Şimdi Ara

Apple'a Veda: iPhone 16 yerine neden Galaxy S24 Ultra aldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl Apple lansmanı sonrası iPhone 15 Pro modelini ilk tercih edenlerden biri olmuştum. Günümüz koşullarında iPhone 16 ailesinin duyurulmasıyla birlikte farklı düşüncelere sahip oldum. Özellikle de uzun zamandır kullandığımız ve gördüğümüz özellikleri yeni gibi lanse etmeleri biraz canımı sıktı sanırım. 

Bundan dolayı daha yenilikçi bulduğum Samsung Galaxy S24 Ultra modelinden yana tercihimi kullandım. Bu geçişin avantajları ve neden iPhone 16 almadım gibi detayların cevapları videomuzda yer alıyor. İyi seyirler!

BU VİDEO SPONSORLU DEĞİLDİR!

• Kesinlikle, Samsung yerli fiyat politikası sayesinde satışları iyi tutturuyor. Apple ise Türkiyede indirimi geçtim, her 3 ayda bir kayda değer bir fiyat artışı sunuyor. Samsung’un temelde seçilmesinin nedeni bu. Pahalı olmamasına karşın, neredeyse Apple’a yakın bir kalite ve güç sunuyor. Dolayısıyla tercih edilebilir.

Yıllardır ne yazdıysam hep çıkıyor. Popüler birisi değiliz ki millet adam demişti desin :)

Apple'nin bu politikası artık kullanıcıların aklı ile dalga geçmeye başladı. Kenara bir tuş koymuş, kamera tuşuymuş, zoom yapıyormuş filan. İphone 12-13 zamanlarında iphone 20'nin bile hazır olduğundan bahsetmiştim. Her sene ufak tefek eklemeleri yeni özellik adı altında, bataryaları da 50-100 mah arttırarak en iyi batarya adı altında paylaşmaları, menünün yerlerini değiştirip daha iyi ios adı altında sunmaları artık değerlerini yitirdi.

Bundan 8-10 yıl öncesine kadar iphone'si olana ayrıcalıklı bakılırdı. Elit kesimlerde kullanırdı filan. Günümüzde en alt tabakanın bile sahip olduğu apple'nin, her sene minik-ufak değişiklikler yapıp seneye de bir şeyler satabilmeliyim stratejisi kullanıcıları artık bıktırdı. Halbuki istese, Samsung veya diğer telefonlardan bile daha iyi özellikler verebilirlerdi bana göre. Az önce söylediğim satış stratejisinden dolayı bardaktaki su'yu pipetle veriyor.

Artık kullanıcılar gözünü açtı. Parası olan için özellik gelsin gelmesin her sene değiştirenler elbette var. Ama Apple sadece bunlarla yetinemez. Bugün çinli bir firmanın bile ürettiği airpods'ların şarj ünitelerinde bile lcd ekran var. Bir çok özellik var. Huawei bile bir çok özellikte kulaklık çıkardı/çıkarıyor. Apple'de çıkaracak elbette ama sırasını bekliyor :)

Ama sonu Nokia'ya doğru ilerliyor yavaş yavaş. Grafik olarak değenlendirecek olursak, yıllık bazdaki mum grafiği başını aşağı büktü. Yavaş yavaş alçalıyor. 17 modelinde artık muslukları açmanın vakti geldi. Bunu kendileri de farkındalar. Yoksa 15 olan 3 sene kullanır. 16 alan 4 sene kullanır gidişat bunu gösteriyor. Hala 13-14 olup değiştirmeyenler vardır. Neden değiştirsinler ki? Kayda değer ne var kamera güncellemesi dışında.

Hayırlı olsun Enes. S-Pen in avantajları kullanım alanları. Türlü türlü Dex mod/ özellikleri. Kablolu kablosuz hatta PC den de Dex modları arayüz masaüstü gibi olması ... ONE UI arayüz multi pencereler esneklikleri iPhone da yok ...

Sanırım ilerde kapsamlı incelemeleriniz de kendinizce olur.

Kamerasında Expert RAW ile 16 bit sıkıştırılmadan .dng RAW ekstralı da kayıt yapabiliyor. 8k da 30 FPS hiç bahsetmeye gerek yok ...

Ekosistem markaların gizli bağlayıcı silahlarıdır... Herşeyi göze alıp bilerek geçişler yapılmalıdır.

• Samsung ülkemize özel fiyat politikası mevcut.Fold5 sanal zeka var lakin öyle kayde değer bir kullanım özelliği yok.

• Emniyetli yere geçin, birazdan iSlave ve Dandroid çeteleri kapışabilir.

• joven kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, Samsung yerli fiyat politikası sayesinde satışları iyi tutturuyor. Apple ise Türkiyede indirimi geçtim, her 3 ayda bir kayda değer bir fiyat artışı sunuyor. Samsung’un temelde seçilmesinin nedeni bu. Pahalı olmamasına karşın, neredeyse Apple’a yakın bir kalite ve güç sunuyor. Dolayısıyla tercih edilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kalemi var diye mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel karar tebrik ederim.
    6 senelik s10 kullanıyorum. telefon her şeyiyle yetiyor bir kere olsun değişmeyi düşünmedim. ama 1.5 sene sonra telefon 8 senelik olunca bende s24 ultraya geçmeyi düşünüyorum fiyat da o zamana kadar ucuzlar.

Bende japon kafası var az daha çoktur.

• 15pm i sattım 16pm almak için. Mübarek karaborsa olunca s24u aldım gecici bşr süre için ama açıkçası 16pm almak gelmiyor şu an içimden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her sene telefon değiştirmeyi doğru bulmuyorum. Maksimum süre 6 aydır. 6. aydan sonra teknolojiye yenik düştüğünüzü hissedersiniz zaten.

• Hayırlı olsun Enes. S-Pen in avantajları kullanım alanları. Türlü türlü Dex mod/ özellikleri. Kablolu kablosuz hatta PC den de Dex modları arayüz masaüstü gibi olması ... ONE UI arayüz multi pencereler esneklikleri iPhone da yok ...

Sanırım ilerde kapsamlı incelemeleriniz de kendinizce olur.

Kamerasında Expert RAW ile 16 bit sıkıştırılmadan .dng RAW ekstralı da kayıt yapabiliyor. 8k da 30 FPS hiç bahsetmeye gerek yok ...

Ekosistem markaların gizli bağlayıcı silahlarıdır... Herşeyi göze alıp bilerek geçişler yapılmalıdır.

• S25 ultra beklenebilirdi.

• Keşke s25’i bekleseydiniz

• GRİNG0 kullanıcısına yanıt

İnovasyon yok hocam işlemci ve geniş açı kamera değişiyor o kadar. Bence yerinde bir tercih olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran zoom kamera pil
    İPhone boykot almıyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır ne yazdıysam hep çıkıyor. Popüler birisi değiliz ki millet adam demişti desin :)

Apple'nin bu politikası artık kullanıcıların aklı ile dalga geçmeye başladı. Kenara bir tuş koymuş, kamera tuşuymuş, zoom yapıyormuş filan. İphone 12-13 zamanlarında iphone 20'nin bile hazır olduğundan bahsetmiştim. Her sene ufak tefek eklemeleri yeni özellik adı altında, bataryaları da 50-100 mah arttırarak en iyi batarya adı altında paylaşmaları, menünün yerlerini değiştirip daha iyi ios adı altında sunmaları artık değerlerini yitirdi.

Bundan 8-10 yıl öncesine kadar iphone'si olana ayrıcalıklı bakılırdı. Elit kesimlerde kullanırdı filan. Günümüzde en alt tabakanın bile sahip olduğu apple'nin, her sene minik-ufak değişiklikler yapıp seneye de bir şeyler satabilmeliyim stratejisi kullanıcıları artık bıktırdı. Halbuki istese, Samsung veya diğer telefonlardan bile daha iyi özellikler verebilirlerdi bana göre. Az önce söylediğim satış stratejisinden dolayı bardaktaki su'yu pipetle veriyor.

Artık kullanıcılar gözünü açtı. Parası olan için özellik gelsin gelmesin her sene değiştirenler elbette var. Ama Apple sadece bunlarla yetinemez. Bugün çinli bir firmanın bile ürettiği airpods'ların şarj ünitelerinde bile lcd ekran var. Bir çok özellik var. Huawei bile bir çok özellikte kulaklık çıkardı/çıkarıyor. Apple'de çıkaracak elbette ama sırasını bekliyor :)

Ama sonu Nokia'ya doğru ilerliyor yavaş yavaş. Grafik olarak değenlendirecek olursak, yıllık bazdaki mum grafiği başını aşağı büktü. Yavaş yavaş alçalıyor. 17 modelinde artık muslukları açmanın vakti geldi. Bunu kendileri de farkındalar. Yoksa 15 olan 3 sene kullanır. 16 alan 4 sene kullanır gidişat bunu gösteriyor. Hala 13-14 olup değiştirmeyenler vardır. Neden değiştirsinler ki? Kayda değer ne var kamera güncellemesi dışında.

• Stones kullanıcısına yanıt
    Evet, bu konuda size katılıyorum. Hiçbir yenilik gelmiyor, verilen yeniliklerde pipetle. Günümüz şartlarında globalde de insanlar telefon değiştirme işini biraz askıya aldı artık. Elindeki ile bir süre daha idare edebiliyor.

Telefonlar artık sınırlarına ulaştı, tuşlu telefonların ömrü gibi, dokunmatik modellerinde ömrü dolmak üzere.

Katlanabilir teknolojisi ve yapay zeka ile birlikte farklı model tip bir telefonlar görmeye başladık artık.

Eko sistem için alıyor alanlar, mesela bende artık upgrade yapmayı düşünmüyorum. Elimdeki son cihazla deneyeceğim 2-3 sene devam etmeyi.

• 17 yıllık macbook 14 yıldırda iphone kullanıcısı olarak bu aralar ciddi ciddi s24 ultra ve güzel bir gaming laptop alıp ekosistemden çıkmayı düşünüyorum.Ama daha önce 2 defa bunu yapıp tekrar büyük zararla geri döndüm sadece o yüzden biraz çekiniyorum.s24 ultra+4080 ekran kartlı laptop ve saat olarak king seiko alıp yoluma devam etmek istiyorum bakalım kendimi ikna edebilecek miyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macuser1994 -- 17 Ekim 2024; 7:57:29 >
  • Samsung'un ülke gerçeklerine göre fiyat politikası bile Samsunga geçmek için tek başına bir neden. Tüm telefonlar birbirine benzerken Apple yapay zeka özelliğini Türkiyede kullanıma sunmayacak, Samsung sunacak. O zaman Samsung'u tercih etmemek için Apple fun boyu olmak lazım.

• samsung telefon yazılımla telefonu çöp ediyor asla samsung almam elimde 2 tane farklı samsung telefonum güncelleme ile piyasaya çıkan ilk akıllı telefon performansına düştü. Beş para etmez. Gider 30 bin tl fazla öderim iphone alırım daha iyi.

• S24 ultranın kamerasını ve ekranını gören bir insanın hayretler içerisinde kaldığını düşünüyorum. Yansıtma yapmayan ekran teknolojisi mükemmel bir şey. İşlemci teknolojisi ve onu soğutmak için kullanılan buhar kazanı (vapor chamber) kullanımda direk olarak hissediliyor. Telefon asla ısınmıyor. Dex modunu, spen teknolojisini, yapay zekayı anlatmak dahi istemiyorum çünkü alanlarında benzersizler. Samsung nihayet yıllar sonra kendisini ispatladı benim gözümde. 7 yıl güncelleme garantisi vermesiyle birlikte elimden düşeremediğim bir cihaz yapmışlar. Parasını sonuna kadar hakediyor.

• 5 ay sonra görürüm ben seni. Eski kamera performansı kalıyorumu.

Satmaya kalkınca yarı fiyatına satabilirmisin. Ha ha sorarım ben sana tatlı çocuk. Samsung telefon pişmanlıktır. Honoru keşfetmeyen Samsung telefonu iyi sanıyor. Honor magick 6 pro alaydın ömür boyu güzel kamera ve pil ömrü ile yaşardın. Honor alan satmak için almaz. Kullanmak için alır. Telefonda İnovasyon yapan firma Huawei ve honordur. Digerleri takoz telefon üretmeye devam etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 17 Ekim 2024; 17:43:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.