Şimdi Ara

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
389
Cevap
1
Favori
17.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

Orijinalden alıntı: orhanosmanoglu

Hemen hemen 1600 Euro yapıyor fiyat abartılı değil.Sonuçta ithal üründür.Yerli telefon kullanın bence,böyle gavur mallarına para vermeyin madem.Hem kazançlı olursunuz hem ülke kazanır.

Evet herkes bu konuda hemfikir

Bir Alman için

Bir Avrupa birliği vatandaşı ya da bir Amerikalı için gayet uygun fiyat

Problem bizim değersiz paramızla bunu almak istediğimizde ortaya çıkıyor.

Siz de Almanya’da ucuz bulmanız normal. Euro kazananlara ucuz hakkaten

Almanya'da bu fiyat pahalı bulunuyor.1050 Euro kimse bu telefona vermez burada.Gidin yerli telefon kullanın.Kimse iPhone kullanmasa ölecek diye bir durum yok.Ya da paşa paşa bu fiyatları ödersiniz.Belli ki bu telefon lüks bir tüketim malzemesi.Başka marka,model alın.Gerçekler bunlar kusura bakmayın,paran yoksa bu telefonu almak kimseye hak değil.

• orhanosmanoglu kullanıcısına yanıt
    Almanya’da bir asgari ücretten az yahu

Alan alır

Alamayanlar burada

Orada değil

Benim evimin orada koskocaman bir duvar yazısı vardı aynen şöyle

BİZE LÜKS

belli ki bir genç ülkedeki gençlerin halini özet geçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Ekim 2017; 13:53:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-lastikleryeni..curuk.aslayok-481159464/detay
    Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu!
    99tl beyzin atarsın gezersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 16 Ekim 2017; 13:54:23 >

• quote:

Almanya’da bir asgari ücretten az yahu

Alan alır

Alamayanlar burada

Orada değil

Benim evimin orada koskocaman bir duvar yazısı vardı aynen şöyle

BİZE LÜKS

belli ki bir genç ülkedeki gençlerin halini özet geçmiş

O zaman gel de burada kazan da bol bol alırsın?Kolay sanıyorsunuz siz.Türkiye'de hiçbir vasfı olmayan,hiçbir işe yaramayan adam asgari ücret alır.Burada o parayı alan adamdan bile bir meziyet bekliyorlar.Türkiye'de gördüklerime mi inanayım yoksa burada yazılan yalan propagandaya mı?Madem herkes kötü durumda o zaman o kadar lüks arabayı kim,nasıl alıyor?O kadar kafe nasıl dolu oluyor bunları açıkla?Burada dışarı çıkmaya kalkalım 3. günde iflas ederiz,orada her gece geziyor insanlar da hallerinden mutlular.Demek ki,çalışan,vasıflı ve vizyonlu insanlar kazanıyor.Ağlayanlar da ancak öyle izliyor.Bu telefonu da hiçbir Alman kolay kolay alamaz kardeşim,bu net bir gerçektir.Ev kiraları aşırı yüksek,başka giderler de var,elinde kalan paraya bakar adam.12 ay sonra yenisi çıkacak bir telefona kimse bu kadar para vermez,veren de ya zengindir,zengin değilse de aklından zoru olması gerekir.Sonra gelip de burada ağlar ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

İphone X Oha diyorum o nasıl bir para 6.100 TL. Buna o kadar para verecek enayi varmıdır acaba ?
    Sırf stabilite diyerek 6000 TL verecek keriz varmı çok merak ediyorum. Ne yazsam bilemedim Amerikadan alıp gelin diyecemde Vize den dolayı gidemez artık :)

Zamanında ilk 3 haneli fiyata sahip olan Siemens SX1 telefona 1.000 TL verdim. Şimdi ise en iyi telefonun değeri 5.000TL den başlıyor. Asıl keriz 6.000TL yi o telefonu alan değil bizleri bu hale getiren kişiye oy verenler. 2 yıldır General mobile 4g kullanıyorum. 2018'e sarktırmazlar ise iphone X almayı düşünüyorum. Sarkarsa bir ihtimal S9 alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilasat

10000 yapın da zengin fakir belli olsun bari

fakirler önce koşacak merak etme telefonda kontür yok ama iphone x var
  • orhanosmanoglu kullanıcısına yanıt
    Ben kişiselleştirmedim.

Basit bir gerçeği yazdım

Almanya’da asgari ücretin altında

Türkiye’de ise yaklaşık 4.5 katı

Hangisinde almak daha kolay?

Üstüne lüks araba hikayesi çoktan yalan edildi

Almanya’daki Mersedes Bmw ve Porsche satışlarını topla

Yaklaşık 10’a böl hah işte Türkiye satışları ediyor.

O yalanı bırakın artık.

• quote:

Ben kişiselleştirmedim.

Basit bir gerçeği yazdım

O yalanı bırakın artık.

Kardeş kaç kere Avrupa gördün de yalan söylediğimi iddia ediyorsun?Madem sayılara bakarak konuşuyoruz,en pahalı araçları en çok hangi ülke almış git de bak bakalım.Adamlar o arabaları alıyor belki ama garajdan çıkarmıyor,gel burada sokakları gez de gör.Türkiye'de o kadar çok Mercedes var ki inanamazlar burada anlatsam,Türkiye'yi buradaki muhalifler,özellikle de pkklı tipler,o kadar kötü anlatıyor ki herkes bizlerin deveye bindiğini sanıyor.Sizler de onlar ile aynı saftasınız.Yazık,üzülüyorum sadece sizler adına.Gerçek madem o kadar basit,çalış,al kardeş.4.5 katı olması gerçeği değiştirmez.Burada kimse o kadar rahat yaşamıyor.Avrupa'da özellikle Almanya'da vergiler aşırı yüksektir.2000 kazanırsın 1500 eline geçer,geçmez.Hep bir kesinti durumu var.Orada öyle değil.Madem o kadar rahat gel de sen yaşa madem,oradan ağlamakla olmuyor bu işler.Paran yoksa bu telefon sana hak değil kardeş,anladın mı bunu?Para kazan,burada bahane bulacağına biraz erkek ol,bir şeyler başar.Belki o zaman biraz daha mutlu olursun,belki o zaman vatanı kötülemeyi biraz daha bırakırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: VanNostrum

quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Oldu paşam, niye vergilere sövmeyelim? Venüs Z10'un vergisi de çok. Onda da vergisiz 870TL'lik fiyatına 1389TL veriyorsun örneğin, hepsiburada fiyatını baz aldığımızda.

Hatta Venüs V3'ü ele aldığımızda 700TL'lik fiyatının 332TL'si yani %47.4'ü vergi. Oysa iPhone X'de 6099TL'nin 2270TL'si vergi yani %37.2'si vergi.

Tamamen vatandaşı yolma üzerine kurulu bir vergi sistemi var.

Düzeltme yapalım

Vergi toplam fiyata göre hesaplanmaz, ürün fiyatına göre hesaplanır. Yani Venüs Z10 870 TL ise +59% vergi (519 TL) ile 1389 TL oluyor.
    Aynı şekilde 3829 TL olan iPhone X +59% vergi ile 6099 oluyor.

Herhangi bir üründeki vergi yüzdesini hesaplamak isterseniz = (ürün toplam fiyatı - ürün baz fiyatı) / ürün baz fiyatı

Anlamamışsınız. Vergi ürün fiyatının üstüne eklenir, ancak etiket fiyatından geriye doğru da hesaplanabilir. Ayrıca ÖTV oranı belli bir eşikten sonra ürün fiyatına göre değişir.

Verginin yaklaşık %59 olduğu kısmı doğru, ancak her telefon için doğru değil bu rakam. Vergisi dahil etiket fiyatı 1203TL'nin altındaki her telefonun vergi oranı da artıyor. Etiket fiyatı ne kadar düşük ise vergi oranı da o kadar artıyor.

Venüs Z10'un fiyatı verdiğim örnekte 1389TL olduğu için içindeki vergi oranı iPhone X'ten farksız.

ANCAK, verdiğim Venüs V3 örneğindeki etiket fiyatı 1203TL sınırından düşük olduğu için işler değişiyor.

Örneğin şu anda hepsiburada'da Venüs V3 5010'un satış fiyatı 579TL. Vergisiz fiyatı ise 274.4TL ediyor.

27.44TL %10 TRT bandrolü
    188.8TL mimimum ÖTV tutarı ile
    KDV öncesi toplam 490.64TL

+

88.32TL bu tutar üzerinden %18 KDV

Toplam 579TL.

Yani 579TL fiyatıyla Venüs V3 5010 alacak vatandaşın 304.6TL'si devlete vergi olarak gidiyor. Toplam vergi oranı %111 iken, toplam fiyatın %52.6'sı vergiden oluşmuş oluyor.

Aynı hesap 700TL'lik etiket fiyatı olan bir telefon için yapıldığında daha önce yazdığım gibi satış fiyatının %47.47'si vergiden ibaret olurken vergi oranı %106 oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanosmanoglu

quote:

Ben kişiselleştirmedim.

Basit bir gerçeği yazdım

O yalanı bırakın artık.

Kardeş kaç kere Avrupa gördün de yalan söylediğimi iddia ediyorsun?Madem sayılara bakarak konuşuyoruz,en pahalı araçları en çok hangi ülke almış git de bak bakalım.Adamlar o arabaları alıyor belki ama garajdan çıkarmıyor,gel burada sokakları gez de gör.Türkiye'de o kadar çok Mercedes var ki inanamazlar burada anlatsam,Türkiye'yi buradaki muhalifler,özellikle de pkklı tipler,o kadar kötü anlatıyor ki herkes bizlerin deveye bindiğini sanıyor.Sizler de onlar ile aynı saftasınız.Yazık,üzülüyorum sadece sizler adına.Gerçek madem o kadar basit,çalış,al kardeş.4.5 katı olması gerçeği değiştirmez.Burada kimse o kadar rahat yaşamıyor.Avrupa'da özellikle Almanya'da vergiler aşırı yüksektir.2000 kazanırsın 1500 eline geçer,geçmez.Hep bir kesinti durumu var.Orada öyle değil.Madem o kadar rahat gel de sen yaşa madem,oradan ağlamakla olmuyor bu işler.Paran yoksa bu telefon sana hak değil kardeş,anladın mı bunu?Para kazan,burada bahane bulacağına biraz erkek ol,bir şeyler başar.Belki o zaman biraz daha mutlu olursun,belki o zaman vatanı kötülemeyi biraz daha bırakırsın.

Sevgili arkadaşım satış rakamları 10 katı işte.
    Benzine de kendi kazandığın paradan 1.35 birim veriyorsun (1.35 euro) E ben lira kazanıp 5.3 birim veriyorum.

Sana kişiselleştirme dedim. Ben gidiyorum üstelik dünyanın dört bir yanında eş dost akraba ve tanıdık var.

Özet geçiyorum
    Almanya'da iphonex fiyatı asgari ücretten düşük Türkiye'de asgari ücretin 4.3 katı
    Almanya'da Mercedes, Bmw, Porsche Volvo gibi markaların toplam satışı Türkiye'nin yaklaşık 10 katı civarı. Garajdan çıkmıyorlara sadece gülünür. Salonda vitrine koyuyor sanki.
    Salonda vitrine Merso koyuyorsa hoş o da ayrı bir zenginlik-ben de isterdim valla.

Boşuna kişiselleştiriyorsun. Benim derdim Alman milletinin bunca zenginliğine karşılık bizim bu zengin topraklarda hakın hakkını pek de alamaması.
    İnsanlar yalan söyler ama matematik yalan söylemez.
    10 kat sana bir şey ifade etmediyse 311,286 Mercedes satılmış Almanya'da geçen yıl. Mercedes, Audi, Vw, Porsche, Volvo toplamı da bizim 10 katımız civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Ekim 2017; 14:54:15 >

• Akli olan türkiyeden değil yurtdişi alir şuan 3700 tl 8plus kapali yurtdişi bulmuşum x fiyatida 4000 olsun fazlada etmez.!!

• Lütfen saçmalamayın be, kafayı onu nasıl alırım diye değilde birazda tersini bunu nasıl üretirim diye düşünseniz, bunun için çabalasanız da adamlar kendilerini korumak için bizim gibi vergiler koysa :)))
    Millet oturmuş karalar bağlamış orada çöpçü almış da bizimkiler alamamış valla orada çöpçü ama ben bir sürü asgari ücretli veya yakın maaş alanın elinde gördüm illa en son veya x almak zorunda değilsiniz ...

• 2500 lira vergi ne ya telefonun yarısı vergi.

• wox kullanıcısına yanıt
    Adam gerçekten zenginsede mi almasın ? bu ülkede neleri adamlar giydiği ayakkabı 7000 tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Sizinkisi şey gibi. Somali'de acından ölen insanlar " Türkiye'de millet Iphone kullanıyor, çöpçü bile araba alıyor " diye isyan etmesi gibi. Orası AMERİKA. Adam mal üretmiş, satın alma gücü yüksek bir gelir sistemi kurmuş ve dünyanın en büyüğü olmuş. Evet orada bir çöpçü senin profundan çok kazanıyor. Zoruna gidiyorsa Intel, AMD, Nvedia, Facebook, Instagram, Amazon, Fed, Walmart, Ford, Apple, IBM, Google, MS gibi ultra büyük icatlar yapan ve ultra büyük paralar kazanan şirketler kur. Hadi bekliyorum senden yeni bir işlemci, yeni bir sosyal medya, yeni bir otomobil, yeni bir uzay roketi, yeni milyonlarca patent.

Eşek bakar bakar yarış atını kıskanırmış. Da o yarışı 1. bitiriyor sen de bitir sen de rahat et.

Almayın hiçbir şey. İktidar para kazanamasın. Temel ihtiyaca dayamak zorunda kalsın vergiyi ve bu onların sonu olsun. Zira seni Iphone X alamaman ile insanların karınlarını doyurması arasındaki önem derecesi kıyas bile edilmez.

İşsüz güçsüz, 30 yaşına okuyan, bitirdiği üniversite liseden hallice olan, tek amacı devlete kapak atmak olan insanlar Amerika'da şöyle Almanya'da böyle. Orada adamlar çalışıyor, çalış git seni de alırlar.

Amerika'yı çevir avusturya yap , hiç birini yapmıyor o dediklerini genede alıyor rahatça.

bizde alıyorduk birkaç sene öncesinde bu düdükler yokken

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Eskiden Knight Online oynarken char karşılığı şahin araba verenler vardı.

Şimdi iPhone X karşılığı Şahin verenler görebiliriz.

Şahin mi

rebelde_20 diye bir Warrior vardı, karakterini BMW ile takas etti diye söyleniyordu. Hatta Zike (Dies'in ilk 80'i) karakterini satıp yeni ev aldı söylentileri de vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankixx123

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Iphone x pahali degil bizim paramiz degersiz, vergiler aşırı ve alim gucumuz cok düşük. Fakir bir milletiz bu temel cihazlar bile bu kadar pahali olmasi ne olduğumuzu belli ediyor. Bosa aglamayin. 2002 krizde bile dolar 1.6 tl idi.

Hocam temel cihaz derken biraz abartmışsınız sanırım. Bu zaten temel bir telefonun daha üstünde. Artık premium ürünler arasına giriyor. Bir insanın böyle bir temel ihtiyacı olamaz, bu artık kişisel zevke girer. Kusura bakmayın da 1000TL'lik telefon neyimize yetmiyor? İşlemcisi 4 çekirdek ve en az Cortex A53 ise her işinizi görür. Artık bu işler abartılaşmaya başlıyor. Telefon üreticileri de fiyat yükseltmelerine rağmen olumlu geri bildirim aldığı için işi daha da yokışa sürerek bir kaç özellik ekleyip her sene en az 400TL arttırıyorlar fiyatları. Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim. Biz bunlardan ne kadar alışveriş yaparsak paramızın değeri gün geçtikçe o kadar düşüyor. Her sene telefon almak zorunda mıyız Allahınızı severseniz bir söyleyin? Bunu tek size demiyorum genel olarak konuşuyorum. Birisi 2002'de dolar 1.6TL değerindeydi diye yazmış. O zaman bu kadar telefon alınıp satılıyor muydu? Teknolojiye bu kadar önem veriliyor muydu? Gerçi kusura bakmayın ama bizim teknoloji anlayışımız yeni bir şey alıp kullanıp hava atmakken teknolojinin "T"sinden bile haberimiz olmadığını söylemem lazım.

Adama yurt dışında 1000 birim para gibi geliyor ABD de yaşayan adam asgari maaşıyla bile alır 1 ayda ya Türkiye'de 6 ay çalışması lazım artık çoğu amiral gemisi telefon 1000 dolara yaklaştı yatırımlar bu artik amiral gemileri için normal fiyattır ha bana sorarsan Türkiye'de 1 telefona 2000 TL den fazla vermem anca AR gözlüğe veririm 5000 TL o da yeni teknoloji olduğu için

• Konu ağlama duvarına dönmüş :D

Bu arada satış(kar) rekoru kıracaktır. Herzamanki gibi.

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    Hayır anlamadığım Avusturya'yı mı küçümsediniz siz? Gene kendi kendinize geldiniz benim dediğime. Adamlar mal üretmiş, satın alma gücü yüksek bir gelir sistemi kurmuş ve dünyanın en iyi ekonomilerinden biri olmuş. Mesela tank yapıyorduk yarıda kaldı. Neden? Çünkü Avusturyalı motor üreticisi. Avusturya hakkında bilginiz malum kişinin " sen kimsin küçük Almanya, ey Avusturya " dan ibaret sanırım.

Ayrıca hafızanız da baya kuvvetliymiş. Demek bir kaç yıl önce bunlar yoktu ve siz rahat rahat alıyordunuz. 2002'de geldi adamlar ve hiç gitmedi. Siz 2002'den önce rahat rahat alıyordum ben diyorsanız o sizi bağlar kalan vatandaşlar zamanda yolculuk yapamıyor henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

Amerika'da adam 15 gün çalışıp alıyor.
    Bizde 3.5 ay çalışıp ancak alınıyor. Ver mehteri verrrrrrr

mehteri vermene gerek yok elin amerikalısının telini neden alıyorsun sende bir aylık maaşınla kendi ülkende bulunan yerli teli alabilirsin iphonede yapıpta vestel telde ne yapamazsın mesela telefonu alıpta tüm özelliklerinin kullanan kım var tamammıyle bir heves geç bu işleri
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.