Şimdi Ara

Apple iOS daha mı güvenli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android işletim sisteminde Google Play Store’a yüklenen uygulamalar, ilk defa markete yüklendiğinde virüs taramasından geçiriliyormuş. Ancak ilk yüklemeden sonraki güncellemeler denetlenmiyormuş.

Apple Store’da ise, her yeni güncelleme denetleniyormuş. Zararlı yazılım var mı, diye…

Ben böyle bir şey okumuştum. Doğru mudur?

• Spotİfy bile fotoğraflarınıza kadar erişebiliyor, ama sizden habersiz paylaşmıyacağına dair söz veriyorlar. Sitesine girip Koşul ve şartları bir okuyun, destan gibi yazmışlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında internet ortamında güvenli diye birşey yok. Her işletim sisteminde herşeye erişebilirler. iOS bu durumda sadece kötünün iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırmaya göre android daha güvenilir olduğu çıktı.
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Kaynak alabilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk777

Kaynak alabilir miyim ?

http://www.hurriyet.com.tr/android-mi-guvenli-ios-mu-18167508
  • Hürriyet kaynağa bakarmısın trafik kasmak için en uyduruk siteden bile direk copy paste yapan çöp bir gazetenin linkini verdi kaynak olarak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Zorlu'da Macbook var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adam android daha güvenli dedi ya şaka gibi
  • Her sistemin kusurları olur hiç bir sistem kusursuz degildir daha geçen gün apple ıos ta 100 un üstünde güvenlik açığı kapadı ama ıos kapalı bir sistem oldugu için kesinlikle daha güvenli jb li cihazlar hariç tabi

• Bence ios daha güvenli ancak illaki açıklarıda vardır. Hiçbir işletim sistemi tam olarak güvenli değil. Dün 20.000 FBI ın bütün bilgilerinin hacklendiği haberini gördüm. Sen düşün
  • Uygulamalara verdiginiz izinler basiniza dert acar. Gecen sene mankenlerin fotolari sizmisti mesela. Apple buna karsin sifre belirlemede yeni kriterler getirmisti.

Millet sifresini 12345 yaptiktan sonra Apple ne yapsin.

Ayni sey android icin de gecerli tabi ki.

Burada is kullaniciya dusuyor. Herkesin tahmin edemeyecegi guclu bir sifre belirlemek ve uygulama kurarken ki izinlere dikkat etmek gerekiyor.

• 2011 yılında ki Hurriyet haberi... iOS 4-5 vardi ozamanlar . Millete hangi OS varsa onu ovuyor olaya bak ya

• Uygulamaları bir kenara bırakırsak açık kaynaklı işletim sistemleri daha güvenilir. Adından da anlaşılacağı üzere açık kaynak. Windows, Mac gibi sistemler kapalı kaynaklı olduğu için adamlar kimbilir ne tür bilgilere erişiyorlar ne kodlar var bilmiyoruz. Ama Linux'ta böyle bir şey yok. Sistem tamamen açık ve kullanmayı bilen bir Linux uzmanı sistemdeki kodları istediği gibi değiştirebilir ve sisteme istediği müdahaleyi yapabilir. Kısacası istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz. Neyin zararlı neyin yararlı olduğunu görürsünüz. Ama Windows ve Mac'te böyle bir şansınız yok. Sistemin nelere erişim hakkı var ve ne tür kodlara sahip bilinmiyor. O yüzden açık kaynak kullanmayı bilen bir geek için çok daha güvenilirdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 11 Şubat 2016; 14:41:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş boş yorum yapacağınıza nette araştırma yapabilirsiniz, ağzınızın kıyısı ile dalgavari yorumlar hoş değil. kaynak beğenmiyorsanız ne diyebilirim.
  • Güvenlik deyince iOS diye düşündüm ama bu düşüncem hep kulaktan dolma bilgilerden ibaretti. Merak ettim Google a yazdım. Hangisi daha güvenli bilemiyorum ama ios'un sanıldığı kadar da güvenli, android'inde söylendiği kadar güvensiz olmadığını anladım.

Aslında kilişe bir laftır ama kullandığınız teknolojik araçlarda ki en büyük açık SİZ'sinizdir.

Bir de bunun için tartışmayın..
    Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.