Şimdi Ara

apple itunes store'u sevenler okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ekosistemde albüm alıp arşivim de hep güvende olur diye düşünmeyin:

- satın aldığınız albüm apple store'un kendisinden silinebiliyor. Sizde bir kopyası yoksa tekrar çekemezsiniz.

- satın aldığınız albüm apple store'da olsa bile hiç satın almamış gibi görünebiliyorsunuz.

- cloud'dan stream da yapılamıyor bu iki durumda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Spotify

ya da gerçek albüm almak en mantıklı iki seçenek bana göre
  • Aynen, çeşit için spotify veya benzerleri, arşiv için CD daha mantıklı geliyor. Zaten itunes albüm satışları spotify gibi servislerin yaygınlaşmasından sonra oldukça düşmüş, Apple itunes radio servisini 1-2 ülkede veriyor ana bu hali ile zor rekabet eder, bir de albümlerin silinmesine göz yumarsa (konuyu açmamın nedeni bu, 2 albümüm satın alınmamış gözüküyor, biri store'da yok artık diğeri modifiye edildi veya tekrar başka kayıt nosu ile itunes store'a eklendi)... Iphone/ipad gibi cihazlara yönelik yüksek çözünürlüklü albüm kapağı vb. (artwork), sanatçının podcasti, lossless format, çeşitli değişik master edilmiş parça versiyonları gibi özellikler olsa keşke ama Apple reaksiyon gösterene kadar yıllar geçecek, belki başkası yapar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 320kpbs ogg taşınabilir müzik için yeterliden de fazla

evde de FLAC arşiv oluşturup CD,plak ve kaset ile desteklense Aplle'a para yedirmeye gerek kalmaz.
  • Ben arşivimi orjinal cd lerle yapıyorum. Hiç uğraşamam i tunes falan. Mağazaya gider satın alırım dinlerim evde.

Bu zamana kadar 320 kbps mp3 arşivi yapıyordum ama 1411 kbps wav bir başkaymış. Hakikaten fark ediyor.

Tüm arşivi sildim orjinal müzik satın alıyorum artık. Kayıpsız en temizi. Allah'tan winamp var otomatik etiketliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google Drive dan iOS a WhatsApp
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.