Şimdi Ara

Apple'ın ABD'deki davaya konu olan '7844915' numaralı patenti inceleme altında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple'ın ABD'deki davaya konu olan '7844915' numaralı patenti inceleme altında

Geçtiğimiz ağustos ayında ABD'de gerçekleşen mahkemede Samsung, Apple'a ait çeşitli patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyar dolarlık bir tazminat bedeli ödemeye mahkum edilmişti. ABD Patent ve Marka Ofisi, söz konusu davaya konu olan patentlerden 7844915 numaralı "yakınlaştırmak için kıstırma" patentini yeniden inceleme altına alarak patentle ilgili 21 farklı iddiayı geçersiz kıldı.

ABD Patent ve Marka Ofisi'nin almış olduğu bu kararla ilgili olarak Apple'ın yasal süreç boyunca itiraz etmesi beklenirken, Samsung'un da yapılan inceleme sonuçlarının da açığa çıkarılması için yeniden mahkemeye başvurduğu belirtiliyor. Patent ve Marka Ofisi, Apple'a ait patentleri ilk kez inceleme altına almıyor. Öyle ki Ofis, geride bıraktığımız ekim ayında sonu 381 ile biten ve Samsung'un 18 farklı cihazında ihlal ettiği öne sürülen "Paket Lastiği" patentini de inceleme altına almış ve patentin geçersiz olduğuna karar kılmıştı. Ayrıca, ABD davasının hakimi Lucy Koh'ta geçtiğimiz kasım ayında Apple'ın "yakınlaştırmak için tıklatma" olarak adlandırılan patentinin geçerliliği konusunda duyduğu şüpheleri de belirtmişti.

ABD Patent ve Marka ofisinin Apple'ın "7844915" numaralı patenti için başlatmış olduğu incelemeden nasıl bir sonuç çıkacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

• Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 'nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.

Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.

Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.

• Haberi geçtim de şu 'Paket Lastiği Patenti' nedir çok merak ettim.

Ekleme: Sayfa kaydırma ile ilgili bir durummuş. 'Rubber banding patent' diye aratınca çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 20 Aralık 2012; 21:10:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.

hala çözememişsin olayı apple çıkardığı ürünleri samsung kopyalıyor diye daav ediyor.teknoloji geliştirmese nasıl patent davası açsın daha uzun sürede çözemeyecek gibi soruların var.
    samsung google ın yazılımını alıp kendi donanımına monte etmekle uğraşıyor geliştirmekten anladığında bu ne diyelim bu kafada az adamda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: teramit

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry MenYahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.
    hala çözememişsin olayı apple çıkardığı ürünleri samsung kopyalıyor diye daav ediyor.teknoloji geliştirmese nasıl patent davası açsın daha uzun sürede çözemeyecek gibi soruların var.samsung google ın yazılımını alıp kendi donanımına monte etmekle uğraşıyor geliştirmekten anladığında bu ne diyelim bu kafada az adamda yok.

Tabi canım öyledir apple'ın %50 sini samsung üretiyor kimin ne olduğu ortada.

apple teknolojinin gelişmesini patent davalarıyla engelemek istiyor işine gelmiyor çunkü samsung sureklı daha iyisini üretiyor ilk iphon'da kamera bıle yok rezıllıge bakarmısın?

samsung buyuk ekran yaptı apple gerke yok dıyordu ne oldu oda ekranı buyuttu sımdı 4'' oldu emın ol bırkac sene sonra 4.5'' lere cıkıcak oda

• yazılımın patenti olmaz, olamaz. işin doğasına aykırı. yazılım sonuç üretir, sonucun patenti mi olur? sen bir sonuç çıkarırsın c+ ile öteki çıkarır java ile başkası çıkarır başka bir kodlama tekniği ile. ama burada sonuç aynı olabilir, bunun da patenti olmaz.

• bu Applenin patent davasindan cektigi kadar baska birseyden cekmedi herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple mahkemelerin kuşu olmuş

• quote:

Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 'nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.

Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.

Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.

Teknolojiden anladığın ne çok merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 'nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.

Teknolojiden anladığın ne çok merak ediyorum

Seni bu kadar güldüren nedir ? ortaya laf atıp gülüyorsun analtmak sitediğini yazsan birbirimizi anlasak?

• Şeytan diyor ki Apple'ı satın al, bütün pantentlerini hürriyetine kavuştur.

• Allah'ıım: Paket lastiği kullanmak ta yasakmış. Onun patenti de Apple a aitmiş.

- Poşetle taşımayın yasak.
    - Elinizde taşımak ta yasak. Biz size kargoyla yollarız.
    - Kutuyu ulu orta yerde açmayın. Kutuyu açmanın patenti Epılın.
    - Cihazı tutarken köşelerini saklayın. Köşeleri yuvarlattığımızı görmesinler.
    - Telefonu elinizle tutarken dikkat edin. Epılın "Siz telefon tutmayı bilmiyorsunuz. Şöyle tutacaksınız" derken ki şekille aynı şekilde tutmamaya özen gösterin...

• quote:

Apple teknolojinin gelişmesini patent davalarıyla engellemek istiyor, işine gelmiyor çünkü. Samsung sürekli daha iyisini üretiyor.
    İlk iphone'da kamera bile yok rezilliğe bakar mısın?

Samsung büyük ekran yaptı Apple gerek yok diyordu ne oldu; o da ekranı büyüttü, şimdi 4'' oldu.
    Emin ol birkaç sene sonra 4.5'' lere çıkacak o da

Şu dediğine can-ı gönülden katılıyorum...
    Hatta teknolojinin gelişmesini istemediğini iPhone 5 e de NFC koymamasından da anlaşılmıştı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmer23s

Şeytan diyor ki Apple'ı satın al, bütün pantentlerini hürriyetine kavuştur.

uyma sen şeytana, azıcık pahalı gelebilir zira
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Apple teknolojinin gelişmesini patent davalarıyla engellemek istiyor, işine gelmiyor çünkü. Samsung sürekli daha iyisini üretiyor.
    İlk iphone'da kamera bile yok rezilliğe bakar mısın?

Samsung büyük ekran yaptı Apple gerek yok diyordu ne oldu; o da ekranı büyüttü, şimdi 4'' oldu.
    Emin ol birkaç sene sonra 4.5'' lere çıkacak o da

Şu dediğine can-ı gönülden katılıyorum...
    Hatta teknolojinin gelişmesini istemediğini iPhone 5 e de NFC koymamasından da anlaşılmıştı...

NCF kullanan Dünyada kaç şirket sayabilirsin? Zaten bütün şirketlerde Apple' i takip ediyor Apple koysa NCF patlardı, yaygınlaşırdı, Tuvalete bile NCF ile giriyorduk simdi. Ama gel gorki Apple iste bir koymadı su NCF' yi telefonlarına

• quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

yazılımın patenti olmaz, olamaz. işin doğasına aykırı. yazılım sonuç üretir, sonucun patenti mi olur? sen bir sonuç çıkarırsın c+ ile öteki çıkarır java ile başkası çıkarır başka bir kodlama tekniği ile. ama burada sonuç aynı olabilir, bunun da patenti olmaz.

Yazılımın patenti mi olmaz? Enteresan bir yaklaşım olmuş. Sonuçta yaptığınız işin sonucunda bir veri üretirsiniz. Bu bir grafiktir, hesaplamadır, harftir vs. vs. vs. ama bu çıkışın nasıl yapılacağını yazılım üretir. Bu yazılımın bunu üretebilmesi içinde çeşitli algoritmalar ve hesaplamalar dizisi ile girdinizin istediğiniz şekilde çıkışı alınır. Linux, Android gibi açık kaynak kodu ile bu temel algoritma herkesin erişimine açık bir şekilde dağıtabilir ya da sınırlandırılarak sadece üretici ve tasarlayıcının müdahale edebileceği halde sunulur. BU programın kodlarını yazan kişiler veya kurumlar bunları ticari amaçla kullanırsa o zaman patentte alır, para da ister, ya da kullandırmaz kendine saklar. Durum itibariyle film ve müzik eserleri de sizin görüşünüze göre anonimdir. Hayal ürünü olmaları, bu eserleri sizinde üretebileceğiniz anlamı taşıdığından aslında bu güne kadar bütün sinema, tiyatro ve müzik sektöründen hakda talep etmeniz gerekmektedir. Bu durumda bende dünyadaki tüm itirazlarda bulunmalısınız. Yazdığınız ileti de sonuç diyorsunuz, adamlar zaten sonucu patentlemiyor sonuca giden yolu patentliyor. 2+2=4 demek için kullandıkları yolu. Parklı yazılım paketleri farklı algoritmalarla bu sonuçları üretirler. Adamların meselesi 4'te değilki. 2+2 nasıl 4 olur da! Ben sağ kulağımı ister sol elimle tersten tutarım, ister sağ elimi yukarı kaldırıp tutarım. Sonuç olarak sağ kulak amaca uygun olarak tutulmuştur. Çıkış budur. Adamın biri yani JAVA sol el ile tutulmasını uygun görmüş ve uzun bir kodlama olayından sonra başarıya ulaşmıştır, Windows ise sağ eli sağ kulağa anında götürür. Çok anlamsız ve enteresan bir yaklaşım olmuş. Patent davalarından başka bir şey yok diyorsunuz. Adam araştırdığı ve ürettiği teknik, yol, sonuç bulma yöntemi diyelim; koruma altına almış. İzinsiz kullanıldığını düşünerek dava açmış. Sonuçta tekerleğin patenti mi var? Anonim olmuş. Mahkeme bu işlemin ya da yolun anonim olduğuna kanaat getirirse patent düşer ve diğer hiç bir firma bu konuda patent sahibine herhangi bir ödeme yapmaz. Ayrıca bu konuda patent başvurularıda geri çevrilir. Artık o işlem dizisi anonim olmuş olur. Aradaki farkları umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Yahu ne zaman apple haberi görsem %90 nı patent davası haberi ya bu marka hiçmi teknoloji alanında çalışma yapmıyor hep dava ile gündeme geliyor.Smasung peki nasıl? hep birşeyleri geliştirmekle uğraşıyor hiç dava haberi yok varsada apple açıyor davayı genelde.Şimdi ben burda ne samsung ne apple fanıyım ben iyi olanı alırım ama apple ne kadar itici bir firma oldu yani yazmadan edemeim.

Bana Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: esmer23s

Şeytan diyor ki Apple'ı satın al, bütün pantentlerini hürriyetine kavuştur.

http://www.ensonhaber.com/dunyanin-en-pahali-sirketi-apple-2012-08-22.html

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

quote:

Bana Samsung'un öncülük edip piyasaya sunduğu ve diğer firmalarında adapte ettiği, piyasada belirgin bir şekilde yaygınlaşan "teknoloji" gösterebilir misin?

Öncülük etmesine gerek yok,katkıları yeter.3D TV,Blu-ray,DVD gibi optik sürücüler,LED-LCD-Plazma vs konusunda Sharp ve LG ile fikir üretmeleri vs.

Olaya senin baktığın açıdan bakarsak saçmalık olur.

Ayrıca samsung denilince aklına samsung'un elektronik bölümü mü geliyor sadece ? Samsung'u Sony,Apple gibi şirketlerle karıştırdın herhalde.Samsung'un savunma sanayii üzerine teknoloji üretimleri var ve Güney Kore'nin uzay araştırmaları için en büyük teknolojik kaynak Samsung.Teknoloji istiyorsan buyur sana ''teknoloji''.

Samsung motor,samsung engineer vs bunları araştırmanı tavsiye ederim zira çok büyük işleri var Samsung'un.

• Habire kavga habire davalar. Ne bu anlamıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.