< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
İyi akşamlar, ipad için uygulama önerisi başlığına da yazdım, buraya da kopyalıyorum. İleride daha da detaylı yazacağım.
"""""""""""""""""""" Benden de bikaç öneri; --- Mimarlık, inşaat veya mühendislikle ilgilenenler için autocad muadili; ArcSite; Kendim tüm çizimlerimi bunda yapıyorum. 4 ay oldu keşfedeli. aylık 90 TL. Biraz pahalı gelebilir ama benim gibi bu iş üzerinden para kazanıyorsanız, değiyor. Çizimleri vb şeyler rahatlıkla yapılıyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. ---- Not, cloud, belge tutma, tüm platformlarda ortak görüntüleme için; Evernote. Yıllık premium 65 tlydi yanlış hatırlamıyorsam. Avantajı android, windows ve iosla senkronu çok iyi. Tüm herşeyimi burda depoluyorum. Premium da Aylık 10 gb veriyor. Ki bana çok yeterli. İosta belgeleri kendi içinde açıyor bu da güzel tarafı. Valla bu olmadan benim için teknoloji yok gibi bişey. 3 yıllık dosyalarıma hala daha erişiyorum. Çok güzel bi olay. Ayrıca ipad için apple pencil ile de not alınabiliyor. Tabi bir notability değil ama benim gibi multi-platform çalışanlar için mükemmel. Ayrıca scanable diye yan programı var çektiğiniz belgeleri yazıya dönüştürüp, evernote'e kaydediyor. --- Çizim için, Concepts. Her ne kadar arcsite'dan sonra üyeliğimi bu sene yenilemesem de, ipad pro'da serbest çizim için harika program. Procrateden ayıran tarafı içinde daha fazla özellik, kütüphanesi vb şeyler var. --- Video düzenleme; quik. Mükemmel uygulama mesela foto-video karışık bi tanıtım videosu filan yapacaksınız. Seçtiğiniz müziğe göre otomatik kendisi herşeyi yapıyor. Yaparkende sanki saatlerce uğraş vermişssiniz de çok güzel bi ürün ortaya çıkmış gibi oluyor. Halbuki 5 dklık olay sonucu çıkıyor. Hızlıca bol fotolu video editi için harika program. Burdan çıktıyı alıp, imovie ile son noktayı koyuyorum. Çok az kurcalayın hemen anlarsanız. Ayrıca full ücretsiz. Hatta ben inanamadım, böyle programın ücretsiz olmasına ama gopro'nun programı oluğu için ücretsiz sanırım. --- Arkaplan silme için, Magiceraser. Ücretsiz, hızlı, işini iyi yapıyor. --- Belgeler vb şeyleri ayrı ayrı klasörde toplamak için; Documents. Yine en çok kullandığım uygulamarın başında geliyor. Pek anlatmaya gerek yok. Appstore linkinden anlarsınız ne olduğunu. --- Gitar akorları ve tabları için; Cifraclub Hem öğrenmek hem de akor ve tablara bakmak için mükemmel uygulama. Hem youtube üzerinden takip edebilirsiniz veya uygulması üzerinden akorlara, tablara bakabilirsiniz. Tek Kelime ile Mükemmell!!!!! --- Gitar akoru yapmak için tuner; GuitarTuna İşini iyi yapıyor. --- İçinde Vpn olan tarayıcı için; Aloha. Kısa süreli işleriniz için Ücretsiz vpn'e ihtiyaç duyorsanız veya Video, müzik filan indirmek için kendi için vpni olan tarayıcı. --- Stok fotoğraf için; Unsplash Binlerce fotoğraf bedava. --- Hızlı fotoğraf tasarımı için; Canva. Logo, afiş, instagram postu, facebook postu, youtube kapak fotosu vb şeyler için hızlıca yapabileceğiniz harika program. Her ne kadar pc üzerinden tarayıcıyı açıp girdiğim canvayı daha çok sevsemde uygulaması da iş görüyor. --- Toplu mail hesapları için; Mymail. Bugüne kadar outlook vb e-mail hesaplarının kendi programlarını kullansam da hep sıkıntı çektim. Sonra bu programı buldum, artık başka mail uygulamasına ihtiyacım kalmadı. Farklı farklı mail adreslerimin tüm hesapları burda. umarım bigün patlamayız. :) Gerçi apple'a güveniyoz, sonuçta app storeda durduğuna göre bi sıkıntı çıkmaz yani. yani, inş umarım öyledir. .d neyse bu konu hassas konu, rusların uygulaması olduğu için insan tedirgin oluyor.. --- şimdilik bu kadar aslında bi yığın uygulama var gözlerimden uyku akıyor. Yakın bi zamanda yukarıdaki yazım yanlışlarını da giderip, o programları detaylı yazarım. herkes kendine iyi baksın, sağlıcakla kalın. umarım faydalı olmuştur. |
Selam arkadaşlar ben ilk defa şubat ayı Apple bir çihaz kullanmaya başladım forumdaki bütün sayfaları okudum aşağıda farklı yerlerden topladığım bileğileri paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur.
Burada sizlere fiziksel Home butonu kullanmadan nasıl iPhone’da Home butonu işlevlerini Assistive Touch özelliğini kullanarak yapabileceğinizden bahsedeceğiz. 1. iPhone’daki Ayarlar (Settings) bölümüne girin 2. Genel (General) sekmesine girin 3. Aşağı doğru inerek Erişilebilirlik (Accessbility) sekmesine girin 4. Aşağı doğru inerek Fiziksel ve Motor (Physical & Motor) bölümünde yer alan Assistive Touch sekmesine girin 5. Assistive Touch’ı aktif edin. dukto = iPad , Android , Windows , macbook, linux işletim sistemleri arasında wifi üzerinden dosya ve film gondermek - Dukto uygulaması kullanılabilir. Send anywhere = iPad , Android , Windows , macbook, linux işletim sistemleri arasında wifi üzerinden veri kaybı olmadan dosya gönderir. Paintstorm = Yağlı boya tadında işler yapmak istiyorsanız bir bakın derim. Procreate = çizim boyama yağlı boya resim sanatsal çalışmalar Auto desk sketchbook = çizim uygulaması Affinity Photo = Photoshop'dan daha pratik ve kullanışlı oldugunu düşündüğüm yazılımlardan.Yine tavsiye ederim. Affinity Designer = Buda Adobe Illustrator'dan iyi oldugunu düşündüğüm yazılım.Vektörel işler için. Good notes 5 = not alma programı şu an için en iyisi. Notablity = Not alma uygulaması . Luma fusion = video işleme montaj . Filmicpro = video çekim için iyi bir program. Documents By readdle = dosya yöneticisi i Gunes yerine alternatif. Adobe scan = tarayıcı uygulaması. Cam scanner = tarayıcı uygulaması. MindMaster = zihin haritası oluşturabileceğimiz bir uygulama. Rescue time = zaman yönetimi uygulaması. Daylio = günlük tutabileceğimiz bir uygulama. Forest = gündelik yaşantımızda yapmamız gereken işlerde odaklanmak için kullanabileceğimiz bir uygulama. Pocket = kaydet sonra oku gün içinde internette karşılaşıp okuyamadığımız yazıları kayıt edip daha sonra okuyabildiğimiz bir uygulama. Lumosity = zihin jimnastiği başarılı bir uygulama. Prezi = sunum hazırlayabileceğimiz bir uygulama Eğitim mağazası linki: https://www.apple.com/tr-edu/shop Uygulamalar dahil, Safari vs. reklam görmek istemeyenler Adguard Premium ve Adguard DNS kullanırlarsa sıfır reklam :) Hiçbir yerde... Hem hız hem veri tasarrufu... Tavsiyedir. Dediğim uygulama bu... adguard-adblock-privacyhttps://apps.apple.com/tr/app/adguard-adblock-privacy/id1047223162?l=tr |
YouTube da geziyordum şu videoya denk geldim.
Kendi kendime konuştum. Ipadin var mı? Var var. Kalemin var mı? var var? Ücretsiz SketchBook’un var mı? Var var. Ne duruyorsun dedim. Karaladım geçtim. ![]() ![]() Program linki. https://apps.apple.com/tr/app/autodesk-sketchbook/id883738213?l=tr |
Kalemin ucu ekranı çizmiyor da, magic Keyboard’ın tuşları mi ekranı çizecekmiş ? :)
Kalemi göğe çıkarıp, magic Keyboard’ı aklı sıra yerin dibine sokmak neyin amacı ? Her şey “sana” uygun mu olacak ? Alan kişinin ihtiyacı ve zevki buna uygunmuş, tercihini bundan yana kullanmış. Bırakın da herkes kendi ihtiyacı, kullanım amacı ve zevkine yönelik ürünler tercih etsin. “Tamamiyle görünüş icin alınan bir cihaz” şeklinde acınası ifadelerden uzak, deneyime yakın görüşler paylaşmak daha yararlı olacaktır. Gel görelim ki toplumumuzda en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de bu ya; hadi neyse. |
5-6 sene aynı macbook proyu kullanan birisi olarak(2011), eğer kalemiyle -profesyonel veya amatör farketmez- çizim yapmayacaksanız ve arada çok fiyat farkı yoksa macbook’u tavsiye ederim. ipad’a geçiş nedenim ise çizim tarafında kusursuz olması, rakibi de yok.
öte yandan başka ne yaptığınıza bağlı tabi ki, video edit yapıyorsanız da doğru appleri kullanırsanız sorun yaşamazsınız. *burada sanırım sunum yapan öğretmen arkadaşlar var, öyle bir mesleğiniz varsa onlar daha doğru yönlendireceklerdir. *tasarım/mimarlık vb. mesleğiniz varsa yine ne yaptığınıza bağlı, bir mimar olarak ancak ek bir ekipman olarak tavsiye ederim, pc yerine ipade yatırım yapmak çok doğru değil bence, bu durum bütçenize bağlı. *mühendisler için de appler var onların da çok işine yarıyordur muhtemelen, fakat dediğim gibi onlar için de pc’nin yanında ek bir ekipman hala bence. ***kısacası ihtiyaçlarınız ne? ben bunlardan hiçbirini yapmıyorum internette gezinicem sadece derseniz macbooku aramazsınız, hatta bence günlük kullanım için de daha uygun bir cihaz ipad pro. (taşınabilirlik vs.) not: youtube da çok video var, fakat hepsi gerizekalı gibi tek tip inceleme yapıyor, yok çipi şöyle yok ekranı böyle..bunlar yazıyor zaten okuyoruz. bu konuda günlük kullanıma yönelik incelemeleri izleyerek karar verin derim. ( mesela koray birandın incelemesi çok güzel, ya da mesut çevik’in incelemesi de hoş). |
https://appsliced.co/apps/ipad?sort=latest&l=nav
Arkadaşlar burdan iPad için indirime giren uygulama yada oyunları görebilirsiniz. |
120hz neye zarar veriyor ki… asli ipad pro guzel yapan sey ya.. sirf o sebeple 13 pro serisi aldim 120hz oldugundan
|
M1 iPad Pro 12.9 ilk alanlardanım
Aslında elimde 2020 iPad Pro ve Samsung galaxy Tab s7 plus zaten vardı Biliyorum biraz geç oldu ama kullanmadan yorum yapmak istemedim Öncelikle elimde 2020 iPad Pro olmasına rağmen neden 2021 modelini aldım ordan başlayalım Almamın sebebi m1 çip ve miniled ekran 1. Elinde 2020 model olan kesinlikle benim yaptığım hatayı yapmasın 2020 model her konuda yeterli bir cihaz ve zaten m1 olanlar hariç en güçlü tabletler zaten ama sıfırdan alacaklar muhakkak m1 olanları alsın çünkü artık gelecek senelerde gelen güncellemeler ile m1 çipe odaklanacaklar 2. M1 çipten biraz bahsederek eğer diğer iPad’ler ile farkını anlamanız mümkün değil. Bu durumu nasıl anlatabilirim bilmiyorum yani elinizde dünyanın en güçlü tableti olabilir ama bu gücü kullanacak program ve uygulama yok :))) çok komik gerçekten elinizde bir canavar var ama iPhone uygulamarı kullanıyorsunuz :))) belki iPados 15 ile iPhone ile iPad’in arasını açarlar diye düşündüm ama yapılan tanıtımda ufak tefek bomboş işe yaramaz özellikler ve tam bir hayal kırıklığı Bunun nedeni belli Apple m1 çipe hakkettiği değeri verebilir ama eski iPadlere desteği çekmek istemiyor çünkü eski iPadlere yeni güçlü güncellemeleri kaldıracak kadar güçlü değiller iPhone 4s ten biliyorum iOS 7 güncellemesi ile elimdeki iPhone 4s çöp olmuştu Apple 1-2 sene m1 çipli iPad sahiplerini küçük önemsiz güncellemeler ile oyalamak zorunda Tahminim m1 çiplerin faydasını 2-3 sene sonra ancak alırız 3. Gelelim ekrana, misafir odamda LG oled tv var mini led ismi farklı olsa da olede çok yakın bir teknoloji renkler canlı siyahlar tam siyah Apple için büyük bir adım Apple ekosistemindeki en kaliteli ekrana sahipler laptoplar dahil 4. Kılıf kokusunda yanlış yönlendirmelere var eski modellerin kılıflar yeniler ile uyumlu değil aldım geri yolladım sanırım yeni iPadler biraz daha kalın Bunu da demeden edemeyeceğim 12.9 elle kullanıma çok uygun değil geçen seneki 11 inç iPad’imi daha fazla kullanıyorum :))) Sonuç olarak m1 çipli alırım level atlarım düşüncesine girmeyin |
Bundan bir ay önce iPad Pro 11 64 GB sattım alan kişiye zorlu mağazasından nasıl aldıysam o şekil teslim ettim.alan kişi sıfır zannetti ve cazip bir fiyata verdiğim için hayır duası aldım kızcağızı için almış oda sevinmiş yavrucak herşey para değil. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 13 Aralık 2015; 23:10:45 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 13 Aralık 2015; 23:23:19 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 13 Aralık 2015; 23:20:37 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 14 Aralık 2015; 0:03:43 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 13 Aralık 2015; 23:54:16 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 14 Aralık 2015; 0:05:09 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|