|
Apartman yöneticiliği yapanlar Binalarında Merkezi sistem olanlar (2. sayfa)
-
-
Biz zamanında kaloriferi söktürerek en güzel çözümü bulduk. Apartmanın parasıyla her dairenin önüne kadar doğalgaz geldi. İsteyen parasını ödeyip evine kombi taktırdı. İstemeyen, dairemde tadilat olmasın diyenler taktırmadı.
Bir apartmanda mümkün oldukça ortak işleri azaltmak lazım. Kalorifer varken az yanıyor çok yanıyor diye tartışmalar vardı. Kurtulduk. Hatta kapıcıdan kurtulsak süper olacak. Bu devirde günde 2-3 saat çalışılıp asgari ücret verilen elektriği,suyu ve oturduğu evi karşılanan başka bir iş yok. -
Şimdi biz yaşıyoruz aynı sorunu. Ağrı gibi bir yerdeyiz, Mart ayının ortası Allah için sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, gece eksiye düşmüyor, gündüz 13 derece ama merkezi sistemi tamamen kapattılar. Gece 3 dereceye kadar düşen, gündüz en fazla 15 derece olan bu günlerde merkezi sistemin kapatılması bana çok saçma geliyor. Evde üşüyoruz, söylediğimiz zaman apartmanın çoğu karşı çıkıyor. Bireysele geçelim dediğimizde yönetmelik gereği oturum alanı 2000 metrekareden fazla olduğu için bir kişi bile itiraz etse geçemiyoruz. Sistemimiz merkezi sistem doğalgaz. Zaten Ağrı Merkezde bireysel olan herkesten daha fazla ödüyoruz kişi başı, payölçer yok, kaloriferlerde termostatik vana yok. Termostatik vana taktıralım dedim diye herkes bana düşman oldu. Ev de benim evim, durumum da yok öyle burayı ha diye satıp başka ev satın alayım. Vallahi çaresiz kaldım ya...
-
Hocam bizim insanımızın halden anlamayanına denk gelirsen geçmiş olsun. termostatik vana mevzusu aslında çok iyi bir çözüm ama buna neden karşı çıkmışlar onu anlamadım.
Diğer yandan merkezi sistemin avantajından ziyade dezavantajları gerçekten sıkıntılı, bir insan evinin doğalgaz harcamasını kendi ekonomisi ve yaşantısına göre şekillendirmek isterse yapamıyor.
Hocam genel sizi anlamıyorsa maalesef taşınmak dışında yapılacak çokta şey kalmıyor. Sizin adınıza üzüldüm, devletin bu konularda kolay çözümler üretecek sistemleri olmalı...
-
Hava 15 derecenin altina dusuyorsa ve 1 kisi bile.istiyorsa yakilmak zorunda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok üşüyolarsa ısıtıcı yaksınlar. 2-3 kişi istiyor diye millet sıcak havada boş yere fatura ödemek zorunda değil. Biz de yöneticiyiz sıkıntılı bi daire var yakın filan diyorlar sallamıyoruz.
Merhaba iyi günler merkezi sistemli bir apartmanda oturuyorum yönetici sabah 08.00 da kaloliferler yanmaya başlar gece 00.00 da kapanır dedi böyle bir şey varmı acaba bilgisi olan varmı bu konu hakkında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin yönetici eski zamandan kalma. Artık doğalgazlı sistemde gündüz 23 derece mesela gece 20 derece olarak ayarlıyorsun sıcaklık düşünce sistem devreye girip dengeliyor. Öyle aç kapa yok. Kömürlü kazan mı bu ya?
-
Her dairenin aşağıdan kalorifer vanası olsa keşke,
aşağıdan olamıyorsa kapının yanında asma kilitlisi olabilir,
bu çerçevede, isteyen her zaman yaktırabilirken,
istemeyen kışın bile yaktırmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 23 Ekim 2024; 16:21:11 > -
Teknolojik olanı yıllardır var aslında önceleri baya saçmaydı çok sorunlar çıkıyordu ama şu anda nasıl bilmiyorum. Akrabann binada var memnunlar.
Örneğin bu sistemde binanın normal ısınması ve harcanan elektrik herkesden baz ücret olarak alınır, çünkü alt üst komşun yakar ve sen yakmazsan onların ısısından faydalanmış oluyorsun. Baz ücret dışında sen ne kadar fazla yakarsan o kadar çok ödemiş ya da az ödemiş oluyorsun diğer kullanıcılara göre.
Keşke her binada zorunlu olsa bu sistem.
-
Bizim apartman da öyle. Sabah 7-gece 12 arası yakıyoruz. 24 saat yanarsa çok fazla fatura geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gece soğuk olmuyor mu hocam?
-
hayir. gunduz duvarlar isiniyor zaten. gece de idare ediyor.
Soğuk bir memlekette değilsiniz zannedersem. Yoksa öyle gündüz duvar ısınması ile gece idare edilmezdi hocam
-
İstanbul hocam. Merkezi sistem.
Ben de İstanbul dayım. Öyleyse normal hocam. Soğuk bir il olsaydı gece kapalı kalsa donardınız muhtemelen
-
Burda kış pek kalmadı doğru düzgün kar bile yağmıyor. Daha doğuda olsa 7/24 yanmak zorunda tabi erzurumda falan kaloriferin sönmesi mümkün değil.
Hocam İstanbul mı doğup büyüdün bilmiyorum. Eskiden İstanbul a çok kar yağardı, yağmur da yağardı. Bak şu an dokuz kasım ama halen ne yağmur var ne kar var ne de doğru düzgün bir soğuk var. Benim çocukluğumda bu aylarda kar olurdu hem de ne biçim
-
Evet buralıyım. 90larda okula giderken yerler cam gibi buz keserdi. Sabahları bir ayaz olurdu ağzımız burnumuz donardı. Şu an burası nerdeyse antalyaya döndü, yaz başladımı bitmek bilmiyor. İlkbahar sonbahar filan hiç kalmadı zaten.
Haklısın hocam
Sonumuz hayrolsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X