Şimdi Ara

Apple, iOS 18.1 ile iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, iOS 18.1 ile iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açıyor
    Apple, bu yılın başlarında AB'deki geliştiriciler için yaptığı gibi, iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açacağını duyurdu. Yeni API, gelecekteki bir iOS 18.1 beta sürümünde kullanılabilecek ve iPhone uygulamaları için yepyeni bir olasılıklar dünyasının kapılarını açacak. Daha açık şekilde, yeni NFC ve SE Platform API’siyle, şu anda Apple Wallet uygulamasına özel olan şeylerin çoğu üçüncü parti uygulamalar için de kullanılabilir olacak.

Ayrıca Bkz.iPhone 15 Pro'ya özel güncelleme: iOS 18.1 developer beta 2 yayınlandı

Geliştiriciler iPhone'daki NFC ile neler yapabilecek?

Geliştiriciler, iOS 18.1’den başlayarak, Apple Pay ve Apple Wallet'tan ayrı olarak iPhone uygulamalarında Secure Element’i kullanarak NFC temassız işlemi açabilecek. Geliştiriciler, yeni NFC ve SE (Secure Element) API'lerini kullanarak mağaza içi ödemeler, otel, ev ve araba anahtarı, öğrenci kimliği, etkinlik biletleri ve fazlası için uygulama içi temassız işlem sunabilecek.

Apple, API'nin tüm verilerin gizli bir şekilde yönetilmesini sağlamak için iPhone'un Secure Enclave sisteminden yararlandığını söylüyor. Kullanıcılar yan düğmeye iki kez bastıklarında Apple Wallet uygulamasının yerini alacak başka bir varsayılan NFC uygulamasını seçme seçeneğine de sahip olacak. iPhone’da Ayarlar uygulamasından üçüncü parti bir uygulama varsayılan temassız uygulama olarak ayarlanabilecek.

Geliştiricilerin bu yeni çözümü iPhone uygulamalarına ekleyebilmesi için Apple ile bir anlaşma yapması, NFC ve SE hakkı talep etmesi ve ilgili ücretleri ödemesi gerekecek.

Kaynak:https://9to5mac.com/2024/08/14/developers-nfc-api-iphone-ios-18-1/
    Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2024/08/developers-can-soon-offer-in-app-nfc-transactions-using-the-secure-element/

• Araştırmadan yorum yapmayın. Apple NFC özelliğini Apple Pay üzerinden açıyor ver her yaptığın alışverişte komisyon alıyor. Bizim bankalar birliği bunu kabul etmiyor. Düşünsene her yaptığın işlemden apple a komisyon adı altında ücret veriyorsun. Bu asla kabul edilebilir birşey değil. Zaten AB de bunu kırdı ve mecbursun kardeşim isteyen banka üzerinden ödeme yapar kimse sana komisyon vermek zorunda değilsin dedi ve AB de bu özellik açıldı. İnşallah bize de gelir bu özellik. Android kullanırken hep telefonla ödeme yapıyordum, Kredi kartına hiç gerek yoktu. Seneye bize bunu açacaklar gibi bakalım
    Çevremde benden başka herkes apple kullanınca ben de geçtim ama iPhone pazarlama mucizesinden başka bir şey değilmiş onu gördüm. Çok övülen Siri internetten araştırma yapamıyor, NFC çalışmıyor,tuşlara basarak hızlı arama yok, çekim kalitesi zayıf, külçe altın gibi ağır ve kaba, aksesuarları pahalı, dünyanın parasını verdik aldık, pişman oldum. Çocuğa telefondan internet paylaşıyorum, kota koyamiyorum çok basit bir şey ama yok. Sömürmüş oğlan, baba keşke kota koysaydin diyor. 10-15 yıl önce android ile arasında fark olabilir ama şu an çoğu konuda geride maalesef. Androidden iyi diyenler de muhtemelen en son HTC falan kullanmıştır.
    Araştırmadığım kısım neymiş onu anlayamadım, artı almak için böyle popülist cevaplar yazmayın Ne bu ülkedeki insanlar değişir ne de forumdaki insanlar. AB'de isteyen banka cüzi komisyonu kabul ederek kullanabiliyor istemeyen kullanmıyor. Biz de ise hiçbir bankaya kullandırmıyorlar. Aradaki fark gayet açık ve net olması lazım.

Apple ülkesine ve kredi/banka kartı türüne göre değişmekle birlikte %0,05, %0,12, %0,15,%0,2, %0,3 gibi oranlarla komisyon alır. Senin ülken ekonomisi kevgire dönmüş %100'den fazla vergi alınıp vergi cehennemine dönmüş Apple cihazını kullandığı için aldığı ufacık komisyon bile battıysa bazı şeyler sorgulanmalı.

IMEI harcının devasa olduğu bir ülkede 100 liralık kahveden alınan 20 kuruşun davasına bakın hele. Hadi artıya basmaya devam edin şimdi belki ekonomimiz düzelir.
  • bu özellikle apple pay türkiye de kullanılabilecek mi arkadaşlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadirce03 kullanıcısına yanıt

Yok ama atiyorum garanti bonus flash ya da yapi kredi akbank vs gibi bankalarin uygulamalari temassiz odemeye atanabilecek.. Samsung da cok kullandigim bir ozellikti, Avrupa birligi ilgili komisyonuna cok tesekkurler onlar olmasa bu olmazdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    tşk anladığım kadarıyla artık iphone la ödeme yapabilecekmiyiz

Hayır.

• Wow Türkiye de sonunda temassız ödeme yapacak iphone kullananlar. Vay be nostaljik bir özellik ama olsun.

Hayır. Apple Pay Türkiye'de kullanılıyor zaten ama Türkiye bankalarıyla değil. Sorun Türkiye bankalarının kullanabilmesinin önündeki engel(bddk falan)

Apple bu sistemi de gayet Apple Pay desteklemeyen ülkelere hiç getirmeyebilir. Ki ben olsam ben de hiç getirmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 15 Ağustos 2024; 12:23:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Araştırmadan yorum yapmayın. Apple NFC özelliğini Apple Pay üzerinden açıyor ver her yaptığın alışverişte komisyon alıyor. Bizim bankalar birliği bunu kabul etmiyor. Düşünsene her yaptığın işlemden apple a komisyon adı altında ücret veriyorsun. Bu asla kabul edilebilir birşey değil. Zaten AB de bunu kırdı ve mecbursun kardeşim isteyen banka üzerinden ödeme yapar kimse sana komisyon vermek zorunda değilsin dedi ve AB de bu özellik açıldı. İnşallah bize de gelir bu özellik. Android kullanırken hep telefonla ödeme yapıyordum, Kredi kartına hiç gerek yoktu. Seneye bize bunu açacaklar gibi bakalım

• mna M kullanıcısına yanıt

Apple klasik cihaz benim, herşeyden tekel gibi komisyon alırım kafasındaymış. AB bu tip şeyleri zorlayarak tüketicinin tarafını tutuyor. AB de olmasa iyi yolacaklar bizi.

• Vain kullanıcısına yanıt
    Ab olmasa bize nefes aldırmaz bunlar. Gözü paradan başka bişey görmüyor.

• Yıllardır şu özellik yüzünden iPhone'a gecemiyordum cüzdan taşımayı sevmediğim için.

Tam ben yazacaktım bunu.

• Yıllardır Apple'ın güvenlik ayağıns bize yedirdiği birçok şeyin sadece gelir amaçlı olduğunu her gün daha iyi anlıyoruz. Hangi ürünü kullanıyorsanız kullanın, şirketlerin size safsatalarla dayattığı her şeyi sorgulayın.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

Apple Pay ile Türkiye Apple Store'da bile ödeme yapamıyorsun.

Yunanistan'dan gelen bir arkadaşımız telefonu ve tanımlı kredi kartı/banka hesabı ile temassız özelliğini her yerde kullanabiliyorken, Apple Store'da hiçbir şekilde ödeme yapamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 15 Ağustos 2024; 14:48:7 >
  • Sene 2024 çok şükür nfc ahahah

• Çok şükür 14 PRO var kullanamıyoruz sacmalik

• Apple wallet türkiyeye gelsin telefondan temassız ödeme yapabilelim diye beklerken apple wallet gitti teşekkürler avrupa birliği

• Çevremde benden başka herkes apple kullanınca ben de geçtim ama iPhone pazarlama mucizesinden başka bir şey değilmiş onu gördüm. Çok övülen Siri internetten araştırma yapamıyor, NFC çalışmıyor,tuşlara basarak hızlı arama yok, çekim kalitesi zayıf, külçe altın gibi ağır ve kaba, aksesuarları pahalı, dünyanın parasını verdik aldık, pişman oldum. Çocuğa telefondan internet paylaşıyorum, kota koyamiyorum çok basit bir şey ama yok. Sömürmüş oğlan, baba keşke kota koysaydin diyor. 10-15 yıl önce android ile arasında fark olabilir ama şu an çoğu konuda geride maalesef. Androidden iyi diyenler de muhtemelen en son HTC falan kullanmıştır.

Visa mastercard alıyor da apple alınca mı kabul edilebilir olmuyor.

• ardarulez A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle valla temassız ödemeye telefondan alışınca iPhone kullanmak imkansız geliyor. Yani bunlar da inat etti burada bilgileri ülke'de tutmamakta

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.