Kendi sistemimden örnek verdim. Bu sistem kötü sayılmaz ama Photoshop ai gelmesi sonrası bu sistem gpu yetersiz hatası vermeye başladı. 12gb ekran kartı 2021 yılında çıkmış bir kart Photoshop için yetersiz geliyorsa daha söylenecek söz yok. 2018 Photoshop kullanırken 130 raw fotoğrafı açabiliyordum aynı anda ama artık 10 fotoğrafı zor açıyorum. Photoshop 2018 de Export ederken de yavaştı m2 ssd Photoshop 2024 kullanmaya başladım yine aynı. Windows işletim sistemi çöp ne kadar iyi bir donanım olursa olsun. Xpg Ssd 512Gb Sx8200Pnp 3500-2300 kullandığım ssd ekran kartını zaten yukarı da belirttim. Stabil çalışmayan bir sistemde donanımında bir önemi kalmıyor. 2300mhz yazma hızı olan m2 ssd bile can çekişiyorsa Export ederken donanım, bunun sorumlusu yazılımdır. Ayrıca 2017 yılında çıkmış m1 bile hala stabil çalışıyorsa demek ki, Windows tarafı bir arpa boyu yol kat edememiş. Kendimi bildim bileli Windows kullanırım ve sistemim de hep Amd tabanlıydı arada intel Nvidia kullandığım da oldu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 20 Eylül 2024; 18:45:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple inadından vazgeçiyor: Mac'lerde 16GB RAM standart olacak (2. sayfa)
-
-
GPU olayını bilemem ancak Photoshop performansında özellikle bu raw dosya falan acma konusunda, islemci büyük rol oynar. AMD islemci kullanıyorum diyorsun, yazılımların AMD islemciye optimizasyonu oldukca kötüdür. Benim AMD tercih etmememde en büyük etkendir mesela.. Öyle ki, AMD'li bir PC'yi, hic abartmıyorum, camdan atacak duruma gelmistim..
Kullandıgım chrome browser, sürekli olarak 10 dakikada bir cöküyordu.. Format atıyorum, temiz Windows kuruyorum, farklı kaynaklardan kuruyorum, cökmeye devam ediyordu.. Ancak Intel bir PC'de böyle bir sey olmuyordu.. O sistemden tamamen kurtulup Intel tabanlı Imac satın almıstım hatta.. Bu anlattıgım sey 10 sene önce simdi AMD'de optimizasyon sorunları bu kadar kötü olmayabilir ancak belli ki yeni PS sürümünde yine bir AMD optimizasyon sorunu cıkmıs olması olası gibi geliyor.. Böylelikle performans düsmüstür.. 130 raw acarken 10 raw acabilir hale gelmissindir..
AMD islemcilerde en temel programlar bile sorun cıkartabiliyor.. Bu yüzden AMD islemcileri sahsen kesinlikle satın alıp maceraya girmem bu bir önyargı degil daha önce yasadıgım deneyimlerin sonucudur.. Daha pahalı ya da daha düsük performans sunsa bile PC'de Intel'den baska islemci almam..
m1 2017'de degil 2020'de cıktı ve ilk cıktıgında Mac Mini seklinde satın alıp test etmistim memnun kalmadım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Eylül 2024; 19:14:12 >
-
Aynen öyle ama anlatamıyorsun millete. m1 macbook air var 8gb ramli render ve grafik işleme performansı açısından benim masaüstü ile rahat kapışır. Masaüstü 14700kf, sıvı soğutma, 32gb ram, nvidia 4070.
Hatta bundan önceki 10400f, 32gb ram, gtx 1080 ekran kartlı aletle tam olarak eşit düzeydeydi.
Apple sistemin öncelikleri oyun değil, grafik tasarım, üretkenlik, video editing.
Geçtiğimiz gün air m1 8gb ramli aletin üzerine wmware üstünden windows 11 arm sürümünü kurdum, çatır çutur çalışıyor. 2 çekirdek ve 4gb ram atadım sisteme sadece. Windows bana mısın demedi normalde windows 11'i 4gb ramli 2 çekirdekli işlemci üzerinde çalıştırabilir misiniz bilmiyorum ama pek sanmıyorum.
Sanıyorum işlemci, ram ve sabit diskin aynı yonga üzerinde olması da performanslı olmasını sağlıyor.
Macbook airi aldığımdan beri kaç kere işletim sistemini gündelledi, ekstra para da almadılar.
Şarj desen inanılmaz uzun gidiyor şaşırıyorum.
Sırf denemek için photoshop'a 300 tane raw dosya attım ne kasılma oldu ne bir şey, aynı anda yüzlerce foto attım edit için yine aynı. Windowsda bunu 8gb ramle yapmanız imkansızdır.
-
Sorun AMD islemciye PS'nin optimizasyonuyla ilgilidir macbook ve macos guzellemesine gerek yok PC ve Windows platformlariyla ilgisi yoktur.. adobe firmasi sorunun kaynagi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Eylül 2024; 22:27:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aldığım hata tam olarak bu. Sistem bir anda dönüyor ve mouse bile hareket etmiyor. Bazen birden siyah ekran geliyor ve Photoshop driver tanımıyor yüklü değilmiş gibi algılıyor. Driver kaldırıp tekrar kuruyorum burada sorun yazılımsal bunu biliyorum ama çözüm yok, Photoshop ya da Amd bir güncelleme yayınlaması lazım ama gelmiyor o güncelleme. Windows işletim sistemi olunca adamların eline muhtaç oluyorsun. Şirketlerin gözünde windows açık kaynak bir işletim sistemi gibi düşünülüyor. Aynı sorunu Nvidia ekran kartların da yaşayanları da gördüm nette. Profesyonel işler için mac ya da iMac bundan sonra Windows pc benim gözümde sadece oyun için var. Şöyle bir şey de var, 4090 olan bir sistem de toplanır belki sorun çıkarmaz ama ne gerek var? Küçücük bir şeye kocaman gücü sığdırmışlar atom karınca yapmışlar Amerika’yı tekrardan keşfetmeye gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
iste onun windowsla alakasi yok PS ile alakasi var faturayi windows pc'ye cikartmissiniz windows'u ben de oldum olasi sevmem fakat bu sorun klon islemci ve programi gelistirenlerle ilgili
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X