Şimdi Ara

Apple Ekosisteminden Ayrılmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, uzun zamandır sadece Apple ürünleri kullanıyorum(Macbook, iPhone vs) fakat artık sıkıldığımı ve ekonomiden dolayı yeniden cihaz güncelleyemeyeceğimi fark ettim. Bir diğer sebep ise, istediğim uygulamaları yükleyememek ve macbook uyum sorunları.

Samsung telefonlar, özellikle s21, s20 fe, s22 vb cihazlar son zamanlarda çok fazla dikkatimi çekiyor. Bilgisayar konusunda ise bu ekosistem gibi uyumlu çalışmasını istediğimden windows bir bilgisayara geçmek istiyorum. Android cihazların Windows ile uyumlu çalışmaya başladığını görüyorum...

Telefonumu en son SE 2020 ile güncellemiştim, artık güncelleyemedim. Bilgisayarım ise MB 2017.

Sizce bu durumda Samsung'un hangi modeli daha mantıklı bir seçim olur?

• Şahsen iPhone 13 + Macbook pro m1 + apple watch kombinasyonundan Asus gaming laptop + samsung s22 ultra + galaxy watch kombinasyonuna geçtim, asla özlemiyorum eski ekosistemi. Çok da bir olayı yok. Hem oyun oynayıp hem istediğim gibi telefonumu saatimi kişiselleştirebiliyorum yeni ekosistemde. Apple kadar da smooth çalışıyor. Android windows eşleşmesinde bildirimleri windows laptop üzerinden alabiliyorsunuz. Bu da laptop'dan çağrı cevaplama da hiç kullandığım özellikler değil, ama ikisinde de var.

s22 ultra'ya da iPhone 13 beni tatmin etmediği ve aynı fiyata bu cihaz varken kendimi keriz gibi hissettiğim için geçmiştim. iPhone 13'ün bu konudaki tek avantajı, şarjı bir %20 kadar falan daha uzun gidiyor. Onun dışında kamerası, 120hz ekranı, ekran boyutu, s pen ve true multi tasking falan baya s22 ultra ezip geçiyor. iPhone 13'e Huawei p20 pro'dan geçip, bu ne aynı telefon bu hiç bir upgrade yok 4-5 yılda şeklinde bir hissiyata kapılmıştım.

Velhasıl-ı kelam, geçişini yap, hiç bişey kaybetmezsin.

• Şahsen iPhone 13 + Macbook pro m1 + apple watch kombinasyonundan Asus gaming laptop + samsung s22 ultra + galaxy watch kombinasyonuna geçtim, asla özlemiyorum eski ekosistemi. Çok da bir olayı yok. Hem oyun oynayıp hem istediğim gibi telefonumu saatimi kişiselleştirebiliyorum yeni ekosistemde. Apple kadar da smooth çalışıyor. Android windows eşleşmesinde bildirimleri windows laptop üzerinden alabiliyorsunuz. Bu da laptop'dan çağrı cevaplama da hiç kullandığım özellikler değil, ama ikisinde de var.

s22 ultra'ya da iPhone 13 beni tatmin etmediği ve aynı fiyata bu cihaz varken kendimi keriz gibi hissettiğim için geçmiştim. iPhone 13'ün bu konudaki tek avantajı, şarjı bir %20 kadar falan daha uzun gidiyor. Onun dışında kamerası, 120hz ekranı, ekran boyutu, s pen ve true multi tasking falan baya s22 ultra ezip geçiyor. iPhone 13'e Huawei p20 pro'dan geçip, bu ne aynı telefon bu hiç bir upgrade yok 4-5 yılda şeklinde bir hissiyata kapılmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: welmour

Şahsen iPhone 13 + Macbook pro m1 + apple watch kombinasyonundan Asus gaming laptop + samsung s22 ultra + galaxy watch kombinasyonuna geçtim, asla özlemiyorum eski ekosistemi. Çok da bir olayı yok. Hem oyun oynayıp hem istediğim gibi telefonumu saatimi kişiselleştirebiliyorum yeni ekosistemde. Apple kadar da smooth çalışıyor. Android windows eşleşmesinde bildirimleri windows laptop üzerinden alabiliyorsunuz. Bu da laptop'dan çağrı cevaplama da hiç kullandığım özellikler değil, ama ikisinde de var.

görüşünüz için teşekkür ederim, araştırmalarımı buna göre yapıyorum. en kısa zamanda android+windows ikilisine geçeceğim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yıllardır iphone kullanırım arada samsung da kullandım (note 5-s7 edge) şahsen ios sistemi büyük ekranda kullanılır hocam ipad'den sonra telefondaki ios keyif vermiyor artık bana. 12-13-11-Se 2020 kullandım yok yani ama ipad yada mac olunca iş değişiyor deneyim mükemmel seviyeye artıyor. Tam tersi durum da android tabletlerde yada pc'lerde geçerli , telefon canavar gibi androidin dibini kullanıyor tablete gelince o deneyim yok yada daha aza iniyor.

Zaten çevrenize dikkat edin en üst modele para verir insanlar ama bi aksesuara kolay kolay para vermez insanlar 😃 Hani kendime göre bi ekosistem yapayım saattir airpods alayım falan pek yok. Bu yüzden de Apple her sene pc satarken hediye veriyor 2. nesileri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı saatleri hariç Samsung son zamanlarda çok iyi.

Samsung akıllı saatleri hiçbir zaman Apple Watch gibi olamadı. Yaklaştı ama hala yeterince iyi yazılıma sahip değil. Çok eksiği var. Özellikle sağlık istatistiği bakımından Samsung harbiden kötü. Alternatifi olmadığı için Samsung saat konusunda istediği gibi at koşturuyor.

Zamanında 4 farklı iPhone kullanan biri olarak Galaxy M51 gibi 4. Dünya ülkesi telefonu edindim. 1 ay sonra ikinci yılımı dolduracağım. Telefon bu 24 ay içerisinde 15-16 güncelleme, 2 büyük Android sürümü aldı ve ömrünü doldurdu. Alt düzey bir cihaz olmasına hiçbir kasma, donma, kendi kendine yeniden başlama, garip bir olay yaşamadım. Telefonu en son 28 gün önce yeniden başlatmışım. Sorunsuz hizmet ediyor.

Tablet konusunda özellikle Tab S8 Ultra'nın bırak Apple'ı Dünya üzerinde rakibi yok. Onu alıp ufak bir tv, monitör gibi kullanabilirsin. İçinden çıkan kalemi gayet yeterli.

S22 Ultra hakkında söyleyecek tek şey işlemcisi verimsiz olduğu için ekran süresinin cihazın büyüklüğüne göre az olması ve işlemcisinin ısınması. Ona bakarsak son nesil iPhonelar da deli gibi ısınıyorlar.

S22 Ultra = 25.000 TL

Tab S8 Ultra = 15.000 TL

Huawei Watch GT 3 Pro = 4.000 TL

Jabra Elite 4 Active = 2.000 TL

Aşağı yukarı 50 bin civarına harika bir ekosisteme sahip oluyorsunuz. Apple karşılığı çok net 70.000 civarı tutacaktır.

• samsung amiral gemileri batarya dışında çok iyi, apple ekosisteminden çıkıp ağlayan görmedim ama bir süre sonra dönmek isteyebilirsiniz, tamamen alışkanlık o da, kendimden biliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.