Şimdi Ara

Apple, iCloud.com'un beta sürümünü kullanıma sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Apple, iCloud.com'un beta sürümünü kullanıma sundu

Apple, iOS 5 ile tanıtımını gerçekleştirdiği yeni bulut servisi iCloud'un internet sürümünün betasını geliştiricilerin kullanımına sundu.

iTools, .Mac ve MobileMe'den sonra Apple'ın 4.bulut servisi olan iCloud, özellikleri ile iOS ve Mac kullanıcılarına daha gelişmiş bulut bilişim deneyimi sunuyor. Mail, Takvim ve Rehber içeriklerinin yanı sıra iCloud sayesinde, kullanıcılar satın aldıkları uygulamalara ve iWork dökümanlarına diğer iOS cihazları üzerinden anında ulaşabilecekler. iCloud'un özelliklerini sıralamak gerekirse;

• Bilgisayar üzerinden satın alınan herhangi bir uygulama; iPhone, iPad ya da iPod Touch, bilgisayar ile eşzamanlanmamış olsa bile, anında iCloud ile o cihazlara yükleniyor.

• iPhone ile çekilen bir fotoğraf, iCloud'da depolanıyor ve anında Mac ile iOS'li diğer cihazlara gönderiliyor. Bu sayede fotoğrafların eş zamanlanması için kablo gereksinimi ortadan kalkıyor.

• iPad üzerindeki iWork uygulamalarında hazırlanan herhangi bir döküman, aynı şekilde kullanıcının iCloud hesabındaki diğer cihazlara anında gönderiliyor. Kullanıcı isterse iPhone ile hazırlamaya başladığı bir sunumu, iPad üzerinden sürdürebiliyor.

• iPhone'da iBook Store üzerinden alınan bir kitap, anında iCloud ile iPad'e de yükleniyor.

• iOS'li cihazın yedekleme dosyası bulut bilişim sayesinde direk iCloud üzerinde saklanıyor. Kullanıcılar bu sayede herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan nerede olursa olsunlar yedekleme ya da geriye dönüş yapabiliyorlar.

iCloud.com'un geliştiricilere sunulan beta sürümünde MobileMe'de olduğu gibi Takvim, Mail, Rehber, iPhone'umu bul servislerine ulaşılabilirken; farklı olarak iWork dosyalarına da tarayıcı üzerinden ulaşmak mümkün. Beta sürümünün hayata geçmesi ile iCloud'un ücretsiz 5GB'lık depolama alanına ek olarak kullanıcıların tercih edebileceği ek depolama alanlarının fiyatlandırmasıyla ilgili belirsizlik de ortadan kalkmış oldu. Apple'ın Amerika ve İngiltere bazında belirlediği fiyatlar şöyle;

• 10GB; 20 Dolar (Amerika), 14 Sterlin (İngiltere)

• 20GB; 40 Dolar (Amerika), 28 Sterlin (İngiltere)

• 50GB; 100 Dolar (Amerika); 70 Sterlin (İngiltere)

Son olarak Apple'ın iCloud.com'un betasını geliştiricilere sunmasının yanı sıra iWork uygulamalarının da iCloud destekli beta sürümlerini geliştiriciler için yayınladığını belirtelim.

Mobile Me kullanıcılarının iCloud'u kullanmaya başlayabilmeleri için ilk yapmaları gereken şey, içeriklerini iCloud'a aktarmak.

iCloud.com'un Rehber uygulaması (Büyütmek için tıklayınız)

iCloud.com'un Mail uygulaması (Büyütmek için tıklayınız)

iCloud.com'un Takvim uygulaması (Büyütmek için tıklayınız)

• Firmalar yavaş yavaş bulut sistemler için harekete geçmeye başladılar.
  • Olağanüstü bir sistem, geliştirici değilim fakat siteyi kullanabiliyorum ayrıca macbookpro'yada icloud beta yazılımını yükledim. Foto çekiyorsunuz anında mac'tede görebiliyorsunuz, itunestan app,müzik,kitap indiriyorsunuz iphone'da uyuma durumundayken arkadan indiriyor. Artık itunes ile rehber,not,takvim hiçbirini senkronlamanıza gerek yok itunes ile sadece korsan kullananlar için müzik ve app'leri senkronlasanız yeterli diğerleri bulutta saklanıyor ve senkrona gerek olmadan rehber,takvim,not macbookta gözüküyor. Beni en çok etkileyende web'te çok gezinirim ve yer imleri benim için çok önemlidir macbookproda veya iphone'da bir yer imi eklediğim anda diğerindede oluşması ve ihtiyacımı gördükten sonra sildiğimde diğerindende silinmesi çok kullanışlı olmuş. Fanboy tarzı konuşmak istemiyorum ama Apple akıyor be kardeşim hani tutmak imkansız cidden.
  • Cok süper birşeymiş.
  • Çok iyi.
  • gayet iyi olmuş mail trafiğini yavaş yavaş buraya aktamaya başlamak lazım

Not; giriş yapamayanlar hotmail,windowslive hesabınızla girmeyin me.com'lu hesabınızla girmeniz lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Olağanüstü bir sistem, geliştirici değilim fakat siteyi kullanabiliyorum ayrıca macbookpro'yada icloud beta yazılımını yükledim. Foto çekiyorsunuz anında mac'tede görebiliyorsunuz, itunestan app,müzik,kitap indiriyorsunuz iphone'da uyuma durumundayken arkadan indiriyor. Artık itunes ile rehber,not,takvim hiçbirini senkronlamanıza gerek yok itunes ile sadece korsan kullananlar için müzik ve app'leri senkronlasanız yeterli diğerleri bulutta saklanıyor ve senkrona gerek olmadan rehber,takvim,not macbookta gözüküyor. Beni en çok etkileyende web'te çok gezinirim ve yer imleri benim için çok önemlidir macbookproda veya iphone'da bir yer imi eklediğim anda diğerindede oluşması ve ihtiyacımı gördükten sonra sildiğimde diğerindende silinmesi çok kullanışlı olmuş. Fanboy tarzı konuşmak istemiyorum ama Apple akıyor be kardeşim hani tutmak imkansız cidden.

Bu dedikleriniz yıllardır olan şeyler. Akan bir şey yok. Dropbox bile çekilen fotoğrafların senkronizasyonunu sağlıyor. Picasa ile Google'ın yıllardır yaptığı şey. Bookmark senkronizasyonu ise Chrome'un en önemli özelliklerinden. Artı kayıtlı şifreler ve birçok şey daha... Google Calendar, Contacts zaten Google Sync sayesinde yıllardır Micorosft Exchange üzerinden senkronize edilebiliyor.

Ama tabii ki yine şöyle tanıtılacak: "Dünyanın ilk bulut hizmeti!" Siz de peşinden koşarsınız...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum allah aşkına boş konuşmayın yaa, ne dropbox'ı ne google servisleri nelerden bahsediyorsun oldu yanımda birde kalem kağıt taşıyayım tam olsun işim gücüm yok bir sürü yazılımla uğraşacağım. Olay zaten ilk olması değil kullanılabilirliğin aşmış olması tabi bu Apple kullanıcıları için geçerli. Macbook Pro, iPhone, iPad kullanan birisiyim;

-iTunes'tan beğendiğim bir uygulama, şarkı, dergi edindiğimde push ile hepsine indirilsin isterim tek tek senkron ile uğraşmak büyük zahmet,
    -Rehber'e birini kaydettiğim zaman hiçbir yerle senkronlamadan tüm Apple rehberlerimde gözüksün isterim ki diğer servislerle senkronlamak zahmetli iş direk kaydetmenin yanında ama hadi senkronladık diyelim kafamıza göre rehberi düzenlediğimizde kişi silmek veya editlemek şeklinde, mutlaka bir sorun çıkıyor editlediklerinin yanında eskilerinide yeni kişiymiş gibi telefona atıyor, yani 50 kişiden 10 kişi düzenlerseniz rehber 60 kişi oluyor saçma sapan hatalar. Fakat iCloud'ta sildiğinde editlediğinde hiçbir sync olmadan aynen tüm Apple cihazlarda. Ayrıca ben rehberi sadece saklamak için kullanmıyorum rehberimde ne kadar insan varsa mail adresleri, twitterları dahil kayıtlı özellikle Macbook Pro'da Mail programından mail atarken kişi kısmına baş harfini girdiğimde Macbook Pro rehberden seçiyor ve uğraşmadan atabiliyorum yani bana google, microft lazım değil tüm rehber elimin altında olmalı ve anında ufak hataları düzeltebileceğim ve heryerde düzenlenmiş şekilde bulacağım bir bulut sistemi lazım..
    -Bir fotoğraf çektiğimde fotoğrafları Aperture, iPhoto, iPhone ve iPad'te 'Fotoğraf Yayını' adı altında görmeyi ve istediklerimi Cloud'tan çekmeyi isterim. Sorunsuz bir şekilde Apple kendi yazılımıyla kendi cihazlarının içeriğini anında düzenliyor en ufak sorun olmadan tüm fotolara 1dk içerisinde ulaşabiliyorsunuz.
    -Bookmarks senkronizasyonuna gelirsek ben bookmarksları M.Ö. şeklinde yedekleyip bırakmıyorum. Macbook pro, iPhone ve iPad bunların hepsini aktif şekilde kullanıyorum gün içinde. Evde Macbook Pro Safari'de nette dikkatimi çeken birçok şey oluyor mesela forumda her bölüm altında günde en az 10 tane ilgimi çeken konu oluyor hemen Günlük diye bir klasör açıyorum bookmarksta ve bu konuları oraya atıp evden çıkıyorum anasörle aşağıya inmeden hepsi iPhone Safari'de yer alıyor ve devam ediyorum.
    -Macbook Pro'da takılırken bir hatırlatma kaydettim ve zamanladım, hiçbir şekilde senkron falan yok zamanı geldiğinde dışardasın ve iPhone seni uyarıyor,
    -Bir not aldın senkron falan yok Macbook Pro, iPhone, iPad ve internet her yerde hiçbir senkron yok,
    -Uzun süre evinden uzaktasın iPhone veya iPad'in yanında versiyon atman gerekti yada hiçbir şeye gerek yok versiyonu indir ve iCloud'tan tüm telefonun yedeğini geri yükle.

Neyse bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp Bulut teknolojisi 2 kişiyi, 5 tane yerimini saklayıp aman kaybolmasından ibaret değildir ki yukardada nasıl birşey olduğunu güzel şekilde anlattım kesinlikle arada çağ var, bulut hayatı kolaylaştırmak için senkronla, riskle uğraşmadan hem zamandan kazandırır hem kablolardan kurtarır hemde Apple gibi kaliteli bir şirket sağlıyorsa tüm ürünleriyle %100 stabil çalışır.

Dropbox, Google hizmetleri, Evernote, My CloudApp, Amazon Cloud bunların hepsini merak etme çok uzun zamandır kullanıyorum ve neyin ne işe yaradığının farkındayım ve tekrar söylüyorum Apple cidden akıyor özellikle Apple ürünleri kullananlar için. Saygılar.

• İlk satırdan sonrasını okumadım, haberin olsun. Olay burada bitiyor zaten. Sen Apple ürünlerinle senkronize edebiliyorsun. Google'ın hizmetlerini kullanan biri tüm cihazlarla. Çok muhteşem, aşmış iCloud servisinle, "MACBOOK PRO'N", "IPAD'İN" ve "IPHONE'UN"la mutlu bir hayat dilerim sana.
  • Teknoloji dropbox, google'dan ibaret değil hocam üzgünüm ben zaten Apple kısmını anlatıyorum ve harika bir sistem olduğunu söylüyorum sen bunu gerçekten güzel bir sync sistemiymiş demek yerine sana mutluluklar tarzı sığ bir açıklama yapıyorsun. Sana göre biz peşinden koşan kısımız ama önyargılarından kurtulman lazım aynı zaman sıkı bir win7 ve Steam kullanıcısıyım PC içinde elimden geldiğince güncel parçalar kullanırım. Oyun oynarım, güç gerektiren video editlerini pc'de HD5870 ile yaparım, ben senin belirttiğin şekilde birşeylerin peşinde koşmam benim yaptığım doğru şekilde paylaşmaktır. Yoksa kimse Cloud ne bilmezken ben 2008'den beri Steam Cloud kullanıyorum hatırlamadığım kadar eskide Gmail kullanıyorum hatta Apple hesabım bile Gmail üzerindendir. Ben senin söylediğin teknolojilerinde, Apple'ın geliştirdiklerininde farkındayım. Sende mutlu mesut yaşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 7 Ağustos 2011; 18:49:32 >

• Öncelikle, ben 2007'den beri iPhone kullanıcısıyım. Daha yazılımsal unlock bile yoktu, Turbosim'lerle uğraşırdık biz. App Store, copy-paste, MMS hak getire zaten...

iCloud sistemine kötü, vs... demedim. Tabii ki güzel bir sistem. Ancak yeni bir şey değil demek istedim. iOS 5'in iCloud ayarlar menüsünü de gördüğüm için aşağı yukarı yapmaya çalıştıkları şeyi anladım. Tüm kişisel bilgiler ve verilerin tek bir çatı altında toplanması çok iyi. Ancak ben yine de kimsenin 7 yıllık Gmail hesabını bırakıp @me.com'a geçeceğini sanmıyorum. Mesela benim hayatım Gmail'ımda.

Son olarak ben hala Contacts ve Calendar'ı Google'dan kullanmaya devam edeceğim. Bookmarks, Photo Stream, Books ve Notes'u tabii ki seve seve iCloud'dan senkronize ederim.
  • Steam'ın Cloud undan benim haberim yoktu onlarda yeni yeni ön plana çıkarmaya başladılar güzel şeyler olcak gibi zamanla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Öncelikle, ben 2007'den beri iPhone kullanıcısıyım. Daha yazılımsal unlock bile yoktu, Turbosim'lerle uğraşırdık biz. App Store, copy-paste, MMS hak getire zaten...

iCloud sistemine kötü, vs... demedim. Tabii ki güzel bir sistem. Ancak yeni bir şey değil demek istedim. iOS 5'in iCloud ayarlar menüsünü de gördüğüm için aşağı yukarı yapmaya çalıştıkları şeyi anladım. Tüm kişisel bilgiler ve verilerin tek bir çatı altında toplanması çok iyi. Ancak ben yine de kimsenin 7 yıllık Gmail hesabını bırakıp @me.com'a geçeceğini sanmıyorum. Mesela benim hayatım Gmail'ımda.

Son olarak ben hala Contacts ve Calendar'ı Google'dan kullanmaya devam edeceğim. Bookmarks, Photo Stream, Books ve Notes'u tabii ki seve seve iCloud'dan senkronize ederim.

Yavaş yavaş kullanilmaya başlar tabi oyle 1-2 ayda oturmasini beklenemek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Olağanüstü bir sistem, geliştirici değilim fakat siteyi kullanabiliyorum ayrıca macbookpro'yada icloud beta yazılımını yükledim. Foto çekiyorsunuz anında mac'tede görebiliyorsunuz, itunestan app,müzik,kitap indiriyorsunuz iphone'da uyuma durumundayken arkadan indiriyor. Artık itunes ile rehber,not,takvim hiçbirini senkronlamanıza gerek yok itunes ile sadece korsan kullananlar için müzik ve app'leri senkronlasanız yeterli diğerleri bulutta saklanıyor ve senkrona gerek olmadan rehber,takvim,not macbookta gözüküyor. Beni en çok etkileyende web'te çok gezinirim ve yer imleri benim için çok önemlidir macbookproda veya iphone'da bir yer imi eklediğim anda diğerindede oluşması ve ihtiyacımı gördükten sonra sildiğimde diğerindende silinmesi çok kullanışlı olmuş. Fanboy tarzı konuşmak istemiyorum ama Apple akıyor be kardeşim hani tutmak imkansız cidden.

çok orjinal bir yorum olmuş

• iCloud yedeklemesini açtığımızda sadece kablo bağlıyken ve Wi Fi üzerinden internete giriyorken mi yedekleme işlemini yapıyor?
    Yoksa 3G ile bağlanırkende bu yedekleme işlemi devam ediyor mu?

Eğer 3G üzerinden devam ederse ciddi sıkıntı olabilir, onun için bunu açıklığa kavuşturmam lazım
  • Hocam yedekleme sadece wifi ile yapilmakta fakat eposta, kisiler, takvim, hatirlatici, yer imleri bunlar 3g uzerindende guncelleniyor zaten yazi icerikli olduklari icin bunlarda birkac kb'lik yenilikler oluyor en yavas vodafone cepnet paketiyle bile saniyeler suruyor.
  • Sistemi nedense ben kullanamiyorum çünkü sisteme login işlemini gercekleştiremiyorum. Hata ise "sadece geliştiriciler giriş yapabilir" metni geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

Sistemi nedense ben kullanamiyorum çünkü sisteme login işlemini gercekleştiremiyorum. Hata ise "sadece geliştiriciler giriş yapabilir" metni geliyor.

me.com hesabınızla girmeniz lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powersky

quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

Sistemi nedense ben kullanamiyorum çünkü sisteme login işlemini gercekleştiremiyorum. Hata ise "sadece geliştiriciler giriş yapabilir" metni geliyor.

me.com hesabınızla girmeniz lazım

Bu seferde ipad, iphone veya apple mobil ürünlü bir telefondan ayar yapilmasi gerektigini söylüyoe maalesef.. Sanırım Apple beni dışlıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.