Şimdi Ara

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.449
Cevap
134
Favori
816.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alırsam ben de X alırım Mesut hocam. 2-3 yıl kullanım. Ama acele etmeyeceğim. En azından düşüncem bu yönde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

x boyutu hakkında bilgi verilmedi.
    iphone 8 ile aynımı olacak yoksa 8 ile 8 plus arasında bir boyutmu olacak?

5,8 inç ekran diye hatırlıyorum hocam.

Benim sorum 7 plus ile ilgili. 8 plus'ta bana hoş gelen özellik bence cam tasarım. Onun dışında 8 plus'ta kameradaki portre modlarını biz 7 plus'ta kullanabilecek miyiz ? Yazılımsal mı yoksa tamamen donanımsal mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8 Plus 64 GB alır geçerim. Bence X için daha erken. İlla bir sorunu çıkar mı, çıkmaz mı bilemiyorum? Ama her zaman S serilerinden gitmek daha mantıklı gelmiştir bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DODANLI

Alırsam ben de X alırım Mesut hocam. 2-3 yıl kullanım. Ama acele etmeyeceğim. En azından düşüncem bu yönde.

Mehmet hocam birlikte hareket edelim. Özellikle yurtdışı bulmaya çalışalım. Şimdilik S8 Plus ile devam edeceğim. Bekleyelim birlikte, araştıralım

• ..ScReaM kullanıcısına yanıt
    Olur Mesut Hocam. Haberleşiriz birbirimizi bilgilendiririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

x boyutu hakkında bilgi verilmedi.
    iphone 8 ile aynımı olacak yoksa 8 ile 8 plus arasında bir boyutmu olacak?

5,8 inç ekran diye hatırlıyorum hocam.

Benim sorum 7 plus ile ilgili. 8 plus'ta bana hoş gelen özellik bence cam tasarım. Onun dışında 8 plus'ta kameradaki portre modlarını biz 7 plus'ta kullanabilecek miyiz ? Yazılımsal mı yoksa tamamen donanımsal mı ?

Kullanamazsınız. Donanımsal özellik. Kamera işi yeni seri ile muazzam fark oluşturmuş. Kamera işinde yeni seri hem fotoğraf hem video resmen almış yürümüş.Zaten donanımsal olarak çok iyi çalışma yaptıkları için sonuç mükemmel olmuş.

• x de sıkıntı olarak gördüğüm tek şey belki en önemli konu olan face id, tanıtımda bile bana sanki tepki süresi beklenenden fazla gibi geldi, görmeden hareket etmem bunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Olur Mesut Hocam. Haberleşiriz birbirimizi bilgilendiririz.

Tamamdır Mehmet hocam

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

x de sıkıntı olarak gördüğüm tek şey belki en önemli konu olan face id, tanıtımda bile bana sanki tepki süresi beklenenden fazla gibi geldi, görmeden hareket etmem bunu.

Bekir hocam merhaba :)

Düşüncenizde kesinlikle haklısınız. Bence içindeki yazılım ile alakalı bir durum. Final sürümünde düzeltileceğini düşünüyorum. Tabiki reel kullanımda belli olacaktır bu durum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ..ScReaM

quote:

x de sıkıntı olarak gördüğüm tek şey belki en önemli konu olan face id, tanıtımda bile bana sanki tepki süresi beklenenden fazla gibi geldi, görmeden hareket etmem bunu.

Düşüncenizde kesinlikle haklısınız. Bence içindeki yazılım ile alakalı bir durum. Final sürümünde düzeltileceğini düşünüyorum. Tabiki reel kullanımda belli olacaktır bu durum..

Merhabalar Hocam, bir arkadaş tanıtımda face id tanıtımında ilk telefonun yüzü tanımaması sonunda yedek telefona geçtiklerini belirtmiş, ben o kadar dikkatli değğilim doğrusu soru işaretine açık bir konu olacak evvela yakında bu konuda bir çok değerlendirme okuruz zaten. bu yıl gerçekten tasarım açısından güzel ama mutlaka bizde soru işareti oluşturan yönleri olan cihazlar görüyoruz hani sanki note 9 ve iphone X1 mükemmel gelir gibime geliyor ama onları bekleyen kim.* Bakalım hangi cihaza karar vereceğiz, siz şuan hangisini gözünüze kestirdiniz? note 8 in x den daha iyi batarya performansı göstereceğini düşünüyorum dedikleri gibi iphone 7 den 2 saat fazla süre verecekse. keşke o açıklamayı yapmayıp bataryayı soru işareti olarak bıraksalardı

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar Hocam, bir arkadaş tanıtımda face id tanıtımında ilk telefonun yüzü tanımaması sonunda yedek telefona geçtiklerini belirtmiş, ben o kadar dikkatli değğilim doğrusu soru işaretine açık bir konu olacak evvela yakında bu konuda bir çok değerlendirme okuruz zaten. bu yıl gerçekten tasarım açısından güzel ama mutlaka bizde soru işareti oluşturan yönleri olan cihazlar görüyoruz hani sanki note 9 ve iphone X1 mükemmel gelir gibime geliyor ama onları bekleyen kim.* Bakalım hangi cihaza karar vereceğiz, siz şuan hangisini gözünüze kestirdiniz? note 8 in x den daha iyi batarya performansı göstereceğini düşünüyorum dedikleri gibi iphone 7 den 2 saat fazla süre verecekse. keşke o açıklamayı yapmayıp bataryayı soru işareti olarak bıraksalardı

Hocam her yeni çıkan cihazda olduğu gibi iPhone larda da yazılımsal anlamda sıkıntılar olacaktır. Ama Apple güncelleme ustası olduğu için rahatlıkla bu sıkıntıları aşacaktır...

Batarya konusunda düşüncenizin tam tersini düşünüyorum çünkü iPhone lar beklemede nerdeyse şarj tüketmiyor. iPhone 7 de kullandım bir dönem. Eğer 7 den 2 saat daha fazla kullanım süresi veriyorsa bir de bekleme süresi uzunluğunu düşünürsek çok rahat Note 8 ile aynı kullanımı verebilir. Belki de x bazı durumlarda batarya konusunda daha avantajlı olabilir.

Şahsen iPhone X almak için sabretmek istiyorum :) Kararım bu yönde... S8 Plus ile şimdilik devam edeceğim hocam...

• iphone 8 30 dk da yüzde 50 şarj oluyormuş
  • quote:

quote:

Mehmet hocam birlikte hareket edelim. Özellikle yurtdışı bulmaya çalışalım. Şimdilik S8 Plus ile devam edeceğim. Bekleyelim birlikte, araştıralım

Nasil buldunuz hocam, ben cok cok cok begendim. Az daha note 8 aliyordum ama iyili bunu beklemisim.

Face idde kronik sorun cikacagini düşünüyorum. Bence bu teknoloji, gelecek sene oturur. Hatirlarsiniz samsungta surtmeli parmak izi okuyucu koymustu s5e, apple 5s ile parmak izi okuyucunun nasil kullanilmasi gerektiginin dersini vermisti. Simdi yine aynisi oldu. Samsung yapti, apple, o is oyle olmaz,boyle olur diyerek ders verdi. Milyonda bir yanilma, muthis bir oran.

Arka kisminin cam olmasi, bana ikonik 4 modelini hatirlatti. Cok guzel olmus arkasi.

Sadece kablosuz sarj teknolojisi siritmis. Samsung bu iste aldi yurudu tabi, apple bile cevap veremediyse, samsungun kablosuz konusundaki basarisi artik yadsinamaz.

Cihazin note 8 ve s8 ile birebir karsilastirmasini cok merak ediyorum.

Kasımda yurt dışına gelecek ve öncelik olarak sonlarda olduğumuzu varsayarsak gerçekten uzun bir süre sabretmek gerekecek, note parmak izi okuyucuyu daha işlevsel bir yere gömse ve bataryada en azından 3700 leri görseydi belki ama şu haliyle bende x e yakınım. Biraz alışma süresi gerekecek hepimize sanırım ama keyifli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

5 yıldır kullandığım lanet olası Galaxy S3'ten kurtuluyorum. Bundan sonra bedava verseler android gibi bir işletim sistemini hayatta kullanmam.

Hocam ios android tartışması farklı bir konu ama
    s3 ile bugünki android cihazlar arasında da olağan üstü fark var artık

Ben ikisinide kullandım mesela. Sıkılıyorsun bir yerden sonra. En son iphone 4 kullandım skıkılmıştım andoride geçtim. Şu an gayet hızlı ve seri ancak ondanda sıkıldım yeni telefon 3-4 sene iphone kullanırım. Sonra oda sıkınca yeniden android.

Kullanmam deme yani

Haklısın hocam orası öyle. Ama ben telefonu uzun süreli kullanıyorum. 5 yılda bir değişiyorum. Bana stabilite lazım. Gerçi yeni iphonelarda hoşuma gitmedi. Kararsızım yani kısaca.

Aynen benimde hoşuma gitmedi. zaten x alma şansım yok olsa da almam . fiyatlar aşırı yükseldi.

diğeride çok standart oldu artık.

• quote:

Kasımda yurt dışına gelecek ve öncelik olarak sonlarda olduğumuzu varsayarsak gerçekten uzun bir süre sabretmek gerekecek, note parmak izi okuyucuyu daha işlevsel bir yere gömse ve bataryada en azından 3700 leri görseydi belki ama şu haliyle bende x e yakınım. Biraz alışma süresi gerekecek hepimize sanırım ama keyifli olacaktır.

Hocam bahsettiğiniz face id fail sonrası telefon değiştirme olayı bu linkte:

Evet telefonu değiştiriyor sıkıntı çıkınca... Dediğim gibi bence oturmamış bir sistem ile tanıtıldığı için sıkıntı var biraz. Ama zamanla, güncelleme ile düzelir...

Çok keyifli bir cihaz olmuş X... Beklemeye değer... Önceliğin yurtdışı almak ama bulamazsam yurtiçi mecburen... Şimdiden almayı düşünen arkadaşlara Allah sabır versin diyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 13 Eylül 2017; 0:2:7 >

sağlam fail olmuş yalnız ben touch id sağlamlığını görmemizin zor olduğunu düşünüyorum bu sistemde en azından kısa vadede ama bakalım, piyasaya gelmesine daha uzun bir süre var birde kara borsaya falan düşer bu x ilk aylarda derken umarım 2018 öncesi elimize almış oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 13 Eylül 2017; 0:06:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

quote:

quote:

Nasil buldunuz hocam, ben cok cok cok begendim. Az daha note 8 aliyordum ama iyili bunu beklemisim.

Face idde kronik sorun cikacagini düşünüyorum. Bence bu teknoloji, gelecek sene oturur. Hatirlarsiniz samsungta surtmeli parmak izi okuyucu koymustu s5e, apple 5s ile parmak izi okuyucunun nasil kullanilmasi gerektiginin dersini vermisti. Simdi yine aynisi oldu. Samsung yapti, apple, o is oyle olmaz,boyle olur diyerek ders verdi. Milyonda bir yanilma, muthis bir oran.

Arka kisminin cam olmasi, bana ikonik 4 modelini hatirlatti. Cok guzel olmus arkasi.

Sadece kablosuz sarj teknolojisi siritmis. Samsung bu iste aldi yurudu tabi, apple bile cevap veremediyse, samsungun kablosuz konusundaki basarisi artik yadsinamaz.

Cihazin note 8 ve s8 ile birebir karsilastirmasini cok merak ediyorum.

Çok beğendim hocam... Apple bu işi çok iyi yapıyor. Markalar teknolojileri acele bir şekilde çıkartıyor, sunuyor. Apple ise bekliyor tam anlamıyla geliştiriyor ve dört dörtlük sunuyor...

Evet kablosuz şarj sırıtmış, olmamış bence. Aynen sizinde düşündüğünüz gibi burdan Samsung'a saygılarımı iletirim...

S8'e kablosuz şarj dışında her açıdan üstünlük sağlayacağından şüphem yok. Note 8'e ise sadece kalem ve kablosuz şarj konusunda yenik düşer bence...

• yırt dışı için bizim paramıza göre en mantıklı tercih abd, dubai, ırak gibi görünüyor euro fena çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sağlam fail olmuş yalnız ben touch id sağlamlığını görmemizin zor olduğunu düşünüyorum bu sistemde en azından kısa vadede ama bakalım, piyasaya gelmesine daha uzun bir süre var birde kara borsaya falan düşer bu x ilk aylarda derken umarım 2018 öncesi elimize almış oluruz

Parmak izi tarayıcılar biyometrik şifrelemede bence en iyisi. Üstüne kimse su dökemez. Bencede Face id gibi yüz tanıma sistemleri için biraz daha zaman var... Şimdilik malzeme bu ama bence biraz zaman sonra taşları yerine oturtur Apple. Bir kaç güncelleme sonrası tamamdır :)

2018 öncesi elimize almak için Amerika ya giden bir tanıdık bulmak lazım diye düşünüyorum :) Bu da benim açımdan epey zor :(

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.