Şimdi Ara

Apple Intelligence bekleneni veremiyor, Siri gecikmesi satışları etkiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple Intelligence bekleneni veremiyor, Siri gecikmesi satışları etkiledi
    Teknoloji dünyasında fırtınalar koparan yapay zekâ trendine Apple’ın biraz geç katılmasının bedeli ağır oldu. Apple Intelligence paketinin dağıtımının çok uzun sürmesi ve sektördeki gelişmelere anında cevap verilemeyişi Apple’ı kara kara düşündürüyor. 

Apple Intelligence sınıfta kaldı

iOS 18 ile birlikte kullanıcılara sunulan Apple Intelligence, salt bir asistandan ziyade Galaxy AI paketinden hatırlayacağımız üzere pek çok özelliği bünyesinde barındıran bir paket olarak tasarlanmıştı. 

Ayrıca Bkz.Apple kullanıcılarını heyecanlandıran iddia: iPhone 17 Ultra mı geliyor?

Ne var ki donanım sorunları sebebiyle ilk etapta sadece iki telefona uyumlu oluşu, kişisel verilerin güvenliği nedeniyle Avrupa pazarına oldukça geç çıkışı ve nihayet Siri’nin umut vadeden güncellemesinin ertelenmesi Apple Intelligence için hayal kırıklığı oldu. 

Analiz uzmanları Apple’ın yapay zekâ paketinin zayıf performansının farkında olduğunu ve yılın başlarında tedarik zincirine gönderilen bildirimlerde, satışlarda bir miktar düşüşe hazır olmalarını istediğini belirtiyor. Sadece iPhone 16 için değil iPhone 17 serisinde de Apple Intelligence paketinin bir fark yaratmayacağı görüşü hâkim. 

Atı alan Üsküdar’ı geçer misali Google Gemini, Microsoft CoPilot, ChatGPT gibi sektör devleri çoktan en gelişmiş versiyonları kullanıma sundu. Samsung ise hızlı ve geniş bir yelpazede Galaxy AI paketini dağıtarak kullanıcıları sevindirdi. Bu faktörler Apple için ise rekabette geriye düşme anlamına geliyor. 

Kaynak:https://www.gizchina.com/2025/03/13/kuo-apple-knows-apple-intelligence-is-underwhelming-and-isnt-enough-to-boost-iphone-upgrades/

• Diğer yapay zeka araçları (Gemini, ChatGPT vb.) Siri'yi, sadece tekrar eden bir papağan gibi gösterdi. Apple, yapay zeka alanında geride kaldı. iPhone 15 ve üstü modeller için bu desteği vereceklerini söylediklerinde, ekstra tepkileri düşünmek bile gerekmiyor. İşleri zor.

Gemini Flash Experimental'ı görün, neler yapıyorlar! Apple'ın resim düzenleme özelliği hala düzgün çalışıyor mu? Gemini Flash Experimental özelliği, Photoshop'u bile geride bırakacak seviyede, belkide bitirecek. Dördüncü Sanayi Devrimi'nde AI'ya uyum sağlayamayan şirketler tarihe karışacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssj -- 16 Mart 2025; 10:06:10 >
  • Apple Intelligence iyi değil cidden, siri güncellemesinin gecikmesini geçtim o gelse bile iyi olacak mı şüpheli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15Pro altını desteklemeyeceğiz demesinin sebebi aslında yapay zeka özelliklerinin zaten olmamasıymış. Firmaya güvendik ama berbat gidiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Yazdığınıza kısmi olarak katılsam da 15 pro ve altına gelmeme sebebi tamamıyla donanımsal. Apple diğer şirketlere kıyasla tersi bir yöntem izleyerek bu modelleri lokal bazda çalıştırmak istedi kişisel verilerin cihazda kalmasını sağlamak için. Ancak göründüğü üzere kullandıkları çipler ne kadar güçlü olursa olsun bir sunucu üzerinde aynı işi gerçekleştirmek çok daha avantajlı kalıyor. Bu da birçok noktada geri kalmalarına neden oldu. Bana zamanında Samsung’un birçok farklı teknolojiyi cihazlarına entegre etmeye çalışıp donanımsal kısıtlamalar yüzünden ellerinde patlatmalarını hatırlattı. Apple bunu umarım daha erkenden görür ve izledikleri yaklaşımı değiştirerek sunucu ve lokal bazlı hibrit bir yaklaşıma geçer.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • apple yapay zekada çok kötü gidiyor beni markadan soğutan sebeplerden birisi oldu. 15’ten 16 Pro’ya sırf ai için geçmiştim boşuna para harcamışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canım yazık oldu sana...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple, AI konusunda çok hızlı hareket etmezse sıkıntılı günlere gebe diyebiliriz. Sanıyorum Tim Cook bu alanda ileri görüşlü olamadı ve zamanında gerekli yatırım kararlarını veremedi. Çok hızlı davranmak zorundalar yoksa Samsung başta olmak üzere diğer markalar Apple'a zor günler yaşatacak.

Ben de şu an iPhone 15 gibi güncel bir model kullanıyorum ama düşünün bu telefona bile Cloud üzerinde dahi AI özelliklerini vermiyor. Daha üst modellere sahip dünya kadar para döküp telefon almış kullanıcılara da bu özellikleri doğru düzgün kullandırtmıyor. Sadece birkaç dile destek vermesi, global olarak hala bu desteği sunmaması da cabası. Samsung cihazlarla Gemini entegrasyonu ile pek çok dilde bu özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Apple ne diyor? Sabredin bekleyin diyor... O zaman neden bu kadar insan iPhone 16 serisi cihaz aldı? O zaman neden lansmanda bu özellikleri ön plana çıkardın ? İnsanlara boş yere para harcattıklarını kabul edip özür dilemeleri gerektiğini düşünüyorum. Onca insan daha eski modellerle ile de yoluna pek tabi devam edebilirdi. Hem eski kullanıcıları hem de yeni kullanıcıları kaybetmeye çalışmanın daha iyi bir yolu olamaz gerçekten.

Apple bu konuda ciddi şekilde çuvallamış durumda.

• Apple Openai'yi satın alır mı acaba?

• K1NG Ç. kullanıcısına yanıt

Openai 200 milyar dolarlık şirket. Alması çok zor sadece 1 milyar dolarlık ortak yatırım yapsa yeterdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple 16 modellerini yapay zeka yı öne çıkararak sattı .üzerinden 8 ay geçti ortada yapay zeka yok . Eğer bunu yerli bir girma yapsaydı neler olurdu acaba .apple olunca

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.