Şimdi Ara

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
17.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BYRM81

Sadece telefon konusunda değil her konuda dünya ile benzerlik gösterseydik keşke tabiki isterdim bunu ama...
    Sormadan da edemeyeceğim almak zorunda mısınız?Ekmek mi,su mu,oksijen mi bu ?

Giderim huawei p10 alırım, hadi p10 lite diyeyim zira işlemcisi,rami ve hafızası ile gayet yeterli ortalama bir kullanıcı için. 1700, + ipad alırım 1500 lük. 3200e bu iş biter. Hatta teli ve ipadi kuponla falan daha da ucuza almak mümkün
  • Bunu alicaniza iphone istiyoraaniz 6 yada 7 8 alin niye bu kadar vereceniz ayni isi oda ypiyo touch id bile yok yuz tanima sistemi iyi degil bana gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7s plus taksitin bitmesine 3 var o bittimi X e girecem 300 tl taksitle 24 ayda biter çokda alınamaz bişey degil yani maaşdan geriye 1100 tl kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

quote:

Orijinalden alıntı: BYRM81

Sadece telefon konusunda değil her konuda dünya ile benzerlik gösterseydik keşke tabiki isterdim bunu ama...
    Sormadan da edemeyeceğim almak zorunda mısınız?Ekmek mi,su mu,oksijen mi bu ?

Giderim huawei p10 alırım, hadi p10 lite diyeyim zira işlemcisi,rami ve hafızası ile gayet yeterli ortalama bir kullanıcı için. 1700, + ipad alırım 1500 lük. 3200e bu iş biter. Hatta teli ve ipadi kuponla falan daha da ucuza almak mümkün

p9 kullanıcısıyım
  • clopin C kullanıcısına yanıt
    Yolunacak koyunları bekliyolardı geç kalmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: clopin

7s plus taksitin bitmesine 3 var o bittimi X e girecem 300 tl taksitle 24 ayda biter çokda alınamaz bişey degil yani maaşdan geriye 1100 tl kalır

maaştan olsaydı geriye en az 3000tl kalırdı
  • İngiltere'de garson olarak çalışan çocuklar 12-13 günde alabiliyor bu telefonu.
  • O paraya su an kullandigim motoru satar, 20 bin liralik bi ust modele gecerim

ya da gider odami dizerim be 4k tv, ps4, ses sistemi..

Kimsede yanlis anlamasin, zengin degilim ama gidip 6k ya tlfn alirim hicte koymaz

ama 6 bin lira vermek cidden aptallik :) hani belki 4 5 ay sonra ikinci el bi iphone 8 alinabilir 2.5-3k arasi ki bakma o da luks

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam 6000 pahali gercekten de ama alana da hakaret etmemek lazim, adam bi yemege 1000-2000 lira veriyor. E elinde de iphone X olsun nolcak yani, cok kazanana 10k yapsan da koymaz alir onu trden veya yurtdisindan:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

quote:

Orijinalden alıntı: K_Spartakus

quote:

Almam, aldırmam. Yok artık iyice b.ka sardı. Bileşen ve üretim masrafının 8-10 katı eder oldu. En pahalı telefon diyoruz yalnız değeri 1000 tl bile değil. olması gerekenin tam 6 katı fiyata satılıyor toplam olarak. Elin Amerikalısı, Avrupalısı, Uzak doğulusu ortalama maaşlarının 3'te 1'i ile alıyor. Bizim ülkemizdekiler maaşlarının 3 katıyla. İyice tepki oldu bende artık. 3 yıl önce o dönemin en tepe donanımlı telefonu Xperia Z2 yi 2000 tl lere almıştım halen kullanıyorum. 3 yılda şimdi tepe modeller 5 binden başlıyor. Fakirleşiyoruz, fakirleştiriliyoruz. Ortak bir tepki verirsek ki bu ALMAMAK oluyor. İşte o zaman bir sonuç doğacaktır. Aynı işlemleri yarısından az fiyata alıp yapabileceğimiz telefonlar var sürüyle. Tepkinizi bu yönde alışveriş yapmayarak veya telefon ihtiyacınız varsa sizi götürecek ucuz modeli alarak gösterin arkadaşlar.!

Aldığım maaş 1600 TL, aldığım telefon xiaomi mi max. İsteseydim HTC de alırdım ama gerek yok bu da işimi gayet iyi görüyor.

Gayet mantıklı. Sonraki telefonum benimde xiaomi olacak muhtemelen. Umarım ülkemizde ofis açmazlar yoksa fiyatlar huawei de olduğu gibi fırlar.

Bundan sonraki telefonumu muhtemelen Türkiye den almayı düşünmüyorum çünkü bu ülkede bu kadar vergiyi verip sanki hiçbir şey olmamış gibi vergiyi vermeyeni ödüllendiren bir yerde daha fazla vergi vermek benim zoruma gitmeye başladı. İşte bu yüzden eşime aldığım htc 10 telefonu Almanya dan 1350tlye aldırdım. Türkiye fiyatı 3000 TL, gerisini siz düşünün. Sonuç olarak bu paraları kolay kazanmıyoruz, hangi konumda olursanız olun yırtınıyoruz.

• Çok para fatura üzerine alacaklara allah yardımcısı olsun. 7500 8000 TL öderler artık yazık gerçekten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Almam, aldırmam. Yok artık iyice b.ka sardı. Bileşen ve üretim masrafının 8-10 katı eder oldu. En pahalı telefon diyoruz yalnız değeri 1000 tl bile değil. olması gerekenin tam 6 katı fiyata satılıyor toplam olarak. Elin Amerikalısı, Avrupalısı, Uzak doğulusu ortalama maaşlarının 3'te 1'i ile alıyor. Bizim ülkemizdekiler maaşlarının 3 katıyla. İyice tepki oldu bende artık. 3 yıl önce o dönemin en tepe donanımlı telefonu Xperia Z2 yi 2000 tl lere almıştım halen kullanıyorum. 3 yılda şimdi tepe modeller 5 binden başlıyor. Fakirleşiyoruz, fakirleştiriliyoruz. Ortak bir tepki verirsek ki bu ALMAMAK oluyor. İşte o zaman bir sonuç doğacaktır. Aynı işlemleri yarısından az fiyata alıp yapabileceğimiz telefonlar var sürüyle. Tepkinizi bu yönde alışveriş yapmayarak veya telefon ihtiyacınız varsa sizi götürecek ucuz modeli alarak gösterin arkadaşlar.!

Aldığım maaş 1600 TL, aldığım telefon xiaomi mi max. İsteseydim HTC de alırdım ama gerek yok bu da işimi gayet iyi görüyor.

Gayet mantıklı. Sonraki telefonum benimde xiaomi olacak muhtemelen. Umarım ülkemizde ofis açmazlar yoksa fiyatlar huawei de olduğu gibi fırlar.

Bundan sonraki telefonumu muhtemelen Türkiye den almayı düşünmüyorum çünkü bu ülkede bu kadar vergiyi verip sanki hiçbir şey olmamış gibi vergiyi vermeyeni ödüllendiren bir yerde daha fazla vergi vermek benim zoruma gitmeye başladı. İşte bu yüzden eşime aldığım htc 10 telefonu Almanya dan 1350tlye aldırdım. Türkiye fiyatı 3000 TL, gerisini siz düşünün. Sonuç olarak bu paraları kolay kazanmıyoruz, hangi konumda olursanız olun yırtınıyoruz.

Teknolojiye dökülen paralar bir kalıcılığa bile sahip değil. Zaten ihtiyaçtan alınmıyor sadece gösteriş. Sanki teknoloji yatırımı yapıyoruz gibi yılda milyarlarca lirayı tüketim mallarına döküyoruz. Ben bu işin sonunu aydınlık görmüyorum. Çöküş yakındır. Kriz çıktığında günah keçisi aramayı da biliyoruz ama hiç kendimize bakmıyoruz. 1 yıl sonra eskimiş sayılan bir ürüne bu kadar parayı bu ülkede vermek enayiliktir.

• infom@n kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle.

Maliyet hesabı yapılırken; -Üreticinin belirlediği bir fiyat vardır, buna liste fiyatı derler, bu fiyat üzerinden bayilere %10-15, dağıtıcılara (distribütörlere) %30 indirim yaparlar.- liste fiyatından yapılan indirime göre bir proforma düzenlenir, bu fiyatla mal gümrüğe gelir. Vergilendirme de esas olan distribütöre kesilen proforma faturadır. Vergiler maliyet kalemi içinde yer almaz çünkü devlet adına toplanılan paradır, siz devlete ya peşin (mal gümrükteyken) yada mal satıldığında ödemek için müşteriden alırsınız.

Yanılmıyorsam, tv ve araba vs gibi ürünlerin -bandrol ve kdv hariç-ötv gibi vergileri mal satışı sonrasında devlete ödenmek için işletmenin kasasına girer. Fatura yüksekten kesilirse devletin o satıştan alacağı vergi payı artacağı gibi düşükten faturalandırılmasın diye belirlediği taban fiyatlar vardır. Örnek: Siz bir arabayı 5bin abd'ye yurt dışından yol dahil TC gümrüğüne faturasıyla soktunuz. Devlet bu aracın vergilerini 10 bin abd üzerinden hesaplıyor....

• thuthq T kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hacı. Dubaide 4000 lira X

• quote:

Orijinalden alıntı: 001ATB

quote:

Orijinalden alıntı: -Hiroshima-

2500 lira vergi nedir ya

3750 lira çok normal sanki

Paran değersiz adamlar ne yapsın ? Türklere özel indirim mi yapsınlar fiyat belli 999$ .
  • nosfecagri N kullanıcısına yanıt
    Genelde %10 vergi var çoğu eyalette, yani 1100 dolarla alınıyor aslında. Yine iyi para yurt dışı için.
  • wox kullanıcısına yanıt
    Bende aynı görüşteyim.Akıllı telefonlar büyük nimet iş için kullananlar.Fakat 6-7 bin tl nedir ?Alanlar özellikle durumu olmayıpda taksitle alanlar gerizekalıdır.
  • %50 si vergi ne yaparsın.

• Şöyle bir şey var, zannediyorum ki belli bir meblağın üzerinde telefon kullananların genellikle çoğu kendi geliriyle almış kişilerdir. Çünkü fiyat yüksekliğinden dolayı pek öyle hediye alınacak, çocuğa alınacak şeyler değiller. Ha yok mu var 10 yaşında kızda iphone 6 görürsek şaşırmıyoruz ama genel olarak diyorum.

Sıkıntı şu ki insanoğlu yapısı gereği çabuk sıkılan bir varlık. Çok akıllı olduğumuz için sürekli yeniliklere, değişik şeylere açığız aynı şeyle çok fazla oyalanamıyoruz. Araba, telefon, sevgili, eş, kıyafet stili, saç sakal stili, hatta ev bile. Hiç düşünmezdim ev alınca evden bile kısa zamanda sıkılıp ya şunu satıp başka ev alsam diyeceğimi. Alıp yıllarca otururum zannediyordum. O da öyle değilmiş.

Yaşı 30ün üstünde biri olarak cep telefonu camiasını hemen hemen ilk başlangıcından beri biliyorum. Forumdaki yaşı küçük çoğu arkadaşın hiç hatırlamayacağı,bilmeyeceğei pek çok telefonum da oldu. Hatta belki bazılarınız daha doğmamıştı biz o telefonları kullanırken. Dolayısıyla bu küçük cihazların bu kadar kısa zamanda adeta bu mucizevi gelişimlerine tanık olduk ve artık teknolojiye öyle alıştık, hayatımıza öyle soktuk ki yenilikler eskisi gibi heyecanlandırmıyor. İşte ekranı şöyle olmuş, ppi böyle olmuş, kamera sensörü şöyle olmuş, ekranı 3d destekli olmuş vs vs. Artık büyük değişimler lazım. Yoksa alıyorsunuz bir telefonu 2 sene sonra sıkıyor. Her gün aynı şeye bakıyorsunuz sonuçta. Flagship bile olsa sıkıyor işte. Hani eskimesini daha katmadım işin içine.

Şu an kullandığım telefonum 6s plus. Sanırım kendi paramla aldığım en pahalı telefon oldu. Bir gün verdiğim fahiş fiyata şikayet etmedim memnuniyetimden dolayı. Kamerasının biraz daha iyi olmasını istemek dışında şurası şöyle olsun dediğim hiç bir şey olmadı. Ama şimdi 2 seneyi geçti ve artık sıkılmaya başladım. Telefon bütün ihtiyaçlarımı (kamera dışında) mükemmele yakın seviyede karşılıyor. Performans android telefonların aksine aldığım günden farksız. pili hala çoğu sıfır alınacak telefondan daha uzun gidiyor. Ama sıkıyor arkadaşlar. Bundan önceki telefonum da sıkmıştı, ondan önceki de, ondan önceki de.

Çok az telefonumu gerçekten eskidiği ya da bozulduğu için değiştirmişimdir. Teknolojiye meraklı biri olarak belli bir süre geçtikten sonra gözünüzde eskiyor. Sizde de böyle değil mi çoğunlukla? Böyle işte. Sonuçta burası bir teknoloji forumu.

İşte durum bu olunca sorunda burada başlıyor. Şimdi öyle bir hale geldik ki hem ülke ekonomik krizi olsun, hem dünyadaki fiyatlandırmalar olsun her yeni gelen amiral gemisi bir öncekinden +1000 lira pahalı oluyor. Ama bizim maaşlar %3-5. Samsungun modelleri 5000leri zorluyor şu an. İphone 7binleri zorlar olmuş. E bu nereye kadar gidecek peki? Bunun duruşu yok.

Şu anda 7bin liraya çok hem de çok güzel bir oyun pc'si kurabilirsiniz misal. Sıfır km bir motor alıp 2,5-3 litre yakıtla gönlünüzde her yeri gezebilirsiniz. Evinize başlangiç seviyesi de olsa hi-fi müzik seti kurabilirsiniz. Güzel bir dslr gövde ve lens seti alabilirsiniz. En kralından 65" televizyon alabilirsiniz. Bir yarış bisikleti, bir tablet bir de notebook alabilirsiniz.

Ama biz bunu avuç kadar telefona vermeyi düşünüyoruz. Üstelik 2-3 senede sıkılacağımızı bilerek. Ne acayip değil mi? Ben şahsen çok zorlanmadan x'i alabilecek olsam da hiç bulaşmayı düşünmüyorum. Çünkü fayda/maliyet oranı çok düşük. Telefonumun bana sunduğundan çok çok daha fazlasını sunmuyor. Ha keza 8 de öyle 7 de. Bir de bu sıkılma olayını düşündükçe ben neden her iki senede bir flagship alıp zor kazandığım paramı çarçur edeyim, firmaları zengin edeyim ki? Orta karar birşey alırsam en azından eskiyince sıkılırsam yenisini alırken bunua da çok para vermemiştim diyebilirim. Unutmayın biz bu firmaların her malına atladıkça onlar da bundan cesaret alıp sürekli daha pahalısını satmaya çalışır. Ta ki sen artık "almıyorum" diyene kadar.

İşin özeti ülkemizde paramızın değersizliğini, berbat ekonomik yönetimi ve vergileri düşündükçe bence bu ülkede artık flagship telefonların devri kapanmaya başlıyor. Nasıl imac gibi sistemlerin, 2-3 litre motorlu araçların, 600-1000lik motorların devri bittiyse bunların da suyu ısınmaya başladı bu pahalılıkta. İnsanlar çok daha makul fiyata aynı şeyleri veren markalara yönelmeyi tercih ediyor. Bakalım bu ülkede gidişat nasıl olacak telefonlarda.

• Pahalı oldu be.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.