Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.247
Cevap
132
Favori
749.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Xr ile xs arasında çok fazla batarya performans farkı var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BrightSilence kullanıcısına yanıt
    ben de sizin gibi bir durumdaydım, kullandığım telefonlara kurmadığım ROM kalmamıştı, tıpkı sizin gibi saatlerimi harcıyordum ama iPhoneleri de deneyeyim diyerek bundan 3 sene önce 6S aldım. zaten ondan sonra çok daha farklı bir deneyim sunduğunu gördüm.

rom yüklemek, özelleştirme yapmak güzel şeyler ama bir yerden sonra anlamını yitiriyor. sonuçta elimizdeki bir telefon, normal bir insan olarak yapacağımız şey Whatsapptan mesaj atıp Instagramdan hikaye izlemek. ama eminim ki şuanda bile çoğu android telefon bunu yerine getiremiyor. android’in kökten değişmediği sürece iOS’a yaklaşması çok zor. Hem stabilite hem de tasarım dili olarak.Telefon kendi kendini 1 haftada size öğretiyor, daha sonra zaten istermsiz olarak bazı şeyler kas hafızanıza oturuyor.

şimdi aralıkta telefon kendiliğinden bozuldu, ben de yeni telefon bakıyorum, eğer 4500’e kadar gerilerse ben de kırmızı alacağım sanırım ama yine birkaç ay beklememiz gerekecek gibi gözüküyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bstsn B kullanıcısına yanıt
    iPhone SE tutmayacak vs deniliyor fakat yurt dışında özellikle videoların altında vs çok talep görüyorum, sizin durumda olan çok insan var.

Apple'ın satış stratejisinde ne kadar iyi olduğunu bu ürünle yine görmüş olduk.
  • abzkvby A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Benim kullanım alışkanlıklarıma göre XR yaklaşık %20 daha fazla şarj süresi veriyordu. XR kullandığım yaklaşık bir yıllık süre zarfında telefonu bir kere bile aynı gün ikinci kez şarja takmadım.

Attan eşeğe binmeye benziyor bu iş iphone 6 tasarımı cihaz sırf donanım için değmez gene de sizin kararınız

• quote:

Orijinalden alıntı: BrightSilence

Bu telefon birçok şeyi tekrardan sorgulamama vesile oldu. Şöyle izah edeyim:

Profilimden de görebileceğiniz üzere 'ne yazık ki' Xiaomi Mi Note 3 kullanıcısıyım. Ne yazık ki dedim çünkü ne demek istediğimi MIUI kullanırsanız anlarsınız. MIUI o kadar lanet bir arayüz ki; sağdan soldan fışkıran alakasız reklamlar mı dersiniz, kendi kamerasının rezilliği mi dersiniz (GCam'in özellikle eski Xiaomi kullanıcıları arasında bu kadar yaygın olma sebeplerinden biri de kamera donanımındaki büyük potansiyele rağmen bunu çöp bir yazılımla heba etmesidir), ne idüğü belirsiz buglar mı dersiniz, sözüm ona optimizasyon adına arkaplandaki herşeyin içine etmeler mi dersiniz, gömülü gelen alakasız alakasız uygulamalar mı dersiniz (özellikle buradan o sözde güvenlikçi ve temizlikçi arkadaşa selamlarımı iletiyorum), Android'in 10., 11., belki hatta 12. sürümünü alabilecek güce sahipken 9'da yetim bırakılmış bir cihaza sahip olmam mı dersiniz. Karar sizin. Daha sayılır belki ama şu anlık aklımdan bunlar geçiyor.

Neyse ki ben telefonu aldığım ilk günden beri Bootloader kilidini açtırdım; ROMla, rootla falan, öyle memnunum. çıktığı ay olan Eylül'den beri Android 10 tabanlı Custom ROM yüklü. GCam var. Şu anlık gayet de işimi görüyor. Ama dün bu telefonun çıkışından sonra her şeyi tekrar sorguladım ve şöyle bir şey fark ettim:

Aslında o kadar 'kişiselleştirme'nin %99'u sözde kişiselleştirme değil, kendi haliyle 80 çeşit sıkıntı çıkaracak bir cihazı adam etmek içinmiş.

Peki ya her şey en başından güzel olsaydı? En başından güzel, temiz ve akıcı bir arayüze sahip olsaydım; doğru düzgün bir kamera yazılımına en başından sahip olsaydım, güncellemeleri direkt firma tarafından doğru dürüst alsaydım ve cihazım eskimeseydi (bu gerçi Android ekosisteminde yaygın bir sorun, amiral gemisiyle bile 2-3 sene güncelleme alıyorsunuz sonra elinize veriyorlar)? Bütün bunlara ihtiyacım olur muydu? Saatlerce işi, gücü, hayatı bırakıp saatlerimi bir telefona adam etmeye verir miydim? Herkes cihazını yıllarca çatır çatır kullanırken ben yok orası eksik, şurası sıkıntılı diye bilmem kaç haftada, hadi olmadı bilmem kaç ayda bir ROM'dan ROM'a atlar mıydım (size cevabı şimdiden vereyim: benim için aynı telefonu 1 aydan fazla aynı ROMla kullanmak mucize gibi bir şey, çünkü o kadar alıştım ki sürekli dört takla atmaya hoşuma gidiyor ve hiçbir sıkıntı olmasa bile insanın sırf keyfine düzeninden sıyrılıp formatı basası geliyor)? Neden AOSP? Neden GCam? Neden root, Magisk?

Pek sanmıyorum.

O halde bunu en başından veren bir firma var mıydı ülkemizde?

Samsung desen hala gelişiyor olsa bile (özellikle One UI ile) daha yemesi gereken on fırın ekmek var (özellikle son zamanlarda o gidişatı tersine çevirip bir güzel sıvadılar S20'nin hali ortada), Xiaomi'ye laf etmeye gerek bile yok o kadar anlattım üstüne üstlük adamlar 3-4-5 kamera dediler 48-64-108 MP dediler bir de 800-900 Euro'ya amiral gemisi çıkardılar 'sekiz bin beş yüz' lira nedir ya ucuz fiyata iyi donanım sunan bir firma olarak biliniyorlardı kendi imajlarına kendileri çamur attılar, Huawei'ye zaten hak getire 1 yıldır yaşadıkları zorluklarla boğuş(a)mayıp işi kamerayla halletmeye çalıştılar kamera kamera kamera kameranız kadar başınıza taş düşsün. Google Pixel birkaç eksiği dışında mükemmele yakın ama ülkede yok sağ olsun ilk Pixel'den sonra nedense puf oldu alet, OnePlus'ın esamesi bile okunmuyor o da iyiydi aşağı yukarı sözde...

Geriye ne kaldı? Apple.

Evet, yıllarca kendimi Android'i sözde özgür bir platform oluşundan dolayı yılmaz bir şekilde savunan ben (bunu aslında hala destekliyorum ama canı isteyen de keyfince içine etti bu sayede) artık kendimi Apple'a karşı çok çok çok daha sıcak ve yanında hissediyordum.

Ha şimdi benim param olsa ve telefon alacak olsam, iPhone SE'ye 5200 TL versem (ki zamanla fiyatlar güncellenmezse 4600-4800 civarlarına düşeceğini de tahmin ediyorum) içim cız etmez mi? Eder. Kafamda soru işaretleri, 'acaba'lar ile almış olur muyum? Evet. 4.7'' ekranın sevdalısı mıyım? Pek sayılmaz. 1900 mAh batarya hoşuma gidiyor mu? Hiç sayılmaz. Ya da Apple'ı eleştirdiğim daha fazla yönleri hiç yok mu? Olmaz mı?

Ama vereceğim parayla hiç değilse muadillerine ya da o parayla alabileceğim bir Android'e kıyasla içinde beni çok daha mutlu edecek de birçok özellik barındıran bir cihaz almış olurum. Ha belki parası çok olan vardır o insanlar için iPhone 11 6800 TL'ye var bu soruların hiçbirini sordurtmaz insana ama 1600 TL fark az değil, kimisinin gücü de sadece SE'yi almaya yetecek ve bu bir gerçek maalesef. Ama en azından işi gücü hayatı bir kenara bırakıp elimdeki aletle binbir takla atmam, hatta kendim ROM derlemek için günlerimi PC başında harcamaya gerek duymam. O yüzden kanımca bu telefona çamur atan Android severler lütfen bir daha düşünsün ve önce kendi firmalarının Apple'la mücadele edelim derken içine düştükleri acziyete baksınlar. 5000-10000 TL bandına cihaz satıyor olabilir bu firma ama hem biz telefon aldığımızda devletin de canı bir tane istiyorken, hem de yıllarca ülke ekonomisinin gidişatı ortadayken bunun sebepleri biraz daha açık. Apple'ın kar marjı yüksek olabilir ya da onu geçtim belki de maliyeti yüksektir gerçekten elemanlar bir de kendileri o cihaza işletim sistemi yazıyordur falan filan bunların hepsini geçtim ben ekonomist değilim verdiğim para ile en çok nasıl mutlu olabilirim, aldığım şey beni ne kadar nasıl tatmin eder bunu sorgulayan bir 'tüketici'yim ben de ama bütün suç elmada değil. Özellikle de bu cihazdan sonra... Kendi düşüncelerimi aktardığım bu yazıyı şu fotoğrafla kapatmak istiyorum:

Güzel yazı, elinize sağlık. Bende 3 sene LG G2 den sonra iPhone 7 Plus’a geçtim. 3.5 senedir taş gibi, kamerası arayüzü. 1-2 sene daha güncelleme alması da cabası. Androidlerde kısa sürede değişme hissi geliyorken ios telefonlarda bu olmuyor çünkü hep aynı hızda kalıyor.

Rom işlerine bende girmiştim ancak kullanmadığım telefonda. Kim tarafından, içine hangi casus uygulamanın yüklendiği belli olmayan romları ana telefonuma asla kurmam. Sonuçta bankacılık, internetten alışveriş yapıyoruz.

Size ios sistemini kesinlikle öneririm. Gördüğüm kadarıyla beklentilerinizin de farkındasınız. Çok memnun kalacaksınız.

Bende 7 Plus’tan geçebilirim bu telefona. Daha ergonomik, ele sığan bir model ve 5 sene güncelleme alacak olması cazip kılıyor. Ekran kalitesi kafamı karıştırıyor ancak ele alıp kurcaladığımda son kararımı vereceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

telefon kullanma alışkanlığımız neredeyse aynı hatta benim alışkanlığım daha da az. bankacılık uygulamalarını da sık kullanmam. bu durumda bu telefonun bataryası 2 günü çıkarır mı?
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    İki günü çıkaracağını hiç zannetmiyorum. Benim için bir günü çıkarması yeterli. Ama kesinlikle iki günü çıkarmayacaktır.

• EknCn kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında bu telefonun neredeyse rakibi yok. Çünkü fiyatı yurt dışında rahatça ulaşılabilir seviyede. Bu telefon Türkiye’de 4.000 TL civarında satılsa bizde de satış rekoru kırardı.

o zaman hiç maceraya girmeyeyim hocam. p20 ile devam..
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Hocam p20 sen geçecekseniz bir değişiklik olmaz en erken 12 serisi veya 13 serisine geçmeniz lazım fark hissetmeniz için.

• 5299 / 6,93 = 764 dolar bu ucuz telefona fazla

• TedMosby kullanıcısına yanıt
    5299-2368=

2931 = 422 dolar / 388 euro

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    hocam sizi SE konusunda çok hevesli gördüm alın gitsin bence en azından mutlu olursunuz sonumuz nolacak belli değil

• Demiştim ilk apple telefonum ilk se idi. 2.si de bu olur olursa. Note feden de mennunum ama tek korkum apple'ın ios sürümleri ilerledikçe iyice androidvari olmaya başlaması. Yani banka uygulamalarını vb calıştıracak bir 4s cıkarsalar ios6 ile falan işte bu derdim

Tabi gelecek şahane özellikleri kastetmiyorum.

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvahnecdet -- 19 Nisan 2020; 20:56:35 >

• Merhaba ben 0 telefon alıcam , iphone xr , iphone 8 plus ve iphone xs arasında kaldım , iphone 11 e bütçem yetmiyo , bu 3 ü arasından hangisini alıyım , hangisi en iyisi

• Mağazalar daki fiyat, apple sitesinden ucuz mu olur ?

• ultraslan52 U kullanıcısına yanıt
    İPhone XR

• quote:

Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

Mağazalar daki fiyat, apple sitesinden ucuz mu olur ?
    Apple resmi mağazası zaten yeni telefonlar çıkmadan indirim yapmıyor, bir tek zam yapıyor. Amazon’u sık sık kontrol edin kesin 300 TL düşükten indirim gelecek 11 çıktıktan 1 hafta sonra 300 TL düşmüştü. 3 ay sonra istenilen satışlar olmazsa daha fazla indirimler de gelebilir, tekno marketleri takipte kalın.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.