Şimdi Ara

Apple ile Samsung arasındaki davada her iki şirketinde ABD'deki satış rakamları ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, "en iyi savunma, saldırıdır" felsefesini benimsemiş gibi duruyor beyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yukuberk

Bakın kimse neden sony'e dava açmıyor çünkü sony özgün bir marka ve biliyorlar ki böyle bir hata yaparlarsa sony hepsinin hayatını kaydırır.

birşey diyeceğim sony hiçte özgün bir marka değil zaten sony de made in ipod var yani ürünleri ipod ile uyumlu adamlar tutupta neden dava açsınlar ve dava açılırsa şayet apple yener neden diyorsan apple daha güçlü bir marka bir sony waio o kadar kalın olmasına ramen apple aynı özellikleri içeren macbooklar yaptı ama gerçekten bir modeli 7kilomu ne
  • arkadaşlar lütfen bütün Türkiyeden birşey isteyecem tamam anladık apple alacak paranız yok ama bu apple a düşman olocağını göstermez özellikle iPhone almaya parası yetmeyip android phone alanlar çok yapıyor bunu neden kıskançlık tabi bir uygulama ilk ios a çıkıyor 1,2 ay sonra androide çıktığı için birbirlerini yiyorlar şimdi bu yorumuma kıskançlar kudurup saçma sapan yorum yapacaklar burdan onlara sesleniyorum yorum yapmanıza gerek yok tamam çatlayında bizden ne istiyorsunuz gidin iPhone alın rahat edin alamıyorsanız android phonunuzu satıp 2.el iPhone alın
    ama android phone cular şöyle düşünebilir iPhone olmasaydı hala dandik telefonları kullanacaktık öyle düşünün belki kıskançlığınız geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Carter -- 11 Ağustos 2012; 0:44:29 >

• Samsungun satış rakamlarını görünce bayağı güldüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1

arkadaşlar lütfen bütün Türkiyeden birşey isteyecem tamam anladık apple alacak paranız yok ama bu apple a düşman olocağını göstermez özellikle iPhone almaya parası yetmeyip android phone alanlar çok yapıyor bunu neden kıskançlık tabi bir uygulama ilk ios a çıkıyor 1,2 ay sonra androide çıktığı için birbirlerini yiyorlar şimdi bu yorumuma kıskançlar kudurup saçma sapan yorum yapacaklar burdan onlara sesleniyorum yorum yapmanıza gerek yok tamam çatlayında bizden ne istiyorsunuz gidin iPhone alın rahat edin alamıyorsanız android phonunuzu satıp 2.el iPhone alın ama android phone cular şöyle düşünebilir iPhone olmasaydı hala dandik telefonları kullanacaktık öyle düşünün belki kıskançlığınız geçer

bu elmacı ergenler bi bitmediniz

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

quote:

arkadaşlar lütfen bütün Türkiyeden birşey isteyecem tamam anladık apple alacak paranız yok ama bu apple a düşman olocağını göstermez özellikle iPhone almaya parası yetmeyip android phone alanlar çok yapıyor bunu neden kıskançlık tabi bir uygulama ilk ios a çıkıyor 1,2 ay sonra androide çıktığı için birbirlerini yiyorlar şimdi bu yorumuma kıskançlar kudurup saçma sapan yorum yapacaklar burdan onlara sesleniyorum yorum yapmanıza gerek yok tamam çatlayında bizden ne istiyorsunuz gidin iPhone alın rahat edin alamıyorsanız android phonunuzu satıp 2.el iPhone alın ama android phone cular şöyle düşünebilir iPhone olmasaydı hala dandik telefonları kullanacaktık öyle düşünün belki kıskançlığınız geçer

Maddi açıdan hor görmesi dışında yazıda herhangi bir yanlış yok

• quote:

Orijinalden alıntı: yukuberk

Bakın kimse neden sony'e dava açmıyor çünkü sony özgün bir marka ve biliyorlar ki böyle bir hata yaparlarsa sony hepsinin hayatını kaydırır.

yine mi sen lan ?

olum senden kurtulus yok mu ? sony'nide al git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

quote:

ergen lafımı üzerinize alındınız sanırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıya vericek tek cevabınız bu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı:
    Galaxy S II Epic 4G Touch modelinin 1.675 milyon adet satıldığı görülüyor.

Galaxy SII 1 milyar 675 milyon adet mi satmış?
  • quote:

quote:

kıskançlık örneği vol.2341564354

• quote:

quote:

quote:

hocam maddi açıdan hor görmüyorum ama gerçekten alacak durumları olmayanlar gidip android alıyor sonra apple düşman kesiliyorlar ama bilmiyorlarki neler kaçırıyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

işte hocam burda android ciler kıskançlıktan çatlayıp cevap veremiyorlar haklı değilsem hesabımı sınırsız banlarım

• ulan bir haber yayinlayacaksiniz bari bir kere olsun çevirisini adam gibi yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alphekka

quote:

Orijinalden alıntı:
    Galaxy S II Epic 4G Touch modelinin 1.675 milyon adet satıldığı görülüyor.

Galaxy SII 1 milyar 675 milyon adet mi satmış?

Hayır 1 buçuk milyon
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1 arkadaşlar lütfen bütün Türkiyeden birşey isteyecem tamam anladık apple alacak paranız yok ama bu apple a düşman olocağını göstermez özellikle iPhone almaya parası yetmeyip android phone alanlar çok yapıyor bunu neden kıskançlık tabi bir uygulama ilk ios a çıkıyor 1,2 ay sonra androide çıktığı için birbirlerini yiyorlar şimdi bu yorumuma kıskançlar kudurup saçma sapan yorum yapacaklar burdan onlara sesleniyorum yorum yapmanıza gerek yok tamam çatlayında bizden ne istiyorsunuz gidin iPhone alın rahat edin alamıyorsanız android phonunuzu satıp 2.el iPhone alın ama android phone cular şöyle düşünebilir iPhone olmasaydı hala dandik telefonları kullanacaktık öyle düşünün belki kıskançlığınız geçer
    işte hocam burda android ciler kıskançlıktan çatlayıp cevap veremiyorlar haklı değilsem hesabımı sınırsız banlarım

4s imi kuzenime satıp s3 aldım 4si aldığım fiyattan daha çok para verdim şunu söyleyeyim 4s güzel bir telefon ancak android kadar özgür değil.Ayrıyetten bazı ergenlerin elinde dolanıyor telefon.Birde utanma gücenme yok ama iphone kullananların %50si görgüsüz telefonu sadece ismi ile alıyorlar.Bunlara galiba sizde dahilsiniz.2 telefonuda son haddine kadar kullandım android gerçekten çok serbest o konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1 arkadaşlar lütfen bütün Türkiyeden birşey isteyecem tamam anladık apple alacak paranız yok ama bu apple a düşman olocağını göstermez özellikle iPhone almaya parası yetmeyip android phone alanlar çok yapıyor bunu neden kıskançlık tabi bir uygulama ilk ios a çıkıyor 1,2 ay sonra androide çıktığı için birbirlerini yiyorlar şimdi bu yorumuma kıskançlar kudurup saçma sapan yorum yapacaklar burdan onlara sesleniyorum yorum yapmanıza gerek yok tamam çatlayında bizden ne istiyorsunuz gidin iPhone alın rahat edin alamıyorsanız android phonunuzu satıp 2.el iPhone alın ama android phone cular şöyle düşünebilir iPhone olmasaydı hala dandik telefonları kullanacaktık öyle düşünün belki kıskançlığınız geçer

4s imi kuzenime satıp s3 aldım 4si aldığım fiyattan daha çok para verdim şunu söyleyeyim 4s güzel bir telefon ancak android kadar özgür değil.Ayrıyetten bazı ergenlerin elinde dolanıyor telefon.Birde utanma gücenme yok ama iphone kullananların %50si görgüsüz telefonu sadece ismi ile alıyorlar.Bunlara galiba sizde dahilsiniz.2 telefonuda son haddine kadar kullandım android gerçekten çok serbest o konuda.

Serbestlik nedir ya? Farklı sistem dosyalarının çalışmalarına izin verip vermeyen, sistemde farklı ram yiyen, farklı temalardaki romları yükleyip her telefonla bluetooth bağlantısı kurmak mı? O özgürlük dediğiniz farklı romlar telefonun en stabil haline ulaşmak içindir. Çünkü telefonun orjinal hali kasmaktadır. 5 para etmez. Iphone'da bunlara ihtiyaç yoktur telefon zaten stabildir. Ama sizin özgürlükten kastınız bluetooth ile veri göndermekse kuşlar kadar serbestsiniz.

• Twitter da birisi yazmıştı,
    50 milyar dolar'lık iphone satışı olmuş.
    İyi kazanç

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam maddi açıdan hor görmüyorum ama gerçekten alacak durumları olmayanlar gidip android alıyor sonra apple düşman kesiliyorlar ama bilmiyorlarki neler kaçırıyorlar

Mesela parası olmayan (!) adam 1700-2000 TL'ye Android Samsung Galaxy S3 alıyor veya HTC One X alıyor..

Sonra temassız şarj özelliğini kaçırmamış oluyor.
    4 çekirdek işlemciyi kaçırmamış oluyor.
    Gözlerini kısıp 3.5" ekrana hapsolmak yerine benim gibi excel tablolarını rahatça büyük ekranda okuyabiliyor. Buna rağmen zarif kalmasını da becerebiliyor. Bu zevk meselesi olduğu için buna itiraz edilebilir ama sadece oyun oynayıp telefon etmek dışında iş yapanlar için (mesela yoldayken işyerindeki pc'ye bağlananlar ve bu sayede laptop taşımak zorunda kalmayanlar için) büyük ekran zorunluluktur.

Canlı duvar kağıtlarını yüklemek için bile iPhone'da takla atmak gerekiyor. Bunun için sanki illegal birşey yapıyorsun gibi Jailbreak yapmak zorunda olmak falan.. Ne bunlar şimdi.. Sistemin hiçbirşeyini kurcalatma, sonra ne sağlam işletim sistemi! adamlar akıllı tabi, mecburen Jailbreak yapınca da herhangi stabilite bozulmasında suç kullanıcıda olmuş oluyor. Ama Android'de bunlar root falan olmadan direk yapılabiliyor, çünkü bunlar, Appple'ın kullanıcısından kıskandığının aksine, gayet doğal istekler.

Rehberin işletim sisteminde hazır halde kolayca otomatik yedeklenmesi de iOS 5'teki iCloud'a kadar Apple tarafından iPhone'culardan kıskanılan bir başka özellik idi. Mecburen iTunes outlook falan yedekleyelim diye uğraşıyorlardı. Bir de ortalıkta rehberini yedekleyeyim derken yanlış işlemlerle silenler vardı. Halbuki Android'de rehberin silinse bile, istediğin tarihteki haline geri dönebiliyorsun..

Mesela iPhone, HTML5 yaygınlaşacak diyerek, düşük işlemci gücüne sahip telefonları kasmasın diye kullanıcılarına yerel olarak flash desteği bile vermeye korktu. Altı üstü bir video izlemek için, hop, yine Jailbreak, ya da markete hücum!
    - Ama video takılıyor, ileri geri sarmıyor, geç açılıyor?
    - E ben sana dedim izleme, senin neyine gerek Flash diye !
    - Ama iPhone4S'in donanımı yeterli, bari onda Flash'a destek verseydin?
    - Olsun ben tükürdüğümü yalamam, Flash kötü diyorsam kötüdür!

Peki Android'ciler ne yaptı, HTML5 yagınlaşana kadar Flash'ı işletim sisteminin yerel desteği ile rahatça kullanmaya devam etti. Doğrusu da bu değil midir, sen desteği ver, istersem ben gene izlemem yahu! Flash sistemi, telefonlar için pil tüketen kalın bir sistemse, zaten kendiliğnden yok olacaktır. O zamana kadar engellemek de neyin nesi?

Onun dışında özel HTC veya Samsung optimizasyonları, mesela HTC'de karşı taraf telefonu açtığında telefonun titremesi ve bu sayede telefon kulağında beklemek zorunda kalmamak; veya Samsung'da gelen bir mesajı okurken telefonu kulağına götürünce onu otomatik arama özelliği, v.s v.s.. Bunlar ince düşünülmüş güzel şeyler..

Ve tüm bu gelişmeler ve güzellikler rekabet olmadan olmaz.. iPhone işte bu rekabetten hoşlanmıyor, açtığı davalarla, bir kısmı saçmalığa varan patent iddialarıyla tekel olmak istiyor (kim istemez ki?).. Bu da sadece kullanıcıların zararınadır, NOKTA. Misal, el hareketinin (gesture) patenti mi olur yahu? Musluğun sağa doğru açılmasının biri patentini alsa, patentli diye helada musluğu da açamayacağız bu gidişle?

Ha, bir zamanlar birşeyleri önceden insanlara sunan Apple, şimdilerle kesilen nefesinden sonra, habire dava açmaktan fırsat bulabilirse, teknolojiyi daha yakından takip edip bunları kullanıcılarına ilk elden ve daha erken sunmayı da yeniden akıl edebilir belki. Malum çift çekirdek işlemci teknolojisini Samsung'tan çok daha sonra layık görmüştü elmacılara.. Siz Android dünyası diye bir dünyayı da yok sayarak, kafanızı böyle kuma gömerseniz, sadece Apple'ın size layık gördükleri kadarıyla, güncel zannettiğiniz telefonlarınızı kullanmaya devam edersiniz.

Bize söylediklerinin aksine, esas şu elmacılar gözlerini açsalar da neler kaçırdıklarını bir bilseler..
    Ha, şu var ki, ihtiyaçlar farklı farklıdır, o yüzden kendilerine göre bir şey kaçırmıyor da olabilirler, ama en azından rekabet sayesinde, aynı paraya, hatta çok daha ucuza, marka takıntısı yapmadan daha iyisinin alınabileceğinin farkında olsalar..

Siz böyle mutluysanız diyecek birşeyim yok ama, ne olur bizim huzurumuzu kıskanmayın!

Yarın öbür gün Android saçmalarsa, ben de gider bir iPhone alırım, taksitle satılıyor, atla deve değil yani.
    Yalnız şu an için HTC Evo 3D ile 3 boyutlu resimlerle anılarımı ölümsüzleştirmek, ekrandan dışarı taşan gerçek 3 boyutlu grafiklerle oyun oynamak hoşuma gidiyor! Bunun iPhone'a gelmesi için davaların bitmesini, ya da iPhone'un bu teknolojiye onay vermesini beklemek gibi bir niyetim yok şu sıralar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 11 Ağustos 2012; 9:07:09 >

• Orijinalden alıntı: enteran

Orijinalden alıntı: DjSemiH1 Orijinalden alıntı: Burn in Hell Orijinalden alıntı: emrah.kas Orijinalden alıntı: DjSemiH1 arkadaşlar lütfen bütün Türkiyeden birşey isteyecem tamam anladık apple alacak paranız yok ama bu apple a düşman olocağını göstermez özellikle iPhone almaya parası yetmeyip android phone alanlar çok yapıyor bunu neden kıskançlık tabi bir uygulama ilk ios a çıkıyor 1,2 ay sonra androide çıktığı için birbirlerini yiyorlar şimdi bu yorumuma kıskançlar kudurup saçma sapan yorum yapacaklar burdan onlara sesleniyorum yorum yapmanıza gerek yok tamam çatlayında bizden ne istiyorsunuz gidin iPhone alın rahat edin alamıyorsanız android phonunuzu satıp 2.el iPhone alın ama android phone cular şöyle düşünebilir iPhone olmasaydı hala dandik telefonları kullanacaktık öyle düşünün belki kıskançlığınız geçer bu elmacı ergenler bi bitmediniz Maddi açıdan hor görmesi dışında yazıda herhangi bir yanlış yok hocam maddi açıdan hor görmüyorum ama gerçekten alacak durumları olmayanlar gidip android alıyor sonra apple düşman kesiliyorlar ama bilmiyorlarki neler kaçırıyorlar Mesela parası olmayan (!) adam 1700-2000 TLye Android Samsung Galaxy S3 alıyor veya HTC One X alıyor.. Sonra temassız şarj özelliğini kaçırmamış oluyor. 4 çekirdek işlemciyi kaçırmamış oluyor. Gözlerini kısıp 3.5 ekrana hapsolmak yerine benim gibi excel tablolarını rahatça büyük ekranda okuyabiliyor. Buna rağmen zarif kalmasını da becerebiliyor. Bu zevk meselesi olduğu için buna itiraz edilebilir ama sadece oyun oynayıp telefon etmek dışında iş yapanlar için (mesela yoldayken işyerindeki pcye bağlananlar ve bu sayede laptop taşımak zorunda kalmayanlar için) büyük ekran zorunluluktur. Canlı duvar kağıtlarını yüklemek için bile iPhoneda takla atmak gerekiyor. Bunun için sanki illegal birşey yapıyorsun gibi Jailbreak yapmak zorunda olmak falan.. Ne bunlar şimdi.. Sistemin hiçbirşeyini kurcalatma, sonra ne sağlam işletim sistemi! adamlar akıllı tabi, mecburen Jailbreak yapınca da herhangi stabilite bozulmasında suç kullanıcıda olmuş oluyor. Ama Androidde bunlar root falan olmadan direk yapılabiliyor, çünkü bunlar, Apppleın kullanıcısından kıskandığının aksine, gayet doğal istekler. Rehberin işletim sisteminde hazır halde kolayca otomatik yedeklenmesi de iOS 5teki iClouda kadar Apple tarafından iPhoneculardan kıskanılan bir başka özellik idi. Mecburen iTunes outlook falan yedekleyelim diye uğraşıyorlardı. Bir de ortalıkta rehberini yedekleyeyim derken yanlış işlemlerle silenler vardı. Halbuki Androidde rehberin silinse bile, istediğin tarihteki haline geri dönebiliyorsun.. Mesela iPhone, HTML5 yaygınlaşacak diyerek, düşük işlemci gücüne sahip telefonları kasmasın diye kullanıcılarına yerel olarak flash desteği bile vermeye korktu. Altı üstü bir video izlemek için, hop, yine Jailbreak, ya da markete hücum! - Ama video takılıyor, ileri geri sarmıyor, geç açılıyor? - E ben sana dedim izleme, senin neyine gerek Flash diye ! - Ama iPhone4Sin donanımı yeterli, bari onda Flasha destek verseydin? - Olsun ben tükürdüğümü yalamam, Flash kötü diyorsam kötüdür! Peki Androidciler ne yaptı, HTML5 yagınlaşana kadar Flashı işletim sisteminin yerel desteği ile rahatça kullanmaya devam etti. Doğrusu da bu değil midir, sen desteği ver, istersem ben gene izlemem yahu! Flash sistemi, telefonlar için pil tüketen kalın bir sistemse, zaten kendiliğnden yok olacaktır. O zamana kadar engellemek de neyin nesi? Onun dışında özel HTC veya Samsung optimizasyonları, mesela HTCde karşı taraf telefonu açtığında telefonun titremesi ve bu sayede telefon kulağında beklemek zorunda kalmamak; veya Samsungda gelen bir mesajı okurken telefonu kulağına götürünce onu otomatik arama özelliği, v.s v.s.. Bunlar ince düşünülmüş güzel şeyler.. Ve tüm bu gelişmeler ve güzellikler rekabet olmadan olmaz.. iPhone işte bu rekabetten hoşlanmıyor, açtığı davalarla, bir kısmı saçmalığa varan patent iddialarıyla tekel olmak istiyor (kim istemez ki?).. Bu da sadece kullanıcıların zararınadır, NOKTA. Misal, el hareketinin (gesture) patenti mi olur yahu? Musluğun sağa doğru açılmasının biri patentini alsa, patentli diye helada musluğu da açamayacağız bu gidişle? Ha, bir zamanlar birşeyleri önceden insanlara sunan Apple, şimdilerle kesilen nefesinden sonra, habire dava açmaktan fırsat bulabilirse, teknolojiyi daha yakından takip edip bunları kullanıcılarına ilk elden ve daha erken sunmayı da yeniden akıl edebilir belki. Malum çift çekirdek işlemci teknolojisini Samsungtan çok daha sonra layık görmüştü elmacılara.. Siz Android dünyası diye bir dünyayı da yok sayarak, kafanızı böyle kuma gömerseniz, sadece Appleın size layık gördükleri kadarıyla, güncel zannettiğiniz telefonlarınızı kullanmaya devam edersiniz. Ama diyorum ki, bir de elmacılar gözlerini açsalar da neler kaçırdıklarını bir bilseler.. En azından rekabetten korkmayıp, böylelikle aynı paraya, hatta çok daha ucuza, daha iyisinin alınabildiğini bilseler.. Siz böyle mutluysanız diyecek birşeyim yok ama, ne olur bizim huzurumuzu kıskanmayın![/quote

kapak olmuş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.