Şimdi Ara

Apple'ın kendi ülkesinde satış yapması zora girebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: ..scream..

quote:

quote:

quote:

"Apple, kişisel verilerin korunması konusunda son derece hassas"

Yalan.

Yalan değil arkadaşım aynen öyle..

iPhone 6s plus kullanıcısıyım. Klavyenin tek elle kullanılması zor olduğu için başka bir klavye indirdim. Kullanmaya başlarken ios beni uyardı "bu klavye tüm şifrelerinizi ve özel bilgilerinizi kopyalayabilir yine de kullanmak istiyor musunuz? " diye bende "aman nolcak zaten senelerce android kullandım nelere izin vermedim ki" dedim ve kullanmaya başladım. Bir kac mesaj attım yeni indirdiğim klavye ile gayet başarılı çalışıyor. Bir de tek el kullanma modu var dedim tam bana göre. Neyse biraz zaman sonra para transferi icin bankacılık uygulamama girmem gerekiyordu, Şifre mi yazacağım bir de baktım indirdiğim klavye yok :) tekrar denedim yine aynı. nerde indirdiğim klavye yine kendi klavyesi çıkıyor karşıma diye hayıflandım biraz. Neyse kendi klavyesi ile şifre girisini yaptım, işimi hallettim. Sonra yine mesaj atayım dedim bir baktım indlrdigim klavye var karşımda :)

Yani "Apple, kişisel verilerin korunması konusunda son derece hassas" söylemi kesinlikle doğru..

Tezata gel.

Apple sadece banka hesap şifresi gibi verileri üçüncü şahıslara kaptırmıyor. O da bu güvenli imajını yaratmak için.

O güvenlik sadece bir görüntü.

Neyse sen Apple'ı savunmaya devam et diyorum sadece.

Beni yanlış anladınız. Bahsettiğim durumda tezatlık bir olay yok ki :) ayrıca Apple savunucusu değilim... Ve yine ayrıca bu durumun görüntü ile alakası yok. Tamamen gercek ve dogru bir davranış..

Geçenlerde swiftkey klavyenin hacklendigi açıklandı ve o klavye ile yapılan girişlerin çoğunun çalındıgı ortaya çıktı. Haberiniz vardır sanıyorum.. Simdi Apple ın yaptığı ve benim kullanarak şahit oldugum bu klavye olayının neyi görüntü bana acıklar mısınız rica etsem???

Ve lütfen bana fan yakıştırması yapmayın. Beni bilen biliyor..

Şöyle bir tezatlık var. Şimdi Apple kendi mağazasına bu uygulamaları denetleyerek almıyor mu? Nasıl oluyor da bir güvenlik açığını fark edemiyorlar? İşletim sistemi yazan bir şirketsin sen ve mağazana denetimli şekilde uygulama kabul ediyorsun. Uygulamanın olası güvenlik açıklarına bakılmadan mağazaya kabul edilmemesi gerekiyor. Ama Apple hep aynı pencereden bakan bir şirket olduğu için, basit konularda rezalet seviyede fireler veriyor.

App Store'da 1.2 milyondan fazla uygulama var. En basit söylemle bunları tek tek incelemenin güvenlik seviyelerini test etmenin pratik anlamda imkanı yok. Kaldı ki app için yazılan komutların hepsini incelemek 1.2 milyon X ??? şeklinde bir sonuç çıkartıyor. Bunu yapan, yapabilecek veya yapmaya istekli bir marka olabileceğini düşünemiyorum. Çünkü bu inanılmaz bir iş yükünün altına girmek. Hadi bu iş yükünün altına girmeyi kabul ettiler diyelim o zaman da telif hakları durumu ortaya çıkıyor zaten.

İdeali tabii ki incelenmesi ama bu topa girmez/giremez kimse gerek ekstra maliyetten gerekse yasal sınırlandırmalardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theycantmeasureheart -- 22 Ocak 2016; 19:40:35 >

• Teknolojinin out olmasina yavas yavas ilerliyoruz..

• Apple'a ambargo uygulaması kolay kolay yapılamaz

• Sirket sahibi eger isyerindeki calisanin bilgi sizdirdigini dusunuyorsa, calisanin haberi olmadan, ekranindaki yazismalari okuyabiliyor. Bunun icin yazilim mevcut.
    Kullanmis oldugunuz sebeke, telefonunuzun menusune kadar gorebiliyorsa,yetki verdiginizde apple sizce icerigi goremeyecek mi

Bu isin altinda baska bir neden vardir.

Gecen sene gazetede okumustum. Ingiltere whatsapp ve facebook messenger i yasakliyor diye. gerekcesi ise, bu messengerlarda kullanilan sifrelemeyi cozemedikleri icin.

hadi bunlarin hepsi bir yana, BitCoin denilen bir sistem var.Mutlaka duymussunuzdur. Sanal Para birimi ve internet uzerinden transfer yapabilir veya lisveriste kullanabilirsiniz. Devletler icin en buyuk problem suan bu sistem goruluyor. Yasadisi para transferleri bu sistemden yapildiginda herhangi bir sekilde bilgi alinamiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

"Apple, kişisel verilerin korunması konusunda son derece hassas"

Yalan.

Yalan değil arkadaşım aynen öyle..

iPhone 6s plus kullanıcısıyım. Klavyenin tek elle kullanılması zor olduğu için başka bir klavye indirdim. Kullanmaya başlarken ios beni uyardı "bu klavye tüm şifrelerinizi ve özel bilgilerinizi kopyalayabilir yine de kullanmak istiyor musunuz? " diye bende "aman nolcak zaten senelerce android kullandım nelere izin vermedim ki" dedim ve kullanmaya başladım. Bir kac mesaj attım yeni indirdiğim klavye ile gayet başarılı çalışıyor. Bir de tek el kullanma modu var dedim tam bana göre. Neyse biraz zaman sonra para transferi icin bankacılık uygulamama girmem gerekiyordu, Şifre mi yazacağım bir de baktım indirdiğim klavye yok :) tekrar denedim yine aynı. nerde indirdiğim klavye yine kendi klavyesi çıkıyor karşıma diye hayıflandım biraz. Neyse kendi klavyesi ile şifre girisini yaptım, işimi hallettim. Sonra yine mesaj atayım dedim bir baktım indlrdigim klavye var karşımda :)

Yani "Apple, kişisel verilerin korunması konusunda son derece hassas" söylemi kesinlikle doğru..

Tezata gel.

Apple sadece banka hesap şifresi gibi verileri üçüncü şahıslara kaptırmıyor. O da bu güvenli imajını yaratmak için.

O güvenlik sadece bir görüntü.

Neyse sen Apple'ı savunmaya devam et diyorum sadece.

Beni yanlış anladınız. Bahsettiğim durumda tezatlık bir olay yok ki :) ayrıca Apple savunucusu değilim... Ve yine ayrıca bu durumun görüntü ile alakası yok. Tamamen gercek ve dogru bir davranış..

Geçenlerde swiftkey klavyenin hacklendigi açıklandı ve o klavye ile yapılan girişlerin çoğunun çalındıgı ortaya çıktı. Haberiniz vardır sanıyorum.. Simdi Apple ın yaptığı ve benim kullanarak şahit oldugum bu klavye olayının neyi görüntü bana acıklar mısınız rica etsem???

Ve lütfen bana fan yakıştırması yapmayın. Beni bilen biliyor..

Şöyle bir tezatlık var. Şimdi Apple kendi mağazasına bu uygulamaları denetleyerek almıyor mu? Nasıl oluyor da bir güvenlik açığını fark edemiyorlar? İşletim sistemi yazan bir şirketsin sen ve mağazana denetimli şekilde uygulama kabul ediyorsun. Uygulamanın olası güvenlik açıklarına bakılmadan mağazaya kabul edilmemesi gerekiyor. Ama Apple hep aynı pencereden bakan bir şirket olduğu için, basit konularda rezalet seviyede fireler veriyor.

App Store'da 1.2 milyondan fazla uygulama var. En basit söylemle bunları tek tek incelemenin güvenlik seviyelerini test etmenin pratik anlamda imkanı yok. Kaldı ki app için yazılan komutların hepsini incelemek 1.2 milyon X ??? şeklinde bir sonuç çıkartıyor. Bunu yapan, yapabilecek veya yapmaya istekli bir marka olabileceğini düşünemiyorum. Çünkü bu inanılmaz bir iş yükünün altına girmek. Hadi bu iş yükünün altına girmeyi kabul ettiler diyelim o zaman da telif hakları durumu ortaya çıkıyor zaten.

İdeali tabii ki incelenmesi ama bu topa girmez/giremez kimse gerek ekstra maliyetten gerekse yasal sınırlandırmalardan.

Bak, 1.2 milyon uygulama dün yazılmadı o markete. Bilmem anlatabiliyo muyum?

Ya sanki IOS çok üretken bir işletim sistemiymiş gibi bana maliyet masalı anlatmayın. Bu adamların kasalarındaki rezerv belli.

Özellik diye sundukları şey resmen dalga geçer gibi.

Sürüm numarası atlıyor ama temel amaç sürekli yeni cihaz satmak.

• En basit anlamda icloud üzerinden istendiğinde telefonun loksayonu görülüyot, gerektiğinde cihaz kilitleni sıfırlanabiliyor, notlara, fotoğraflara vb ulaşılabiliniyor ki bunlar apple'ın insanların erişimene izin verdikleri peki apple bu sistem üzerinden telefondaki daha nelere erişebiliyor. icloud verilere erişebilmek için başlı başına bir arka kapı zaten.

Keza facebook paylaşılan her haltı arşivliyor ve istediğnde de satıyor. whatsap keza kendi sunucularıyla mesajları gönderiyot ve türevi uygulamalar. Hatta log tutmadığını iddia eden vpn servisleri ne derece güvenilir.

Sorun telefonlarımız veya cihazlarımızdaki arka kapılardan ziyade bunları istifleyen şirketlerin bunları hangi ülke hükümetleri ile paylaştıkları. Atıyotum apple bu bilgileri kendi hükümeti ile paylaşırken fransaya ve ingiltereye bu hakkı tanımıyor olabilir.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Siz cebinizde para var diye sürekli bir harcama yapıyorsunuz yani bu mantığa bakarsak ve bu adamların rezervde parası olması bunu harcamaları gerektiği anlamına geliyor sanırım. Kar amacı güden bir şirketin amacı tabii ki daha çok ürün satmaktır, başka ne bekliyordunuz? Ekonomi 101'i çözmüşsünüz bravo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theycantmeasureheart -- 22 Ocak 2016; 22:49:02 >
  • Çok mantıklı, bu tarz olaylarda yaklaşım sizin gibi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theycantmeasureheart -- 22 Ocak 2016; 22:56:56 >
  • quote:

Siz cebinizde para var diye sürekli bir harcama yapıyorsunuz yani bu mantığa bakarsak ve bu adamların rezervde parası olması bunu harcamaları gerektiği anlamına geliyor sanırım. Kar amacı güden bir şirketin amacı tabii ki daha çok ürün satmaktır, başka ne bekliyordunuz? Ekonomi 101'i çözmüşsünüz bravo.

Bir şirket yeni kullanıcılar edinmek ve yeni teknolojiler üretmek için çabalayabilir? Apple'ın ciddi anlamda yeni teknolojisi var mı? Sadece yazılım geliştirici. Ha bir de öve öve bitiremedikleri tek çekirdek performansı vardı. Apple'ın yaptığı şey aynı kullanıcı kitlesini defalarca sömürmek. Kapitalizmin çöküşü apaçık ortada, sürekli satma mantığı elbette saçmalık ama Apple appstore u kuralı yıllar oldu. Uygulamanızı gönderdiğinizde bakarken maliyet kaybı oluşmuyor nedense? Apple uygulamayı sizden aldığında bununla koca şirkette tek bir kişi ilgilenmiyor. Bununla ilgilenen uluslararası büyük bir ekibi var. Reklam, mağaza gelirleri, itunes gelirleri sürekli akıyor zaten. Var olan rezerv sizin maliyet hesabınıza bir örnekti sadece.

• Kaynak kodları açık olan bir sistemde bu kadar geliştiriciye fark ettirmeden sadece sizin fark edebildiğiniz arka kapıyı nasıl koymuşlar hayret doğrusu.

Bi izah etseniz ufkumuz genişlese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1myst

S5'ten beri Samsunglarda parmak izi okuyucu var. Sony'de Z5'de ekledi. S5, S6, Note5, Z5, Z5 Compact, m9+, LG Nexus 5x, Huawei Nexus 6P,.. gibi Androidlerde de parmak izi okuyucusu var.

Androidlerle ilgili bir haber yok? Androidle ilgili bir sorunları da yok. Bu ne demek? Androidlerde Parmak izleriniz için arka kapı mevcut. Eğer Androidlerde parmak izleriniz için bir arka kapı mevcut olmasaydı bu ve bunun gibi konularda adları geçerdi.

Yarın; binlerce ₺ para ödediğiniz parmak izi okuyuculu Androidleriniz için güncelleme desteği kesilecek. (Hoş kesilmese de parmak izleriniz için bir arka kapının mevcut olduğu gözüküyor.) Hemde kısa zamanda kesilecek. Güvenlik açıklarıyla başbaşa kalacaksınız. Belkide şuanda Androidlerde sadece istihbarat örgütleri tarafından kullanılan arka kapılar ileride halka açılacak. (Örneğini yaşadık; Stagefright) Peki ya o zaman ne diyeceksiniz.

Durun tahmin edeyim;
    Ne yapsınlar senin kişisel bilgilerini diyen komedyen sayesinde insanlarımız bu tip konulara duyarsızlaştı. ,Kişisel bilgiler korunmalı.' yazıyorsun altına videosunu atıp birde gülüyorlar. Son gülen iyi gülüyor.

Ayrıca; Bugün parmak izi bilgileriniz için arka kapı isteyen, yarın retina taramanız için arka kapı isteyecek. Ondan sonraki gün damar taraması, dna, düşüncelerinizi okuyan cihaz,.. için arka kapı isteyecek. Bu açık bir şekilde keşfedildiğinde benzersiz kişisel bilgileriniz çalınacak. İşletim sistemi geliştiricileri bu açığı 'yeni' sürümde giderdiklerini belirtse de 'yeni' sürüm güncellemesi sizin cihazınıza üretici tarafından gelmediği için yeni telefon almaya zorlanacaksınız. Yeni telefon alacaksınız. O kadar para verdim. Şunun retina taramasını bir kullanayım diyeceksiniz. Ama o da ne?! Meğerse akıllı telefonunuzda güvenlik açığı varmış. Benzersiz kişisel bilgileriniz çalınmış. Bir havuz oluşturulup topluca reklam şirketlerine satılacak. İstihbarat örgütleri içinde altın çağ başlayacak. Arabanızla yolda ilerlerken örn. kısırsanız nano robot yardımlı çocuk edinme reklamı göreceksiniz. Parmak izinizi, retinanızı güvenlik için kullanamayacaksınız.

Şunu unutmayın; Eğer şifreniz çalınırsa onu değiştirebilirsiniz. Fakat parmak izi bilgileriniz çalınırsa bunu değiştiremezsiniz.

Not: Bu yazıda anlatılanlar tamamen hayal ürünüdür.

https://android.googlesource.com/?format=HTML

Şu kaynak kodları arasında nereye koymuşlar arka kapıyı bir gösterir misiniz?

Androide sallayacam diye saçmalıkta sınırları zorluyorsunuz..

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Çabalamadığını düşündüren ne? Bakın burada son iPhone modelleri arasında inanılmaz farklar olmadığı konusunda sizinle hem fikirim. Ki bir Apple kullanıcısı olarak (iPhone5/5S, iPad, Mac, TV) 6, 6S serilerinin 4 ve bana göre 5 serilerinin yaptığı sükseyi yapamadığının da farkındayım. (Zaten istatistiki veriler de bu yönde yani ikimiz de aslında yeni bişey keşfetmiyoruz)

Teknoloji üretimi ile ilgili bence düşündüğünüz kadar boş değil aldıkları patentler de bunu işaret ediyor (Ki bunu dahttp://patft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=0&f=S&l=50&TERM1=apple&FIELD1=AANM&co1=AND&TERM2=&FIELD2=&d=PTXT sayfasından kontrol edebilirsiniz.) Bunların bazıları son kullanıcıların, (sizin eğitim veya bilginiz ne seviyede bilemiyorum) yani bizim gibi kullanıcıların çok farkına varabileceği şeyler değil. Teknik ve fiziki anlamda altyapı gerektiren durumlar (Yine alınan bu patentleri teknik anlamda inceleyen forumlar da var tabii.) ama eşeleyince biraz ilginç sonuçlar çıkıyor aslında.

• quote:

Çabalamadığını düşündüren ne? Bakın burada son iPhone modelleri arasında inanılmaz farklar olmadığı konusunda sizinle hem fikirim. Ki bir Apple kullanıcısı olarak (iPhone5/5S, iPad, Mac, TV) 6, 6S serilerinin 4 ve bana göre 5 serilerinin yaptığı sükseyi yapamadığının da farkındayım. (Zaten istatistiki veriler de bu yönde yani ikimiz de aslında yeni bişey keşfetmiyoruz)

Teknoloji üretimi ile ilgili bence düşündüğünüz kadar boş değil aldıkları patentler de bunu işaret ediyor (Ki bunu dahttp://patft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=0&f=S&l=50&TERM1=apple&FIELD1=AANM&co1=AND&TERM2=&FIELD2=&d=PTXT sayfasından kontrol edebilirsiniz.) Bunların bazıları son kullanıcıların, (sizin eğitim veya bilginiz ne seviyede bilemiyorum) yani bizim gibi kullanıcıların çok farkına varabileceği şeyler değil. Teknik ve fiziki anlamda altyapı gerektiren durumlar (Yine alınan bu patentleri teknik anlamda inceleyen forumlar da var tabii.) ama eşeleyince biraz ilginç sonuçlar çıkıyor aslında.

Yazılım üzerine alınan patentler onların çoğu. Diğerleri de tasarladığı donanımlar ve yaptığı tasarımlar üzerinedir.

Tek yaptığı devrim telefona gelişmiş, kullanışlı arayüzü olan bir işletim sistemi yazmalarıydı bence. Bir de fareleri var onu da unutmayalım.

• Benim anladığım kadarıyla bu yasa BÜTÜN TELEFONLARI kapsarken neden sadece iphone diyorsunuz?
    Ulan yazacak hiç bir şey bulamadığınızda bile Allah'ın her günü 1 iphone haberi çıkıyor. Kesin para alıyorlar abi başka bir açıklaması yok bunun.

• apple bunu halleder siz merak etmeyin....

• Sanki apple güvenli bir şirkette verilerin appleda durması çok güvenli sanki. Geçen sene değil miydi tüm ünlülerin çıplak fotoları bu appledan sızmadı mı? Ulan milletin afedersin görülmedik yeri kalmıyor resimleri sızıyor ona sıkılmıyorda parmak izi kopyalanacak ona sıkılıyor.

Ben asla bulut hizmeti kullanmam asla parmak izimi vs taratmam çünki bu teknoloji olarak güzelde olsa istihbarat için çok rahat kullanılabileceği ve artık siber savaşlarda bu veriler çalınıp durduğu için bu teknolojiler maalesef çok sakat.

Adam senin verini ne yapacakmış diye bu işi basite almayın. Birgün çok önemli bir konumda görevli olmayacağınızı bilemezsiniz. Bu parmak izi vs her türlü zımbırtınız o zaman düşmanlarınızın işine yarayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Benim demokrasi anlayışım insana verilen değerdir
    Batı'nın insana değerini yanı başımızdaki yaşanan olaylardan çok net görüyorum onlar menfaat için demokrasiyi kendilerince yorumluyorlar bahsi geçen haberde olduğu üzere Batı benim çıkarım ne ise demokrasiyi o doğrultuda yorumluyor sonrada ben demokrasi savunucusuyum diye ahkam kesmekten
    geri kalmıyor

Yani bizleri kötü göstermek için sözde uygulamalar ile
    bakın biz medeniyiz yalanını yutturmak için her yolu deniyorlar bakın etrafınıza dünyayanın değişik çoğrafyalarındaki yaşanan dramlara iyi bakın hep arkasında o bizden iyi dediğiniz Batı sözde medeniyeti var bizler kapımızı evimizi açtık peki onlar neyapıyor gelen insanlara tekme Tokat ile insan Onur'una haysiyetine demokrasi anlayışına zerre kadar değer vermediklerinin en açık delilidir günümüzde yaşananlar

Şu Türkçe 'yi düzgün kullanacağım diye neden dili katlediyorsunuz?

Tokat şehir olarak kullanıldığı zaman özel isimdir ve ilk harfi büyük yazılır. Tekme tokat yazarken küçük yazılır.

Onur isim olarak kullanıldığı zaman özel isimdir ve ilk harfi büyük yazılır. İnsan onuru küçük yazılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İş tamamen siyasi geçen günlerde Amerika Başkan Adayı Donald Trump'ta açıklama yapmıştı seçildiğim takdirde Amerikanın incisi olan Apple'ın ürünlerinin tamamının Amerikada üretmesi için çalışacagım demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1myst

1- Arka kapısı olması güvenlik açığı olmasıyla neden aynı şey değil açıklayın.

2- Bu çıkarımı yapmamıza engel olan şey nedir? Karşıt bir haber mi var.

Androidi savunayım derken komik duruma düşüyorsunuz. Bu tip içi boş mesaj yazacaklar alıntılamasın.

Mesajımı daha dikkatli okursanız neden olduğunu anlarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.