Şimdi Ara

Apple Intelligence için ücretli abonelik seçeneği gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple Intelligence için ücretli abonelik seçeneği gelebilir
    Apple'ın  iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile beraber gelecek olan yapay zeka paketi Apple Intelligence geçtiğimiz ay duyruldu.  Sonbaharda bu işletim sistemleri kullanıma sunulunca ücretsiz olarak kullanılabilecek olan Apple Intelligence, sonsuza kadar ücretsiz kalmayabilir.

Bloomberg'den Mark Gurman, şirketin Apple Intelligence'ı iki pakete ayıracağını öne sürüyor. Bunlardan biri ücretsiz olmaya devam edecek ancak sınırlı sayıda özelliğe sahip olacak. Bütün özelliklere erişilebilen Apple Intelligence+ benzeri bir paket için ise ödeme yapmak gerekecek.

Ayrıca Bkz.Tüm iPhone 16 modellerinde RAM miktarı yükselecek

Apple hizmet gelirlerini arttırmayı hedefliyor

Donanımsal anlamda yeniliklerin azalması dolayısıyla insanların giderek telefonlarını daha geç değiştirdiği günümüz trendine karşı Apple, abonelik sistemine yönelerek hizmet gelirlerini arttırmayı planlıyor. Apple Intelligence de bu stratejinin önemli bir parçası olarak görülüyor. Üstelik Apple, App Store aracılığıyla üçüncü taraf hizmetlere yapılan aboneliklerden aldığı kesintiye benzer şekilde, cihazlarına entegre ettiği her AI iş ortağının abonelik gelirinden bir pay almayı planlıyor.

Dolayısıyla Apple, daha az donanım satışı ancak daha çok hizmet gelirinin olduğu bir gelecek hayal ediyor. Aynı zamanda sağladığı hizmetler ve ekosistemle kullanıcıları şirkete bağlı tutma stratejisini devam ettirmeyi planlıyor.

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2024-06-30/apple-s-longer-lasting-devices-ios-19-and-apple-intelligence-on-the-vision-pro-ly1jnrw4

• Aaa Mesut Çevik ileride Samsung da ücretli olabilir diye görmüyordu. Bakalım bu haberi görmezden gelecek mi GGde yine.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple uygun fiyatlı verir bence :)

Apple Intelligence için ücretli abonelik seçeneği gelebilir
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Apple'ın böyle bir şeyden para kazanmak istemediğine inanmıyorum. Tamamen ücretsiz yapacaklarına ilişkin bir açıklama gelse şaşırırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple deniyor bi şeyler işte.

• Gelmese şaşardım

• Sırf bu yüzden ekosistemi bozup başka markaya geçebilirim.En az 15 pro olacak dediler, tamam aldık. Birde para ödeyeceksiniz konusu çıktı. Müşterilerini önemsemeden tamamen para kazanmak üzerine kurulan bir şirket olduğunu bu kadar gösterirlerse 1 dk durmam (tabi apple'ın umrunda olmaz bu durum ama ben kendimi kötü hissederim). Samsung'a geçerim felan onlar Aİ için para alsın veririz. Apple'da şuana kadar ödediğim sadece uygulama paralarıyla samsung ekosistemi kurardım, sıkıldım artık. Artık zaten yeniliklerin gerisinde kalıyorlar gibi gelmeye başladı bana nokia gibi olacaklar bunlarda. Halen katlanabilir iphone çıkmış değil mesela, 2027'de çıkacakmış. 2027 muhtemelen yeni bir teknoloji çıkar zaten, sıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 6 Temmuz 2024; 14:7:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.