Şimdi Ara

Apple'dan çifte standart: AB'deki iPhone kullanıcıları Apple uygulamalarını silebilecek! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ahhah aynen, bu Avrupa İos’u Androidden bozma bir şey zaten. Benliğini yitirmiş artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    iPhone'lar için Blackmagic gibi şirketlerin geliştirdiği pek çok kamera uygulaması var, adam bunu kullanıyorsa Apple'ın uygulamasını siler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple fanlarını bilmem ama dandroid fanlarının sesi daha çok çıktığına göre demek ki apple doğru yolda.

• joven kullanıcısına yanıt
    DMA'nın amacı iOS'u yok etmek değil. Yasa sadece Apple için de değil. Ama müşterilerini kendisine en çok bağımlı hale getiren Apple olduğu için daha çok göze batıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 28 Ekim 2024; 12:44:14 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Para ödediğiniz, size hizmet sunması gereken, ama tam tersine, yıllardır sizi kendisine daha bağımlı hale getiren birkaç tekel için niye kavga ediyorsunuz?

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Apple’cılar Dandroid, Androidciler Çöpple diyor hahah. Bildiğin şahin doğancılar kapışması.

• Hangi işletim sistemi olursa olsun, bu tür seçenekler sunulmalı.
    Benim uygulamamı kullanacaksın zorlaması kaldırılmalı ve nihai karar son kullanıcıda olmalı.
    Uygulamaların ön yüklü gelmesi gayet doğal ama kaldırılamaması kabul edilemez.
    Bunu sadece Avrupa Birliği değil tüm ülkeler zorunlu tutmalı.

• zaten olması gereken bu. salak safari de geçen birinde yazı kopyalayalım dedik onu beceremedi yalan yok. tamam telefon premium yazılım taş gibi ama senin diretmelerini çekemez kimse

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt

Şahsen ben kavga etmiyorum. Bilerek sataşıyorum arkadaşlara yoksa bu markaların hiçbirisi umrumda değiller. Apple'dan çifte standart: AB'deki iPhone kullanıcıları Apple uygulamalarını silebilecek! 

İyi de tek başına Blackmagic'i kullanmak zorunda değil ki her şey için, varsayılan olarak seçmek farklı silmek farklı.

Hadi kamera uygulaması çok zaruri değil diyelim ve gizlilik isteyen şirketler tarafından kaldırılabilir diyelim. Telefon uygulamasının AB'ye ne gibi bir zararı var. Amacı zaten telefon, iPod veya iPad değil hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 28 Ekim 2024; 16:21:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bu kişi Apple yerine Android'i baştan tercih etse sorun kökten çözülmez mi? Tek seçeneği Apple değil.

Yasa Apple'a direkt, falanca uygulamaları telefondan kaldırma seçeneği sunacaksın demiyor. Temel maksat şu, kullanıcı telefondaki herhangi bir şey için senin uygulamalarını kullanmak zorunda değil, bunu dayatamazsın. Normalde ön tanımlı uygulamanın değiştirilebilmesi de yasanın gerektirdiğini karşılamak için yeterli diye biliyorum, ama Apple işini sağlama almak istiyor. Tabii normalde kaldırılmasının bir zararı da yok.

Apple'da onlara inat olsun diye kaldırma seçeneğini koymuş demekki(Ki ileride onu da isteyeceklerini tahmin etmiştir) %0,01'in istediği için yanlışlıkla uygulama kaldıran ve geri döndürmeyi bilmeyen kişilerin başı ağrıyacak. Bu durumda da yine Apple desteği veya işi bilenden yardım isteyecekler Apple'dan çifte standart: AB'deki iPhone kullanıcıları Apple uygulamalarını silebilecek! 

• 3 yıl önce bunu rekabet kurumuna dilekçe olarak yazmıştım. Bizim ülke tınlamadı bile.
    Kvkk ya farklı formatta yazdım ne istediğinizi anlamadık deyip kulaklarının üstüne yattılar.

Türkiye malesef amerikan sömürgesi. Düşünün whatsapp uygulaması Türkiyeden çıksaydı , bizim operatörler siyasi iktidara gidip yasaklatırlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 28 Ekim 2024; 16:55:14 >

Düşünsene avrupadaki kullanıcılar bir şekilde GCAM'i IOS'e monte ediyor...

Çıldırırsın.

Bu tip kullanıcılar her daim var, bir şekilde ayak uyduracaklar :)

• darkthepro D kullanıcısına yanıt

Özetin ingilizcesini okuyunca "Reuters" nasıl bir haber yapmış bu nasıl uslüp dedim. Sonra linke tıklayınca, sizin copy paste ettiğiniz şeyin aslında bir kullanıcının mesajı olduğunu gördüm. Link farklı içerik, diğeri tweet mesajı... Çok profesyonel bir şekilde okuyucu yanıltmaya çalışmışsınız, tebrik ederim :)

İngilizce bilen biri paylaştığınız Reuters linki okuyunca mevcuyu anlıyor zaten :)))

Biraz da geçmişi biliyorsa tabi...

Konu aslında daha çok google ve meta ile ilgili. Hayvan gibi veri topladıkları "ask app not to track" özelliği ve büyük privacy update olduğunda 2020 sonu 2021 başında, google uzun süre güncellemedi uygulamalarını. O dönemleri hatırlayanlar bilir. Bunların derdi başka. App Privacy etiketleri ile iplikleri pazara çıktı hepsinin. Böyle bir şeyin öncüsü de Apple oldu bu arada, ne kadar sevmesek de, nefret de etsek marka olarak. (Şahsen Apple'ın bazı politikalarından dolayı sevmiyorum Apple'ı)

Fakat yiğidi öldür, hakkını yeme.

Neyse...

Özetle, her bir şirket hayvan gibi data sömürüyor. Bazıları bunu gizli yapmak istiyor ve yapıyor. Bazıları ise senin seçimine bırakmış gibi davranıyor. Ben Apple'ı falan savunmuyorum. Hepsi aynı şeyin laciverti. Ama en azından Apple Meta ve Google'ın ipliğini pazara çıkmasını sağladı ve bu şeffaflık konusunda öncü oldu ve diğerlerini de mecbur bıraktı. Yoksa biz nereden bilecektik Google Keep'in donumuzun beden numarasına kadar hey şeyi topladığını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 28 Ekim 2024; 17:14:14 >

• BackConnect kullanıcısına yanıt

Bak bakalım dostum ne yazmışım

"Olayların özeti ve derlemesi"

Derleme: Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilerin, metinlerin veya verilerin bir araya getirilip düzenlenmesi ve bir bütün halinde sunulması işlemidir. Derleme, mevcut bilgileri yeniden organize ederek gerekirse farklı üslupla sunmayı amaçlar ve genellikle araştırma, analiz veya bilgilendirme amacıyla yapılır.

Ayrıca metnin altına insanların erişebileceği de bir link koymuşum ki insanlar ilk haberi yapan ilk siteden okusun diye.

Derleme yapan adam dava dosyasından kesitlerde paylaşmış, basitçe eleştirisel bir üslupla tekrar yazılmış. Yani ortada ne yanıltma ne manipülasyon var, dava zaten Apple a açılmış. Google ve Metayla alakası yok, Google ve Metanın tek bahsedildiği konu alınan kararları refere edilmesi

Apple'dan çifte standart: AB'deki iPhone kullanıcıları Apple uygulamalarını silebilecek!

"Apples class-action lawsuit from earlier this year for alleged privacy violations, accused of misleading users about data anonymity. This highlights a major issue: Apple's continued data collection practices undermine user trust and privacy, despite its App Tracking Transparency policies."

Buda derlemenin bir parçası. Çıkarım yapmadan önce tekrar değerlendirmeni tavsiye ederim

• Türkler sadece kendi ülkelerinde aşağılanmıyor başka ülkelerin firmaları bile aşağılanıyor

• Bugün 14 pro dan S23 ultra ya geçtim.. Apple ın canı cehenneme...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.