Arkadaşlar modem benim evde üst katta kayınpederim var laptopu yukarı çıkarıyorum baglantıyı bulamıyorum kullandıgım modem airties
Birde birşey daha sormak istiyorum wireles adaptör ne işe yarıyor evin içinde wireles adaptörü çıkarsamda baglantı saglayabiliyorum yani o zaman ne işe yarıyor bu adaptör
quote:
Orjinalden alıntı: Engin.K Arkadaşlar modem benim evde üst katta kayınpederim var laptopu yukarı çıkarıyorum baglantıyı bulamıyorum kullandıgım modem airties
Kullandığınız modemde çift anten varsa antenlerden birinin yönünü değiştirip bir nedeyin.
quote:
Birde birşey daha sormak istiyorum wireles adaptör ne işe yarıyor evin içinde wireles adaptörü çıkarsamda baglantı saglayabiliyorum yani o zaman ne işe yarıyor bu adaptör
"Wireless adaptörü" derken sanırım USB kablosuz ağ kartından bahsediyorsunuz. Bu kart takıldığı bilgisayara kablosuz ethernet kartı ilavesi sağlar. Yani o bilgisayara kablosuz sinyalleri alıp gönderebilen eksternal bir ethernet kartı sağlamış olursunuz. İlgili kartı çıkartınca bilgisayarın internete bağlı kalmaya devam ettiğini belirtiyorsunuz. Bunun tek bir izahı olabilir: Kullandığınız notebookta internal bir wireless ethernet kartı var ve o kart bu bağlantıyı sağıyor olmalı.
Orjinalden alıntı: ramazanyalcin
Orjinalden alıntı: Engin.K Arkadaşlar modem benim evde üst katta kayınpederim var laptopu yukarı çıkarıyorum baglantıyı bulamıyorum kullandıgım modem airties
Kullandığınız modemde çift anten varsa antenlerden birinin yönünü değiştirip bir nedeyin.
Odanın içinde anteni çevirmenin hiç bir yararı olmuyor maalesef
Wireles adaptörü laptopa baglasam üst kata çıktıgımda baglantıya bir yararı olurmu acaba şu an adaptör masaüstüne baglı