Şimdi Ara

Apple'ın sitesine göre iPad, Flash destekliyor (Güncellendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
12.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Apple'ın sitesine göre iPad, Flash destekliyor (Güncellendi)

Bu çalışmayı yapan bir Türk: Metin Seven

http://www.sevensheaven.nl/imagedetails/illustraties/realistischeillustraties/iphad/

• Hakikatne güzel fikir
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

iPhone'u iPad yapmanın kolay yolu

• quote:

Orijinalden alıntı: gerbay

".... eksiksiz gözükmesi için makyajlama yoluna gitti."

yapılan olay ihtimal dahilindeyse bizim dilimizdeki karşılığı "üçkağıtcılık, yalancılık ve kandırma" olmalı..

kesinlikle bunun adina uc kagitcilik denilir!
    Yalniz insanlar buna ragmen gidecek bu aleti alacak.. BIR YARIM ELMA NELERE KADIRMIS?
    YARIM ELMA GONUL ALMA DEDIKLERI BU OLSA GEREK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

Aslında flash desteği koymak çok çok kolay Apple için. Ve koyması avantajlı olabilir.
    Ama koymuyor.

Çünkü daha ziyade kendine güveniyor diyebiliriz. Flash hem güvenlik açıkları yarattığı için hem CPU ya yüklendiği için server yönetenler için ve akıcı kullanım isteyen Apple gibi son kullanıcı için tasarım yapanlar için tam bir beladır.
    Apple, şu an ABD'de yapılan piyasa analizlerine göre, yılda 4-5 milyon Ipad satacak(bütün diğer tabletlerin toplamından fazla) , ve şimdiden yılda 30 milyon civarı Iphone - Ipod Touch satıyor ve iphone OS in webteki oranı gittikçe artacak. Ayrıca Iphone OS HTML 5i de destekliyor.
    Bu şartlarda site tasarlyan kişiler yılda 35 milyon satılacak bir platformu hesaba katarak flash tan daha hızlı uzaklaşıp HTML 5 e geçebilirler.
    Bu durumdan en çok rahatsız olanın Adobe olması da bunu kanıtlıyor. Çok ciddi ve sinirli reaksiyon gösterdi Adobe bu sefer.

Her yerde bu aleti cokca savunmusunuz. Yalniz Adobe'un bundan neden sikayetci oldugunu anlamis degilim. Boyle bir seyide ilk defa okuyorum..Adobe'un cekindigi apple degil html5. Yalniz html5'in flashi bir anda silme olasiligi yok! Bu da demek oluyorki minareyi kilifa uydurmak icin cok erken. Oyleki html 5'e gecis bile bir anda olacak bir is degil. Adobe bu konuda zaten iddiali. Yalniz apple'in da istemesi durumunda aletlerinde flash desteklerini koyabileceklerini soylediler. Gel gelelim Steve amca buna bir turlu yanasamiyor. Android sistemlerde flash destegiyle geldi. Hiz bakimindan apple'in yaptigi sistem kadar hizli. Neden adroid'de buyuk guvenlik sorunlari yok steve amca'nin dedigi sekilde? Zaten saniyormusunuzki flash bir anda cöpe atilcak html 5 geldigi icin? Html5'in yapamayip flashin yaptigi bir suru sey var..
    Apple istese bu alete flash destegi koyamazmi? Arkasinda aranmasi gereken sey cok acik neden koyulmuyorsa..

• quote:

Orijinalden alıntı: TurQarizma
    Android sistemlerde flash destegiyle geldi. Hiz bakimindan apple'in yaptigi sistem kadar hizli. Neden adroid'de buyuk guvenlik sorunlari yok steve amca'nin dedigi sekilde? Zaten saniyormusunuzki flash bir anda cöpe atilcak html 5 geldigi icin? Html5'in yapamayip flashin yaptigi bir suru sey var..
    Apple istese bu alete flash destegi koyamazmi? Arkasinda aranmasi gereken sey cok acik neden koyulmuyorsa..

Android kullanan HTC Hero'daki flash desteği:
    http://www.youtube.com/watch?v=iraafWLkPb8#

Apple'ın hiçbir kategoride bu şekilde çalışan (yavaş takılarak) bi ürünü bile yok. Dolayısıyla bu haliyle flash'a hayatta destek vermezler. Flash desteğinin ürünün satışlarını iki katına çıkaracağını bilseler, yine destek vermezler bu haliyle. Adamların salt hedefi kullanıcı memnuniyeti, mükemmel hızlı akıcı çalışan bi alet yaratmak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 6 Şubat 2010; 13:22:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: TurQarizma
    Android sistemlerde flash destegiyle geldi. Hiz bakimindan apple'in yaptigi sistem kadar hizli. Neden adroid'de buyuk guvenlik sorunlari yok steve amca'nin dedigi sekilde? Zaten saniyormusunuzki flash bir anda cöpe atilcak html 5 geldigi icin? Html5'in yapamayip flashin yaptigi bir suru sey var..

Android kullanan HTC Hero'daki flash desteği:
    http://www.youtube.com/watch?v=iraafWLkPb8#

Apple'ın hiçbir kategoride bu şekilde çalışan (yavaş takılarak) bi ürünü bile yok. Dolayısıyla bu haliyle flash'a hayatta destek vermezler. Flash desteğinin ürünün satışlarını iki katına çıkaracağını bilseler, yine destek vermezler bu haliyle. Adamların salt hedefi kullanıcı memnuniyeti, mükemmel hızlı akıcı çalışan bi alet yaratmak çünkü.

Gelmisiniz burda ornek olarak HTC'yi vermisiniz. HTC bu piyasadaki telefonlarin icinde en yavas islemcileri kullaniyor.
    Buyrun Android kullanan 2 teknoloji canavari.. Acaba iphone'da flash destegi olsa browserin durumu ne olurdu?

Ayrica kim internet icin alacagi aleti netbook dururken bu kadar parayi flash desteklemeyen bir alete verirki? Ustune ustun her istediginizi indirip goremeyecek haldeyken.. html 5 mis felan bunlar minareyi kilifa uydurmaktan baska birsey degil..

http://www.youtube.com/watch?v=5yeT0ykVwac

• quote:

Orijinalden alıntı: runoff

apple çok büyük bir ihtimalle hiç bir zaman flash desteği vermicek çünkü flash'ın yerine geçmesi yakın olan html 5 apple tarafından destekleniyor. Üstelik flasha göre çok daha iyi bir teknoloji çok daha az ram harcayan ve işlemci gerektiren. iphone da ipad de html5 destekliyor. Örneğin youtube html5 destekli sayfasının demosunu yayınladı. yakında flash unutulcak gibi

ne kadar söylediklerin doğru olsada ikisinin birden sunabilirdi.Sonuçta şu an için flash kullanılıyor ve html 5 e tamamen geçilmesi emek ve zaman ister.
  • bence apple in flash desteklememesi kotu olur su anda sitelerin neredeyse %60 i flash kullaniyor.yani buda demek oluyorki bu sitelerde yeterli gorselligi yakalayamayacagiz.bnce apple in eger sevmiyorsa bile flash i kullanmasi gerekir.cunku bildigim kadariyla steve jobsun bu flash yuzunden basi bayaa derde girmis
  • desteklemiyor

• steve jobs kesin türk, bu kadar körü körüne inat olamaz başka türlü
  • Jobsa hak veriyorum. Yıllardır flashın 64 bitini bile yapmayan adobe tembel başka bir şey yok. Ve çok fazla kuvvet istiyor flash sayfalar.
    Açıklamasının birinde ipad in pil ömrü 10 yerine 1.5 saat olurdu diyor flash kullansak.
    Reel örnek vermek gerekirse divx film seyrettim iphone da 1 film şarz dan %14 harcadı. 1:30 saat lik film düşünün. Aynı şey flash olsa batarya gittiydi.
    Adam bu kadar popüler bir uygulamaya karşı koymak için çok zorlanmıştır. Ama bencede kendilerini geliştirmeleri lazım adobe un flash konusunda.
    NY Times sayfasına gelince apple ipad için o sayfa yeniden tasarlandı resmen. İpad tanıtımında açıkça anlatılıyordu o görüntü özel bir sayfa olabilir bence yani normal NY times sayfası olmayabilir dolayısıyle flash değildir diye düşünüyorum.
    HTC Hero nun flash denemesinde gördüğünüz gibi flash bu tarz cihazlara uygun değil adobe un flash ı ölçeklemesi lazımdı ama yapmadı kaybeden kim olacak zamanla göreceğiz.
    Benim fikrime göre adobe çok büyük bir fırsatı tembellikten kaybetti.
    Ms silverlight ve html5 bakalım neler yapabilecek.

• Flash değil de Silverlight Desteği olmasını isterdim, flash son yamalarından sonra cpu olayını iyice yüzüne gözüne karıştırdı. hangi borwserla açarsam açayım birçok sitede hem anlamdız ram harcamaları hemde cpu ya aşırı yük binmesi olmaya başladı.. Silverlight çıktığı günden beri hiç problem çıkarmadan ve daha hızlı çalışıyor gibi geldi
  • netten egıtım vıdeosu ızlemek ıstıyorum flash 9 ve uzerı ıstıyor ıpad2 ye yuklenebılır mı nasıl
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: @evren

netten egıtım vıdeosu ızlemek ıstıyorum flash 9 ve uzerı ıstıyor ıpad2 ye yuklenebılır mı nasıl
    tesekkurler

çok eski bir konuyu hortlatmışsın hocam. Puffin web browser ile izleyebilirsin. dolaylı bir çözümdür. doğal destek yok,olmayacak. artık siteler html5 e dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali__

quote:

netten egıtım vıdeosu ızlemek ıstıyorum flash 9 ve uzerı ıstıyor ıpad2 ye yuklenebılır mı nasıl
    tesekkurler

çok eski bir konuyu hortlatmışsın hocam. Puffin web browser ile izleyebilirsin. dolaylı bir çözümdür. doğal destek yok,olmayacak. artık siteler html5 e dönüyor

YENI bır konu acmayayım dedım.
    tesekkurler
  • google ıle acamagım sayfalar puffın ıle supper
    cok tesekkurler egıtım vıdeolarını da ızlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali__

quote:

tesekkurler

harbi mi? html5 demek aynı zamanda flash gibi ama flash OLMAYAN mı demek?
    cideen enteresan..her 8-10 senede bir , DÖNÜŞÜM oluyor dikkat edilirse...html5 sanırım bir devrim bu anlamda_ hiç haberim yoktu :S
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.