Şimdi Ara

Apple iPod Hakkında Sorularınız Var Mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
23.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle sırasıyla şu işlemleri yap,

- Touch da bildiğin üzre 2 tane tuş var , 2 tuşa 20 sn ye kadar birlikte basılı tut, ekranda "Swich to power of "diye kırmızı bir slide belirecek. slaytı kaydır, cihazın kapanacak.
    - Ardından pc inde , iTunes 8 yükülümü diye kontol et, sürüm 8 değilsehttp://www.apple.com/itunes/download/ adresinde tekrar yükle.
    - Ardından library listeni komple sil, herhangibi ms3 yeralmasın listende.
    - Touch ı tak pc ye senkranizasyon yapsın, solda Deviaces menüsününde görünüyorsa ipod hemen RESTORE yap. Şayet restore işlemi başladıktan kısa bir süre sonra bitiyorsa tamamlamıyorsa tekrar bana bildir. Dosya düzeneğinden yapalım birkaç işlem.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: hkacmaz

apple touch 16gb dokunmatik ekranı işlev görmüyor fakat arasırada şansa geliyor sonra tekrardan işlevini kaybediyor.
    bu olaydan önce cihazı fabrika ayarlarına aldım. ondan sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

• Merhaba arkadaşım,

Bütün istediğin özelliklere iPod Touch ını 2.0 ve sonraki sürümüne güncelleştirerek yapabilirsin. Daha önceleri standart sürümde yoktu bu wiggle özelliği ve 3.parti bir yazlımdı, fakat şu an standart güncelleştirmeyle bu özelliğe sahip oluyor.

Ayrıca Maps uygulaması Google firmasının geliştirdiği altyapıyı kullanmaktadır. Google, Türkiye'de yol tarifi hizmeti vermeye başlamasının ardından cihazında bu özelliği kullanabilirsin

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: spikemurat

slm bende 16gb touch var sorunum wiggle ozelliği yokmus ayrıca notes ve maps gibi ozelliklerde yok bunlar modelde farkeder mi yoksa 2.1 update mi satın almam gerekir maps fln satın alınca geliyomu ama bu men degiştirme ozelliğide gelecek mi simdiden tesekkurler

• Merhaba arkadaşım,

Öncelikle yaşamış olduğun sıkıntıyı birçok Touch kullanıcısı yaşamakta. Ama bunların hepsi modem den kaynaklanan sorunlar. Çünkü Apple firmasının üretmiş olduğu bütün Wi-fi özellikli ürünleri 128bit protokolü üzerinden internete bağlanıyor. Fakat çoğumuzun kullandığı modem 64bit le bağlanıyor ve elindeki cihazda sana internet çıkışı vermiyor.

Yani kısaca özetlemem gerekirse aslında bağlantı kuruyoruz ama IP (modemin cihaza atadığı numara) alamadığımız için interbete çıkış yapamamaktayız. Bunun için bizim dns i elle yazmamız gerekiyor. Bunu da;

Settings » General » Network » Bağlantı isminizin yanındaki mavi Ok a basın » Ardından DNS kısmına dns i yazın.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: CaGDaS2

slm ıyı calısmalar bana yeni ıpod touch geldı hedıye bunlan bı turlu ınternete gıremıyorum wirlessi buluyo kabul edıyom safarıye gırıyom server baglanamadı dıyo + fılım yukleyemıyorum +bıde update istıyo 2.01 sımdıden tesekurler

• Merhaba,

2.1 jailbreak yaptım, installer ve cydia menüye geldi. Fakat kurduğum uygulamaları açarken this app. cannot be opened hatası alıyorum. hiçbir uygulamayı açamadım? varmı bir çaresi ?

teşekkürler
  • Yanlış kişiye soruyorsun bence soruyu. :) Sorduğun kişinin nickine dikkat. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheckhin -- 28 Eylül 2008; 11:32:09 >
  • @ AppleDestek

quote:

Yo desteğiniz hoşa gidiyor ondan sordum ipod bilkom tarafından 2 senelik garantili o zaman tamir edilir herhalde peki ne kadar sürede yapılır bi tahmininiz var mı ?

@ andona
    Ne demek
  • Merhaba arkadaşım,

jBreak işlemi hakkında herhangibi desteğim bulunmamaktadır. Açıkcası ben Touch ıma jbreak işlemi yapmam. 2.0 sürümü yeterince güncel ve iyi. En azından arıza codeları nın ne olduğunu biliyoruz 2.0 da çünkü bu bir touch yazılımı. Ama birçok kişi bir iPhone sürümü olan 2.1 i ipod a senkronizasyon yapıyor ve çıkan arıza msj larını yorumlamak tamamen zor.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: ****.

Merhaba,

2.1 jailbreak yaptım, installer ve cydia menüye geldi. Fakat kurduğum uygulamaları açarken this app. cannot be opened hatası alıyorum. hiçbir uygulamayı açamadım? varmı bir çaresi ?

teşekkürler
  • Merhaba arkadaşım,

Herhangibi çekingenliğiniz olmasın ipod hakkında her türlü sorularınızı sorabilirsiniz önemli olan cihazın sağlıklı kullanılabilmesidir.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: sheckhin

Yanlış kişiye soruyorsun bence soruyu. :) Sorduğun kişinin nickine dikkat. :)
  • Merhaba arkadaşım,

Üst tarafta sorunun cevabını yazdım.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: amylee

@ AppleDestek

quote:

Yo desteğiniz hoşa gidiyor ondan sordum ipod bilkom tarafından 2 senelik garantili o zaman tamir edilir herhalde peki ne kadar sürede yapılır bi tahmininiz var mı ?

@ andona
    Ne demek
  • Benim mp4 formatında videolarım var ama bi türlü ipoda atamıyorum,touch kullanıyorum,filmleri moviese atıyorum itunesta ordan sync diyorum ama direk sync complete diyo atmıyo ipoda..nasıl halledicem?
  • Merhaba arkadaşım,

Öncelikle mevcut video dosyalarının hepsini Converter programı kullanarak .mp4 formatına çeviriniz. Ardından mp4 formatındaki videolarını sürükle bırak yöntemi ile Movies içerisine listeleyiniz.

Ardından Deviaces menüsünün altında yer alan sizin iPod unuzun isminin üzerine tıklayın, sağdaki menü barlarından Movies e tıklayınız ordan Sync Movies butonuna tıklayıp Selected dan listede yer alan videolarınızı seçin ve sağ alt köşedeki Apply buyonunuza tıklayınız. Hepsi bu.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: crawling

Benim mp4 formatında videolarım var ama bi türlü ipoda atamıyorum,touch kullanıyorum,filmleri moviese atıyorum itunesta ordan sync diyorum ama direk sync complete diyo atmıyo ipoda..nasıl halledicem?

Edit:imla düzeltmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleDestek -- 28 Eylül 2008; 15:22:07 >

• Zaten dediğinizi yapıyorum ama video formatı mp4 olmasına rağmen itunes uyarı veriyo format desteklenmediğinden bu ipodda oynatılamaz diye..
  • Merhaba,

Farklı bir converter programı kullanaraktan mevcut formatları tekrar mp4 veya ipod format diye adlandırılan formata cevirerek tekrar deneyebilirsin.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: crawling

Zaten dediğinizi yapıyorum ama video formatı mp4 olmasına rağmen itunes uyarı veriyo format desteklenmediğinden bu ipodda oynatılamaz diye..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AppleDestek

Merhaba arkadaşım,

Öncelikle sırasıyla şu işlemleri yap,

- Touch da bildiğin üzre 2 tane tuş var , 2 tuşa 20 sn ye kadar birlikte basılı tut, ekranda "Swich to power of "diye kırmızı bir slide belirecek. slaytı kaydır, cihazın kapanacak.
    - Ardından pc inde , iTunes 8 yükülümü diye kontol et, sürüm 8 değilsehttp://www.apple.com/itunes/download/ adresinde tekrar yükle.
    - Ardından library listeni komple sil, herhangibi ms3 yeralmasın listende.
    - Touch ı tak pc ye senkranizasyon yapsın, solda Deviaces menüsününde görünüyorsa ipod hemen RESTORE yap. Şayet restore işlemi başladıktan kısa bir süre sonra bitiyorsa tamamlamıyorsa tekrar bana bildir. Dosya düzeneğinden yapalım birkaç işlem.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: hkacmaz

apple touch 16gb dokunmatik ekranı işlev görmüyor fakat arasırada şansa geliyor sonra tekrardan işlevini kaybediyor.
    bu olaydan önce cihazı fabrika ayarlarına aldım. ondan sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Abi senin dediğin bu işlemleri yapabilmek için ekranın dokunmatik özelliğinin çalışması lazım.İşte sorun orda touchun dokunmatik bütün özellikleri kullanılamıyor.Bi bakmışın gelmiş.Çatır Çatır çalışıyor.5 dk sonra gidiyr daha 1-2 saat belli de olmuyor belki 10dk sonra gelmiş.senin dediğin slide to power yerini süremiyorum şuan.Teşekkürler.

• kardeş bi soru sordum ama cevaplamicaksın heralde. madem cevaplamicaktın neden konuyu açtın ??
  • Cevap için teşekkürler Appledestek

quote:

Orjinalden alıntı: caine_

kardeş bi soru sordum ama cevaplamicaksın heralde. madem cevaplamicaktın neden konuyu açtın ??

Arkadaş sorunu cevaplamış, yaptığın çok ayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andona -- 28 Eylül 2008; 23:26:00 >
  • cevabı görmemişim özür dileyerekten cevabı okuyorum herkesten özürdilerim arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: AppleDestek

Merhaba arkadaşım,

Genellikle ürün tavsiyesi hakkında yorum pek yapmıyorum, daha çok sorunlarla ilgili konulara cevap yazıyorum fakat bilgi edinmen için birkaç şey ileteyim. Öncelikle yeni nano mu yoksa yeni touch mı demişsin, tabikide touch ama ergonomi ve kullanım kolaylığı bakımından nano yu tercih edebilirsin. 2.Touch da en cezbedici özellik gerçekten arkadaki aliminyum u iyi koruyabilirsen çok sık duruyor ve ses kontrolü için yanda iPhone da bulunan kontrol tuşları var. Bu da touch da ses kontrol sorununu tamamiyle çözmüş durumda. Ses kalitesi ve yüksekliği 1. versiyonda göre daha yüksek. Ayrıca hafiflik ön planda. Onun dışında 1. versiyonuna kıyasla çok bir değişiklik bulunmuyor.

Yeni nano da ise en cezbedici özellik şıklık ve dizayn Hafiflik çok cezbedici, ayrıca tanıtımlarda izlemişsin shake (sallama ) özelliği çok güzel ve touch lardaki aktif ekran kontrolü (Yan yatırınca tam ekran görünme özelliği) ilginçlik katıyor. Şıklık ve renk çılgınlığı için nano değer derim.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: caine_

benimde bi sorum olcak. ipod touch 2G yiuzun süredi araştırıyorum eğer yetkili bilgi sahibiyseniz cihaz hakkında bilgi verebilirmisiniz kullanımı olsun içeriği olsun. bilgi sahibi olmadan almak olmaz. bide ipod touch 2G 16 gb mı? yoksa ipod nano chromatic 16 gb mı ? bu ikisinden hangisini önerebilirsiniz şimdiden teşekkürler

bende zaten nano 4g almaya karar verdim öğrenci adamım sonuçta. hafızalarıda aynı sanırım en kullanışlısı ipod nano. teşekkürler dostum

• iyi günler arkadaşlar

iPod classic 80 GB'a video ya da film yüklemek istiyorum, bunun için
    converte programıyla ilgili bilgi verir misiniz? Mesela kaçıncı versiyonunu
    yüklemeliyim gibi.. şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busrav -- 29 Eylül 2008; 12:09:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: busrav

iyi günler arkadaşlar

iPod classic 80 GB'a video ya da film yüklemek istiyorum, bunun için
    converte programıyla ilgili bilgi verir misiniz? Mesela kaçıncı versiyonunu
    yüklemeliyim gibi.. şimdiden teşekkürler

''Videora iPod Video Converter'' ı dene. hem internette bulması kolay hemde kullanımı kolay. işini görür sanırım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.