Evde uzun süredir desktop kullanıyorum ve arada sırada iş laptopımı da evde kullanıyorum. Ancak her ikisinde de bugüne kadar internete bağlanmada bir problem yaşamadım.
Cuma günü apple aldım ve hafta sonu evde internete girmeye çalıştım. Apple ile girmeye çalıştığımda sorun yaşarken bootcamp ile windows a geçtiğimde sorunsuz nete girebildim. Bunun için epeyi bir uğraştım bin kere reset attım internete ve farkettim ki, desktop + laptop aynı anda nete girmeye çalıştığımda sorun yaşıyorum. Her ikisinde de windows açıkken sorun yok ancak desktopta windows apple da mac os açıkken nete giremiyorum.
Acaba modem ayarları ile ilgili bir şey mi yapmam gerekir?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
İyi günler.
Kablosuz ağ şifrelemeniz eğer WPA ya da WPA2 ise, WEP yaparak bağlanmayı dener misiniz?..
Bir de lütfen bir sorunuzu yazarken tam bilgi verin. Mesela modeminizin markası ve modeli gibi...
ethernet kablo ile bağlanmayı denedinizmi? ozaman durum ne?
birde modemin markası airties olabilirmi?
Selamlar,
İşyeri epeyi vaktimi aldığı için tam kontrol edemedim malesef ama TTNET'e üye olurken verilen cihazın modeli Pikatel airmax-101 gibi bir şeydi sanırım.
Arkadaşlar modem modelini istemiştiniz onu da verdim ancak halen bir cevap alamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
TTNET'in dandik modemlerine fazla güzvenmiyorum ama aynı anda internete giremiyorsan büyük bir olasılıkla IP alamıyor olabilir, IPler çakışıyor olabilir.
Manuel olarak IP atamayı dene Macbook'una ya da diğer PC'ne...
quote:
Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin
TTNET'in dandik modemlerine fazla güzvenmiyorum ama aynı anda internete giremiyorsan büyük bir olasılıkla IP alamıyor olabilir, IPler çakışıyor olabilir.
yahu windows tarafinda sorun yok demis arkadas, sen ise "ttnet'in dandik modemleri" demissin, acaba sorun apple'in DANDIK ve problemli wi-fi surucu yaziliminda olmasin?
Valla dostum windows ayağında gayet sorunsuz giriyorum nete. Şu ana kadar bir sorun olmadı ancak ne zaman mac os dan girmeye kalksam sorun yaşıyorum malesef.
Bir de F1 F2 F3 vs gibi tuşların normal windows tabanlı bilgisayarlardan farklı yapılandırılması da sorun oluyor malesef benim için. Az kaldı aldığım gibi geri satmaya. alalı 10 gün oldu ama daha 2 saat anca geçirdim başında sanırım.
quote:
Orjinalden alıntı: brave5213
quote:
Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin
yahu windows tarafinda sorun yok demis arkadas, sen ise "ttnet'in dandik modemleri" demissin, acaba sorun apple'in DANDIK ve problemli wi-fi surucu yaziliminda olmasin?
USR, Zyxel, AirTies gibi modemler ile aynı modemi diğer PC ya da PCler paylaşırken sorun olmadan girdim. Ama Apple'ın AirPort sürücüsünün mükemmel olduğunu söylemiyorum tabii ki.
Konunun özellikle TTNET'in bedava dağıttığı o Pikatel modem ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü bildiğin gibi Apple konusunda sadece bu forumda değilim hatta en az bu forumda bulunuyorum. Diğer Apple ile ilgili forumlarda da bu Pikatel modem ile sorun yaşayanlar olduğunu biliyorum ve bunun çözümü için Macbook'una manuel olarak IP atamasını önerdim. Dediğimi dener ve daha ayrıntılı bilgi aktarırsa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
Ya da @brave5213'in dediği gibi sorun çözmek ile uğraşmayıp dandik Airport sürücülü Macbook'unu sat. Zaten kendisi de dandik olduğu için satmıştı Mac'ini ve artık PC'sinden yazıyor bu Apple bölümüne... :)
aynen oyle dandik apple'i sattim baska dandik bir apple daha aldim malesef virusten kurtulamiyorum bir turlu.
apple'in airport surucu ve donanim problemi ayyuka cikti 2 senedir, bir turlu duzeltemediler. manuel ip atamayi denesin bakalim, belki olur.
Arkadaşlar yardımlar için gerçekten teşekkürler.
Türk Telekom ile görüştüm. Oradan modem güncellemesi ile ilgili olarak Pikateli aradım.www.elkotek.com.tr sitesinde güncelleme linkini verdiler. Güncellemeden sonra modemi yeniden yapılandırdım ve şu anda sorunsuz çatır çatır çalışıyor internetim. En sonunda dün adam akıllı (gece saat 2mi neydi) internetimi düzgün bir şekilde kullanabilmeye başladım.
Hadi geçmiş olsun.
Demek ki sorun Apple'ın dandik AirPort sürücüsünde değil, dediğim gibi Pikatel'in daha önce başkalarına da sorun çıkaran dandik sürücüsündeymiş. İyi olmuş bu hatayı anlayıp sürücülerini düzeltmeleri...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme