Şimdi Ara

Apple'ın yüzü gülüyor: iPhone 16e satışları iPhone SE'yi geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple'ın yüzü gülüyor: iPhone 16e satışları iPhone SE'yi geride bıraktı
    Apple’ın yeni uygun fiyatlı modeli iPhone 16e, ilk tanıtıldığında eleştirilerin hedefi olmuştu. Hatta selefi iPhone SE’ye kıyasla belirgin şekilde daha pahalı olması ve sunduğu yeniliklerin sınırlı kalması, satışların düşeceği yönünde yorumlara yol açmıştı. Ancak son verilere göre iPhone 16e, tüm beklentileri aşmaya başardı.

iPhone 16e satışları iPhone SE'yi geride bıraktı

Bloomberg’in paylaştığı verilere göre iPhone 16e, beklentilerin aksine iPhone SE’ye kıyasla %60 daha fazla satış rakamına ulaştı. Şu an için telefonun toplam satış rakamları paylaşılmadı. Ancak Apple'ın ilk etapta 20 milyonluk hedef belirlediğini söyleyelim. 

Bilmeyenler için iPhone 16e, Apple Intelligence desteğini sınırlı da olsa sunuyor ve daha modern bir tasarıma sahip. Ancak tek arka kamerayla gelmesi ve 2022 model iPhone SE’ye kıyasla 170 dolar daha pahalı olması, kullanıcıların eleştirilerini beraberinde getirdi. Ancak buna rağmen cihazın satışlarının güçlü olmasının birkaç nedeni olabilir.

Aslına bakacak olursak iPhone SE’nin üretimden kaldırılmasıyla birlikte Apple ekosistemine giriş yapmak isteyenler için en uygun fiyatlı seçenek artık iPhone 16e oldu. Bu nedenle kullanıcılar ya bu modeli tercih etmek ya da Android tarafına yönelmek zorunda kalıyor. Öte yandan iPhone 16e’nin kurumsal müşteriler için cazip bir seçenek haline gelmiş olması da satışları artıran faktörlerden biri.

Ayrıca Bkz.Katlanabilir iPhone ile ilgili hem iyi hem de kötü haberler var

Kötü haber şu ki, iPhone 16e satışları Apple için olumlu bir gelişme olsa da, bu modelin Çin pazarında yaşanan kan kaybını tersine çevirmesi pek mümkün görünmüyor. Keza Çin’de Apple’ın karşılaştığı zorluklar çok daha geniş çaplı ve sadece tek bir modelin başarısıyla aşılabilecek gibi değil.

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-03-14/apple-s-iphone-16e-is-outselling-iphone-se-but-won-t-reverse-china-slide

• gözü kapalı alıyorlar

• Iphone se cok az satiyorsa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artık beyinlerinde sorgulama ve muhakeme kısmı kapanmış Apple ne ürün cikariyorsa hemen alıyorlar ilk gününde

• Ben olsam bir sonra ki seri de kamerayı falan da kaldırırım daha ekonomik olur hem nasılsa yine alıyorlar.

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Aslında ön kamerayı kaldırsa daha çok satabilirdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel cihaz ama küçük geldi iade ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • se 2022 yerine 12-13, 16e yerine 14-15 almak daha mantıklı değil mi?

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt

16e yerine 15 düşünebilir hocam yalnız onunda işlemci ve ram eksik kalıyor. 16e 43k ya bulunurken 15 49k ya bulunabiliyor. Öncelik kamera, dinamik ada gibi şeylerse mantıklı yoksa değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 18 Mart 2025; 0:5:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    iPhone 14/15 almak bence hiç mantıklı değil. Dinamik ada takıntısı yoksa iPhone 16e çok daha mantıklı bir tercih olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran parlaklığı olarak çok düşük seviyede kalıyor gibi 16e. Dinamik ada ve tek arka kameranın demode görüntüsü 15'e yöneltiyor. 16e'nın ram 8, işlemci daha iyi, batarya daha iyi. Arada kalanlara sabır dilerim Apple'ın yüzü gülüyor: iPhone 16e satışları iPhone SE'yi geride bıraktı 

Şu telefonda tek kamera, magsafe, dinamik ada olmamasını kabul edebildimde ekran parlaklığının düşük olmasını edemedim. İp13 e göre bir tık ekran daha parlak gibi geldi yalnız güneş altında yetersiz kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 18 Mart 2025; 0:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumak cahillik alır eşeklik baki kalır

• Cihaz fiyat konusunda noksan çıkmasına rağmen yinede bir şekilde satıyor gerçekten ilginç. Halihazırda iphone se 2 kullanan biri olarak bana bile soru işareti uyandırmıştı.Apple amca zam yapmasa ve 499$ seviyesinde tutsa o zaman nispeten kabul edilebilirdi bence fiyatın arttırılmasını gerektirecek majör bir değişiklik yok içerisinde sadece yıla nazaran optimize edilmiş mevcut fiyatından çok da alınabilir bir cihaz değil. Ben bizim gibi pazarlarda iphone 15 satışlarını arttırır diye bekliyordum neticede apple amca yapay zeka işini nede olsa ülkemize getirmedi belki gelmesi 2 büyük güncelleme sürer acele edip sırf 15 e göre tek avantajı apple yapay zekası desteği(oda ülkemizde yok) olan 16e almak bu fiyattan bilemedim

• 16e me zaman çıktı ya

• Halinize şükredin, görüyorsunuz işte ne insanlar var dünyada.. Sizde belki bir iphone bağımlısı olabilirdiniz, belki bir temizleme bezine 819 ? verebilir belkide en yeni iphone modelini alamamanın verdiği eziklikle cebinizden eski model iphone'nizi utana sıkıla herkes içinde çıkartabilirdiniz.

Onlarda kul onlarda insan kimseyi hor görmeyelim arkadaşlar, kutulmaları için dua edelim :)

• bu telefonu alanlara gerçekten inanamıyorum bu telfonu kullanan gitsin nokia 3310 kullansın ;-)

2 saate sarj doluyor

60hz ekran

walla çıldırmalık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.