|
Apple'a Veda: iPhone 16 yerine neden Galaxy S24 Ultra aldım? (2. sayfa)
-
-
Zorlaya zorlaya okudum şükür bitti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Özellikle de uzun zamandır kullandığımız ve gördüğümüz özellikleri yeni gibi lanse etmeleri biraz canımı sıktı sanırım.
Iphone bunu yıllardır yapıyordu zaten hatta en başından beri bunu yapıyordu diyebilirim. Ama işte her şey reklam ve pazarlama gücüyle ilintili. Sen bulur telefonuna eklersin kimse bilmez iPhone ekler müridleri "innoveyşın kardeşim" diye ortalıkta dolaşır. Bir ara stabilite ve kararlılık diye ortalıkta dolanıyorlardı Android bu konuda rüştünü ispat edip iyileşirken iPhone kanadında özellikle yeni nesilde ve yeni nesil ios sürümlerinde abidik gubudik hatalarla ilgili haberler artınca bu sesler susmaya başladı. Yine de halen daha Android'i 15 sene önceki Android sanıp 10000 TL'lik giriş seviyesi telefonun performans ve donanımını 100000 TL'lik cihazlarla kıyaslayan süper zekalar arada çıkmıyor değil.
Neyse konuyu açan editör arkadaşa hayırlı uğurlu olsun. Keşke videolu anlatım yerine yazılı bir paylaşım olsaydı şahsen videoyu dinlemek yerine yazıyı okumayı tercih ederdim. Sağlık olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle öyle sanırım sizin daha önce de bu tarz mesajınızı okuyup +1'lemiştim. Kesinlikle Apple ürünlerinde resmen kullanıcıyla dalga geçercesine damlaya damlaya özellik ekliyor. Çok fazla donanım takipçisi olmasam da bir dönem Intel'in yeni işlemci modelleri çıkarırken yaptıklarına benzetiyorum. Onlar da gıdım frekans hızı arttırıyorlardı her yeni modelde ki bu da çok eleştiri konusu olmuştu. Neyse ki AMD CPU pazarında küllerinden doğup rekabet edebilşr hâle gelince Intel de rekabet gereği elini biraz bollaştırmıştı. Neyse Apple da şu an bunu yapıyor, aslında uzun yıllardır bunu yapıyordu ama millete inovasyon, stabilite, Android'in geçmişinde kalmış olan stabilite sorunu kâbusu, alışkanlıklar, ekosistem ayaklarına müşterilerini elinde tutuyordu. Ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar, onuncuda ne oluyor yav olur (Bazıları onuncuda anlıyor, bazılarının kaçıncı seferde anlayacağı meçhul) Müşterilerin, toplumların uyanık tepki verebiliyor oluşu, kendisinin ena yerine koyulduğunun farkında olması güzel bir şey. Farkında olmazsak iş kötü zaten.
Bu arada hocam Iphone'u (ayfon) nasıl okuyorsun bilmiyorum ama kesme işaretinden sonra gelen ekler sözcüğün okunuşuna göre dönüşür öyle eklenir. Iphone'si olmaz Iphone'u (ayfon'u) olur yani bilgine. Güzel bir yazıda böyle hatalar göz tırmalıyor ondan ayrıca belirtmek istedim. İyi forumlar.
Edit: ayrıca doğum gününmüş doğum günün kutlu olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Ekim 2024; 0:58:23 >
-
attan inip eşşeğe binmek.
ilk günlerde çok güzel memnunun dersiniz bir müddet sonra kamerasının tutarsızlığı, işletim sisteminin dandikliği derken geri dönersiniz merak etmeyin çünkü çoğunlukla olan bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatları aynı bile olsa kesinlikle s24 ultra
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen yıl 2014 dandroid kasıyor...... Geçin bu işleri
S25 Ultra’yı bekliyorum kayda değer bir gelişim olursa 15 Pro’yu takasa verebilirim.
Sadece Apple değil, ABD menşeli ürünlerin tamamı Türkiye'de astronomik fiyata satılıyor. Örneğin, Amerikan arabaları. ABD'nin Doğan'ı Şahin'i olan otomobiller Türkiye pazarına gelince süper spor arabalar ile aynı fiyata satılmaya çalışılıyor. Yine, ABD menşeli kot gömlek mont bilumum giyim markaları Türkiye'de ederinin 6 7 katı fiyatla satılmaya çalışıyor. ABD'de $9,90 olan kot pantolon Türkiye'de 2000-3000 TL arasına satılıyor. Yani, Apple ürünleride böyle. Hiç bir fark yok. ABD şirketleri Türkiye'ye özel en ufak bir fiyat politikası uygulamıyorlar. Arabayı da, telefonu da giyimi de en kazık fiyata satmaya çalışıyor ABD şirketleri.
Bir ıphone kullanıcısı olarak ben de geçeceğim. İosun çok eksiği var. Telefonu aldığımdan beri "bu nasıl olmaz" demekten bir hal oldum. Ayrıca sorunlar silsilesi. 2024 yılında bir telefon markasının amiral gemisinde klavye kasıyor. Daha ötesi yok yani. Şuan geçmek için uygun bir zaman dilimi değil ama ilk boşluğumda satıp samsung alacağım. Samsung 2020 yılı sonrası samsungun amiral gemisi telefonlarının tadını almış biri ıphone'da zor mutlu olur.
-
Daha videony izlemedim ama Samsung iyidir iPhone??????????
-
size birşey diyeyim mi aramızda Android i nasıl kullanacağını bilmeyen o kadar avel varki. kullanmasını bilseler iPhone a ellerini sürmezler.
-
Her çıkanı almak zorunda değilsiniz. Aradan birkaç yıl geçsin cikan modeli alsanız size aşırı yenilikçi teknolojik gelir.
-
Ciktigi gunden beri apple'a isinamadim. Zil sesini bile degistirmeye izin vermeyen bir cihaza neden gidip o kadar para bayilayim. Ayfonu sirf sekil olsun diye alip ozelliklerinin %3'unu bile kullanmayan milyonlarca insa var. Neymis benim ayfonum var. Sosyal medyada story atmaktan baska bir yasami olmayan aypon alinca kendini birsey saniyor.
Bu yillarca eskimez, kardesim internetini paylasir misin. Paketim az. Isirilmis elma logolu cihaz alip hava atmasini biliyorsun.
-
samsung almak demek kagittan ev almak gibi bir sey. 1 sene sonra gorusuruz o zaman. ramlar romlar xdalar odinler bir suru sey yapsaniz bile akiskanlik yasasi geregi samsung tas gibi kalacak.
-
İki gün sonra geri dönersin atla eşşek bir olmaz
-
Allah kurtarsın.
-
Apple bence işler gerçekten iyiye gitmemeye başlarsa "oyun değiştirici" bir model çıkarır; eski marka adımla bir anda zeytinyağı gibi yukarı çıkıp yüzerim yaklaşımında. Ama o varsayımsal ana kadar olabildiğince asgari düzeyde geliştirme sunup bunu da yüksek fiyattan satıp kârını maksimize etmeye çalışıyor. Aslında kendisine talep hep devam ettiği için düpedüz biçimde konformist kapitalizmin el kitabını uyguluyor. Bunda maalesef yeni çıkan iPhone'lar söz konusu oldu mu hala çok yüksek bir talep meydana getiren küresel tüketici topluluğunun payı büyük. Gene de iPhone 16 beklenildiği kadar iyi bir pazar performansı gösteremedi. Haliyle Apple'da bir dereceye kadar alarm çanları çalmış olmalı. Muhtemelen şirkettekiler Apple Intelligence yani entegre yapay zeka geliştirmeleriyle telefon pazarındaki genel liderliklerini sürdürebilecekleri hesabını yaptılar ve yapılan antlaşma uyarınca OpenAI'ya ödeme yapmaksızın onlardan yapay zeka altyapıları elde ediyorlar. Başkalarından da yapay zeka teknolojileri devşirmeye niyetli olduklarını beyan ettiler. Ancak yapay zeka da İngilizce tabirle overrated bir hype ise bu Apple'ı kurtaracak bir rota olmayabilir. Kaldı ki, yapay zeka entegrasyonu ve uygulamalarını Samsung gibi rakipleri Apple'dan daha önce hayata geçirdiler (Örnek: Galaxy Intelligence). Yapay zeka gelişimi konusunda onların da eli armut toplamayacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X