Şimdi Ara

Apple'ın ABD'deki davaya konu olan '7844915' numaralı patenti inceleme altında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.

Bana Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?

Öncülük etmesine gerek yok,katkıları yeter.3D TV,Blu-ray,DVD gibi optik sürücüler,LED-LCD-Plazma vs konusunda Sharp ve LG ile fikir üretmeleri vs.

Olaya senin baktığın açıdan bakarsak saçmalık olur.

Ayrıca samsung denilince aklına samsung'un elektronik bölümü mü geliyor sadece ? Samsung'u Sony,Apple gibi şirketlerle karıştırdın herhalde.Samsung'un savunma sanayii üzerine teknoloji üretimleri var ve Güney Kore'nin uzay araştırmaları için en büyük teknolojik kaynak Samsung.Teknoloji istiyorsan buyur sana ''teknoloji''.

Samsung motor,samsung engineer vs bunları araştırmanı tavsiye ederim zira çok büyük işleri var Samsung'un.

Adam sana ''Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?'' demiş sen mırın kırın etmişsin. Küfrettiğiniz firma olmasaydı şuan bilgisayar diye birşeyi evinde kullanamıyor, cebinde hala polifonik nokia veya sony ericsson'un dandik pda'larını kullanıyor olurdun. Banane güney korenin uzay araştırmalarından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

quote:

quote:

Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.

Bana Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?

Öncülük etmesine gerek yok,katkıları yeter.3D TV,Blu-ray,DVD gibi optik sürücüler,LED-LCD-Plazma vs konusunda Sharp ve LG ile fikir üretmeleri vs.

Ayrıca samsung denilince aklına samsung'un elektronik bölümü mü geliyor sadece ? Samsung'u Sony,Apple gibi şirketlerle karıştırdın herhalde.Samsung'un savunma sanayii üzerine teknoloji üretimleri var ve Güney Kore'nin uzay araştırmaları için en büyük teknolojik kaynak Samsung.Teknoloji istiyorsan buyur sana ''teknoloji''.

Samsung motor,samsung engineer vs bunları araştırmanı tavsiye ederim zira çok büyük işleri var Samsung'un.

Adam sana ''Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?'' demiş sen mırın kırın etmişsin. Küfrettiğiniz firma olmasaydı şuan bilgisayar diye birşeyi evinde kullanamıyor, cebinde hala polifonik nokia veya sony ericsson'un dandik pda'larını kullanıyor olurdun. Banane güney korenin uzay araştırmalarından.

Küfrettiğiniz firma nedir arkadaş?Benim herhangi bir firmaya küfür ettiğim yok.Alıntı yaptığım kişi samsung'u yenilikçi olmadığını ima etmiş gibi.

''Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor ''

Bu şekilde yazılmış ama arkadaş ''Bana Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?'' şeklinde cevap vermiş.O yorumda zaten Samsung'un öncülüğünden bahsedilemiş ama nedense konu buraya kayıvermiş hemen.Neden acaba ?

Edit:Küfür edilen firma Apple mıydı?Apple'ı kastediyorsan ve bilgisayar konusundan bahsediyorsan IBM'e en büyük haksızlığı yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 21 Aralık 2012; 18:42:45 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor. Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde. Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.
    Teknolojiden anladığın ne çok merak ediyorum
    Seni bu kadar güldüren nedir ? ortaya laf atıp gülüyorsun analtmak sitediğini yazsan birbirimizi anlasak?

Takma onu kafaya. Kızlara yaranmak için metalci takılan, özentiliğini dışa vurmak için avatarına abuk subuk amerikalı rockstarlar koyan, özentiliğinden dolayı apple'dan vazgeçemeyen bütün gün tek tek anasayfada telefon haberleri altında apple iphone'u övmekle görevlendirilmiş işsiz güçsüz ergenin teki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Küfrettiğiniz firma nedir arkadaş?Benim herhangi bir firmaya küfür ettiğim yok.Alıntı yaptığım kişi samsung'u yenilikçi olmadığını ima etmiş gibi.

''Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor ''

Bu şekilde yazılmış ama arkadaş ''Bana Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?'' şeklinde cevap vermiş.O yorumda zaten Samsung'un öncülüğünden bahsedilemiş ama nedense konu buraya kayıvermiş hemen.Neden acaba ?

Edit:Küfür edilen firma Apple mıydı?Apple'ı kastediyorsan ve bilgisayar konusundan bahsediyorsan IBM'e en büyük haksızlığı yaparsın.

Dostum bilgisayar ekran kartı, ram, cpu ile çalışmıyor. Onu şuanki standartlarda kullanabilmen için işletim sistemi lazım. O da başta apple ve microsoft öncülüğünde gerçekleşti. Yoksa 20 sene yerine 50-100 sene sonra bunları yazıyor olacaktık.

Bir diğer olarak arkadaşın kastı ''ilkler''. İlkten kastım kompakt olarak piyasaya sürme.

Sövdüğünüz firma derken genel konuştum, size bir kastım yok, forumda apple'a karşı genel bir nefret varda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum bilgisayar ekran kartı, ram, cpu ile çalışmıyor. Onu şuanki standartlarda kullanabilmen için işletim sistemi lazım. O da başta apple ve microsoft öncülüğünde gerçekleşti. Yoksa 20 sene yerine 50-100 sene sonra bunları yazıyor olacaktık.

Bir diğer olarak arkadaşın kastı ''ilkler''. İlkten kastım kompakt olarak piyasaya sürme.

Sövdüğünüz firma derken genel konuştum, size bir kastım yok, forumda apple'a karşı genel bir nefret varda.

IBM-Microsoft olayı getirdi bizi bu durumlara.Apple maalesef Microsoft'un alternatifi kaldı çoğu zaman ve Microsoft kadar evrensel bir yazılımcı olamaması bunun en büyük göstergesi.Apple ile ilgili bir belgesel izlemiştim ve Apple'ın ilk altın yıllarından bahsediyorlardı yani gerçekten katkıları olduğu zamanlar.Ama o dönemden sonra Apple'ın katkılarının pek bir faydası olduğunu söylenemez.Windows çok hızlı gelişti,apple yükseldi rekabete girdi ve çöküş dönemine girdi.Microsoft olmasaydı zorluk çekilirdi tabikide ona katılıyorum.

Edit:Orada teknolojiden bahsedilmiş,kompakt üründen değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 21 Aralık 2012; 19:18:37 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.
    Bana Samsungun öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan teknoloji gösterebilir misin?
    Öncülük etmesine gerek yok,katkıları yeter.3D TV,Blu-ray,DVD gibi optik sürücüler,LED-LCD-Plazma vs konusunda Sharp ve LG ile fikir üretmeleri vs. Olaya senin baktığın açıdan bakarsak saçmalık olur. Ayrıca samsung denilince aklına samsungun elektronik bölümü mü geliyor sadece ? Samsungu Sony,Apple gibi şirketlerle karıştırdın herhalde.Samsungun savunma sanayii üzerine teknoloji üretimleri var ve Güney Korenin uzay araştırmaları için en büyük teknolojik kaynak Samsung.Teknoloji istiyorsan buyur sana teknoloji. Samsung motor,samsung engineer vs bunları araştırmanı tavsiye ederim zira çok büyük işleri var Samsungun.

Soruma cevap vermemişsin... Ve cidden mırın kırın etmişsin... Sence patent davasını kim açar? Patent sahibi değil mi? Peki nasıl patent sahibi olunur? Peki patent davası neden açılır? Patent davası açılan taraf genelde teknolojiyi geliştiren değil onu kısa yoldan para kazanmak için kullanandır.

Saydığın teknolojilerde Samsung'un bir öncülüğü yoktur, sadece ürün gamında o ürünlerde yer almaktadır...
    Şimdi blue-ray Samsung tarafından geliştirilmemiştir. Blue-ray Samsung'un da içinde bulunduğu bir çok teknoloji firması tarafından kurulan ve Sony'nin öncülük ettiği bir konsorsiyum tarafından geliştirilmiştir. Sony, Pioneer, TDK'nın yanında bu konuda Samsung'un adı bile geçmez.

3D Tv'ye gelirsek kusura bakma ama yine o konuda da Sony öncüdür, LG'nin katkısı çok daha fazladır. Mikroçip ve yarıiletkenler dersen o konuda haklısın derim! Fakat yukarıda bahsi geçen konu son kullanıcı ürünleri ile alakalıdır.

Yukarıdaki konunun Samsung motors ile nasıl bir ilgisi var? Samsung motors, Samsung'un binek araç sektöründe kendi markasını oluşturmak için kurduğu bir şirkettir başarısız olup Renault'a satılmıştır. Savunma sanayiinde aktivitesi çok sınırlıdır, uzay araştırması için kaynak falan değildir o konuda bir aktivitesi yoktur! Samsung'un Burj Khalifa'nın müteahhit'i olmasının veya en büyük mikroçip üreticilerinden biri olmasının veya dünyanın en büyük gemi üreticisi olmasının yukarıdaki konuyla hiçbir alakası yoktur. Ürettiğin teknolojik ürünleri geliştiriyor olman şart değildir, üretim tesisine sahip olman yeterlidir.

Şimdi bana Samsungun öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan teknoloji gösterebilir misin?

• quote:

Peki ben de diyorum ki Apple , sadece tasarım firması. Teknoloji ürettiği mürettiği yok.
    Fabrikası dahi olmayan bir şirket zaten bir şey üretemez. Bastırır parayı üreten vardır ürettirir.

Samsung ne öncülük etmiş. LED ekranların bulunmasında öncülük etmiş. eMMC belleklerin yeni versiyonlarını icat etmiş.

Bana Apple ne icat etmiş söyler misin? iPhone falan diyeyim deme de. Zira Apple bastırmış parayı, yaptırmış.
    Üzerindeki bir şeyleri icat etmemiş. Anca yazılımını yapmıştır.

"Küfrettiğiniz firma olmasaydı şuan bilgisayar diye birşeyi evinde kullanamıyor, cebinde hala polifonik nokia veya sony ericsson'un dandik pda'larını kullanıyor olurdun."
    Bir tutturmuşsunuz yukarıdaki şarkıyı gidiyorsunuz. Gören de bilgisayarı Apple icat etti, veya polifonik olmayan müzik çalabilen veya ekranı olan telefonları Apple icat etti zanneder.

Flash yerine HTML5 in kullanılması da icat falan değil. Belki onu söylersin. Baştan söyleyeyim de.

Bana Apple taaaaa eskilerden beri ne icat etmiş söyle. De ki eski Machintosh'ların işlemcisini üretmiş de, anakartını icat etmiş de, firewire ı o bulmuş falan de. Yeter ki Apple'ın bulduğu bir şey söyle.

Merakla bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.