Şimdi Ara

Apple, akıllı kapı zili ve kilit sistemi geliştiriyor: Face ID ile açılacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, akıllı kapı zili ve kilit sistemi geliştiriyor: Face ID ile açılacak!
    Bloomberg’den Mark Gurman'a göre Apple, Face ID'li akıllı ev kapı zili ve kilit sistemi geliştiriyor. Gurman, kapı zilinin uyumlu sürgü kilidine kablosuz olarak bağlanacağını ve kişinin yüz tarama sistemiyle kapıyı otomatik olarak açmasına olanak tanıyacağını söylüyor.

Ayrıca Bkz.Xiaomi, 3D yüz tanıma özellikli akıllı kapı kilidini tanıttı

Apple’ın akıllı kapı zilinin üçüncü taraf HomeKit kilitleriyle çalışacağı belirtildi ancak Apple’ın eksiksiz sistem sunmak için belirli bir kilit üreticisiyle birlikte çalışabileceği de söyleniyor. Ürünün Apple’ın kendi WiFi çipine sahip olması bekleniyor. Video çekip çekmeyeceği bilinmiyor.

Gurman, Apple'ın akıllı ev kapı zilini 2026'dan önce piyasaya sürmesini beklemiyor. Önümüzdeki birkaç yıl, Apple’ın akıllı ev alanında kendini hissettirmesi bekleniyor. Şu anda akıllı ev pazarı Amazon ve Google tarafından domine ediliyor. Amazon’un Ring kapı zilleri, Google’ın Nest cihazları bunun bir örneği. Apple’ın gizliliğe odaklanarak kendini bu pazarda öne çıkarması bekleniyor.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/12/22/apple-doorbell-with-face-id-rumor/

• iPhone 13 mini var iş telefonu, faceid o kadar berbat ki 3 görse 1 görmüyor. Eşimdeki 12 de benzer. Bu da öyle olursa kapıda kalırsın valla.

• Valla çok güzel olur gerçekten alınırda yani. Çocuk her seferinde unutuyor almayı anahtarı :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Bende iPhone 12 mini var ve çok iyi çalışıyor eşimde de iPhone 16 Pro Max var çalışıyor 14’de de çalışıyordu.

Siz silip bir daha tanıtın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 23 Aralık 2024; 15:48:9 >
  • Umarım akıllı eve dair ne varsa geliştirir, ayrı ayrı ayrı markaları tek bir noktada toplayacağız diye canımız çıkıyor.

• Bu tarz kilit sistemleri bana hiç güven vermiyor. Klasik anahtara devam :)

• Face ID güzel de ikiz insanlarda sıkıntı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Welock marka parmakizi okuyuculu kapı kilidi kullanıyorum, ben memnunum beni hiç mağdur etmedi.Sekiz yıldır kapı anahtarı kullanmıyorum parmakizi
    algılama telefonlaradakine benzer bir hızda algılıyor tek sıkıntı parmak ıslak
    olursa biraz zor algılıyor.

Apple böyle bir ürün çıkarırsa değerlendirebilirim.

• Switchbot pro taktım kapıya, müthiş bir icatmış. Applenkine benim param yetmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Klasik anahtarı bu işten anlayanlar o kadar kolay açar ki… dijitalin de riski var ama yüz face id’nin hatasına denk gelmedim henüz.

• Aslında düşününce yaygınlaşmadığı sürece normal anahtara göre daha güvenli olabilir, sonuçta yaygın olmayacağı için kırmayı bilen de daha az olacak.

Youtube'da hobi olarak kilit açan abiler var, en kral kilit 2dk dayanabiliyor. Ama yeni mekanizmalar kullanan üreticilerin kilitlerini o bile açarken zorlanıyor.

Sıradan bir hırsız bilmeyecektir muhtemelen. Elektrik kesintisine karşı içinde batarya da olmalı tabi elektronik olanlarda.

• kendi eko sistemleri için cok basit ve fonksionel cozumler ortaya cıkaiblir..bu konuda cok agır gidiyirlar..

• Dijital anahtarı bu işten anlayanlar o kadar kolay açar ki(hacklenebilir) Klasiğin de riski var ama kilitli bir çelik kapıyı açan hırsız görmedim henüz.

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Face id (Iphone) 2 farklı kişinin aynı telefonu açabildiğini biliyorum. Telefonu sattığım kadın bir komşusunun da yüzüyle açıldığı için geldi. Olamayacağını söyledim böyle bir durumun. O kadın da geldi sonra. Benzemiyorlar bile, biri 28 30 yaşında diğeri 21 22 yaşlarında. Biri türbanlı diğeri açık. Nasıl olabilir diye sıfırladım face id'yi. Sonra yeniden yaptık ve diğer kadın yine yüzünü gösterdiği anda şak diye açıyor.
    Kendi telefonumda denedim gene aynı sonucu aldık. Çekmeceden 14 Pro çıkardım onun kurulumunu yapıp denedim gene aynı. 2 kadını ayırt edemiyordu nasıl oluyorsa.

Çankaya'da Genpa'ya götürdüm sorun yok diye geri geldi. Apple destek ile görüştük böyle bir şey olamayacağını söyledi. Videosunu çektim attım bu sefer de % 100 güvenlik garantisi vermediklerini söyledi.

Yani Face ID % 100 güvenli değil. Bizzat kendim şahit olmasam birinin demesiyle inanmazdım. Ama olabiliyor böyle şeyler. Kul yapımı sonuçta. Apple bile % 100 demiyor. Yine de çok güvenilir buluyorum. Diğer hiçbir üretici yüz tanımayı bu kadar iyi yapamıyor. Hatalarıyla da harika bir sistem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.