Şimdi Ara

Apple, iPhone'da olduğu söylenen mesajlaşma açığı hakkında açıklama yaptı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok zeki imiş bu adamlar ya... "zıçmışız" diyemiyor, dur sıvayalım ile uğraşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

Dostum yanlis anlama ben ortaya koydum lafi. Yani sadece bu konu icin degil genel olarak Apple-Samsung tartismalari icin öyle diyorum.. Sonucta hepimiz biliyoruzki genelde android-samsung kullananlar apple kullanlara o gözle bakiyor. Bazi densiz apple kullanicilarida sekil yaptigini zannederek apple kullanmayalara fakirler vb kelimeler kullaniyorlar.. Benim tepkim buna.

Onda haklısın isteyen istediğini alır. Hele o pis fakirler falan yazmak falan. Sanki sen üstün insansın. iPhone alanlar zengin , Android alanlar fakir. iPhone dan daha pahalı telefonlar da var sonuçta. Öyle bir genelleme yapmak yanlış, o şekilde konuşmak hepten yanlış.
  • Ben son kullanıcı olarak ios un açıklarını kendi farkettiğim açıklarını yazsam daha neler neler var

• quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Burada S3 ün arkasında elma logosu olsa övüp bıtiremeyecek insanlar var. O yüzden böyle olmayanlar üzerine alınmasın. Ve millet de herkesi böyle sanmasın. İnsan gibi iki telefonun da birbirlerine göre + larını - lerini tartışın. Kimine bazıları - değil sorundur almaz. Kimi için önemli değildir alır. Ama avuç kadar metalden bir zamazingo için kalp kırmaya lüzum yok. Sidik yarışınızdan bıktım artık. Apple fan nedir? Budistler ineğe tapıyor diye gülüyorsunuz ama siz elmaya tapıyorsunuz. Fandrozort ne ya? Dikdörtgen şeklinde metal parçası için birbirinizi yemeye değer mi yahu. Ben de kendi fan clubumu oluşturuyorum o zaman. Fanxpressmusiczorttukolbastı. Gelen gelsin.

Forumun yaş ortalaması bence çok küçük ondan kaynaklanıyor başka bir açıklaması olamaz. Ben 26 yaşındayım fandrozort diye bir kelime kullansam bunu herhalde 16 yaşında falan kullanırdım artık siz anlayın:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaktas

O zaman iMessage sistemini whatsapp gibi bie program haline getirip bütün platformlara yayarsın, sonra SMS yerine onu kullanın dersin. Sırf belli bir dönemden sonra çıkmış Apple cihazlarında kullanılabilir olan bir servis için nasıl SMS yerine bunu kullan denir ki? SMS in yaygınlığına whatsapp bile henüz erişemedi. iMessage nasıl erişsin? Açık ile ilgili haklı veya haksız diyebilecek teknik bilgim yok ama açıklama ben e talihsiz olmuş.

Apple senin elindeki 3310 ile iMessage göndermenden, almandan bahsetmiyor ki.

Açıklamayı yapan Apple, sözde "acik" iCihaz'da.

Dolayısıyla Apple kendi cihazları, kendi platformu, kendi müşterilerine iMessage kullanmayı öneriyor.

Bunun nesini anlayamadın? Anlaşılması o kadar güç mü?

Haklısın.

Yerli forum; yerli kafa. Çuval; bidon. Okuduğunu anlayamama, yazarken heyecan. Carpık, saptırılmis cevaplar...

Rica ederim alıntı yapma...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

Dostum yanlis anlama ben ortaya koydum lafi. Yani sadece bu konu icin degil genel olarak Apple-Samsung tartismalari icin öyle diyorum.. Sonucta hepimiz biliyoruzki genelde android-samsung kullananlar apple kullanlara o gözle bakiyor. Bazi densiz apple kullanicilarida sekil yaptigini zannederek apple kullanmayalara fakirler vb kelimeler kullaniyorlar.. Benim tepkim buna.

Onda haklısın isteyen istediğini alır. Hele o pis fakirler falan yazmak falan. Sanki sen üstün insansın. iPhone alanlar zengin , Android alanlar fakir. iPhone dan daha pahalı telefonlar da var sonuçta. Öyle bir genelleme yapmak yanlış, o şekilde konuşmak hepten yanlış.

Burası yerli forum, yerli kafa. Olur o kadar...

Apple müşterilerinin sizlere "fakir" yaklaşımı sizin gelirinizden değil; kullanıcıların sırf Apple'i tercih etmelerini çekememeniz, her defasında sitem, hakaret ermeniz.

Nefretin ana nedeni kıskançlıktir.

Apple'in bahsi gecen bu konuda lider olduğu tartışmaya acik değil. 10 yıl gibi bir süre icinde ilk iPod ve İPad ile geldigi nokta ortada.

Ve hep Apple musterileri alay konusu olur...

Tekrardan, nefretin ana nedeni kıskançlıktir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Burada S3 ün arkasında elma logosu olsa övüp bıtiremeyecek insanlar var. O yüzden böyle olmayanlar üzerine alınmasın. Ve millet de herkesi böyle sanmasın. İnsan gibi iki telefonun da birbirlerine göre + larını - lerini tartışın. Kimine bazıları - değil sorundur almaz. Kimi için önemli değildir alır. Ama avuç kadar metalden bir zamazingo için kalp kırmaya lüzum yok. Sidik yarışınızdan bıktım artık. Apple fan nedir? Budistler ineğe tapıyor diye gülüyorsunuz ama siz elmaya tapıyorsunuz. Fandrozort ne ya? Dikdörtgen şeklinde metal parçası için birbirinizi yemeye değer mi yahu. Ben de kendi fan clubumu oluşturuyorum o zaman. Fanxpressmusiczorttukolbastı. Gelen gelsin.

Forumun yaş ortalaması bence çok küçük ondan kaynaklanıyor başka bir açıklaması olamaz. Ben 26 yaşındayım fandrozort diye bir kelime kullansam bunu herhalde 16 yaşında falan kullanırdım artık siz anlayın:)

Yahu bütün 16 yaşındakiler olgunlaşmamış bir ben mi olgunlaşmışım? Ben de 16 yaşındayım yani. Yaşla ne alakası var insanda mantık olacak ya. Yani ergenler genelde yaptıkları şeyin anlamsız olduğunu bilirler ama zevk aldıklarından yaparlar. Ben burada pek zevk alınacak bir durum görmüyorum. Hahah adama lafı patlattım androzort diye. Bu mu o zevk? :S

• Ciddiyim çivisi çıktı forumun her Apple,Android haberinde dejavu yaşıyorum. Artık tartışılan şeyler de aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ciddiyim çivisi çıktı forumun her Apple,Android haberinde dejavu yaşıyorum. Artık tartışılan şeyler de aynı

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaktas

O zaman iMessage sistemini whatsapp gibi bie program haline getirip bütün platformlara yayarsın, sonra SMS yerine onu kullanın dersin. Sırf belli bir dönemden sonra çıkmış Apple cihazlarında kullanılabilir olan bir servis için nasıl SMS yerine bunu kullan denir ki? SMS in yaygınlığına whatsapp bile henüz erişemedi. iMessage nasıl erişsin? Açık ile ilgili haklı veya haksız diyebilecek teknik bilgim yok ama açıklama ben e talihsiz olmuş.

Apple senin elindeki 3310 ile iMessage göndermenden, almandan bahsetmiyor ki.

Açıklamayı yapan Apple, sözde "acik" iCihaz'da.

Dolayısıyla Apple kendi cihazları, kendi platformu, kendi müşterilerine iMessage kullanmayı öneriyor.

Bunun nesini anlayamadın? Anlaşılması o kadar güç mü?

Haklısın.

Yerli forum; yerli kafa. Çuval; bidon. Okuduğunu anlayamama, yazarken heyecan. Carpık, saptırılmis cevaplar...

Rica ederim alıntı yapma...

Bana o kadar b.k attıktan sonra yazdığın özenti mesajına cevap vermeyecektim aslında ama haklisin yerli platform yerli kafa. Karşındakini 3310 kullanan biri gören cahille ağız dalaşına sadece 1 kere gireceğim. Telefonum iPhone ve su anda bu mesajı iPad den yazıyorum. Aynı zamanda iOS e yazılım geliştiren bir ekibin başındayım. Yani senin gibi işkembeden sallayan bir cahil değilim. O tutum ne kadar buyuk şirket olursa olsun yanlış. Kapalı platformlarda "suc bizde değil, al bak bunu düzgün yaptık bunu kullan" diyemezsin. Diğer platformların bundan etkilenmemelerinin de nedeni belli. iOS SMS sisteminde buyuk eksikler mevcut. Mesela hala jailbroken olmayan cihazlarda iletildi raporu desteklenmiyor veya gercekten gönderilen zaman değil iPhone un SMS i aldığı saat zaman bilgisi olarak gösteriliyor. Bu platform u kötü yapar mü? Hayir ama eksikleri olduğu gercegini kabul etmek gerek. Hem de siki bir Apple kullanıcısı ve üzerine yazılım geliştirecek kadar bilgi ve tecrübeye sahip biri olarak ben kabul ediyorsam senin gibi cahil ergenlerin hayli hayli kabul etmesi gerek. Bu açıkların bilinmesi ve konuşulması düzeltilmesini saglar. Kimse hakkında konuşulmayan bir açığı düzeltmeye çalışmaz. O yüzden ufak beynine sunu sok; burda iOS e hakaret edilmiyor. Daha iyi yapmak için bilinç oluşturuluyor. En azından benim acımdan oyle. O yüzden yersiz saldırılarını bırak, at gözlüğünü çıkar ve rica ederim alıntı yapma. Bakalım kendi lafın sende ise yarayacak mı :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 3310 bir ironiydi, mesajım hakaret içermiyor. Yerli foruma sitem, genelleme. Bunları da anlayamamissin.

Konudan sapıyorsun.

Senin alıntıda kimsenin iOS'a hakaret ettigini de söylemedim. Bunu nerden çıkardın? Mesleğin ve egitim seviyen de beni ilgilendirmez. Seni tanımıyorum, bu yüzden kisisel yazmadım. Konu dahilinde, yaptıgım alıntı dahilinde yazdım. Sen buna rağmen bana cahil, ergen dıyorsun. Sen beni tanımıyorsun. Ben de seni.

Dediğim gibi Apple, açıklama gereği duymuş ve sadece kendi platformu ve kendi müşterilerine iMessage entegresini kullanmalarını istemiş. Sen ise bu basit açıklamadan yola çıkıp bu entegrenin generik uygulama haline getirilip değişik platformlarda geliştirilmesini böylece daha yaygın olacağını, dolayısıyla açıklamanın yerinde olacağını; herkezin kullanabileceğine değinmişsin.

Ama tekrardan; açıklama sadece bu sözde "açıktan" yola çıkıp, SMS yerine alternatif olarak kullanılan iMessage öneriliyor. Apple, kendi platformu ve kendi müşterilerine bunu öneriyor, 3310'lulara değil.

Ufacık bir açıklamadan yola çıkıp saptırman senin ön yargın, gece ile gündüz gibi apaçık bir açıklamayı bile anlayamamissin. İste bu yüzden firmalar açıklama yapmadan önce senin gibi kitleler için önceden derslerini, açıklama metni ve prova hazırlıyorlar. Sırf yanlış anlaşılma, saptırmanın önüne gecmek için. Ama gel gör ki senin gibiler tüm bu profesyonel çalısmalara rağmen yanlış anlıyor, olayı yanlış bir boyuta çekiyor, aklınca yersiz değerlendirme de bulunuyor.

iMessage ve iOS hakkında düşüncelerine deginebilirisin. Ama bu konu dahilinde, bu açıklamadan esinlenerek bu derlendirmelerini yapmak yersizdir. Sen açıklamanın talihsiz olduğunu söyledin, açıklamayı algılayamadan.

Tekrardan, beni tanınıyorsun. Ben de seni. Kimseyi burda tanımıyoruz. O yüzden seviyeli yaklaşım. Lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: This Time

Androidde o kadar acik varken , o kadar antivirus yazilimi cikarken birtek ios'da ki sms acigimi batti gozunuze ?

ki bu sms aciginin bize etkisi nedir ?

sifir

maksat açık değil, verilen cevap...
    konuşma açığı var dense o zaman "bütün dünya facetime kullansın, hem konuşur, hem görüşürsünüz" gibi komik ve bir o kadar saçma mantığa takıldı insanlar.
  • SMS'i kullanmayın diyeceğine açığı kapatmaya çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mulsanne

SMS'i kullanmayın diyeceğine açığı kapatmaya çalış

"yapmışız bir hata, düzelteceğiz" dese kimse bişey diyemez halbuki... haber bile yapılmaz... hatadır, kul yapısı der geçersin.
    apple bu açıklama ile ıçmış, sıvamış, bir de tüy dikiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

"yapmışız bir hata, düzelteceğiz" dese kimse bişey diyemez halbuki... haber bile yapılmaz... hatadır, kul yapısı der geçersin.

Aynen.Saçmalamışlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

Aynen.Saçmalamışlar

bir şirket kendisini başka nasıl küçük düşürme gayretine girebilir acaba... heralde zirve budur...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.