giriyorsunuz daha sonra 4 haneli bir şifre ile anında bakiyenizi görebiliyorsunuz.Bir kaç işlevi daha var ama ben pek bilmiyorum.

Remote

Bilgisayarında iTunes'i kullananlar için telefonunuzu kumandaya dönüştüren uygulama baya kullanışlı olmuş her gün kullanıyorum.

Chrome Remote Deskop

Bilgisayarınızdaki Chrome tarayıcısına bir eklenti yükleyerek TeamViewer'i tarihe gömecek oldugunuz uygulama çok daha kullanışlı her seferinde numara gerekmiyor iki cihazda da aynı Google oturumunu açtıktan sonra ayarlamış olduğunuz şifre ile 5sn içinde bilgisayarınıza erişebiliyorsunuz. Biraz ram kaplıyor ama bilgisayarda hiç bir şeye dokunmadan anında erişim için değer diye düsünüyorum ben

Phogy

Aslında basit bir gif uygulaması olsada 3D etkisini gerçekten veriyor. Çok ahım şahım bir uygulama değil ama ilgi çekici diye ekliyorum.

Pocket

Basitçe daha önceden kaydettiğiniz internet sayfasını internet yokken bakmanıza yarar.

Google Çeviri

Haberle çıkıp "Ali topu at" cümlesini "Ali ball at" diye çeviren sözlüğün mobile uyarlanmış hali, bu listeye eklememin tek sebebi ise fotoğrafını çektiğiniz bir sayfadaki yazıları bulması ve seçerek istediğiniz dile çevirmeye çalısması(en azından çabalıyor)Mesela ingilizce bir makale okurken fotoğrafını çekip bilmediğiniz kelimelerin üstüne tıklayarak çok kolay bir şekilde anlamınıi öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda şu anlık Ingilizce, Almanca, Italyanca, Ispanyolca, Portekizce, Rusça ve Fransızca dillerinde çalışan gerçek zamanli çeviri(Türkçede gerçek zaman destegi yok) desteği de var aşağıdaki resim her şeyi açıklıyor.,

Chrome to Phone

Bilgisyaranızda Chrome tarayıcınıza uzantısını ekledikten sonra bildiğiniz Mac ile iPhonelar arasindaki handoff etkisine sahip oluyorsunuz. Yani bir tık ile bilgisayardaki sayfayı telefona aktarabilirsiniz. Program sadece android için var iOS için yok.(windows phonelari bilmiyorum)

Pushbullet

Handoff efektini(yukaridaki olay) Windows&iOS arasinda yasamak için kullanabileceginiz bir uygulama biraz daha mesakatli olsa da iOS'un kapali bir isletim sistemi olmasi nedeniyle simdilik tek yol bu gibi gözüküyor.

Shazam

Bilmeyen yoktur ama bu uygulamayi bu listeye eklemezsek haksizlik olur. Kisaca 5-6 sn bir müzik dinletiyorsunuz ve o size buluyor.

Foursquare

Bu listeye eklenmezse haksizlik yapilacak olan bir baska uygulama sonra zamanlarda swarm'i piyasa sürülmesiyle sosyal medya araci olmaktan siyrilip yeniden amacina dönen foursquare yemek yiyecek, takilacak, gezilecek, görülecek bir yer seçeme ve oraya gitmek için izlenecek rotayi bulma isinde vazgeçilmez.Istediginiz filtreleri kullanarak bir yer seçiyorsunuz hedefe kitlendikten sonra sagdaki harita simgesine tiklayip onu telefon navigasyonuna aktariyorsunuz.Ayni zamanda bir rota ayarlamak için iOS isletim sisteminde kolay olan tek yol denilebilir.(Defalarca isime yaramistir.)

Puffin Web Browser

Flashplayer uygulamalarinin piyasadan kalkmasi ve iOS piyasasina hiç ugramamasina tepki olarak yapilmis bir uygulama basitçe kendi flashplayer'ini içeren ve sanirim normalden daha degisik bir proxy(okul zamaninda iPhone ile okul internetinden facebook,youtube gibi engelli sitelere girebiliyorduk) ayari olan uygulamamiz.

Facetune

Sivilce, kirmizi göz, dis beyazlastirma, ten rengi, arka plan gibi özellestirmeleri olan dijital makyaj uygulamasi özellikle sivilce yok etme ve dis rengi ayarlama konusunda uzmanlasmis.

Repix

Resimlerinize pariltilar eklemek için gelistirilmis bir uygulama biraz fazla para göz.

Gif Keyboard

Ismi çok açik bazi anlar için bir gif çok daha açiklayici oluyor. iOSlarda kullanmak tam bir ölüm.

Capslogg

Aslinda eklmeyecektim ama artik gençlerin modasi haline geldigi için paylasayim dedim.Capsleri yapmak için gerekli olan paint islevlerini kolaylastirilmis ve mobile uyarlanmis hali sadece resim seçip ve yaziyi yaziyorsunuz.

Duolingo
    İngilizce öğrenmek diyince akla gelen ilk uygulamalardan biri 2013 yılında marketin en yararlı uygulaması tarzında bir ödülü vardı ama tam hatırlamıyorum.

Gazeteci*

Gazete manşetlerine günlük olarak göz atabileceğiniz bir uygulama

Google Keep*

Bilgisayar ile senkronize çalışması büyüleyici kolaylık sağlayan yaralı bir uygulama

Sinemalar

Sinema severler için vazgeçilmez bir uygulama, filmleri seans seans bulabilir daha vizyona çıkmamış olanları da vizyona çıktığında uyarması için ayarlayabilirsiniz.

Trafi*
    İstanbul içinde toplu taşımayı sık kullanılanlara şiddetle tavsiye ediyorum. İett ve metroyu geçtim bir çok minibüs hattı bile var.

Snapseed

Google'ın tasarlamış olduğu en kapsamlı fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri kullanması baya meşakkatli benden söylemesi

Osmanlı Tarihi*

Konu düzenleme isi hala devam etmekte konunun devamı için desteginize ve sizinde yarali,kullanisli ve ilginç buldugunuz uygulamalari paylasmaniza ihtiyacim var.Önerilen uygulamlar en kısa zamanda denenip konuya eklenilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehadar -- 13 Mart 2015; 18:52:29 >

• Elinize saglik hocam güzel yapmissiniz.
    Herkes 1 2 tane uygulama soylerse belki ana konu bile olabilir.

Mobizen-Rootsuz ekran videosu alma
    Pizap- Kullanımi cok rahat fotograf duzenleme arkadasinda dedigi gibi arkadaşinizin kafasini at kafasına donusturebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyMail
    Bırcok hesap saglayacı ıle uyumlu ve arayuzu, kullanımı super, denedıgım en ıyı maıl uygulaması dıyebılırım

Duolingo
    Ingılızce ogrenmek ısteyenler ıcın çok faydalı. Sıfırdan baslıyorsunuz ve çok eglencelı

FotMob

Maçların sonuclarını, anlık skorları ve bırcok detayı gorebılırsınız, vazgeçilmezlerimdendir

Gazeteci

Gazete manşetlerine gunluk olarak göz atabılırsınız

Simple Dialer Widget

Ekrana son arananları, kişi listenizi ıstedıgınız şekılde koyabılırsınız, kullanıyorum ve çok başarılı

• Guzel uygulamalar var teşekkürler emeğine sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı bir konu, emeğine sağlık...

• Guzel konu

• güzel bir konu olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devam ediyorum arkadaslar..

Zooper Widget
    Telefon ekranına super wıdgetlar eklemenızı saglıyor, tarıh, cpu kullanım, maıl bılgısı vs.

DW Kişiler & Çeviric & Telefon
    Kişi listenizi degısık formatlarda lısteleyebılırsınız, çok fazla secenek var..

Google Keep
    Bılenler bılır, super bır not alma eklentısı, pc ılede senkronıze calısıyor, kesınlıkle tavsıye ederım

Sinemalar
    Vızyondakı fılmler ve sınema salonları ıle ılgılı en ıyı programlardan, herkeste olmalı

• Bılgı yarısmaları;

Kim Bilir
    Facebook arkadaslarınla haftalık sıralamada 1. olmak ıcın yarısabılırsınız, çok fazla soru ve kategorı var

Bilenyum
    Şiddetle tavsiye ederim, en eglencelı yanı sıstemın rastgele buldugu bır kısı ıle duello yapabılmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_aysen -- 6 Mart 2015; 11:12:51 >
  • Greenify ve Usage Timelines.Greenify'ı bilmeyen yoktur zaten.Usage Timelines ise telefonunuzda o anda cpu ve rami kullanan uygulamaları siraya koyarak kim kac mb ram yiyor cpu'yu ne zorluyor hangi uygulama yuzde kac kullaniyor telefon hangi uygulamadan dolayı ısınıyor detaylı bir şekilde görmenize yarıyor.

• Gerçekten çok güzel programlar ve özellikle beni chrome uzaktan masaüstü ile tanıştırdığın için teşekkür ediyorum.

Bu arada bende birkaç programdan bahsedeyim.

Freedom(Root) - Pek çok offline oyunda parayla satılan şeyleri Free Card yardımıyla almanızı sağlıyor.

AD Free(Root) - Bu programda oyunlarda çıkan reklamları engelliyor.

Live365 - İnternet üzerinden radyo dinleme programı çok fazla seçenek var ama tek kötü yanı premium olmadığında çok fazla reklam oluyor.

MultiMobil - Çalışanlar için bire bir sürekli multinet slibi kontrol etmek zorunda kalmıyorsunuz. Ne kadar bakiyeniz var hep gözünüzün önünde oluyor. Buna ek olarak multinet geçen yerleride size söylüyor. (Şuan yeni güncelleme nedeniyle programda sorun var açılmıyor. Yani telefonunuzla alakalı bir şey değil.)

İyi forumlar.

Edit. Bunlar da şimdi aklıma geldi.

Moovit - İnternet üzerinden hangi otobüs hangi saatte geliyor onu söylüyor. Gitmek istediginiz yeri girip baktığınızda en kısa yolları yada seçeneklerinizi kaç dakika sürdüğünü söylüyor yararlı ve çok kullandığım bir program.

Puffin Browser - Android telefonlarda flash uygulamasını destekleyen şimdiye kadar gördüğüm en iyi taraıyıcı.

SpeedVPN - 3G ile internete girdiğimde engellenen sitelere girmek için kullandığım VPN programı. Hem hızlı hemde sorunsuz. Tek sorunu arada bir tekrar aktif etmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlindPeak -- 8 Mart 2015; 14:41:25 >

• Pushbullet
    Pocket
    Navitel
    Livescore App
    Money Lover
    Falcon Pro
    Evernote
    Quickpic
    VSCO Cam
    Canli TV
    Sopcast
    FootballWorm
    Brainer
    AirDroid
    Kurani Kerim Çözümü
  • İstanbul içinde toplu taşımayı sık kullanılanlara şiddetle tavsiye ediyorum.
    Uygulamanın adı "Trafi"
    İşime çok yarıyor.
    İett ve metro yu geçtim bir çok minibüs hattı bile var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iosda var mı bilmiyorum android için Osmanlı Tarihi ecdadi anlatıyor çok yararlı savaşlar padisahlarantlasmalar önemli kişiler falan var

• Yönetimde cevap gelceği yok ben yavaştan önerilen uygulamaları eklemeye başlayacağım. Lütfen uygulama belirtirken ne amaçla nasıl kullandınız iyi yönler kötü yönleri ayrıntılı bilgi vermeye çalışın.

Root gerektiren önerileri konuya ekleme konusunda kararsızım. Eğer eklersem konu çok daha fazla kalabalık olacaktır belki konun sonlarına bir çizgi çekip buradan sonrası rootlular içindir derim ama gene de önerilere ihtiyacım var bu root işine girmeli miyiz sizce?

Root yapan biri zaten bir amaç için root yapıyordur ve genellikle rootlu programlar için daha büyük ana konular olur diye düşünüyorum(Ben iOS kullandığım için çok bilgim yok ama iOS bölümünde oldukça büyük bir JB konumuz var o yüzden bu konuda JB gerektiren uygulamalardan bahsetmeyeceğim)
  • zedge & wallpaper ringtone vs..
    Ceyd-A & muhakkak indirin ve görün. İnanamayacaksınız yaptıklarına ( daha sonra da satın alın arkadaş ugraşmış yapmış destek olmak lazım 4 tl zaten )
    Snapseed & Fotograf meraklıları için düzenleme programı. Kullandıklarım arasında en iyisi
    HandyPhoto & Yine bir fotograf düzenleme programı. Bu da çok iyi
    LigTV
    Phonegram & Birden fazla instagram hesabı acabiliyorsunuz ( ücretli ve resim ekleme yok )
    MxPlayer & En iyi media oynatıcı
    Poweramp & En iyi müzik dinleme programı
    Spor Ekranı & Tv de ne var ne yok gösteriyor
  • Elimden geldiğince konuyu güncelledim. Önerilen uygulamaları yeniden gözden geçirip ekleyebildiklerimi eklemeye çalışacağım
  • Otixo adlı bir uygulama da var tek seferlik bulut hesabınızın parolasını ve kullanıcı adını giriyorsunuz sonrasında hepsine tek bir yerden erişim sağlıyor.
  • İngilizce programı gayet güzelmiş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.