Şimdi Ara

Apple, iOS 18.1 ile iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vida ve mastercard komisyon almıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Sen olsan sen de kapitalist kan emici olursun yani. Yeter ki vatandaşa girsin aman Apple daha çok kazansın, en ufak şeyden bile komisyon alsın. Kraldan çok kralı olanlar yüzünden bu düzen değişmiyor işte.

• mna M kullanıcısına yanıt
    Diğer popüler ödeme sistemleri gibi Apple Pay'in ülkemizde yasak olmasının sebebi hükümetimizin çıkartmış olduğu bazı mevzuatlar ve kanunlardır. İlgili mevzuata göre ödeme aracı olan kurumlar kişi ve ödeme bilgilerini ülkemizde kurulacak olan server'larda muhafaza edip BBDK ve diğer kurumların denetlemesine tabi tutulabilmesi gerekmektedir. Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay, PayPal vs gibi ödeme yöntemleri kendilerini satıcı ve banka arasına aracı olarak yerleştirdikleri ve komisyon aldıkları için mantık olarak birer bankasal hizmet vermektedir ve banka gibi kanunlara tabi tutulmaları gerekmektedir. Anlayacağınız bu tarz sistemlerin ülkemizde kullanılmamasının sebebi bankalar birliğinin herhangi bir teknolojiye vs para ödemek istememesinden değil, tamamen mevzuatlarımıza aykırı bir durum teşkil etmesinden kaynaklanıyor. Hem ABD'de hem de AB'deki Tekelcilik yasaları sebebi ile Apple NFC çipini açmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Apple Pay ülkemizde kullanılamamaya devam edecek ama bankacılık uygulamanız NFC çipine erişebilecek!

Araştırmadığım kısım neymiş onu anlayamadım, artı almak için böyle popülist cevaplar yazmayın Ne bu ülkedeki insanlar değişir ne de forumdaki insanlar. AB'de isteyen banka cüzi komisyonu kabul ederek kullanabiliyor istemeyen kullanmıyor. Biz de ise hiçbir bankaya kullandırmıyorlar. Aradaki fark gayet açık ve net olması lazım.

Apple ülkesine ve kredi/banka kartı türüne göre değişmekle birlikte %0,05, %0,12, %0,15,%0,2, %0,3 gibi oranlarla komisyon alır. Senin ülken ekonomisi kevgire dönmüş %100'den fazla vergi alınıp vergi cehennemine dönmüş Apple cihazını kullandığı için aldığı ufacık komisyon bile battıysa bazı şeyler sorgulanmalı.

IMEI harcının devasa olduğu bir ülkede 100 liralık kahveden alınan 20 kuruşun davasına bakın hele. Hadi artıya basmaya devam edin şimdi belki ekonomimiz düzelir.

• batuhankaya33 kullanıcısına yanıt
    Sağ kulağı sol elle tutmayı seven insanlar da var. QR kodla ödemeden halliceye tamah eden insanlar da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 15 Ağustos 2024; 17:16:35 >
    Diğer konularda haklısın ama telefonda olan basit bir özelliğin Apple ın dayatması ile illa komisyon alacağım mantığı ile millete kullandırılmaması hiç etik değil. Resmen tekel hakkını kötüye kullanıyor. Zaten AB de bunu zorla kabul ettirdi apple a ve bu özelliği açtılar. Ancak bize apple açmadı maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Yine de Apple Pay kullanmak çok daha basit banka uygulamasını açmaktan. Apple Pay desteğini çeken bankalar da müşteri kaybedecektir.

Apple'ın gelir modeliyle Android'i karşılaştırmamak lazım orası açık ama gelir modeli "varsayılan" olarak tanımlanmış kullanıcı profili reklamları üstüne kurulu. NFC'den gelen 3-5 kuruş umurlarında olmaz.

Apple Pay nasıl kullanılıyor bilmiyorum ama android telefonda uygulama falan açmıyordum. Hatta telefonu bile açmaya gerek yoktu diye hatırlıyorum. Direk telefonu kasaya tutunca ödeme yapılıyordu. En son 3 sene önce kullandım çok pratik idi. Apple da aradığım en mühim mesele bu NFC ödeme.

• DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt

Hayrına mı kullanıyorsun o kartları? nasıl o karları elde ediyorlar peki?

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Benden komisyon almıyor. Kart aidatı da ödemiyorum. Satıcıdan aldıkları komisyon da beni ilgilendirmiyor.

• DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt

her alışverişinden komisyon gidiyor o firmalara. senden almıyor sanıyorsun ama tüm fiyatlar senin ticaretine eklenerek belirleniyor. satıcı bankaların kestiği komisyonları kdvleri vergileri her ne ödüyorsa o ticaretin içine ekliyor. ülkenden de dünya para gidiyor oralara sen ödemedim zannet.

Hocam yıl olmuş 2024 illa bankanın uygulamasına girip qr girip bilmem ne yapıp uğraşmak zorunda değilizki android telefonlarda bu 10 yıldır var ayrıca qr çoğu büyük markette yok

• Benim eski yönetici Apple hastası adamdı, bununla iş seyahatine gittik, ben NFC ile ödedim bu ağzı açık bakıyor, bana da göster ne güzelmiş falan, malesef Türkiye'de çalışmıyor iPhone da dedim adam nasıl üzülmüştü. İş telefonum iPhone 13 ama gram yüzüne bakmıyorum, Xiaomi 14 her anlamda tokatladığı için dibine kadar kullanıyorum özgürce her özelliği. iPhone pazarlama stratejisinden başka bir şey değil malesef.

• batuhankaya33 kullanıcısına yanıt
    Apple Pay/Wallet gibi güç düğmesine çift tıklamayla kullanabilecekmiş. Android'ten bahsetmiyorum bu arada bu Apple'ın 18.1 ile Apple Pay/Wallet'tan ayrı uygulamalara NFC'yi kullandırma sisteminden bahsediyorum.

Halihazırda Android kullanıyorum, enpara uygulamasında banka kartına nfc özelliği gelmiş mi diye kontrol ettim, geldiğini görünce şaşırdım. Normalde ben Android'te de QR ile ödemeye devam ederdim zira ön ödemeli banka kartlarına NFC özelliği sunmuyorlardı, enpara sitesinde hala sadece kredi kartında kullanabilirsiniz diye belirtiyor üstelik. BurganON'da mesela hala NFC yok. Apple Pay olsa bu tarz belirsizlikler olacağını sanmıyorum.

burgan zaten hep geriden geliyor, fast geç geldi, qr ile para çekme hala yok. İlk kartlarında temassız bile yoktu

ben bunu cimere sormuştum. neden apple pay ve google pay üllkemizde yok , siz mi izin vermiyorsunuz demiştim ( bi kaç yıl önceydi ) onlar bize hiç başvuruda bulunmadılar diye cevap vermişlerdi. yani ne apple nede google böyle bir girişimde bulunmuş başvuru dahi yapmammışlar.

• Apple büyük değişimler yapıyor.  

Android'de temassız ödeme yapmak için sadece ekran kilidinin açılması yeterli. Ekran kilitli iken ödeme yapmaz. Bir de "telefon cebinde, çantandayken kalabalık yerlerde temassız ödeme ile karttan para çekiyorlarmış." diyenler var. Bu kişiler de bu vesile ile öğrenmiş olsun. 👍

• ++++

• çok iyi bence.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.