Şimdi Ara

Apple'dan çifte standart: AB'deki iPhone kullanıcıları Apple uygulamalarını silebilecek! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu abartı bir istek değil. Apple'ın buna izin vermesi gerek. Özellikle de bilgisayarda Firefox kullanmaya alışmış bir kullanıcı mobilde de Firefox kullanır. Ben Android telefonumda Waterfox kullanıyorum. Android tarafında buna izin var. Kullanıcı istediği tarayıcıyı kullanabilmeli. AB bu işi halletse daha iyi olur. Saçma sapan uygulama silme özellikleriyle uğraşıyorlar. Kamera uygulamasunu silsem ne silmesem ne.  

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Ekosistem oluşturmanın pek mantığı kalmıyor o zaman. Kullanıcı istediği tarayıcıyı değil istediği tarayıcı motorunu kullanabilir demek bi tık istediği işletim sistemini kullanabilir demeye götürüyor mevzuyu.

Zaten bilinen iki tarayıcı motoru var WebKit harici biri chromium(blink) bu zaten rakibi Google'ın arama motoru, motoru olmayan nerdeyse hepsi bunu kullanıyor tekel gibi bir şey. Diğeri firefox(gecko).

Firefox motorunun pazar payı olsa neyse de Chromiuma gel internet tarayıcı motorlarını tekel yapmanın önünde engel kalmadı demek gibi de bir şey. İleride Firefox'un kalacağının garantisi ne zaten en büyük sponsorlarıdan biri Google.

Android zaten baştan "açık kaynak" olarak çıkan bir işletim sistemi. AB kapalıları da açmaya çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

Bunu ekosistem oluşturmanın bir gerekliliği olarak görmüyorum. Koca bir işletim sistemiyle bunu bir tutmamak gerek. Masaüstü tarafına bakılırsa macOS'ta Gecko altyapısı desteklenmekte. Masaüstünde yapıyorsalar mobilde de yapabilirler. Safari maalesef bazı konularda yeterince Firefox kadar iyi değil. Firefox Multi-Account Containers bile tek başına Firefox kullanmak için yeterli bir sebep. Ne WebKit'te ne de Chromium'da alternatifi yok. Buna izin verilmesi gerek. İsteyen yine Safari kullanır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.