Şimdi Ara

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
17.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Flag_Ship_Killer

quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

Beyler parası olan alır bence o konuda boşuna eleştiriyorsunuz.

Adam her ay yüzbinlerle oynuyorsa hadi olmadı 10 binlerle oynuyorsa alır yani ne var.

Aynen fakat Avrupa ve ABD de 200-300 dolar veya euro artış oluyor Tr de 1000-2000 TL

onu da alacak olan düşünsün hocam buna da mı ben kafa yorayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

quote:

Orijinalden alıntı: K_Spartakus

quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

quote:

Orijinalden alıntı: K_Spartakus

quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

Almam, aldırmam. Yok artık iyice b.ka sardı. Bileşen ve üretim masrafının 8-10 katı eder oldu. En pahalı telefon diyoruz yalnız değeri 1000 tl bile değil. olması gerekenin tam 6 katı fiyata satılıyor toplam olarak. Elin Amerikalısı, Avrupalısı, Uzak doğulusu ortalama maaşlarının 3'te 1'i ile alıyor. Bizim ülkemizdekiler maaşlarının 3 katıyla. İyice tepki oldu bende artık. 3 yıl önce o dönemin en tepe donanımlı telefonu Xperia Z2 yi 2000 tl lere almıştım halen kullanıyorum. 3 yılda şimdi tepe modeller 5 binden başlıyor. Fakirleşiyoruz, fakirleştiriliyoruz. Ortak bir tepki verirsek ki bu ALMAMAK oluyor. İşte o zaman bir sonuç doğacaktır. Aynı işlemleri yarısından az fiyata alıp yapabileceğimiz telefonlar var sürüyle. Tepkinizi bu yönde alışveriş yapmayarak veya telefon ihtiyacınız varsa sizi götürecek ucuz modeli alarak gösterin arkadaşlar.!

Aldığım maaş 1600 TL, aldığım telefon xiaomi mi max. İsteseydim HTC de alırdım ama gerek yok bu da işimi gayet iyi görüyor.

Gayet mantıklı. Sonraki telefonum benimde xiaomi olacak muhtemelen. Umarım ülkemizde ofis açmazlar yoksa fiyatlar huawei de olduğu gibi fırlar.

Bundan sonraki telefonumu muhtemelen Türkiye den almayı düşünmüyorum çünkü bu ülkede bu kadar vergiyi verip sanki hiçbir şey olmamış gibi vergiyi vermeyeni ödüllendiren bir yerde daha fazla vergi vermek benim zoruma gitmeye başladı. İşte bu yüzden eşime aldığım htc 10 telefonu Almanya dan 1350tlye aldırdım. Türkiye fiyatı 3000 TL, gerisini siz düşünün. Sonuç olarak bu paraları kolay kazanmıyoruz, hangi konumda olursanız olun yırtınıyoruz.

Teknolojiye dökülen paralar bir kalıcılığa bile sahip değil. Zaten ihtiyaçtan alınmıyor sadece gösteriş. Sanki teknoloji yatırımı yapıyoruz gibi yılda milyarlarca lirayı tüketim mallarına döküyoruz. Ben bu işin sonunu aydınlık görmüyorum. Çöküş yakındır. Kriz çıktığında günah keçisi aramayı da biliyoruz ama hiç kendimize bakmıyoruz. 1 yıl sonra eskimiş sayılan bir ürüne bu kadar parayı bu ülkede vermek enayiliktir.

İşte bu yüzden yeni telefon alma kıstasım belli :işi bitince al

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Entry-Nick uyumsuzluğu
  • 8 plus ile asla değişmeyeceğim gereksiz ekran fazlalığı.
    touch id olmadan iphone olmaz.
  • İki tane alacam ama, düşer kırılır diye rahat rahat kullanamam diye endişeleniyorum.

• Fiyata bak ya.

Fiyat çok az şöyle düz hesap 10000 yapın

Fiyata ayrı, devletin bu telefondan aldığı vergiye ayrı, bunca kazığa rağmen halen daha bu parayı verip de alacak kişilere ayrı gülüyorum.
  • Acaba ilk 10bin TL ile gelecek telefon hangisi olacak :)

• O fiyat Kurbanlık Dana parası bildiğin. Gider kurban alır keserim, etini fakirlere dağıtırım, sevaba girerim.

Ya da o fiyata telefon almam, gider bilgisayar düzerim, daha çok işime yarar.
  • Neymar ın transfer rekorunda kadar etkili bir fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetakanx

Aşağıda yazının sonunda ülkelerin asgari ücret ve iphonex fiyatları karşılaştırılmış.Durumumuz vahim.

iPhone x Fiyat-Asgari Ücret

Amerikanin asgari ucreti 2800euromuymus.

Yok.Kabaca 2800$'ı Euroya çevirince 2400€ denk geliyormuş.

• 10000 yapın da zengin fakir belli olsun bari

• çıksa da alsak .

• Kısaca 'Oha' desek yeter mi?

• bu paraya tüm güney amerikayı dolaşırım.
  • iyi olmuş hatta fiyati 3000 gecen telefonlara daha fazla vergi alınsın. Ben zaten almıyorum o kadar pahalı telefon . Bu telefonları harbi zengin olanlar alsın onlardan daha fazla vergi alir o zaman devlet. şu an zaten çoğu telefon standartları yukseltti 1500-2000 civarı tel her türlü iş görür 2-3 sene

Not 2.5 yıl önce 1150tl Huawei mate7 aldım her işimi görüyor fazlasıyla en az 2 yıl daha kullanırım.

Allah'tan huawei, xioami var

• Arkadaşlar bu doğrumu apple kutusunda 64 lüğü de 8000 bin lira umarım bi yanlışlık felan vardır

• Beyler aypon 6 alın 6da 8de aynı telefon kaziklanmayin

• Kimsenin ülkemizde stabilite için ios için bu telefona 6100 vereceklerini sanmıyorum. Alan statü göstergesi olarak masaya zippo, merso anahtarı gibi koymak için alır. Yurt dışından getirenler hariç mantıklı bulmuyorum. Amerikadaki fiyatlara bakıp kimse vergilere sövmesin marka amerikan markası, çok rahatsız olan ya oradan getirtir ya da venus z10 alır.
  • quxall Q kullanıcısına yanıt
    Oldu paşam, niye vergilere sövmeyelim? Venüs Z10'un vergisi de çok. Onda da vergisiz 870TL'lik fiyatına 1389TL veriyorsun örneğin, hepsiburada fiyatını baz aldığımızda.

Hatta Venüs V3'ü ele aldığımızda 700TL'lik fiyatının 332TL'si yani %47.4'ü vergi. Oysa iPhone X'de 6099TL'nin 2270TL'si vergi yani %37.2'si vergi.

Tamamen vatandaşı yolma üzerine kurulu bir vergi sistemi var.
  • İphone X Oha diyorum o nasıl bir para 6.100 TL. Buna o kadar para verecek enayi varmıdır acaba ?
    Sırf stabilite diyerek 6000 TL verecek keriz varmı çok merak ediyorum. Ne yazsam bilemedim Amerikadan alıp gelin diyecemde Vize den dolayı gidemez artık :)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.