Şimdi Ara

Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.791
Cevap
155
Favori
212.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15 pro olsa neyse de, S23 ten 15 e geçilmez bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Düz 15 128 gb önsiparişi verdim. Kendi sitesinden baktığımda "20 W veya daha güçlü bir adaptör ile yaklaşık 30 dakikada %50’ye kadar şarj (adaptör ayrı satılır)" ibaresi var. Apple'ın kendi 20 W hızlı şarj adaptörü mü yoksa spigen gibi markaların 20 W veya daha yüksek adaptörlerini mi kullanıyorsunuz? Youtube videolerında daha fazla W ile kullanmak uzun vadede pil sağlığını daha kötü etkileyeceğinden bahsediyor.

• Kamera harika
    Mert Bayantemuryoutube
    İPHONE 15 PLUS KUTU AÇILIŞI VE İNCELEME !!
    https://www.youtube.com/watch?si=5cw7EQFrELHpRNPQ&v=3j40lzLpYes&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ilk incelemelere göre ben de Plus modele müthiş olmuş diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

Hocam ilk incelemelere göre ben de Plus modele müthiş olmuş diyorum.

Bende çok beğendim hocam apple kamera işini gerçekten mükemmel yapıyor. Ön tarafın Pro’lar ile aynı gözükmesi de baya iyi olmuş. Çift çapraz kamera tasarımını çok beğeniyorum zaten 12’den 14’e sırf bu sabepten geçtim  

İşlemcide son yıllarda tıkandı ama kamerada her yeni modelde bir öncekinin üstüne önemli ölçüde koymayı başarıyor.

ama ekran yenileme hızı Allah kahretsin ki 60 hz 🤨

• Şunun nesine inceleme demiş bilmiyorum. Ayrıca ön kamera konusunda fena sallamış. iPhone 14 Pro ailesini kastetmiyorum ama 14 ile 15 arasında belirgin bir fark var diyor. Biri bu arkadaşa tüm 14 serisindeki ön kameraların aynı sensöre ve aynı diyaframa sahip olduğunu söylesin. 15 ön kamerada 14’ten daha iyiyse doğal olarak 14 Pro’dan da daha iyi olması gerekir. Ayrıca tüm iPhone 14/15 serisinde kullanılan ön kamera sensörü ve diyafram aynı. Donanım ve yazılım aynıyken belirgin bir fark olduğunu söylemesi komik.

Neyse iPhonedo inceleme yapsın da görelim doğrusunu eğrisini. Bunlar da video ve fotoğraf çekip siteden teknik özellik okuyup yaptıklarına inceleme diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 26 Eylül 2023; 8:46:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Aynen ön kamera konusunda sallamış biraz bizim bu DH’den burak’ın incelemesinde ayırt edici bir farkı yoktu 14 ve pro arasından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 26 Eylül 2023; 8:45:19 >
  • Arkadaşlar kılıf sipariş eden oldu mu? 14 kılıfları 15’e uyar mı sizce? Pm konusunda sayfalarca kılıf konuşuyorlar.

• Ya zaten eleman daha cümlesinin başında 13’ün üzerine değişiklik getirmediğini iddia ettiği 14’ü karalamakla başladı. Neymiş 14’te aynı çip kullanılmış da 15’te A16 varmış. Epi topu %10 civarı fark var. Salt donanımsal kıyaslama açısından 14’ün 13’e karşı koyduğu %50’lik RAM artışı bana göre 15’in 14’e karşı koyduğu %10’luk işlemci artışından çok daha kritik bir fark. Fazladan 2 GB hiç yabana atılacak bir fark değil. Özellikle iOS 18-19 geldiğinde 4 GB cihazlar arka planda uygulama tutamama gibi sorunlarla yüzleşmeye başlayacaklar. Ben bu durumu 3 GB olan iPhone SE (2020)’de yaşadım. Not alıyorum arka plana atıyorum 5 dakika sonra tekrar notları açıyorum kaldığım yerden devam edemiyordum. Bana kalırsa işletim sistemi ve uygulamaların arka planda rahat çalışması açısından RAM çok daha önemli bir farktır. Sonuçta işlemciler çok güçlü seviyedeler. A16’nın yapıp da A15’in yapamadığı bir şey yok. Hatırlıyorum CODM yeni çıktığında iPhone 5s/6 ikilisinin GPU güçleri yetmesine rağmen RAM yetersizliği yüzünden oyun kapanıyordu. Oyun 2 GB bellekli iPhone 6s ve üzeri modellerde sorunsuzdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kılıf bulabilen var mı sitelerde gözükmüyor pek ..

Siyah ve mavi arasında kararsız kaldım. Siyah titanyum siyaha benziyor pro lardaki mavi de beyaz gibi bilemedim.

Katılıyorum hocam ram artışı ve ısıyı tahliye eden iç tasarımın değişmesi ciddi gelişmeler ama çoğu insan geleceğe yönelik pek bakmadığından bu iyileştirmeleri göz ardı ediyorlar fakat ileride net şekilde hissedilecek iPhone 14 daha seri ve akıcı çalışacak daha az ısınacak ikinci bir 6s vakası olacak uzun ömürlük hususunda. 14’ün 13’e göre getirdiği %50 Ram artışı 15’in 14’e getirdiği %10 işlemci artışından daha kıymetli. Bu %10’luk CPU farkını 5 yıl sonra bile hissetmek pek mümkün değil ama Ram artışı daha şimdiden kendini gösteriyor. Bu videoda 04:20 den itibaren daha önce açılmış uygulamaları tekrar açmak için dönüldüğünde 14 tüm uygulamaları arka planda açık halde tutabiliyor ama 13 birçoğunu baştan başlatıyor.

youtube
    iPhone 14 vs iPhone 13 iOS 17 Speed Test Comparison...#iPhone#apple#iPhone15SUBSCRIBE our channel for more great videos....
    https://m.youtube.com/watch?si=QEsh6RSKmFY4Ank2&v=VUDk1I33n-A&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 26 Eylül 2023; 11:26:49 >

• Arkadaşlar ön sipariş kısmını kaçırdım daha doğrusu tanıtım gecesi almayı düşünmüyordum şuan fikir değiştirdim. soracağım soru şu kısacası ayın 29’u 30’unda direkt apple store’a gitsek cihaz satın alabilme şansımız var mı ? internetten ön sipariş seçeneğinde teslimat kasımın ilk haftası gözüküyor. Amazon ve hb de ise en geç 2 ekim. anlayamadığım apple’ın verdiği ileri tarihler internet siparişlerine özel mi yoksa bütün cihazlar satıldı mı ?

• beyazcikolata kullanıcısına yanıt

Düz iphone 15’ler ise dediğin Hepsiburada en geç cumartesi teslim olarak ön siparişe devam ediyor. Düz iphone 15 lerin cuma günü apple storelardan satın alınabilir olacağını düşünüyorum pek rağbet yok çünkü bu modele

• standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt

umarım dediğiniz gibi olur hocam bilgilendirme için teşekkürler

• Ben düz kullanıcıyım büyük telefon sevmediğim için 15 sipariş ettim ama 15 plus ın batarya performansı gördükten boyutlarını sıkıntı etmeyenler için çok daha alınabilir olduğunu düşünüyorum.

Hocam merhaba düz 15 almayı düşünüyorum eğer aralarında aşırı bir fark yoksa 10000 tlyi çöpe atmayıp 14 mü alsam görüşlerinizi bildirirmisiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mexxwelll kullanıcısına yanıt
    Esasen 14’e nazaran önemli iyileştirmeler var. 48 megapiksel kamera, Dinamik Ada, 2000 nit ekran ve USB-C bence önemli detaylar. Almışken 15 alın derim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mexxwelll

Hocam merhaba düz 15 almayı düşünüyorum eğer aralarında aşırı bir fark yoksa 10000 tlyi çöpe atmayıp 14 mü alsam görüşlerinizi bildirirmisiniz
    Aradaki farka bence değer.

Aklımda 14 pro max var fakat taksit yapamadığım için alamıyorum mevcut olan 3 taksit işimi görmüyor

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.